Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.06.2024., 12:56   #941
Savjet: čekaj predvečerje, upali auto i kreni u obilazak. Ako nisi u nekom ekstra pasivnom kraju, naići ćeš na nekoliko gradilišta što montažnih što klasičnih kuća, a kako je predvečerje, velika je šansa da nađeš i "gazdu". Tad možeš pitati za cijene, a ujedno ćeš vidjeti i kako majstori i rade, koliko ih ima i na kraju - je li investitor (gazda) zadovoljan/na.

Onda ćeš iz toga imati neku bazu potencijalnih izvođača temelja koje ćeš tražiti ponude kad budeš trebao raditi svoje.
Fitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2024., 14:43   #942
Quote:
Porta93 kaže: Pogledaj post
Slijedeće godine planiram graditi montažnu te me zanimaju cijene temelja na području Zagreba pošto se još nismo odlučili za prizemnici ili katnu kuću. Radili bi sa jednom od dvije glavne firme i stavljali bi standardnu izolaciju ispod temelja kuća bi bila ukupno oko 100 kvadrata netto tako da bi katnica imala oko cca 60 brutto temelja a prizemnica cca 120.
Mislim da se cijene sad vrte oko 250€/m2, komplet s xps i hidroizolacijom.
newnick is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2024., 22:02   #943
Quote:
Porta93 kaže: Pogledaj post
Slijedeće godine planiram graditi montažnu te me zanimaju cijene temelja na području Zagreba pošto se još nismo odlučili za prizemnici ili katnu kuću. Radili bi sa jednom od dvije glavne firme i stavljali bi standardnu izolaciju ispod temelja kuća bi bila ukupno oko 100 kvadrata netto tako da bi katnica imala oko cca 60 brutto temelja a prizemnica cca 120.
Tocno ta kvadratura je nasa, prizemnica, plaćeni temelji ove godine; 29k eura (zgb zupanija)
Hoola is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2024., 09:51   #944
Quote:
Hoola kaže: Pogledaj post
Tocno ta kvadratura je nasa, prizemnica, plaćeni temelji ove godine; 29k eura (zgb zupanija)
Moze li molim informacija tko vam je radio temelje? Ako ne zelis ovdje moze i PP.

Hvala!

Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Magenta123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2024., 10:57   #945
Quote:
Magenta123 kaže: Pogledaj post
Moze li molim informacija tko vam je radio temelje? Ako ne zelis ovdje moze i PP.

Hvala!
Temelji se rade u 7.mj.
Imali smo ponudu od dvije firme, iznos je bio skoro pa identican - IDR gradnja i Temeljne konstrukcije. Izabrali smo prve jer su ponudili raniji rok.
Hoola is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2024., 11:01   #946
Quote:
Temelji se rade u 7.mj.

Imali smo ponudu od dvije firme, iznos je bio skoro pa identican - IDR gradnja i Temeljne konstrukcije. Izabrali smo prve jer su ponudili raniji rok.
Hvala

Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Magenta123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2024., 00:07   #947
Cijena temelja za montažnu kuću

Quote:
Temelji se rade u 7.mj.
Nama su oni upravo dovršili temelje, sa kanalizacijom, vodom, strujom i optikom ispod ploče, šahtovi vode i kanalizacije i bužiri ukopani do točke gdje će biti postavljena kutija sa brojilom, XPS ispod ploče i hidroizolacija, recytol i ljepenka dvostruko. Prizemnica sa betoniranom terasom i natkrivenim parkirnim. Jako zadovoljni sa svim izvedenim.
Simplis is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2024., 00:27   #948
Quote:
newnick kaže: Pogledaj post
Mislim da se cijene sad vrte oko 250€/m2, komplet s xps i hidroizolacijom.
265€/m2, 200 m2, prizemnica sa iskopima i šahtovima voda, kanalizacija, struja, optika i temelji viši od razine puta.
Simplis is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2024., 16:11   #949
Quote:
gym1307 kaže: Pogledaj post
Za mjesec dana ne mozes dobiti gradjevisku niti matematicki,

