Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba

Glazba Rock around the clock
Podforumi: Play liste, Stvaranje glazbe, Zabavna glazba, Gitaristički kutak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.05.2022., 15:36   #541
Quote:
JimiH kaže: Pogledaj post
genijalni su mi bili sinoć, iako LaBrie kurca više ne može otpjevat
svejedno, volim ih

iznenadilo me kako je ova setlista upalila live

highlightsi definitivno About to Crash pa prelazak u The Ministry of Lost Souls, The Count of Tuscany i naravno 6:00 (iako to više osobni doživljaj jer obožavam Awake)

veselim se idućem susretu
Slušala sam ih prije 15 godina u istom prostoru dok je bog bubnjeva svirao i moram napomenuti da je prostor DS-a bio i ostao živo sranje.

Ajde, bar nisam LaBriea dobro čula pa je opći dojam sjajan, no računam emocije što su me ponijele. Dotični je te 2007. još pjevao kao zmaj iako mu je stage presence I dalje katastrofalan, no na to smo navikli. Odnos s publikom najbolje prikazuje činjenica da pola ekipe nije aktivno slušalo Devina pa nas je zapalio kao majmune na drogama, a najbolji momenti koncerta DT-a bili su kad bi LaBrie otišao s pozornice ��

Nedostaje mi Portnoyeva virtuoznost, no instrumentalno (koliko je ogavan zvuk dvorane dopuštao) oni jebeno rasturaju i dalje. Rudess i Myung su životinje, posebno potonji kojeg smatram jednim od najboljih basista svih vremena. Petruccija ne treba opisivati, najvolim ga u Liquid tension experimentu.

Plan je otići van u neku bolju dvoranu, ljubav je postojana, a Devina ne propustan sljedeći put jer me lik bacio na progresivno stareca koljena.

Najveće mi je veselje bilo vidjeti mladice koje mogu roditi kako rasturaju u fan pitu.
Hagne is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2022., 15:41   #542
Quote:
Hagne kaže: Pogledaj post
Plan je otići van u neku bolju dvoranu, ljubav je postojana, a Devina ne propustan sljedeći put jer me lik bacio na progresivno stareca koljena.

Najveće mi je veselje bilo vidjeti mladice koje mogu roditi kako rasturaju u fan pitu.
<3
Odgovori s citatom
Old 28.05.2022., 16:04   #543
Quote:
mentalny kaže: Pogledaj post
Najvise radi toga sto nove stvari zadnjih desetak ili vise godina nemaju ono nesto u sebi sto bi moglo parirati konceptualnim albumima kao Scenes from Memory ili Six Degrees.. previse nekakvoh robotiziranih shema koje mi ne pasu. S vremenom sam postao otvoreniji i prema drugoj glazbi, a DT mo je bio svetinja i kao nema sanse da ista iza toga slusam.

Ali i dalje tvrdim da su ako uzmemo u obzir stari opus, najbolji bend na svijetu. Subjektivno...ali i realno, virtuozi koji su imali tehnicki komplicirane stvari ali i balade od kojih se jezis.
Ma da, al dobro, s većinom bendova ovako duge karijere koji još izbacuju albume je to slučaj... S druge strane, baš sam nedavno razmišljao jesu ti stari albumi stvarno toliko bolji, ili se nama samo više ne da preslušavati nove.

Quote:
FranKrsto kaže: Pogledaj post
Bio sam jučer, dobro je bilo a meni ovaj zadnji album uopće nije loš. Završili su jako s Count of Tuscany.
Da, bacio sam uho baš, neloš je album....Mogao bih sad i još neke recentnije albume preslušati...

Quote:
genijalni su mi bili sinoć, iako LaBrie kurca više ne može otpjevat
svejedno, volim ih

iznenadilo me kako je ova setlista upalila live

highlightsi definitivno About to Crash pa prelazak u The Ministry of Lost Souls, The Count of Tuscany i naravno 6:00 (iako to više osobni doživljaj jer obožavam Awake)

veselim se idućem susretu
Da, slažem se! S tim da LaBrie meni nikad nije valjao, uvjerljivo najslabija karika u bendu, i vjerojatno najslabiji od poznatijih metal vokalista....Dominici mi je dosta bollji...

I počinje ličiti na Mišu Kovača...

Isto, pohvale za setlistu, baš uspoređujem s Cibonom 2014., gdje sam ih isto gledao, i koliko vidim nisu ni jednu jedinu pjesmu ponovili. Maideni bi se mogli ugledati...
The Great Duck is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2022., 16:42   #544
Quote:
The Great Duck kaže: Pogledaj post
Isto, pohvale za setlistu, baš uspoređujem s Cibonom 2014., gdje sam ih isto gledao, i koliko vidim nisu ni jednu jedinu pjesmu ponovili. Maideni bi se mogli ugledati...
baš sam jučer to spominjao, gledao sam DT 2014., 2018. i 2022. a nijednu pjesmu nisam čuo dvaput

da bar više bendova to radi
Odgovori s citatom
Old 28.05.2022., 17:01   #545
Quote:
baš sam jučer to spominjao, gledao sam DT 2014., 2018. i 2022. a nijednu pjesmu nisam čuo dvaput

da bar više bendova to radi
Osim što bih ja svaki put mogla bar dio Metropolisa poslušati.

