Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
30.08.2024., 12:11
|
|
Chocolat
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
afoj kaže:
Sva tri imaju odgovarajuću cijenu za ono što jesu. Lunasan je s prirodnim latexom nešto skuplji od Ergoactiva, ali Ergoactiv nema prirodni latex u najmekšoj izvedbi. Nisam siguran da je to dobar izbor s obzirom na vašu težinu. Prema tablici proizvođača, vama bi preporučili tvrdoću 3.
Kad se uzme u obzir i podnica u Malm krevetu, najbolja opcija je onaj koji je najviši i gust, pa najmanje prenosi na podnicu. To je Oxygen trio, ali je i najskuplja opcija. Već sam pisao da je meni to jedan od najboljih madraca koji sam probao. Ako ne dolaze u obzir memori pjene, ovo što ste probrali su vjerojatno najmekši i najgušći madraci na tržištu.
Lakše je manipulirati s dva mala i lakše je oprati navlake, ali ako vam odgovaraju iste tvrdoće nije presudno.
|
Evo kupili smo u komadu 200x180cm Oxygen Trio, mekša varijanta. Odmah smo uzeli i njihove jastuke, S visina. Sad čekamo da dođu i nadam se da će nam biti dobri i da će nam biti super spavati na njima, bez udubljivanja i problema. 
|
|
|
30.08.2024., 12:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2024.
|
Quote:
Amelie M kaže:
Evo kupili smo u komadu 200x180cm Oxygen Trio, mekša varijanta. Odmah smo uzeli i njihove jastuke, S visina. Sad čekamo da dođu i nadam se da će nam biti dobri i da će nam biti super spavati na njima, bez udubljivanja i problema. 
|
Javi kakvi su nakon nekog vremena 
|
|
30.08.2024., 13:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Ispalo je da smo nepotrebno kupili Exclusive feel F1, 200x90. Došao je prekjučer, na njemu se spavalo jednu noć i onda se klinac vratio na madrac na kojemu je spavao zadnjih mjesec dana.
Sad nam je višak. Ako je netko možda zainteresiran... može na pp.
I da, baš je teško pogoditi madrac. A nije da nisam čitala sve što se tu piše...
|
|
|
30.08.2024., 15:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
anita kaže:
Ispalo je da smo nepotrebno kupili Exclusive feel F1, 200x90. Došao je prekjučer, na njemu se spavalo jednu noć i onda se klinac vratio na madrac na kojemu je spavao zadnjih mjesec dana.
Sad nam je višak. Ako je netko možda zainteresiran... može na pp.
I da, baš je teško pogoditi madrac. A nije da nisam čitala sve što se tu piše...
|
Ne paše mu iz nekog razloga ili?
|
|
30.08.2024., 17:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Prenaglo je reagirao i ja skupa s njim. Prije mjesec dana smo kupili madrac u Jysku za koji sam ja bila sumnjičava jer je to Jysk. U dućanu mu je bio OK, a doma mu je bio pretvrd. Zato sam mu ponudila da uzmemo od Hespa jer s njim imam dobra iskustva. Isprobavao je u Lesnini i Exclusive feel je bio super. Naručili smo ga u jednom webshopu i čekali skoro mjesec dana jer je Hespo bio na godišnjem pa nisu isporučivali. Kad je konačno došao, prespavao je na njemu jednu noć i drugi dan oprezno kaže da mu je pretvrd i da dok ga je čekao, ovaj iz Jyska mu je postao skroz dobar. Osim toga je Hespo i malo viši, pa mu ne paše prema noćnom ormariću.
Uglavnom, sad sam shvatila o čemu se radi, a evo, mogu na našoj grešci i drugi naučiti. Novi madrac koji ti dođe doma je očito uvijek tvrđi od madraca koji stoji u dućanu i koji se isprobava. A nakon nekog vremena postane baš kako treba.
