Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.08.2024., 20:39   #1881
Slušao sam MBL, Axxess i Jeff Rowland. Nije suza krenula ali su vi zvučali odlično, JR mi je zvučao najbolje.
spacelab4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2024., 20:47   #1882
Ok, JR Continuum košta 11k eura, jesi ga usporedio sa nekom AB klasom tipa onaj Accuphase ili Luxman što sam napisao ili Passom ?
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2024., 21:20   #1883
Nisam, i ono su odlična pojačala ...
spacelab4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2024., 21:45   #1884
Posudi od Bože neku dobru D klasu pa ćemo isprobat
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2024., 22:11   #1885
Quote:
spacelab4 kaže: Pogledaj post
Kada smo već kod D klase, puno proizvođača radi u D klasi, MBL, TAD, Technics, Bel Canto, Axxess, Aavik, Jeff Rowland, i dr... Onaj tko ih nije slušao reći će da ne valjaju

Jel i ovaj TAD u klasi D ne valja ?

TAD EVOLUTION POWER AMPLIFIER TAD-M1000TX

https://www.technicalaudiodevices.com/m1000tx/
Pa nemreš ni ti reć da valjaju kad nisi većinu od toga slušao.
Ako si slušao daj nam napiši recenziju o tom Tad pojačalu, s čime si ga usporedio i dali je bio bolji od Pass-a u a klasi ili nekog cijevnog pojačalo koje košta toliko, npr AR ili Ayon...ili kvalitetnom AB klasom...
Lako je pisat napamet...
Old 01.09.2024., 06:00   #1886
To TAD pojačalo po dimenzijama i težini baš i ne izgleda kao neka tipična D klasa.

Kako oni kažu "analogno" napajanje (linearno valjda, sa dva toroida i 33.000 uF elektrolita) sigurno dosta doprinosu zvuku istoga.
A i full balansirani ustroj isto.

Bilo bi to zanimljivo usporediti sa kvalitetnom AB ili A klasom približne cijene.

Nadam se daljnjem razvoju D klase, a da ne bude skuplja od uređaja AB klase koji vrlo dobro zvuče.
Za dostići A klasu će biti malo teži zadatak.
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 08:20   #1887
Quote:
tuvok kaže: Pogledaj post
Pa nemreš ni ti reć da valjaju kad nisi većinu od toga slušao.
Ako si slušao daj nam napiši recenziju o tom Tad pojačalu, s čime si ga usporedio i dali je bio bolji od Pass-a u a klasi ili nekog cijevnog pojačalo koje košta toliko, npr AR ili Ayon...ili kvalitetnom AB klasom...
Lako je pisat napamet...
Kako ti možeš tvrditi da niti jedno pojačalo D klase ne valja a nisi slušao ?
Koja si ti pojačala uspoređivao s D klasom, napiši recenziju.
spacelab4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 09:27   #1888
Quote:
olif kaže: Pogledaj post

Nadam se daljnjem razvoju D klase, a da ne bude skuplja od uređaja AB klase koji vrlo dobro zvuče.
Većina se nadala tome, ali na žalost svekolike audiofilske populacije, događa se ona stara i provjerena izreka: "Sjaši Kurta, da uzjaši Murta".
Ne sumnjam da će je razvijati, ali uvijek se sjetim pojačala 47Labs, njegovog kreatora i njegove još legendarnije izjave.
Naime, u nekom interviewu koji je davao, postavljeno mu je pitanje:

-Gospodine Kimura, zašto cijena od 1800 USD za pojačalo čiji dijelovi koštaju jedva 100 USD?
-Zato jer svira u klasi pojačala od 3000 USD, pa smatram da je cijena povoljna.

Fakat...uspoređivao sam ovo maleno čudo sa Audio Research izlazom, i malo govance je bilo zvučno jaaako blizu.
Old 01.09.2024., 10:47   #1889
I jedno i drugo je razvikano da ne velim šta, ovi sektaši što kupuju te kockice oa misle da su pametniji od ostalih ili ovi što misle da su kupili zadnje pojačalo u životu kad kupe AR,
Kupiš neki prosječan uređaj i lampice za bor staviš oko njega, bit će još i ljepši od AR a svirat će isto
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 12:59   #1890
Quote:
Sveti Ilija kaže: Pogledaj post
Na slici mu je zadnja nogica u zraku, možda nisu imali sve 4 iste dužine

Nisam ni neki elektronicar, ali ne kuzim sto ce im toroidni transformator kad im je SMPS zapravo radi pojacanje. Znaci imaju analogno napajanje a digitalno pojacalo.

Ocito neka nova generacija japanskih klinaca pokusava drugim putevima od svojih staraca.
Zak McKracken is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 13:24   #1891
Meni Linn zvuči bolje od Naima koji je A/B-klasa.
Linn ne spominje D-klasu:
Chakra Technology

Patented amp technology combines the speed and precision of monolithic chip with the robustness and smoothness of bi-polar transistors.

Chakra constantly adapts by using a monolithic at low currents and bi-polar transistors at higher levels. It's a unique approach to transition between these technologies, guaranteeing precisely-controlled clean, silent power at all listening levels.

