|
|
29.06.2024., 14:26
|
|
Ja sam seronja
Registracija: Dec 2010.
|
Di ste ekipa jel se puši šta??
Ako se ne puši jel se barem jebe šta? 
|
01.07.2024., 10:04
|
|
Lik i po!
Registracija: Jun 2007.
|
Svake godine mi forum.hr čestita rođendan. Danas je 40. jubilarni. Star sam.
U subotu sam pozvao 5-6 ljudi otišli popiti piće-dva, zabavili se lijepo. Bilo je pušača, naravno ha ha. Ali, jedan od njih me iznenadio. Bio mi je pričao da mu je dijagnosticiran neki poremećaj, ne smije hrpu toga, sve živo mu je zabranjeno. Isto me iznenadilo što puši ko turčin.
On je inače godinama kao bio na "jednoj dnevno". Upozoravao sam ga da će to prijeći na x na dan. Neće, neće, tvrdio je on. Kao ima discipline. Nije stvar discipline, ovisnost je izuzetno jaka pojava, teško se tome oduprijeti, a nikotin jedna od žešćih supstanci što se toga tiče.
Čak se i drži tih zabrana, ne smije alkohol, ne smije slatko, ne smije neke vrste mesa, ma hrpe toga kao ne bi smio. Nisam izdržao a da ne pitam, a duvati smiješ?? A kao ne bi smio ni to.
Ne znam je li za tu bolest cigarete direktno utječu, možda i ne. To i nije poanta, kad si već tako sjeban sistemski stvarno je dobra ideja ne naslagivati duhan i spaljivati i udisati nešto što ti do zadnje stanice u tijelu utječe.
Eto, danas sam mudriji. Četrdeset je u guzici, ima 9 godina da sam se ostavio horora zvanog pušenje. Stvarno bi savjetovao svima da se ostave, ma koliko stari ili mladi bili, imali ili ne imali zdravstvene probleme. A vi koji se mučite i borite, držite se. Sjetite se tog odvratnog dima, kašljanja, smrdeža i svih ostalih krasnih nuspojava. Nemojte biti rob nikotinu, stvarno je debilno. Kad ste već krenuli, odradite to do kraja. Malo discipline je potrebno i čvrstine u glavi. Kad se tijelo očisti detaljno i malo ti se okrene perspektiva pitaš se zašto si ikad pušio.
Cigareta je gadarija, život je ljepši od toga. Žao mi je vidjeti tog frenda, ima zajebanu dijagnozu i svejedno se nije u stanju ostaviti cigareta. Što ću mu ja, osim tog jednog pitanja nisam ga više ništa oko toga i uživali smo u proslavi, popili smo lijepo umjereno, miješano društvo i ismijali se. Briga me, njegova stvar, ali stvarno je grezo vidjeti...
|
|
|
01.07.2024., 11:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2024.
|
Xeen srećan ti rođendan. Da si mi dugo živ i zdrav. Nisi ti star, život počinje u 40 toj.
Meni je danas 15. dan bez cigareta. Sad bi mi bilo mesec dana da nisam poklekao onomad.
Krize više nisu onako jake. Hvala Bogu.
Više bih rekao da su želja da se zapali uz kafu ili posle jela ili uz pivo,
ali to je sad mnogo lakše da se istrpi nego ranije.
Mislim da ću posle mesec dana biti na konju.
Dug je put ispred mene, ali idem dan po dan.
Veliki pozdrav svima.
|
|
|
01.07.2024., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2024.
|
Quote:
xeen kaže:
Svake godine mi forum.hr čestita rođendan. Danas je 40. jubilarni. Star sam.  ...
|
Sretan rođendan mladiću…. (Iz moje perspektive, ti si jako mlad - kad si se ti rodio, ja sam već skupila 4godine radnog i pušačkog staža!
Samo naprijed i dalje plovi nepušačkim vodama…. 
|
|
|
01.07.2024., 12:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
xeen kaže:
|
Sretan rođendan! Hvala što si tu za sve bivše pušače, uvijek oštar i realan i bez uljepšavanja. Meni je to puno pomoglo!
|
|
|
01.07.2024., 12:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mik73 kaže:
Dug je put ispred mene, ali idem dan po dan.