Očito sam fulala i s izborom webshopa. Hespo na svojim stranicama piše da je probni rok 14 dana. Webshop u kojem sam ja kupovala kaže da se proizvod ne može vratiti. Dostava Hespa je bila 35 eura, a dostava ovih drugih je bila 5 eura. Mogu još samo pitati u Hespo kako to da se kod njih može vratiti, a isti proizvod kupljen drugdje se ne može vratiti. Što Hespo radi s vraćenim madracima...
|
|
|
30.08.2024., 22:06
|
|
Legit
Registracija: Mar 2014.
|
Nakon dva tjedna učestalog isprobavanja madraca i pokušavanja pronaći što odgovara nama i djeci ustvrdili smo sljedeće:
1. Većina prodavača su zapravo dropshipperi, odnosno nemaju na stanju madrac već kada ga kupite oni naruče uzmu si (debelu) maržu te Vam ga isporuče.
2. Manji broj njih ih ima na stanju poput Hespo i Ergoaktiv, no cijene su paprene i nema spuštanja cijene ni za količinu.
3. Kod djece madraci zapravo su gotovo svi dobri, samo da su srednje tvrdoće. Nije potrebno uzimati nikakve posebne madrace namjenjene djeci i preplaćivati ih.
Recap: Zbilje ne znam zašto bi itko bilo kome savjetovao kupnju madraca po ovakvih astronomskim cjenama poput ergoaktiva, hespo, perfecta ili sl. osim ako nije zaposlenih istih firmi ili jednostavno ima direktne koristi od toga. Hvala afoj na savjetima, no preporučavati ergoaktiv za gotovo svaki madrac (dok pritom su cijene stvarno astronomske za madrace) meni djeluje kao da je netko zaposlen i odrađuje svoj posao savjetovanjem kupnje madraca u njegovom dućanu (možda sam u krivu, no tako djeluje). Našao sam par firmi poput MojSan firme (iz Bih) koja pravi madrace za jugo tržište i zapravo opskrbljuje dio firmi kod nas. Marža je puta 3, odnosno koliko sam mogao vidjeti razlika između cijene kod nas i cijene u BiH je puta 3 veća. Tako da mi je trenutna najbolja solucija uzeti auto, odvesti se u BiH, kupiti 2 madraca i vratiti se i uštediti cca 400-500€.
|
|
|
31.08.2024., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
vex123 kaže:
Nakon dva tjedna učestalog isprobavanja madraca i pokušavanja pronaći što odgovara nama i djeci ustvrdili smo sljedeće:
1. Većina prodavača su zapravo dropshipperi, odnosno nemaju na stanju madrac već kada ga kupite oni naruče uzmu si (debelu) maržu te Vam ga isporuče.
|
Sasvim normalna pojava u trgovini namještaja općenito. Madraci se ubrajaju u trgovinu namještajem. Proizvođač proizvodi, trgovci prodaju uz svoju maržu. Oni moraju zaraditi za trošak dućana koji vode. Neki proizvođači imaju vlastitu maloprodaju, a neki ne. Perfecta/Hespo imaju svoje dućane, ali imaju i dućane s kojima surađuju. Ergoactiv sami prodaju svoju robu u svom dućanu. Medico nema dućane i radi samo web prodaju. Sve je legitimno. Ako netko tipa Meblo uvozi robu iz Bosne, to isto stvara trošak skladišta, dućana, plaća i normalno je da će ista roba koštati više.
Quote:
2. Manji broj njih ih ima na stanju poput Hespo i Ergoaktiv, no cijene su paprene i nema spuštanja cijene ni za količinu.
|
Slobodno je tržište, svako određuje cijenu kako želi. Ergoactiv isto nema madrace za odmah, već su im isporuke oko dva tjedna.
Quote:
3. Kod djece madraci zapravo su gotovo svi dobri, samo da su srednje tvrdoće. Nije potrebno uzimati nikakve posebne madrace namjenjene djeci i preplaćivati ih.
|
Što se dogodi kad dijete od 100cm stavite na 7 zonski madrac?
