Film Art, cult and all that trash |
|
|
23.05.2024., 13:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2021.
|
Quote:
jasna-st kaže:
Kako se to drži? I kako se to drži prema tebi kao "kmetu i poganinu" ? Ne razumijem. Jesi li i ti u filmskom poslu kao i ona? Poznajete li se i ne trpite
? I kakve veze njezino držanje ima s kvalitetom njezinog filma? Kad bismo prema nadmenom držanju sudili eliminirali bi u startu tolike umjetnike. U svim granama umjetnosti.
|
Ma nisam, vodoinstalater sam po struci, al volim umjetnost. Jasnu zamišljam u tom fahu, da ima te podjele ljudi na plemiće i kmetove, kao Piroška i Zlatko Canjuga, takav mi je dojam. Uglavnom, to šta je bila dobra novinarka i urednica nije jamstvo da možes bit redateljica-umjetnica. Film je plod visoke ambicije, ali je prazan i pun klišeja s dubokim nerazumijevanjem svojih likova. To je moj dojam. Al kažem, nisam stručnjak, samo pišem šta osjećam i vidim
|
|
|
23.05.2024., 15:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Sveti Germain kaže:
Ma nisam, vodoinstalater sam po struci .... Al kažem, nisam stručnjak, samo pišem šta osjećam i vidim
|
Onda bi ti netko, zločest mogao odgovoriti tvojim riječima: nemoj više.
|
|
|
23.05.2024., 16:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
Film je uspio kad budi takve polemike 
|
23.05.2024., 16:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Nije nego dotična forumašica ima neki teritorijalni obrambeni nagon prema redateljima koje favorizira ili joj ne smetaju u njenom svjetonazorskom pogledu na umjetnost.
Ovako bi ona kontrirala i Tarantinu da joj se on obrati iz faze kad je radio u videoteci, jer nije školovani filmolog i kritičar, to je ta snobovska logika kojoj je cilj mitologizirati kreativni proces, a tužno je kad ideš branit ovako kretenski scenarij.
Al nažalost, ni ova forumaška Jasna, a šta je još gore, ni ona filmaška Jasna, ne shvaćaju da ne treba pročitati Peterlića i Turkovića, a niti biti veliki filmolog kako bi se povezalo da Sedmo nebo ima umjetnički domašaj pjesama Claudie Beni ili Marka Tolje.
|
|
|
23.05.2024., 17:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sveti Germain kaže:
Nije nego dotična forumašica ima neki teritorijalni obrambeni nagon prema redateljima koje favorizira ili joj ne smetaju u njenom svjetonazorskom pogledu na umjetnost.
Ovako bi ona kontrirala i Tarantinu da joj se on obrati iz faze kad je radio u videoteci, jer nije školovani filmolog i kritičar, to je ta snobovska logika kojoj je cilj mitologizirati kreativni proces, a tužno je kad ideš branit ovako kretenski scenarij.
Al nažalost, ni ova forumaška Jasna, a šta je još gore, ni ona filmaška Jasna, ne shvaćaju da ne treba pročitati Peterlića i Turkovića, a niti biti veliki filmolog kako bi se povezalo da Sedmo nebo ima umjetnički domašaj pjesama Claudie Beni ili Marka Tolje.
|
Eto kako dični forumaš s nepodnošljivom lakoćom svoje sveznajućitosti artiljeriju preusmjerava na novi cilj - forumašicu koja se usudila oponirati njegovu mišljenju. I to artiljeriju usmjerava tako da je gađa kao osobu, projicirajući samo njemu znane neke "njezine" ljudske i svjetonazorne osobitosti. 
|
|
|
23.05.2024., 17:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Nisam gledao film, iako je znakovito da ga ženski dio publike više cijeni. To kažem upoznat s nekim ranijim radovima, primjerice Igra malog tigra koji me je osobno iritirao, najviše zbog očite karte na koju igra.
Oni kao mladi par koji još to nije, on gleda hoće li doći do seksa, a ona se nećka, da bi ona time što mu na kraju nije dala pobijedila u igri, a on ispao gubitnik, još na kraju isfrustriran...
Mislim preprozirno mi je to, ona tobože ukazuje na neke probleme u društvu, ali ne nudi rješenje. Rješenje je razlaz od takvog tipa za kojeg procjenjuje da joj se ipak ne sviđa. Nije neka dubokoumna razina.
