Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.08.2024., 07:36   #1
Brak s Filipinkom?

Planiram stupiti u brak s curom iz Filipina. Prema dosadašnjem iskustvo, stvarno se pozitivno osjeti razlika u odnosu na domaće cure. Vjerujem da se u posljednjih nekoliko godina dosta Hrvata odlučilo na taj korak. Zanima me kakva su vaša iskustva nakon sklapanja braka? Da li se je žena privikla na život u Hrvatskoj, ili ste se odlučili preseliti na Filipine?
MPX is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 08:02   #2
Ne poznajem nikog tko se preselio s Filipina u Hrvatsku da bi ih mogla pitati kako su se naviknuli na život u Hrvatskoj.

Jesi li se zaljubio u Filipinku i odlučio oženiti ili si otišao tamo s namjerom da pronađeš mladenku?
Jupi Ju is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 08:08   #3
Svjesan si da ćeš morati financirati njenu čitavu obitelj?
Kapo O'makine is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 09:45   #4
imam ja poznanika.
ona ne radi jer ne poznaje dovoljno jezik za neki bolji posao, rodila djecu i druzi se sa svojim filipinkama. sad ih ima dovoljno da moze skupit ekipu.
nije da se potrudila oko jezika. sve na engleski. bit ce to problem kad djeca stasaju za skolu.
kuhat bas i ne zna.
hvalio se i on da je bolje skromnu filipinku nego nasu curu.pomorac je pa se bojao da ga nasa ne opelja. osobno mislim da falija, a vjerojatno je i on dosa na to.
filipinka nema ovdje obitelj tako da od njih nema velike koristi ni da mogu pricuvati djecu, logistika nula bodova.
financijski je skroz u gubitku, to kazem jer se njemu cijela ljubav vodila oko novca.
ona ne radi, nema pomoc njenih sta bi u splitu vjerojatno imao i jos ih financira javno, a sta ona potajno salje to se ne zna.
da je ozenija nasu vjerojatno bi ima jos jednu rodbinu na koju se moze osloniti, a brate mili mozda je moga i nesto naslijedit od njenih nije da hrvati nemaju nekretnina. di su tek veze svak svakog zna, pa pomozi oko upisa u vrtic, ma bilo sta. od filipinaca ima nula pomoci.
eto to je jedan primjer koji ja znam.
ne kazem da je tako svima, ovaj je prilican materijalist.
BBC drama is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 09:50   #5

pa bio članak onoga iz "brak na nešto"...

tip sve prodao i otišo tamo i umro

nema tu "kruva"
Old 13.08.2024., 09:55   #6
Koliko je dobro dugo poznaješ ?
komunistaJozo3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 09:59   #7
Quote:
komunistaJozo3 kaže: Pogledaj post
Čini mi se da je još nije ni upoznao. Nego tek planira odabrati iz kataloga.
Jupi Ju is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 10:05   #8
Quote:
MPX kaže: Pogledaj post
Vjerujem da se u posljednjih nekoliko godina dosta Hrvata odlučilo na taj korak.
Ne znam što znači "dosta"; ali nekako ne vjerujem da se radi o velikim brojevima. Bar još. Koliko vidim (bar po forumu i pisanju što žena što muškaraca) izgleda kao da će bit toga, svakako.
Quote:
MPX kaže: Pogledaj post
Zanima me kakva su vaša iskustva nakon sklapanja braka? Da li se je žena privikla na život u Hrvatskoj, ili ste se odlučili preseliti na Filipine?

Što ne dolaze ljudi s Filipina ovdje? Valjda je bolje tu.
Old 13.08.2024., 10:31   #9
Bolje probaj s Albankom. One su nam po svemu bliže. Nemoj da te priječi to što su njih prvi otkrili Srbi, i to Albanke koje su katolkinje, kao i Hrvati.