Žao mi je što nisu svirali najbolju stvar s AlbumaČijeSeImeNeSpominje, Hell's kitchen.

Sa skoro 40 u guzicu, zadovoljna sam koliko me malo glava boli od neprestanog lamatanja, mislila sam kosu ošišati, ali nakon ovoga samo puštam jer i dalje živi progresivno čudoviste u unutra.
Hagne is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2022., 19:50   #546
S obzirom da sam radi Devina otišao,bilo je stvarno odlično.
Možda i postanem fan nakon ovoga hahah
Fakng Petrucci je stalno pogledavao prema meni i kesi se
Lik
Metallic fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2023., 13:32   #547
Čudno mi je što već nije zavladala histerija na ovoj temi u vezi s Portnoyevim povratkom u bend.

Da, to nije zajebancija. Davno je prošao prvi travnja.
DarkDivider is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2023., 14:43   #548
Zavolio sam ih još od Images and Words kad mi je Take the time zvučala svemirski. Kroz vrijeme vidiš koliko je tu mašte i kreativnosti za melodične i tehnički komplicirane stvari. I to im nije dosta nego se još jedan dio njih igra sa LTE koji je isto vrhunski projekt. Ako se Portnoy vraća, jbg neka bude ali Mangini je odradio odličan posao.
Lego-las is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.11.2023., 19:44   #549
stvarno prekrasne balade imaju, petrucci piše odlične tekstove

https://www.youtube.com/watch?v=hN9X...nnel=VISIONPRO
dotur tonci is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.10.2024., 14:40   #550
Kako komentirate novi singl s predstojeceg albuma?
Meni je sranje. Zasto se ne vrate korijenima kada se Portnoy vratio?
Old 12.10.2024., 17:49   #551
Quote:
evo i spot

dotur tonci is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.10.2024., 10:32   #552
Quote:
sranje je malo teška riječ.

nisu se nikad vraćali natrag zapravo, cijelo vrijeme taj zvuk ide u nekim smjerovima, tako da nije bilo realno da to naprave sad (iako sam se i ja nadao da će izvući neku bolesnu inspiraciju na osnovu nostalgije ili čega već).

kreativni vrhunac im je bio u 90-ima i ja sam se lagano pomirio s tim.

svejedno mislim da će se naći zanimljivih stvari na albumu.
Odgovori s citatom
Old 23.01.2025., 21:46   #553
dotur tonci is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2025., 17:54   #554
Danas je izasao album Parasomnia.

Kolega Jimi je predvidio gore jednu stvar a to je da ako se na albumu nadje zanimljivih stvari bit ce super. Iskreno ,ja sam generalno pozitivno iznenađen. Za sebe sam pronasao par stvari na albumu, u prvom redu Bend the Clock sa fenomenalnom solazom i pitan se odakle uopce Petrucciju to! Takodjer In the arms of Morpheus..

Album je konceptualan i zato mi sada u cijeloj tematici i Night Terror cak ne izgleda lose ukomponiran u cijelu insomnia pricu.
Ovo je za sada nabrzinu ,detaljnije ce se poslusat narednih dana.
P.S. Labrie zvuci super.
Old 10.02.2025., 11:08   #555
Quote:
Danas je izasao album Parasomnia.

Kolega Jimi je predvidio gore jednu stvar a to je da ako se na albumu nadje zanimljivih stvari bit ce super. Iskreno ,ja sam generalno pozitivno iznenađen. Za sebe sam pronasao par stvari na albumu, u prvom redu Bend the Clock sa fenomenalnom solazom i pitan se odakle uopce Petrucciju to! Takodjer In the arms of Morpheus..

Album je konceptualan i zato mi sada u cijeloj tematici i Night Terror cak ne izgleda lose ukomponiran u cijelu insomnia pricu.
Ovo je za sada nabrzinu ,detaljnije ce se poslusat narednih dana.
P.S. Labrie zvuci super.

Baš slušam ovih dana novi album i pozitivno sam iznenađen, povratak Mike je pun pogodak (nije trebao nigdje ni ici ,al eto) Band the Clock definitivno odskače. Al, ukomponirali su elemente svega, malo Octavariuma, In the Presence of Enemies, Breaking all illusions... sve u svemu sviđa mi se.
Vjetrogor is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:20.