Mislim sve legit, uloge su ok i to je valjda bio studentski rad, ali kad radi po tako nekoj očekivanoj špranci, onda me i Sedmo nebo odbija od gledanja.
|
|
|
25.05.2024., 19:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Zlatna palma za "Čovjeka koji nije mogao šutjeti".
|
|
|
25.05.2024., 19:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
LaRosette kaže:
|
Uspjeh, čestitam !
|
|
|
25.05.2024., 19:50
|
|
Govnar - i vi znate
Registracija: Apr 2005.
|
Quote:
LaRosette kaže:
|
Lijepo da se to dogodilo Slijepčeviću, rijetko pozitivan lik. 
|
|
|
25.05.2024., 20:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Pulgasari kaže:
|
čestike , nebojiši
koji retardirani komentari po netu, 
|
26.05.2024., 09:17
|
|
code name:spectre
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
LaRosette kaže:
|
bome dobro...čestitke ekipi 
|
|
|
26.05.2024., 10:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Predviđam prvi hrv. film koji bio mogao bit shortlisted za Oscar, a možda se ugurati i u 5 nominiranih za najbolji kratki igrani film. Ide mu sve u prilog uz ovu nagradu, i rezolucija o Srebrenici i Vučićevo divljanje plus dva ozbiljna rata u susjedstvu, a ima i vječnu priču o pojedincu koji ustaje protiv zla. Ne znam jedino hoće li mladi glasači Akademije progutat ovu retro oldskul režiju što vidim iz trejlera, ali šansa je tu.
|
|
|
26.05.2024., 12:23
|
|
Registrirani korisnik
|

Quote:
Sveti Germain kaže:
Ne znam jedino hoće li mladi glasači Akademije progutat ovu retro oldskul režiju što vidim iz trejlera, ali šansa je tu.
|
A kao moderna režija kamera s ramena, jump cuts + green screen ? 
|
|
|
26.05.2024., 12:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Gle, Nebojša je odličan čovjek s nekoliko dobrih dokumentaraca, ali ako si gledala njegove igrane pokušaje poput Kutije i Banije i plus vidjela ovaj trejler bila bi zabrinuta kao i ja. Dosad nije u igranoj formi dobacio kao u dokumentarcima, mislim u umjetničkom smislu. Cannes je izrazito politički festival, i ako je film osrednje režiran, a s jakom društveno-političkom porukom, oni će ga nagraditi, pogotovo u kratkometražnoj formi.
Uostalom, film je zadnji dan snimanja imao u krajem veljače 2024. , a Cannes je primao prijave do kraja trećeg, tako da su sigurno na liniji imali nekog selektora, što ne čudi, jer producent Pek je imao filmove u Cannesu 2023. i 2021.
Jer, kao što znaš, film treba u tri tjedna smontirati, pa onda donekle obradit u postprodukciji, pa i titlovat na eng. Sve to u par tjedana mi očito govori da su imali otvorenu liniju s Cannesom. Uglavnom, tako se to i radi, tako se i upada na ova tri najveća festivala na svijetu, odabere se sočna tema i pametno odradi komunikacija sa selektorima(jer od 4000 prijava oni većinu ni ne pogledaju otpočetka do kraja ili uopće), uzme se francuski koproducent i glumac, odradili su super p.r. posao, i sad treba to forsat na Oscara.
Nebojša jest dosad bio autsajder u igranom filmu, al ekipa oko njega nije. Znalo se dobro šta se radi i tako se to sve i treba radit.
To je formula za Cannes za filmove s ovih prostora: vruća politička tema + ugledni producent koji je tu već imao film(ove) + koproducent iz Francuske il Njemačke + najpoznatiji regionalni glumac + poznati europski glumac.
|
|
|
26.05.2024., 12:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sveti Germain kaže:
Uostalom, film je zadnji dan snimanja imao u krajem veljače 2024. , a Cannes je primao prijave do kraja trećeg, tako da su sigurno na liniji imali nekog selektora, što ne čudi, jer producent Pek je imao filmove u Cannesu 2023. i 2021. ...
Jer, kao što znaš, film treba u tri tjedna smontirati, pa onda donekle obradit u postprodukciji, pa i titlovat na eng. Sve to u par tjedana mi očito govori da su imali otvorenu liniju s Cannesom. Uglavnom, tako se to i radi, tako se i upada na ova tri najveća festivala na svijetu, odabere se sočna tema i pametno odradi komunikacija sa selektorima(jer od 4000 prijava oni većinu ni ne pogledaju otpočetka do kraja ili uopće), uzme se francuski koproducent i glumac, odradili su super p.r. posao, i sad treba to forsat na Oscara.
Nebojša jest dosad bio autsajder u igranom filmu, al ekipa oko njega nije. Znalo se dobro šta se radi i tako se to sve i treba radit.