Quote:
Recap: Zbilje ne znam zašto bi itko bilo kome savjetovao kupnju madraca po ovakvih astronomskim cjenama poput ergoaktiva, hespo, perfecta ili sl. osim ako nije zaposlenih istih firmi ili jednostavno ima direktne koristi od toga. Hvala afoj na savjetima, no preporučavati ergoaktiv za gotovo svaki madrac (dok pritom su cijene stvarno astronomske za madrace) meni djeluje kao da je netko zaposlen i odrađuje svoj posao savjetovanjem kupnje madraca u njegovom dućanu (možda sam u krivu, no tako djeluje). Našao sam par firmi poput MojSan firme (iz Bih) koja pravi madrace za jugo tržište i zapravo opskrbljuje dio firmi kod nas. Marža je puta 3, odnosno koliko sam mogao vidjeti razlika između cijene kod nas i cijene u BiH je puta 3 veća. Tako da mi je trenutna najbolja solucija uzeti auto, odvesti se u BiH, kupiti 2 madraca i vratiti se i uštediti cca 400-500€.
|
Nije prvi put da me netko "zaposlio" u Ergoactivu. Kad uspoređujem madrace dobro pogledam koji su materijali i koja cijena. Jako često kad to napravim Ergoactiv ispada najpovoljnija opcija. Bitno je uspoređivati madrace sličnih ili istih karakteristika. Ergoactiv i nema u ponudi "jeftin" segment madarca. Uopće nemaju PU pjene ni Bonell madrace. Da li su skupi? Po meni nisu. Evo za primjer gore spomenut madrac Oxygen trio. Da, taj madrac košta puno, ali koliko košta prvi slijedeći s takvim gustoćama pjena? Košta skoro duplo više. Njihov madrac Alfa s 85kg memori pejenom je još skuplji, a i dalje je puno jeftiniji Tempura koji radi istu gustoću pjene. Oba su naravno neusporedivo skuplji od memori madraca i Jysk-a, ali ti madraci imaju PU pjenu i memori pjenu 40kg/m3 ili max 50kg!?
Latex madraci su skupi madraci, ali njihove cijene latexa su već godinama najniže na tržištu. Dodatno, rade s nekim od najskupljih proizvođača pjena i latexa. Ne radim usporedbe s madracima van našeg tržišta jer to uglavnom nema smisla. Madraci od 100% prirodnog latexa su u Maleziji 10 puta jeftiniji nego u EU, pa svejedno nitko ne naručuje madrac iz Malezije jer bi trošak isporuke debelo pojeo razliku u cijeni. Dajte usporedbu konkretnog modela madraca, pa onda možemo razgovarati o tome tko je skup, tko ne.
Spomenuli ste Moj san, Njihove madrace ima Meblo trade. Prije par postova smo uspoređivali modele Ergokids i Young koji je zapravo Teen model od tvrtke Moj san.
Teen model ima PU pjene 30 i 35kg/3 i košta u Meblu 177E.
Ergokids ima HR pjene 35kg/m3 i bitno bolju navlaku i košta 199E.
Koji je po vama povoljniji?
|
|
|
31.08.2024., 13:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Dijete alergicno na grinje.
Neki nam savjetuju pjenu, a neki džepićaste opruge?
Iskustva i mišljenja?
Poslano sa mog SM-A546B koristeći Tapatalk
|
31.08.2024., 14:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
el oso kaže:
Dijete alergicno na grinje.
Neki nam savjetuju pjenu, a neki džepićaste opruge?
Iskustva i mišljenja?
|
Savjetuju s nekim argumentima ili samo "ja mislim"?
Ne postoji madrac bez pjene. Svaki džepićasti madrac ima neku pjenu u završnom sloju, pa stvarno ne vidim zašto bi jedni bili bolji od drugih po pitanju grinja!? Tu je bitnije kakva je navlaka i na kojoj temperaturi se može oprati.
|
|
|
31.08.2024., 18:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Što mislite, je li mi lik uopće točno odgovorio da nemam pravo vratiti madrac jer je otvoren. Kupljen je preko weba. Nije rađen po mjeri.