Ako tu kod nas nema odgovarajućih mogućnosti za kontakt, raspitaj se u Srbiji što i kako. Neka te ne odvrati ogorčena, pa i vulgarna intonacija ove priče dolje, nego gledaj ono pozitivno što iz nje prilično jasno "provejava":
JaniJani is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 10:38   #10
Quote:
JaniJani kaže: Pogledaj post
Ako tu kod nas nema odgovarajućih mogućnosti za kontakt, raspitaj se u Srbiji što i kako. Neka te ne odvrati ogorčena, pa i vulgarna intonacija ove priče dolje, nego gledaj ono pozitivno što iz nje prilično jasno "provejava":
]
Što točno je pozitivno u toj priči?
Jupi Ju is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 10:41   #11
Znaaaci, od svih normalnih mojih sunarodnika, ti Jani Jani si nasao ovog idiota nepismenog koji mrzi cak i svoj narod i koji trazi smao sluzavku?

I jos podrzava kupovinu zene, umesto da je uhapsen zbog toga?

Moj prijatelj se ozenio Filipnkom, upoznali su se na kruzeru gde su oboje radili.

Ona vise ne radi, kupila je stan za izdavanje, oni su kupili zajedno kucu, sve na Filipinima. On radi i dalje, bas je napredovao. Imaju dvoje dece.

Nismo se videli od korone jer prekratko ostaje u nasem rodnom gradu da bismo se uklopili kada ja odem tamo.

Znam da in je zemlja jako zagadjena, ima puno djubreta i deponija, ne racunajuce divljinu i plaze gde dolaze turisti. Pricao je o nekim njihovim sepcificnostima, ali se ne secam . Pricaju na engleskom.

Znam da sam se iznenadila kada je rekao da imau posebne ulaze u nekim objektima, za zene i muskarce.

Meni je njihov zivot van pameti jer on provede 3 nedelje kod roditelja u Srb i jos mesec i nesto na Filipinima i tako vec 11 godina.

Ono sto vidim na slikama je teski kiceraj u oblacenju i opremanju kuce, svake.
Preveza is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 10:50   #12
Zna de joj je mesto.
Old 13.08.2024., 11:27   #13
Quote:
akbugger kaže: Pogledaj post
Zna de joj je mesto.
recept za dug i sretan život ispunjen obostranim poštivanjem
na trenutak pomislim da se priča o kakvom komadu namještaja.. ono znaš gdje mu je mjesto
endjo is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 12:32   #14
Kuha, sprema, suti, širi noge kad joj se kaže… sto vise treba muškarcu

#nemrem
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 12:43   #15
Nego, moze li se vidit taj katalog pa da pomognemo izabrat coviku? I ima li kakav prateci tehnicki list uz to? Ono, slaba sprema shalshu al zato dobro pusi…
HoD is online now  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 12:55   #16
Quote:
Jupi Ju kaže: Pogledaj post
Jesi li se zaljubio u Filipinku i odlučio oženiti ili si otišao tamo s namjerom da pronađeš mladenku?
Zaljubio se i odlučio oženiti.

Quote:
Kapo O'makine kaže: Pogledaj post
Svjesan si da ćeš morati financirati njenu čitavu obitelj?
Nisu sve Filipinke takve.

Quote:
komunistaJozo3 kaže: Pogledaj post
Quote:
Jupi Ju kaže: Pogledaj post
Čini mi se da je još nije ni upoznao. Nego tek planira odabrati iz kataloga.
Godinu dana, s time da sam bio mjesec dana kod nje krajem prošle godine. I krajem ove godine ponovno idem na mjesec dana.

Quote:
akbugger kaže: Pogledaj post
Ne znam što znači "dosta"; ali nekako ne vjerujem da se radi o velikim brojevima. Bar još. Koliko vidim (bar po forumu i pisanju što žena što muškaraca) izgleda kao da će bit toga, svakako.

Što ne dolaze ljudi s Filipina ovdje? Valjda je bolje tu.
Krivo se izrazio. Iz svoje okoline znam pet osoba koje su u braku s Filipinkom, a i po medijima svako malo osvane članak ili vijest o Hrvatu koji je u braku s Filipinkom. Primjerice ovdje.

Ono što sam vidio, tko ima dobar prihod, bolje živi na Filipinima.

Quote:
JaniJani kaže: Pogledaj post
Bolje probaj s Albankom. One su nam po svemu bliže. Nemoj da te priječi to što su njih prvi otkrili Srbi, i to Albanke koje su katolkinje, kao i Hrvati.
Filipini su katolička zemlja. Bili su par stoljeća pod Španjolskom i cca 50 godina ili koliko već pod Amerikom + imali su svoju nezavisnu državu Filipine tijekom Drugog svjetskog rata osnovanu uz pomoć Japana.

