Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Osnovne i srednje škole

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.07.2018., 15:50   #301
Pozdrav ljudi, sori što nisam stigla odgovarati na pitanja no mature i prijemni su mi oduzimali većinu slobodnog vremena. Što se tiče bodova iskreno nemam pojma koliko bi ove godine bilo dostatno za upis jer se to nekako svake godine mijenja, a ja te liste nisam pratila evo već 4 godine otkako sam upisala/sada završila.

Što se pitanja oko njemačkog jezika tiče svi slušamo istu nastavu dakle i oni koji su učili njemački prije (osnovna škola, tečajevi...) i oni koji nisu. Nikakav napredni stupanj nije moguće upisati, a za naprednu grupu njemačkog u ove 4 godine nikada nisam čula i sa sigurnošću mogu reći da ne postoji.

Također vidim da je bilo pitanja oko toga koliko ova škola učenike može dobro pripremiti za neki društveni smjer rekla bih- definitivno bolje nego za prirodne smjerove. Ja koja trenutno želim upisati fakultete biomedicinskog i medicinskog područja smatram da ova škola ima velike propuste u prirodnim predmetima. Jedno veliko HVALA profesorici Pehar iz kemije koja ne potvrđuje to pravilo i apsolutno daje sve od sebe da na jasan i zanimljiv način objasni gradivo svog predmeta. Ostali profesori koje sam imala iz npr. fizike (prof. Polić) ili biologije (prof. Roubin) su Bogu za plakat. Apsolutno nikakvo znanje na mene nisu prenijeli, a meni je to primjerice krucijalno pogotovo uzmemo li u obzir da sam među ostalim te predmete polagala kao dodatne na ovogodišnjoj maturi i o znanju istih mi ovisi upis na fakultet.
Old 31.08.2018., 11:01   #302
Quote:
rosavitta kaže: Pogledaj post
Pozdrav ljudi, sori što nisam stigla odgovarati na pitanja no mature i prijemni su mi oduzimali većinu slobodnog vremena. Što se tiče bodova iskreno nemam pojma koliko bi ove godine bilo dostatno za upis jer se to nekako svake godine mijenja, a ja te liste nisam pratila evo već 4 godine otkako sam upisala/sada završila.

Što se pitanja oko njemačkog jezika tiče svi slušamo istu nastavu dakle i oni koji su učili njemački prije (osnovna škola, tečajevi...) i oni koji nisu. Nikakav napredni stupanj nije moguće upisati, a za naprednu grupu njemačkog u ove 4 godine nikada nisam čula i sa sigurnošću mogu reći da ne postoji.