Veliki pozdrav svima.
|
Bravo, samo jako naprijed 
|
|
|
02.07.2024., 04:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2014.
|
Quote:
xeen kaže:
U subotu sam pozvao 5-6 ljudi otišli popiti piće-dva, zabavili se lijepo. Bilo je pušača, naravno ha ha. Ali, jedan od njih me iznenadio. Bio mi je pričao da mu je dijagnosticiran neki poremećaj, ne smije hrpu toga, sve živo mu je zabranjeno. Isto me iznenadilo što puši ko turčin.
On je inače godinama kao bio na "jednoj dnevno". Upozoravao sam ga da će to prijeći na x na dan. Neće, neće, tvrdio je on. Kao ima discipline. Nije stvar discipline, ovisnost je izuzetno jaka pojava, teško se tome oduprijeti, a nikotin jedna od žešćih supstanci što se toga tiče.
Čak se i drži tih zabrana, ne smije alkohol, ne smije slatko, ne smije neke vrste mesa, ma hrpe toga kao ne bi smio. Nisam izdržao a da ne pitam, a duvati smiješ?? A kao ne bi smio ni to.
Ne znam je li za tu bolest cigarete direktno utječu, možda i ne. To i nije poanta, kad si već tako sjeban sistemski stvarno je dobra ideja ne naslagivati duhan i spaljivati i udisati nešto što ti do zadnje stanice u tijelu utječe.
Eto, danas sam mudriji. Četrdeset je u guzici, ima 9 godina da sam se ostavio horora zvanog pušenje. Stvarno bi savjetovao svima da se ostave, ma koliko stari ili mladi bili, imali ili ne imali zdravstvene probleme. A vi koji se mučite i borite, držite se. Sjetite se tog odvratnog dima, kašljanja, smrdeža i svih ostalih krasnih nuspojava. Nemojte biti rob nikotinu, stvarno je debilno. Kad ste već krenuli, odradite to do kraja. Malo discipline je potrebno i čvrstine u glavi. Kad se tijelo očisti detaljno i malo ti se okrene perspektiva pitaš se zašto si ikad pušio.
Cigareta je gadarija, život je ljepši od toga. Žao mi je vidjeti tog frenda, ima zajebanu dijagnozu i svejedno se nije u stanju ostaviti cigareta. Što ću mu ja, osim tog jednog pitanja nisam ga više ništa oko toga i uživali smo u proslavi, popili smo lijepo umjereno, miješano društvo i ismijali se. Briga me, njegova stvar, ali stvarno je grezo vidjeti...
|
Lako je dok si u 20tim,30tim,40tim,sranje nastaje kad uđeš u 50to desetljeće.Tad kreće borba za zdravlje.Većina dok je mlada misli pa ima vrimena,neće to još doć.Il ono živit ću boemski dok sam mlad pa da me starost ne pita šta san radio.Nakraju to "boemski" pređe u naviku.Al da lako se uništavat dok si mlad jer nemaš neki veliki rizik od srčanog,moždanog,karcinoma...Znam ljude koje ne jebe to što neće doživit duboku starost,jer kao šta će oni kad ostare ionako će bit ni za što i ne pokretni.Očito time tješe sebe jer nemogu promjenit životni stil,navike.
|
|
|
02.07.2024., 12:52
|
|
Lik i po!
|
Quote:
JPR kaže:
Lako je dok si u 20tim,30tim,40tim,sranje nastaje kad uđeš u 50to desetljeće.Tad kreće borba za zdravlje.Većina dok je mlada misli pa ima vrimena,neće to još doć.Il ono živit ću boemski dok sam mlad pa da me starost ne pita šta san radio.Nakraju to "boemski" pređe u naviku.Al da lako se uništavat dok si mlad jer nemaš neki veliki rizik od srčanog,moždanog,karcinoma...Znam ljude koje ne jebe to što neće doživit duboku starost,jer kao šta će oni kad ostare ionako će bit ni za što i ne pokretni.Očito time tješe sebe jer nemogu promjenit životni stil,navike.
|
Da, kumulativan je efekt. Lako je sad reći "briga me", ali kad dođu posljedice mnogi požale, jer nije to neka lijepa fina smrt gospodska, pa kao ga jebe, umrijeti se mora. Često su to grozna mučenja, pogotovo oko disanja i slično u slučaju cigareta...
