Film Art, cult and all that trash |
|
|
19.10.2024., 08:33
|
|
Glas razuma
Registracija: Aug 2012.
|
Dražen (2024)
Dražen je nadolazeći hrvatski biografski film Dražena Petrovića iz 2024. godine. Redatelj filma je Danilo Šerbedžija. Scenarist je Ivan Turković-Krnjak, a producenti su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber.
Film prikazuje sve faze života Dražena Petrovića, od odrastanja u Šibeniku s obitelji, igranja u košarkaškim klubovima, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do nesretne smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine.
Snimanje filma počelo je u Šibeniku na originalnim lokacijama gdje je Dražen boravio, u osnovnoj školi Maršala Tita, gdje se za potrebe snimanja postavio koš na izvorno mjesto na kojem je on igrao. Osim u Šibeniku snimalo se u Zagrebu, Madridu i u Americi. Za potrebe snimanja NBA je ustupio licencu za korištenja dresova, logotipa raznih košarkaških klubova. Snimanje je trajalo sedam tjedana od početnih planiranih 40 dana, a završeno je 27. studenoga 2023. u Jerseyju u SAD-u.
U glavnoj muškoj ulozi je Domagoj Nižić kao Dražen, a u glavnoj ženskoj ulozi Romina Tonković kao Renata, Draženova djevojka.
Cinestar najavljuje da će se film Dražen početi prikazivati 31. listopada 2024. godine.
Glumica Zrinka Cvitešić koja u filmu glumi Draženovu majku Biserku u podcastu Ane Radišić navodi da je Biserka inzistirala da ona glumi nju.
Kako Vam se čini trailer i odabir glavnoga i ostalih glumaca? Planirate li gledati ovaj film?
|
20.10.2024., 10:07
|
|
Kabadahija iz Prnjavora
Registracija: Jun 2022.
|
Konacno jedan hrvatski film koji me interesira, ici cu u kino gledati, nadam se da su napravili dobar film, njegov zivot i ono sto predstavlja jednoj naciji zasluzuje jedan pravi film.
I ovo mora biti put naprijed hrvatsko kinematografiji, ima toliko prica koje se mogu ispricati putem filma, a nitko ih ne snima, sjajnih prica. Samo da je dobar film i da bude kino hit kod nas, to je ono sto je potrebno.
|
|
|
20.10.2024., 10:23
|
|
meljem po kućama
Registracija: Dec 2002.
|
Veselim se filmu, ali se istovremeno prilično i pribojavam. Ići ću ga gledati odmah 31., jer će (koliko sam vidjela) taj dan igrati po cijeloj zemlji i stvarno se, STVARNO nadam da su uspjeli napraviti nešto vrijedno gledanja.
Nije bilo lako skupiti muda za napraviti ovaj film, zbilja autorima želim svu sreću a nama gledateljima da nas ne razočaraju. Nije lako ispričati priču koju svi znaju.
|
22.10.2024., 07:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2012.
|
Ocekujem mega spektakl.
U rangu vrdoljakova generala
|
|
|
22.10.2024., 08:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Lepti kaže:
Dražen
Snimanje filma počelo je u Šibeniku na originalnim lokacijama gdje je Dražen boravio, u osnovnoj školi Maršala Tita, gdje se za potrebe snimanja postavio koš na izvorno mjesto na kojem je on igrao. Osim u Šibeniku snimalo se u Zagrebu, Madridu i u Americi.
|
Poznavajući naše balkanske zemlje i koliko se razvijamo, vjerujem da Šibenik izgleda isto kao i tada, nažalost.
I ja se radujem filmu. Dražen Petrović je bio legenda. Imao sam 4 godine kad sam dobio brata (1984), a Dražen je bio toliko popularan da sam insistirao da brat dobije njegovo ime, i tako je i bilo. Nisam nikad previše ispratio njegov život i karijeru i nadam se da ću to u filmu da doživim.
|
22.10.2024., 09:20
|
|
Beba Yoda.
Registracija: Apr 2011.
|
Nadam se da ne bu bil preloš. Odlično da je snimljen. Očekujem veliku izlaznost po kinima. 
|
22.10.2024., 22:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Film godine  trailer ne smara i neotkriva previše
|
|
|
23.10.2024., 00:59
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Dobro Petrovići cijede Dražena... 
|
|
|
23.10.2024., 11:13
|
|
Inspiring Writer
Registracija: Jan 2011.
|
U moru naših priglupih i depresivnih drama svakako pozdravljam konačno i film o jednoj od naših najvećih legendi  .