Također, Wadia ima D+ klasu i zvuči tako toplo i meko da bi moglo proći kao cijevno pojačalo.
Također, Arcam ima G-klasu koja nije ništa drugo doli A/B-klasa smanjene potrošnje i grijanja.
N-klasa pojačala.
Old 01.09.2024., 14:49   #1892
Quote:
Alex34 kaže: Pogledaj post
'Pa, svasta'....ono, generaliziranje po klasama?
Toliko teksta, a nista 'pametno' napisano...

Sto se tice 'dobrih' ampova, neki od 'najboljih' uopce, imaju prilcino ogranicen izbor zvucnika s kojima sviraju najbolje...
ako je D klasa sklona izobličenjima i noizu u visokima, bome je to generaliziranje. lupi klasa u svoj plafon, koji mu je nametnula silicij tranzistorska tehnika

a što se tiče ovog zadnjeg, bojim se da ste ti i neki pajdaši zabrazdili u neki audiofilski ćorsokak, gdje sve što se traži je neka 'magična sinergijska kemija' zvuka, i to po nekom subjektivnom audiofilskom vlastitu pojmu što je to dobar audiofilski zvuk. a gdje je apsolutna kvaliteta komponente sekundarna. jer, ampovi koji s ograničenim brojem zvučnika sviraju najbolje, zamisli...nisu najbolji ampovi

tvoja kvalifikacija najboljeg je 'ono što ja kažem da je najbolje, jer sam čuo magičnu sinergiju toga u tom i tom sustavu' e, baš si ti mjerilo svemira
Old 01.09.2024., 14:54   #1893
Quote:
spacelab4 kaže: Pogledaj post
Slušao sam MBL, Axxess i Jeff Rowland. Nije suza krenula ali su vi zvučali odlično, JR mi je zvučao najbolje.
jesi li ih slušao u istom prostoru i ostatku sustava, ili skroz u raznim pričama?
Old 01.09.2024., 15:38   #1894
Quote:
konjokradica kaže: Pogledaj post
Naim je smijurija i ono pokjačalo što sam ti neki dan postao kad si me pitao za best buy Sherwood Ax7 zvuči bolje od biko kojeg naima. Čovjek koji je zastupnik naima nema naima doma nego starog Sansuia
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 15:38   #1895
sve najbolje izmišljeno i napravljeno je 70tih, nakon toga nista se revolucionarno nije dogodilo, d klasa je popularna iz razloga sto zivimo u vremenu kada se prodaje sranje fino upakirano, kvaliteta nije bitna, bitno je sta youtuberi kazu.
Epidemiolog is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 16:20   #1896
Danas sam dogovorio kupnju jednog lijepog uređaja.
Kenwood L01a, odmah ide na refresh, kaže mi susjed da bi taj možda mogao biti najvrhunskiji od cijele serije supreme 600, 907, L02 i LA1

D klasa je postojala i u 70-tima
http://www.thevintageknob.org/sony-TA-N88B.html

Ovog ako nađem povoljno bi i ja udomio.
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 18:34   #1897
Odlicno, rijedak uredjaj. Tesko da ista moze nadmasiti Supreme 600, to je cudesna naprava, prepuna lijepog zvuka i snage. Ali tad je Kenwood radio cuda pa je sve moguce.
Epidemiolog is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.09.2024., 21:22   #1898
Imam i Supreme 600 i 907. Čekaju refresh.
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2024., 09:00   #1899
600 refresh s kvalitetnim dijelovima i imaš amp od kojeg iskreno ne postoji bolji, doslovce. IMHO. Vecina ljubitelj danas nema pojma koliko su to kvalitetni uredjaji, nije bilo sparanja
Epidemiolog is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.09.2024., 10:08   #1900
Quote:
friendship kaže: Pogledaj post
ako je D klasa sklona izobličenjima i noizu u visokima, bome je to generaliziranje. lupi klasa u svoj plafon, koji mu je nametnula silicij tranzistorska tehnika

a što se tiče ovog zadnjeg, bojim se da ste ti i neki pajdaši zabrazdili u neki audiofilski ćorsokak, gdje sve što se traži je neka 'magična sinergijska kemija' zvuka, i to po nekom subjektivnom audiofilskom vlastitu pojmu što je to dobar audiofilski zvuk. a gdje je apsolutna kvaliteta komponente sekundarna

ampovi koji s ograničenim brojem zvučnika sviraju najbolje, zamisli...nisu najbolji ampovi

tvoja kvalifikacija najboljeg je 'ono što ja kažem da je najbolje, jer sam čuo magičnu sinergiju toga u tom i tom sustavu' e, baš si ti mjerilo svemira

Zed, ukljuci barerm malo zdravu logiku...umjesto sto pises nepotrebne 'traktate'

Znaci, Set pojacala, ogranicen broj i izbor zvucnika...otl pojacala, ogranicen broj i izbor zvucnika...omni direkcionalni zvucnici....ogranicen izbor pojacala....mnogi planari....ogranicen izbor pojacala...itd, itd..

Znaci, koliko god to tebi bilo strano, jednostavno je tako, u hi fi kontekstu...'ne ide sve na sve'. Niti svako pojacalo na svaki zvucnik, niti svaku komponentu mozes spojiti ne neku drugu bez promisljanja, radilo se o amp, preampu ili izvoru...ukljucujuci i kabele

Sto se tice d klase, gugl je jor frend....agd, atmasphere, bruno putzey...malo prolistaj,procitaj, pa se vrati

Zed,
Alex34 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:57.