Također vidim da je bilo pitanja oko toga koliko ova škola učenike može dobro pripremiti za neki društveni smjer rekla bih- definitivno bolje nego za prirodne smjerove. Ja koja trenutno želim upisati fakultete biomedicinskog i medicinskog
područja smatram da ova škola ima velike propuste u prirodnim predmetima. Jedno veliko HVALA profesorici Pehar iz kemije koja ne potvrđuje to pravilo i apsolutno daje sve od sebe da na jasan i zanimljiv način objasni gradivo svog predmeta. Ostali profesori koje sam imala iz npr. fizike (prof. Polić) ili biologije (prof. Roubin) su Bogu za plakat. Apsolutno nikakvo znanje na mene nisu prenijeli, a meni je to primjerice krucijalno pogotovo uzmemo li u obzir da sam među ostalim te predmete polagala kao dodatne na ovogodišnjoj maturi i o znanju istih mi ovisi upis na fakultet.
Hii ja sam sad ove godine upisala i dobila Sanju Klisanin kao rasku. znas nes o njoj?
lilshet is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2021., 12:57   #303
Imam nekoliko pitanja za ovu gimnaziju i onome tko odgovori bila bih jako zahvalna. PS. Htjela bih ići u prirodoslovan-matematički smjer.
1. U koliko počinje i završava nastava inače.
2. Ima li kuhinje ili hranu nosiš od doma.
3. Treba li polagati prijamni i ako da iz čega.
4. Koje su sve izvannastavne aktivnosti.
5. Koji se jezici mogu učiti.
6. Kakvi su profesori i drugi učenici.
7. Koliko se puta godišnje ide na izlete.
8. Kakve su učionice.
Hvala svima koji će odgovoriti
k-pokupec is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2021., 22:02   #304
pročitaj postove prije tebe i posjeti stranicu škole ili smo prelijeni za takve stvari
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2021., 09:36   #305
A je ti odgovor. Zadnji post prije njegovog je od pred tri godine. A prvi od pred skoro 15.
Lucy is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2022., 16:03   #306
Quote:
k-pokupec kaže: Pogledaj post
Imam nekoliko pitanja za ovu gimnaziju i onome tko odgovori bila bih jako zahvalna. PS. Htjela bih ići u prirodoslovan-matematički smjer.
1. U koliko počinje i završava nastava inače.
2. Ima li kuhinje ili hranu nosiš od doma.
3. Treba li polagati prijamni i ako da iz čega.
4. Koje su sve izvannastavne aktivnosti.
5. Koji se jezici mogu učiti.
6. Kakvi su profesori i drugi učenici.
7. Koliko se puta godišnje ide na izlete.
8. Kakve su učionice.
Hvala svima koji će odgovoriti
1. Jutarnja smjena počinje u 8,15. Popodnevna u 14,15. Završava, eh, sedam škoskih sati smatraj defaultom, ali tako je svuda. Nema škole subotom.
2. Nema kuhinje. Ima pekara i Spar pored.
3. Ne. Prosjek 5.-8. razred i fizika, kemija, biologija (za PM smjer).
4. Novinarstvo, filmska, astronomija...
5. Engleski je prvi jezik. Njemački drugi, ako želiš jezik kao izborni predmet. U PM biraš hoćeš li kao izborni predmet drugi jezik, matematiku ili informatiku. U općoj moraš drugi jezik.
6. Super (svaki Cigo svoga konja hvali )
7. To ovisi više o koroni nego o školi...
8. Okej su. Ima mjesta, niste jedni drugima na glavi.
Zmijica is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2023., 13:40   #307
Profači

Da li se netko sjeća imena prof. Helebrandta iz zemljopisa, Štimac iz fizike, Gadže iz Kemije, Snježane iz matematike? Zaboravih im osobna imena.
Zagito is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2023., 17:06   #308
Quote:
Zagito kaže: Pogledaj post
Da li se netko sjeća imena prof. Helebrandta iz zemljopisa, Štimac iz fizike, Gadže iz Kemije, Snježane iz matematike? Zaboravih im osobna imena.
Zaboravio PREZIME Snježane iz matematike?
Je li Gadže bio Blago?
Štimac i Helebrandt se nikako ne mogu sjetiti.
Zagito is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2024., 17:33   #309
Molila bih info ako je netko zavrsio u skorije vrijeme 13.gimnaziju u n.zagrebu

Kakvi su profesori, jesu li okej kao predavaci?
Koji su okej a koji ne?
Mi ove godine krecemo u 1.razred, zanima me cisto da vidim koji bi joj profesori mogli predavati.

Kakva je skola opcenito?
Kakvi su sa izvannastavnim aktivnostima, ima li izbora u tome, potice li se djecu u tim aktivnostima?
Cini mi se da dosta "njeguju" sport, to nam je okej
josipa232 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.08.2024., 18:33   #310
Znam klinku koji ide u tu gimnaziju, uglavnom je zadovoljna. Jedino imaju neku cudnu profesoricu iz kemije koja zna točna rješenja proglasiti netocnima na testu, pitanje je je li to ona uopće ispravlja ili dijeli ocjene kako joj se cefne.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:28.