Samo sve me strah kako će u konačnici ispasti. Kino najava mi ima neki zadah na Generala  .
|
|
|
23.10.2024., 11:14
|
|
meljem po kućama
|
Kaj doslovno nitko ovdje nije bio jučer u Šibeniku? Jebemu...
|
23.10.2024., 11:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Na osnovi trailera: klišeizirane replike osmišljene da budu pamtljivi slogani, čudno ponašanje likova tipa: "glumimo da smo u stranom filmu", nešto u načinu kako je montiran...
U stvari se doima kao niskobudžetna američka konfekcija sinkronizirana na Hrvatski.
|
|
|
23.10.2024., 11:47
|
|
Govnar - i vi znate
Registracija: Apr 2005.
|
Quote:
kemik kaže:
Kaj doslovno nitko ovdje nije bio jučer u Šibeniku?
|
Ja sam bio u Daruvaru. Može li to nekako pomoći?
|
|
|
23.10.2024., 16:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Ja sam bila na premijeri, Šibenik mi je blizu ... Ne želim ništa komentirati iz poštovanja prema samom Draženu, njegovoj obitelji. Neke poznajem. Pogledajte uskoro sami.
MEĐUTIM, što mora biti u glavi čovjeka koji napiše PRVU kritiku filma i to tako da ga DOSLOVNO prepriča od početka do kraja !?!
https://www.jutarnji.hr/kultura/film...-film-15515164
Ovo je primjer novinarskog terorizma.
|
|
|
23.10.2024., 16:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
jasna-st kaže:
Ja sam bila na premijeri, Šibenik mi je blizu ... Ne želim ništa komentirati iz poštovanja prema samom Draženu, njegovoj obitelji. Neke poznajem. Pogledajte uskoro sami.
MEĐUTIM, što mora biti u glavi čovjeka koji napiše PRVU kritiku filma i to tako da ga DOSLOVNO prepriča od početka do kraja !?!
|
a kao film uopće treba spojlati? osim te velike navodne ljubavi koja bi lako mogla biti umišljena ljubav mame psiho Biserke, a ne Draženova, što ima u filmu da se prije nije znalo?
|
|
|
23.10.2024., 16:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
jasna-st kaže:
|
Baš bih proćitao tu kritiku... ali članak je samo za pretplatnike. Može'l copy paste na forum?
Jedna mala, nedužna krađica... 
|
|
|
23.10.2024., 16:40
|
|
Govnar - i vi znate
|
Quote:
jasna-st kaže:
MEĐUTIM, što mora biti u glavi čovjeka koji napiše PRVU kritiku filma i to tako da ga DOSLOVNO prepriča od početka do kraja !?!.
|
Jer to još nikada nije napravio. 
|
|
|
23.10.2024., 20:20
|
|
Kabadahija iz Prnjavora
Registracija: Jun 2022.
|
Nije nuzno, ali kako njegov zivot nema drame, kad je dosao u USA nije se prilagodio na NBA i imao je sukob s trenerom u Portlandu, nije igrao, osjecao se lose, cak mislio i napustiti NBA ligu, pa rat, pogorsanje odnosa s Divcem, koliko drame, dovoljno drame
Imas umjetnicku slobodu neki segment dramski i potencirati malo, napraviti jacim, naravno ne izmisljati u biografskom filmu, ali ovo nije dokumentarac, a zivot je imao dovoljno drame i osobni i sportski, svakako usporedba s Mesijem ne stoji, a i njegov zivot je imao drame, siromastvo, problem rasta, pa borba da dobije lijek itd da opce bude sportas, to nije drama.
Nije kako je prezentirano, uspjeh za uspjehom, bilo je tu drame.
|
|
|
23.10.2024., 21:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2021.
|
Film je očito smeće, Pavičić je uvijek blagonaklon kad se radi o propasti, otvoreno napada samo one koji ga ugrožavaju il nerviraju poput Sviličića onomad. Naravno da ima drame u Draženovom životu, pa samo lik te lude opsesivne majke bi mogao biti zanimljiv, al sve šta radi Danilo je dosadno. Pa zar Jordan u suštini izvan terena nije dosadan lik pa je Netflix složio uzbudljivu doku drametinu... Smiješna su mi ova opravdanja.
|
|
|
23.10.2024., 22:12
|
|
Govnar - i vi znate
|
Trebalo je od te čistačice koja mu je dala ključ dvorane napraviti Louis Cyphre lik. Da je u drugom planu i negdje u Saloonu i u Portlandu i na granici.
|
|
|
23.10.2024., 22:35
|
|
meljem po kućama
|
Quote:
Sveti Germain kaže:
Film je očito smeće...
|
Jesi gledao ili lupetaš?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:10.
|
|
|
|