|
|
|
02.07.2024., 16:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
xeen kaže:
Da, kumulativan je efekt. Lako je sad reći "briga me", ali kad dođu posljedice mnogi požale, jer nije to neka lijepa fina smrt gospodska, pa kao ga jebe, umrijeti se mora. Često su to grozna mučenja, pogotovo oko disanja i slično u slučaju cigareta...
|
E to! Da je to "samo" pa umrijet ću svakako, što ima veze je li u 60oj, 70oj ili slično, nego je to često grozna smrt, i često nije brza
|
|
|
03.07.2024., 10:14
|
|
Lik i po!
|
Quote:
Amatita kaže:
Sretan rođendan! Hvala što si tu za sve bivše pušače, uvijek oštar i realan i bez uljepšavanja. Meni je to puno pomoglo!
|
Drago mi je da je ima efekta, ponekad sam se i pitao jesam li pregrub i preiskren.
Čemu nešto uljepšavati, volim ljudima reći kako je. Nekome ide lakše, nekome ide teže, nekome grozno. Svima je zajedničko, može se. Najgora su mi plašenja nekih koji kažu da uvijek žele pušiti i da nikad ne prođe. To je pretjerivanje sigurno, ali vjerujem da donekle ostane želja, ali to kontroliraš i znaš gdje te to vodi i sigurno nije 24/7 to neka velika želja.
|
|
|
03.07.2024., 12:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo i mene danas, 141. dan nepušenja imam gotov trajni novi (i skupi) osmijeh!
Nepušenje se isplatilo, implantati su se zabetonirali u kosti i čuvam ih i dalje prvenstveno nepušenjem!
Sad kad me dođe želja, samo pogledam nove zube i odmah ce me proći želja!

|
|
|
03.07.2024., 16:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
xeen kaže:
Drago mi je da je ima efekta, ponekad sam se i pitao jesam li pregrub i preiskren.
Čemu nešto uljepšavati, volim ljudima reći kako je. Nekome ide lakše, nekome ide teže, nekome grozno. Svima je zajedničko, može se. Najgora su mi plašenja nekih koji kažu da uvijek žele pušiti i da nikad ne prođe. To je pretjerivanje sigurno, ali vjerujem da donekle ostane želja, ali to kontroliraš i znaš gdje te to vodi i sigurno nije 24/7 to neka velika želja.
|
Ja se sjećam prije da sam se bojala tih kriza, jer dok pušiš teško je i to percipirati kako bi moglo izgledati. Treba ponavljati da nije strašno, da je često riječ o momentima koji prođu, a naravno zna bit i kada jače zagusti i malo potraje - ali dok je čvrsta odluka u pozadini, ljudi moji to se izgura
|
|
|
03.07.2024., 16:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bluebell62 kaže:
Nepušenje se isplatilo, implantati su se zabetonirali u kosti i čuvam ih i dalje prvenstveno nepušenjem!

|
Bravo, što bi se reklo - ti si svoje popušila 
|
|
|
03.07.2024., 17:30
|
|
Lik i po!
|
Quote:
Bluebell62 kaže:

|
Odlično, baš super priča, drago mi je za tebe! Nebitno kako, koja je motivacija, samo da se prestane pušiti i da tako i ostane. 
|
|
|
06.07.2024., 15:43
|
|
zemniče, čuješ poj?
Registracija: Jan 2020.
|
danas na benzinskoj ja krcam gorivo, a izlazi jedan nekad veoma dobar prijatelj, doduše i sada smo ali se rijetko viđamo, većinom se kontaktiramo preko fejsbuka iako stanujemo ni 500 m jedan od drugoga - srdačno me pozdravlja i ja njega - oboje nasmješeni - vidim nosi 3 kutije nekih cigareta - ja se hvalim kako tri godine ne pušim i kako lijepo dišem i savjetujem njega da prestane - a on meni i dalje nasmješen - da ima rak pluča i da uzima neku terapiju ali da i dalje puši da se ne može ostavit i da će pušit i dalje. ostao sam bez riječi i uspio sam zamuckujući samo izgovorit kako mi je veoma žao. on u dalje nasmješen - vozilo koje je bilo iza mene na pumpi sviri mi da se maknem, morao sam otići. u autu na putu prema kući sam zaplakao. sad cijeli dan tražim riječi kojima bih ga ohrabrio preko fejsa - nisam ih još našao. 4 godine mlađi od mene ...
|
|
|
06.07.2024., 16:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2018.
|
@domash: Možeš li napisati koliko godina ima tvoj prijatelj? Strašna priča. Potaknula me da napišem i svoju.