Jako puno kupujem preko weba i znam da u pravilu većinu stvari možeš vratiti u roku od 2 tjedna prema zakonu, a u nekim shopovima su rokovi i puno duži.
Ako se vraća odjeća ili obuća koju isprobavaš na sebi, i moraš ju otpakirati da bi ju probao, zašto se ne bi mogao vratiti madrac??
|
|
|
31.08.2024., 18:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
afoj kaže:
Savjetuju s nekim argumentima ili samo "ja mislim"?
Ne postoji madrac bez pjene. Svaki džepićasti madrac ima neku pjenu u završnom sloju, pa stvarno ne vidim zašto bi jedni bili bolji od drugih po pitanju grinja!? Tu je bitnije kakva je navlaka i na kojoj temperaturi se može oprati.
|
Pa nisu mi bas znanstvene studije iznosili nego eto, oni "znaju".
Ja ne znam, zato i pitam.
Manje bitno, ima li neki konsenzus oko tog pitanja?
|
31.08.2024., 21:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Quote:
el oso kaže:
Manje bitno, ima li neki konsenzus oko tog pitanja?
|
lateks i hr pjena
|
|
|
01.09.2024., 19:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
Ne vidim drvo od šume
Molim mišljenje/info oko madraca u Lesnini Dieter Knoll Collection Dream Deluxe 3D plus, ne vidim da ga se ovdje spominjalo a ne vidim baš nešto informacija ni po Internetima.
Moram napomenuti da već danima hodočastimo po f*ing trgovinama i što više probavam, sve sam gluplji.. tolko da sam na trenutak pomislio kupiti i Tempur u HN.
Legneš na jedan, dobar je, legneš na drugi.. u još je bolji, legneš nazad na prvi.. ništa ne valja... reset.
Jedino što stvarno znam je da mi nekako Tempur i Optimo Lamona E700 baš nekak pašu. Šteta što svaki košta malo bogatstvo. 
|
|
|
01.09.2024., 20:31
|
|
Legit
Registracija: Mar 2014.
|
Quote:
afoj kaže:
Sasvim normalna pojava u trgovini namještaja općenito. Madraci se ubrajaju u trgovinu namještajem. Proizvođač proizvodi, trgovci prodaju uz svoju maržu. Oni moraju zaraditi za trošak dućana koji vode. Neki proizvođači imaju vlastitu maloprodaju, a neki ne. Perfecta/Hespo imaju svoje dućane, ali imaju i dućane s kojima surađuju. Ergoactiv sami prodaju svoju robu u svom dućanu. Medico nema dućane i radi samo web prodaju. Sve je legitimno. Ako netko tipa Meblo uvozi robu iz Bosne, to isto stvara trošak skladišta, dućana, plaća i normalno je da će ista roba koštati više.
Slobodno je tržište, svako određuje cijenu kako želi. Ergoactiv isto nema madrace za odmah, već su im isporuke oko dva tjedna.
Što se dogodi kad dijete od 100cm stavite na 7 zonski madrac?
Nije prvi put da me netko "zaposlio" u Ergoactivu. Kad uspoređujem madrace dobro pogledam koji su materijali i koja cijena. Jako često kad to napravim Ergoactiv ispada najpovoljnija opcija. Bitno je uspoređivati madrace sličnih ili istih karakteristika. Ergoactiv i nema u ponudi "jeftin" segment madarca. Uopće nemaju PU pjene ni Bonell madrace. Da li su skupi? Po meni nisu. Evo za primjer gore spomenut madrac Oxygen trio. Da, taj madrac košta puno, ali koliko košta prvi slijedeći s takvim gustoćama pjena? Košta skoro duplo više. Njihov madrac Alfa s 85kg memori pejenom je još skuplji, a i dalje je puno jeftiniji Tempura koji radi istu gustoću pjene. Oba su naravno neusporedivo skuplji od memori madraca i Jysk-a, ali ti madraci imaju PU pjenu i memori pjenu 40kg/m3 ili max 50kg!?