To je formula za Cannes za filmove s ovih prostora: vruća politička tema + ugledni producent koji je tu već imao film(ove) + koproducent iz Francuske il Njemačke + najpoznatiji regionalni glumac + poznati europski glumac.
|
Svaka čast na informiranosti ... nisi vodoinstalater, sigurno  S puno toga se zapravo slažem. Pek je očigledno izvrsno uvezan po nekoj liniji, ali to je za producenta veliki plus. Šteta što ih nema više kod nas. Istina je i da nagrada sama po sebi ne garantira kvalitetu. Meni osobno je recimo "Murina" koja je nagrađena u Cannesu bila vrlo tanašan film. Slijepčević je inteligentan i nekako se nadam da mu je film dobar.
|
|
|
26.05.2024., 12:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jasna-st kaže:
Slijepčević je inteligentan i nekako se nadam da mu je film dobar.
|
Da, to je to prokletstvo s formom igranog filma i hrv. redateljima, možeš bit turbo inteligentan, lucidan i duhovit privatno, ali se na ekran ništa od tog ne prenese previše jer vrijede neke druge zakonitosti, različite vrste inteligencija, ali i objektivna procjena vlastitih dometa i mogućnosti u pisanju, castu i režiji.
|
|
|
26.05.2024., 13:53
|
|
Govnar - i vi znate
Registracija: Apr 2005.
|
“Sedmo nebo” je baš izrazito iritantan film, u svojoj mlitavosti i sterilnosti, pa rekao bih čak i frigidnosti, čemu se zbilja nisam nadao od Jasne Nanut koja je svojevremeno kao novinarka Jutarnjeg radila komparcijsku reportažu ovlaživača za pičku. Režirati film o liku u “životu punom stresa” kroz hrpu dugih, statičnih kadrova i još dati Kreši Mikiću Flegmi da utjelovi ustresiranog protagonista je, onak’, režijski koncept ekvivalentan snimanju filma o fatalnoj zavodnici koju će glumiti Mare Škaričić odjevena u preveliki košarkaški dres. S tim da sam ja uvijek za kontrapunkt, ako iz nekog razloga funkcionira, ali ovdje ne zaigra ali NIKAKO.
Quote:
Sveti Germain kaže:
(koji su daleko od lucidnog, kao npr. trash prolazak crne mačke negdje pri početku filma).
|
U jednom trenutku Mikić prođe i ispod raširenih ljestvi, a vjerojatno postoji posijana i još koja easter-egg horoskopska karma, ali ne pratim područje.
Što se Slijepčevića tiče, da, nije mu dosad igrana forma baš bila forte, ali ako je već netko trebao dobiti The Nagradu za jednu od dvije formulaičnosti koje se traže od hrvatskog filma, u svakom slučaju bolje da je to bio on nego, ne znam, Arsen Ostojić.
|
|
|
26.05.2024., 14:44
|
|
sher-locked
Registracija: May 2008.
|
taj slijepčević je radio nekad 'direkt' koji je prikazivan na htv-u i super su bile te emisijice. ima ih još uvijek na hrti platformi pa bacite pogled ako hoćete, fora su.
sjećam se da su sudjelovali i neki bivši forumaši ))
|
27.05.2024., 01:52
|
|
that’s what she said
Registracija: Jul 2003.
|
Quote:
LaRosette kaže:
|
Gledao sam direkt, prije valjda sto godina po tv, bilo je odlično napravljeno sve epizode.
Za ovo aktualno i zlatnu palmu vrijedi pogledat i Voz 671 - slučaj Štrpci dokumentarac, ima na netu
|
|
|
27.05.2024., 12:54
|
|
7>6
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Mr Smoogj kaže:
“Sedmo nebo” je baš izrazito iritantan film, u svojoj mlitavosti i sterilnosti, pa rekao bih čak i frigidnosti, čemu se zbilja nisam nadao od Jasne Nanut koja je svojevremeno kao novinarka Jutarnjeg radila komparcijsku reportažu ovlaživača za pičku. Režirati film o liku u “životu punom stresa” kroz hrpu dugih, statičnih kadrova i još dati Kreši Mikiću Flegmi da utjelovi ustresiranog protagonista je, onak’, režijski koncept ekvivalentan snimanju filma o fatalnoj zavodnici koju će glumiti Mare Škaričić odjevena u preveliki košarkaški dres. S tim da sam ja uvijek za kontrapunkt, ako iz nekog razloga funkcionira, ali ovdje ne zaigra ali NIKAKO.
U jednom trenutku Mikić prođe i ispod raširenih ljestvi, a vjerojatno postoji posijana i još koja easter-egg horoskopska karma, ali ne pratim područje.
|
radila je sedam godina na filmu, od tud valjda i naslov. bas me zanima koliko je vremena zdrobila
u montazi
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:13.
|
|
|
|