Ja sam prije 10 dana prestala pušiti. Nemam nikakve krize, nikakve želje za cigaretom. Osjećam se divno. Ne znam hoće li tako biti i u budućnosti - čitala sam da se krize javljaju 3. tjedan i 3. mjesec, ali ja se osjećam odlično. Odlazim i u kafiće i nemam nikakav poriv da zapalim kad vidim druge kako puše.
Možda je sazrelo vrijeme za moj prestanak "druženja" s cigaretom. Prije kad sam pokušavala prestati, bilo je to mučenje. Sad mi je užitak. Svaki dan pročitam koji su benefiti prestanka pušenja da se potaknem.
Inače pušila sam 26 godina, a pred kraj sam znala "zdrobiti" i do dvije kutije.
|
|
|
06.07.2024., 17:37
|
|
zemniče, čuješ poj?
|
60 - blago tebi - deset dana nakon što sam zapalio zadnju cigaretu o ničemu nisam razmišljao nego o cigareti. mnogo mi je nedostajala. pa i mnogo više od tih deset dana.
mislim da češ se ti lako ostaviti.
|
|
|
06.07.2024., 19:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2014.
|
domash,ti si prestao u 61. godini?-Pa to rijetko ko uspije,rekao si da si imao zdravstvenih problema sa nogom tj. gangrena.Pitanje da se to nije desilo dal bi imao motiva.
Ovo kad si rekao za prijatelja mene je šokiralo al nije mi to ništa nepoznato,znam puno takvih slučajeva,npr lani taksist veli 2017. su mu izvadili tumor iz grla i dalje puši al sad kao nije puno a kutija je u pitanju a prije je 3 kutije,imao sam u obitelji slučajeva di su nakon teške dijagnoze i dalje pušili sve do smrti.
Jesi pušio baš od rane mladosti tj. od 15te ili si kasnije?
|
|
|
06.07.2024., 20:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
JPR kaže:
domash,ti si prestao u 61. godini?-Pa to rijetko ko uspije,rekao si da si imao zdravstvenih problema sa nogom tj. gangrena.Pitanje da se to nije desilo dal bi imao motiva.
Ovo kad si rekao za prijatelja mene je šokiralo al nije mi to ništa nepoznato,znam puno takvih slučajeva,npr lani taksist veli 2017. su mu izvadili tumor iz grla i dalje puši al sad kao nije puno a kutija je u pitanju a prije je 3 kutije,imao sam u obitelji slučajeva di su nakon teške dijagnoze i dalje pušili sve do smrti.
Jesi pušio baš od rane mladosti tj. od 15te ili si kasnije?
|
I ja sam kasno prestala - u 62. godini nakon 44 godine (nekoliko mjeseci manje) pušačkog staža! Danas napunila 144 dana, još malo pa 5 mjeseci od zadnje cigarete!
|
|
|
06.07.2024., 20:45
|
|
zemniče, čuješ poj?
|
da, pričao sam o tome kako sam prestao zbog straha da mi ne capnu nogu. da nije bilo tog straha nisam siguran da bih uspio. gangrena je vec bila zahvatila prste lijeve noge, neki nokti su otpali, a spasila me moja liječnica obiteljske medicine koja je imala volje previjati ih 3 x tjedno nekoliko mjeseci.
a počeo sam u 17oj - 18oj godini kada su dolazili rođaci iz australije i donosili šteke malbora i drugih finih cigareta pa sam ja glumio JACKA. ipak ozbiljnije sam počeo pušiti 1980 u vojsci - filter 57 ali to je bilo jedna kutija svakih nekoliko dana. kasnije sam se ozbiljno zakačio na poslu - kafica rano ujutro uz par cigareta. povečao sam broj cigareta zbog rata 1991, a največi ovisnik sam postao 1998 kad sam se uhvatio interneta ...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:48.
|
|
|
|