Latex madraci su skupi madraci, ali njihove cijene latexa su već godinama najniže na tržištu. Dodatno, rade s nekim od najskupljih proizvođača pjena i latexa. Ne radim usporedbe s madracima van našeg tržišta jer to uglavnom nema smisla. Madraci od 100% prirodnog latexa su u Maleziji 10 puta jeftiniji nego u EU, pa svejedno nitko ne naručuje madrac iz Malezije jer bi trošak isporuke debelo pojeo razliku u cijeni. Dajte usporedbu konkretnog modela madraca, pa onda možemo razgovarati o tome tko je skup, tko ne.
Spomenuli ste Moj san, Njihove madrace ima Meblo trade. Prije par postova smo uspoređivali modele Ergokids i Young koji je zapravo Teen model od tvrtke Moj san.
Teen model ima PU pjene 30 i 35kg/3 i košta u Meblu 177E.
Ergokids ima HR pjene 35kg/m3 i bitno bolju navlaku i košta 199E.
Koji je po vama povoljniji?
|
Nisam htio nikoga uvrijediti stvarno, samo kažem na glas svoje mišljenje. Ajmo reći koji je "al pari" madrac ovom madracu kod nas: https://www.mojsan.ba/shop/product/593/madrac-cooler (200x90 jer su to najčešće/najstandardnije dimenzije) ili recimo ovome https://www.mojsan.ba/shop/product/754/madrac-bamboo s time da gledamo kvalitetu približno jednaku pa da usporedimo. Da vidimo da li sam u pravu što se tiče cijene ili nisam. Može čak s linkom i na Ergoaktiv.
|
|
|
02.09.2024., 12:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vex123 kaže:
|
Ma nitko se ne vrijeđa, ali mi je uvijek draže gledati konkretne modele nego raspravljati paušalno o brandovima.
Ajmo prvo Bamboo. Standard džepičasti madrac s PU30kg pjenom obostrano. Cijena na moj san je 208E. Isti madrac je u Vezokomercu 378
https://www.mojsan.ba/shop/product/754/madrac-bamboo
https://www.vezo.hr/hr/madrac_bamboo...mojsan/5917/56
Takvih madraca ima dosta na tržištu, pa ću povaditi samo dva od brendova koje tu često spominjem. Ergoactiv u redovnoj ponudi ne radi s PU pjenama, pa je teško usporediti s njima. Jedino što nalazim je madrac Standard koji rade u opremanjima. Tu ponudu uvjetuju količinama. PU pjena 32kg i standard džepičasta - Cijena 119E
https://ergoactiv.net/proizvod/madra...drac-standard/
Medico Home Biolux je redovna ponuda - ista specifikacija PU 30, ali veći broj opruga (280) - cijena sa perivom navlakom 147E.
https://medico-home.hr/proizvod/biolux/
Oba su jeftiniji od Moj san modela, a oba imaju nešto bolju specifikaciju.
Ovaj drugi Cooler mi je teže usporediti jer je složen sa 60kg memori pjenom s jedne strane i HR pjenom 50kg s druge. Takav isti madrac ne nalazim kod nas na tržištu, pa mogu samo zbrajati materijale i dati neku usporedbu cijene i utrošenih materijala. Na moj san je cijena 465E u Vezokomercu je 907E.
Ergoactiv u kombinaciji džepičasta i Memory ima samo Compact Visco, ali je madrac simetričan i Visco pjena je 50kg/m3. Po utrošenim materijalima to je relativno blizu. Compact Visco ima ukpno 8cm memori pjene 50, Cooler ima nešto manje memori pjene, ali je veća gustoća i uz cijenu Compact Visco-a od 474,54, prednost ima madrac Cooler.