Napravi idejni ajde recimo u 3 dana, posljes na tehnicke uvijete, da ti sutra dan otvori e konferenciju ista je otvorena 15 dana, napravis glavni prijekt nakon toga prema tehnickim uvijetima, neka je turbo brz arhitekz za 2 tjedna, saljes na potvrdu projekta, poziv susjedima na uvid u prijekt minimalno 7 dana prije dana uvida, dan uvida pa onda minimalno 7 dana za rok zalbe susjeda, pa se otvara e-konferencija za potvrdu glavnog projekta koje traje 15 dana. E kad je sve to gotovo placs taksu za dozvolu, napise se dozvola recimo da ti ju brat radi za 2 dana te onda slanje dozvole svima koji su bili na uvidu u projekt postom i nakon sto dodje povratnica rok zalbe 7 ili 14 dana, nisam siguran.
Ovi koji nisu bili na uvidu samo se zakaci na e oglasnu i imaju rok za zalbu mislim 7 dana.
I kad prodju ti rokovi svi postaje pravomocna i dobijes potvrdu poravomocnosti.

Znaci da ti mama ili brat izdaje dozvolu, a tata ti je projektant izgubis 2 mjeseca.
Nisam nikada odgovorio na ovo
Evo samo dvije slike za dokaz
2 mjeseca do pravomoćnosti. Projekt i suglasnosti su bili cca mjesec dana
Futsal Dinamo is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2024., 11:14   #950
Quote:
Futsal Dinamo kaže: Pogledaj post
Nisam nikada odgovorio na ovo
Evo samo dvije slike za dokaz
2 mjeseca do pravomoćnosti. Projekt i suglasnosti su bili cca mjesec dana
Nakon ovog zadnjeg akta, gradjevisne dozvole koja ti je izdana 21.10. prko e dozvole, barem kod nas, dozvola se šalje pismeno poštom preporučeno sa povratnicom svim susjedima koji su izvršili uvid u predmet, po dolasku dostavnice nazad u ured teče rok 15 dana za žalbu, obično čekaju koji dan duže jer kao petnaesti dan se možeš žaliti poštom i onda ide izdvaje akta završnog pravomočnosti građ dozvole.
Ovo što sam sad napisao je minimalno 22-23 dana, od izdavanja građevinske dozvole do pravomoćnosti iste.

E sad kako to funkcionira drugdje ja neznam, u Opatiji i Rijeci se drže strogo slova zakona i rade ovako da kasnije nebi bilo problema.

19.8. si postavio zahtjev, neka su 20.8 ostvorili e konferenciju koja traje 15 dana, to je 3.9 zatvorena konferencija sa teh uvijetima, napravio si onda projekt za mjesec dana i predao 3.10 projekt na potvrdu projekta, 4.10 otvorena e savjetovanje sa susjedima i poziv na uvid u projekt. To mora ići prije potvrde projekta sa javnoravnim tijelima, barem 15 dana ranije mora biti poziv u uvid projekta za susjede, znaći ivid u proejekt 19.10, i 20.10. otvorena e konferencija potvrde glavnog prijekta u trajanju 15 dana i eto te na 5.11.kada se zatvara ekonferencija i 6.11 se može izdati dozvoja. Nakon toga ova saga sa pravomoćnosti.

Sad kako je to kod tebe u urbanističkom islo nemam pojma, ja ti pišem kako to ide kod nas u Primorju i Istri, radio sam dvije dozvole u Opatiji i jednu u Ližnjanu i svaki put je išlo kako sam opisao, naravno samo je bilo i po koji mjesec izmedju navedenih radnji. Ja sam napisao gore da je sve savršeno bar tri mjeseca.