Quote:
Preveza kaže: Pogledaj post
Znam da sam se iznenadila kada je rekao da imau posebne ulaze u nekim objektima, za zene i muskarce.

Meni je njihov zivot van pameti jer on provede 3 nedelje kod roditelja u Srb i jos mesec i nesto na Filipinima i tako vec 11 godina.

Ono sto vidim na slikama je teski kiceraj u oblacenju i opremanju kuce, svake.
Posebne ulaze za žene i muškarce nisam nigdje vidio. Jedino što mi pada na pamet da možda budu u muslimanskom dijelu koji se zove Mindanao.

Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
Kuha, sprema, suti, širi noge kad joj se kaže… sto vise treba muškarcu
Čemu takav ružni komentar?
MPX is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 12:58   #17
Znam nekoliko naših likova koji su u braku s Filipinkama. Ne žive ni u Hrvatskoj, ni na Filipinima. U svim tim brakovima oboje su zaposleni i koliko vidim nisu baš Filipinke tako pokorne i šutljive. Znaju itekako kvocati.

Vjerojatno postoji razlika između neke koju nađeš u nekoj selendari na Filipinima i neke koja već živi u Europi i zaradila je koji euro za sebe.

Inače su mi Filipinci dosta simpatični ljudi. Bar ovi koje sam dosad upoznao u Europi. Nisam bio na Filipinima. Vrijedni, ne rade probleme i skoro uvijek dobro raspoloženi i duhoviti.
the beginning is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 13:02   #18
pa na dejting apovima ako hoces za dva tjedna imas zenu filipinku. one su uglavnom koferuse na takvim mjestima, ali da su fizicki iznad nasih to je
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 13:03   #19
ne znam sta ce ti nasa misljenja.
jel ti draga, volis je...pa onda zeni se.
nema jedinstvene situacije.
BBC drama is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.08.2024., 13:17   #20
Quote:
klingonac_worf kaže: Pogledaj post
pa na dejting apovima ako hoces za dva tjedna imas zenu filipinku. one su uglavnom koferuse na takvim mjestima, ali da su fizicki iznad nasih to je
Teško Za dva tjedna vjerojatno se može naletiti na bar girl ili na ženu koja ima muža, a strancima govori da joj je to brat.

Quote:
BBC drama kaže: Pogledaj post
ne znam sta ce ti nasa misljenja.
jel ti draga, volis je...pa onda zeni se.
nema jedinstvene situacije.
Znam da nema jedinstvene situacije. Čisto me zanimaju iskustva ljudi koji imaju žene. Ono što me zanima primjerice koliko je teško ili lagano se naviknuti na život u Hrvatskoj, kako ide učenje jezika, da li je moguće nostrificirati diplomu njihovu i slične stvari.

Quote:
the beginning kaže: Pogledaj post
Znam nekoliko naših likova koji su u braku s Filipinkama. Ne žive ni u Hrvatskoj, ni na Filipinima. U svim tim brakovima oboje su zaposleni i koliko vidim nisu baš Filipinke tako pokorne i šutljive. Znaju itekako kvocati.

Vjerojatno postoji razlika između neke koju nađeš u nekoj selendari na Filipinima i neke koja već živi u Europi i zaradila je koji euro za sebe.

Inače su mi Filipinci dosta simpatični ljudi. Bar ovi koje sam dosad upoznao u Europi. Nisam bio na Filipinima. Vrijedni, ne rade probleme i skoro uvijek dobro raspoloženi i duhoviti.
Postoji itekako razlika. Rekao bih da ove koje su modernije, i dalje imaju nečeg tradicionalnog u sebi zbog odgoja i načina života. U Splitu sam prošle godine upoznao mlađu ženu iz Makatija koja može turistički putovati. Odgojena je skromno, i rekla mi je da kod kuće nemaju sluge i sluškinje. Kad mi je rekla koliko joj roditelji zarađuju mjesećno, zavrtilo mi se u glavi - radi se o cca između 4000 - 6000 eura mjesecno.
MPX is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:09.