Bolja usporedba po utrošenim materijalima i zbog guste džepičaste (preko 500opruga) je madrac Suprapocket koji ima skuplje materijale u odnosu na Cooler, a košta 390E.
https://ergoactiv.net/proizvod/madra...-natur-madrac/
Naravno u ovim usporedbama potpuno zanemarujemo udobnost i ugođaj. To ne znamo dok ne probamo.
Stvarno ne vidim tu razliku u cijeni koju vi vidite kupnjom u Bosni. ..još treba i otići i uvesti madrac iz bosne. Meni nema smisla.
|
|
|
02.09.2024., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
megabeyach kaže:
Jedino što stvarno znam je da mi nekako Tempur i Optimo Lamona E700 baš nekak pašu. Šteta što svaki košta malo bogatstvo. 
|
Evo Vex123, ovako ja završim na Ergoactiv madracima.
Čovjeku se sviđa Tempur i Optimo Lemona E700.
Oba spadaju u vrh ponude madraca u memori pjeni i HR pjeni.
Probajte naći alternativu ovim madracima na našem tržištu, a da to nisu Ergoactiv Alfa https://ergoactiv.net/proizvod/madra...a-hype-madrac/
ili
Ergoactiv Oxygen trio https://ergoactiv.net/proizvod/madra...n-trio-madrac/
Sva četiri madraca su ozbiljno skupi madraci, ali...
Tempur sličan Alfi košta 1309E
https://www.harveynorman.hr/madrac-t...m-ultra-medium
Alfa je 922E - ima bolje pjene i bolju navlaku od Tempura.
Lamona E 700 ne nalazim cijenu kod nas. Ispalo mi je ovo: https://www.living-domani.de/matratz...-matratze?c=69
Oxygen trio je 825E i na našem tržištu nema ničeg drugog što bi bilo usporedivo s dva navedena madraca.
Ono što mene muči kod ovog odabira je što su to dva potpuno različita madraca i iskreno sumnjam da bi netko bi zadovoljan s oba.
|
|
|
03.09.2024., 14:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
xGriffin kaže:
|
Zvuči dobro ovo hlađenje za Technogel, vidim u popisu poslovnica Gundulićeva Hespo i Frankopanska Perfecta, da li je netko bio tamo, ima li ih tamo za probati?
|
|
03.09.2024., 15:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Mi smo probali u Perfecti na Staroj Samoborskoj i jako nam se svidio. Posebno u kompletu s jastucima, totalno drugačiji osjećaj.
Madraci su po osjećaju nešto tvrđi, ali to nam nije problem jer volimo da nisu premekani. Nekako se totalno sjedini s tijelom i bude stvarno udobno.
No rado bi čuo iskustva ako ima tko da je već kupio takav madrac i da je prošlo nešto vremena. Cijena im je najveći nedostatak.
|
|
|
03.09.2024., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Preporuka za madrac
Pozdrav svima i unaprijed hvala na odgovoru. Pročitao sam dosta tog napisanog ali nigdje nitko nije dao svoje mišljenje o madrcu Suprapocket Natur Madrac: https://ergoactiv.net/proizvod/madra...-natur-madrac/
Inače imam problem sa lumbalnim dijlom kralježnice i svako jutro se budim s bolovima u tom dijelu. I supruga ima sličan problem. Moja težina je 85 kg (na 183 cm visine), a supruga 60kg (na 172 cm).
Gore navedeni madrac može biti u izvedbi srednje tvrdoj ili srednje ka tvrđem.
Da li netko može dati svjet da li bi navedeni madrac bi dobar za nas i u kojoj izvedbi.
Gledao sam i madrac od MedicoHome - Madrac Somnus: https://medico-home.hr/proizvod/somnus/
Dobro bi došlo i mišljenje o ovom madracu ako netko ima sa njim iskustva.
Hvala.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:56.
|
|
|
|