Kako su ti projekt i suglasnosti mjesec dana ne kužim.
Nakon idejnog kojeg poredaješ uz zahtjev imaš teh uvjete koji traju 15 dana, onda radiš prijekt pa kad ga predaš ide uvid susjeda isto 15 dana pa nakon uvida susjeda potvrda glavnog prijekta 15 dana.
Znaci teh uvjeti i susjedi 45 dana. Projekt radiš nakon teh uvjeta, izgubiš neko vrijeme na prijekt prije predaje, da si najbrži barem 2 tjedna.
gym1307 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2024., 20:01   #951
Imas stvarno volje drobiti. Slike su tu
Ne daj se
P.s. u to vrijeme su nam iz dom projekta ili domus plus ili neka firma tog imena rekli da da se 9. mj. čeka samo na projekt za, pazi: tipsku kucu. Sto blago receno ne kuzim. I naravno, ponuda je bila puno veca nego za klasičnu gradnju. A kuće izgledaju kao da su iz Poljske
Futsal Dinamo is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2024., 07:52   #952
Quote:
Futsal Dinamo kaže: Pogledaj post
Imas stvarno volje drobiti. Slike su tu
Ne daj se
P.s. u to vrijeme su nam iz dom projekta ili domus plus ili neka firma tog imena rekli da da se 9. mj. čeka samo na projekt za, pazi: tipsku kucu. Sto blago receno ne kuzim. I naravno, ponuda je bila puno veca nego za klasičnu gradnju. A kuće izgledaju kao da su iz Poljske
Gle forum je da se pise, razne informacije.
Pretpostavljam da nisi iz Istre ili PGŽ, Dalmacija nego Zg i okolica obzirom da je Dinamo u nicku, zamisli postoji dio Hr koji nije Zagreb i okolica.
Prenosim iskustva iz drugih mjesta da se ljudi ne zavaravaju da se gradjevinska dobije za 2 mjeseca za kakvu god kucu makar imao projekt spreman.
Hoces da ti ja postam slike sa edozvola za tri gradjevinske sa godinu dana cekanja, i sta onda?
Super za tebe da si sve rijesio za 2 mjeseca, to nije standardna procedura, eto toliko, a ti sad tvrdi da je to neki prosjek za Hr.
gym1307 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2024., 12:17   #953
Dobro, zaboravio si sto sam pisao jer je prošlo par mjeseci. Nisam onda odmah stavio slike.
Onda sam bio napisao da se u "naprednom" dijelu Hr dobije za 2 mjeseca, bez veza i vezica. E, sad, di je to, necu reci :-) nije Zg
Futsal Dinamo is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2024., 13:19   #954
Međimurska županija, bez problema unutar dva mjeseca.
Znam slučajeve i ispod 1 mjeseca....bez veza i vezica, bitno da referenti rade svoj posao,a ne da d...ju k većinu radnog vremena, što je slučaj u većini HR, nažalost!
Old 26.07.2024., 13:54   #955
Quote:
Seksolog kaže: Pogledaj post
Međimurska županija, bez problema unutar dva mjeseca.
Znam slučajeve i ispod 1 mjeseca....bez veza i vezica, bitno da referenti rade svoj posao,a ne da d...ju k većinu radnog vremena, što je slučaj u većini HR, nažalost!
Vjerujem da je tako u nekim djelovima Hr, nažalost priobalje i veliki gradovi ne spadaju u tu kategoriju......
Problem je i u čitanju pravilnika i zakona.
Recimo u Istri ako se nitko ne javi na prethodne uvijete sto je cesta situacija od kada je e konferencija nema potvrde projekta nego nakon uvida susjeda ide izdavanje dozvole.
U PGŽ ne tumače tako nego ponovno traže potvrde projekata.
Isto tako trpaju sve kuće u kategoriju 3b mislim i trebas sve dnevnike i cudesa kao da radis zgradu, u Istri je 2b gdje treba samo nadzor konstrukcije.
Kategorije sam mozda krivo napisao uglavnom trpaju kucerke od 100 m2 kao da zgradu radis sa 30 stanova u PGŽ u istu kategoriju.
Svatko svoje prica i radi kako mu se sprdne.
Imas u temi grdj. dozvola horor price ljudi koji cekaju i cekaju
gym1307 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2024., 20:18   #956
Quote:
gym1307 kaže: Pogledaj post
Nakon ovog zadnjeg akta, gradjevisne dozvole koja ti je izdana 21.10. prko e dozvole, barem kod nas, dozvola se šalje pismeno poštom preporučeno sa povratnicom svim susjedima koji su izvršili uvid u predmet, po dolasku dostavnice nazad u ured teče rok 15 dana za žalbu, obično čekaju koji dan duže jer kao petnaesti dan se možeš žaliti poštom i onda ide izdvaje akta završnog pravomočnosti građ dozvole.
Ovo što sam sad napisao je minimalno 22-23 dana, od izdavanja građevinske dozvole do pravomoćnosti iste.

E sad kako to funkcionira drugdje ja neznam, u Opatiji i Rijeci se drže strogo slova zakona i rade ovako da kasnije nebi bilo problema.

