Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Osnovne i srednje škole

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.08.2024., 18:00   #1
Odlazak na poligon

Prije su djeca u sklopu nastave isla na poligon gdje su vozili bicikle i tako ucili o prometu. Da li se to i dalje provodi i u kojem razredu?
DrTony is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.08.2024., 20:31   #2
Što to znači prije?
Moja je sad SŠ pa nije imala nikakav poligon.
Ne sjećam se da sam i ja išla na poligon.
O prometu su učili tijekom OŠ, u nižim razredima ih je učiteljica vodala po kvartu, objašnjavala što je zebra, semafor, kolnik, nogostup... Također su imali predavanje prometnog policajca.
U višim razredima u sklopu tehničkog uče važnije prometne znakove.
Ali realno to je na roditeljima...
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.08.2024., 21:25   #3
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Što to znači prije?
Moja je sad SŠ pa nije imala nikakav poligon.
Ne sjećam se da sam i ja išla na poligon.
O prometu su učili tijekom OŠ, u nižim razredima ih je učiteljica vodala po kvartu, objašnjavala što je zebra, semafor, kolnik, nogostup... Također su imali predavanje prometnog policajca.
U višim razredima u sklopu tehničkog uče važnije prometne znakove.
Ali realno to je na roditeljima...
Prije znaci za vrijeme Jugoslavije. Tada su svi isli na poligon. Pise da je to i danas praksa, ali ne u svim skolama, nego skole odlucuju svaka za sebe hoce li ici na poligon i da je to u 4. razredu. Tako pise, ali ne znam je li istina i da li je to praksa u zagrebackim skolama.
DrTony is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2024., 13:42   #4
pitanje je dal uopće škole imaju poligone i imaju mogućnosti otići na poligone. za izlazak iz škole se mora tražiti hrpa suglasnosti

neke stvari ipak moraju roditelji odraditi, a ne sve prepustiti školi
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2024., 14:08   #5
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
pitanje je dal uopće škole imaju poligone i imaju mogućnosti otići na poligone. za izlazak iz škole se mora tražiti hrpa suglasnosti

neke stvari ipak moraju roditelji odraditi, a ne sve prepustiti školi
U Splitu ima poligon kraj Turkse Kule. U Zagrebu ima poligon u Travnom ili u Zapruđu. Samo je pitanje da li se uciteljima da gnjaviti da vode djecu tamo ili ih uce prometna pravila u ucionici.
DrTony is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2024., 14:19   #6
Quote:
DrTony kaže: Pogledaj post
U Splitu ima poligon kraj Turkse Kule. U Zagrebu ima poligon u Travnom ili u Zapruđu. Samo je pitanje da li se uciteljima da gnjaviti da vode djecu tamo ili ih uce prometna pravila u ucionici.
treba platiti bus koji košta trentno oko 12 eura da prebaci djecu recimo sa Trešnjevke i da odu u Zapruđe, i ne, ne može se ići ZET busom + hrpa dozvola da djeca idu + pratnja + taj dan je onda terenska nastava

dakle nije samo tako - idemo na poligon

ne radiš u školi
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2024., 18:55   #7
Quote:
manchild kaže: Pogledaj post
treba platiti bus koji košta trentno oko 12 eura da prebaci djecu recimo sa Trešnjevke i da odu u Zapruđe, i ne, ne može se ići ZET busom + hrpa dozvola da djeca idu + pratnja + taj dan je onda terenska nastava

dakle nije samo tako - idemo na poligon

ne radiš u školi
Pa skola od mog sina svako malo organizira izlete, odlaske u kazaliste, skolu u prirodi, svako malo nesto. Zasto je odlazak na poligon takav bauk?
DrTony is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.08.2024., 21:55   #8
Quote:
Pa skola od mog sina svako malo organizira izlete, odlaske u kazaliste, skolu u prirodi, svako malo nesto. Zasto je odlazak na poligon takav bauk?
tu u ZG ti je malo drugačije
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2024., 02:45   #9
Quote:
Prije znaci za vrijeme Jugoslavije. Tada su svi isli na poligon. ... u zagrebackim skolama.
Nisu.
Nije svud bilo poligona.
Zapravo, ne znam ni za jedan da je postojao kad sam ja u Jugi išla u školu.
Možda je bil neki negdje na drugom kraju grada ali mi ziher nismo išli a bogme ni znali za njega.
Odgovori s citatom
Old 10.08.2024., 16:43   #10
Quote:
Sophsy kaže: Pogledaj post
Nisu.
Nije svud bilo poligona.
Zapravo, ne znam ni za jedan da je postojao kad sam ja u Jugi išla u školu.
Možda je bil neki negdje na drugom kraju grada ali mi ziher nismo išli a bogme ni znali za njega.
Ne u Zagrebu, u Splitu. U Splitu odavno ima poligon i sve škole su išle tamo za vrijeme Jugoslavije.
DrTony is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2024., 12:18   #11
Radila sam u školi na selu i u petom su razredu svi klinci polagali ispit za vožnju biciklom. Došao bi ispitivač iz HAKa, učiteljica tehničkog bi na asfaltu iscrtala poligon kredom i postavila prepreke i lijepo su po tome vozali i dobili iskaznice, priznanja, nešto slično tome. Prije toga su vježbali s njom.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:08.