19.8. si postavio zahtjev, neka su 20.8 ostvorili e konferenciju koja traje 15 dana, to je 3.9 zatvorena konferencija sa teh uvijetima, napravio si onda projekt za mjesec dana i predao 3.10 projekt na potvrdu projekta, 4.10 otvorena e savjetovanje sa susjedima i poziv na uvid u projekt. To mora ići prije potvrde projekta sa javnoravnim tijelima, barem 15 dana ranije mora biti poziv u uvid projekta za susjede, znaći ivid u proejekt 19.10, i 20.10. otvorena e konferencija potvrde glavnog prijekta u trajanju 15 dana i eto te na 5.11.kada se zatvara ekonferencija i 6.11 se može izdati dozvoja. Nakon toga ova saga sa pravomoćnosti.

Sad kako je to kod tebe u urbanističkom islo nemam pojma, ja ti pišem kako to ide kod nas u Primorju i Istri, radio sam dvije dozvole u Opatiji i jednu u Ližnjanu i svaki put je išlo kako sam opisao, naravno samo je bilo i po koji mjesec izmedju navedenih radnji. Ja sam napisao gore da je sve savršeno bar tri mjeseca.

Kako su ti projekt i suglasnosti mjesec dana ne kužim.
Nakon idejnog kojeg poredaješ uz zahtjev imaš teh uvjete koji traju 15 dana, onda radiš prijekt pa kad ga predaš ide uvid susjeda isto 15 dana pa nakon uvida susjeda potvrda glavnog prijekta 15 dana.
Znaci teh uvjeti i susjedi 45 dana. Projekt radiš nakon teh uvjeta, izgubiš neko vrijeme na prijekt prije predaje, da si najbrži barem 2 tjedna.
E vidiš ovaj dio oko susjeda, savjetovanja itd, to nisam znao.

Meni je prije covida stiglo kući da susjed radi kuću/viksu i dal imam šta protiv..
Ja nikad čuo za to.. Nazovem taj neki broj koji je bio na papiru, kaže žena, ma to vam je špranca, nemate tu šta....

Na kraju, kuća se renta, i dolaze razno odgojeni ljudi, koji su na GO, pa se fešta 24/7

Jesam li ja tada na tom e savjetovanju mogao vidjeti namjenu objekta i recimo ne dati suglasnost?

.
Old 26.07.2024., 20:27   #957
Nisi, tj. jesi ali ne bi imalo nikakvog efekta osim loših susjedskih odnosa.

Daleko najbolji način sprečavanja gradnje na susjednoj čestici je kupnja susjedne čestice.
Fitz is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2024., 23:01   #958
Quote:
Fitz kaže: Pogledaj post
Nisi, tj. jesi ali ne bi imalo nikakvog efekta osim loših susjedskih odnosa.

Daleko najbolji način sprečavanja gradnje na susjednoj čestici je kupnja susjedne čestice.
Da ako covjek gradi po urbanistickom planu i postuje sva pravila koja zahtjeva urbanisticki ne mozes nista. Zato i smatram da je to idiotarija. Sta susjed ima gledati sta ja radim ako sam po urbanizmu ispravan.
Ako guram nesto van okvira toga, visa katnost ili blize medji i izvlacim se na neke interpolacije i susjedne zgrade onda to ima smisla pitat susjede.
Ali eto to se provodi i to u PGŽ strogo pazeci na rokove itd.
gym1307 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2024., 11:23   #959
Pozdrav svima.
Ako netko zna ili se sjeća, koje dimenzije su drvene grede od stropne konstrukcije u prizemnicama, gdje je iznad samo krov, bez tavana ili slično?
Tipa 80/240mm ili slično te koji je razmak bio.
Ako netko ima slike može staviti tu ili meni na PM.
Hvala
9800pro is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.07.2024., 18:20   #960
Quote:
9800pro kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima.
Ako netko zna ili se sjeća, koje dimenzije su drvene grede od stropne konstrukcije u prizemnicama, gdje je iznad samo krov, bez tavana ili slično?
Tipa 80/240mm ili slično te koji je razmak bio.
Ako netko ima slike može staviti tu ili meni na PM.
Hvala
To ti odredi statičar po projektu, moje su 14x16 cm, ali ja sam radio sa laminiranim gredama koje su minimalno 30% čvršće.
Ali i obične bi 14x16 bile ok. Samo ovisi ti o rasponima itd, nije to samo tako...
gym1307 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:52.