Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Književnost

Književnost Čitam, dakle jesam
Podforumi: Mali literarni kutić, Klub knjige

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.10.2024., 15:14   #1
Klub čitatelja na HRT-u

Odlična mi je to emisija i rado ju pogledam, mada još nisam uhvatio koji joj je regluarni termin. Ide tjedno. U svakom slučaju sve emisije su arhivirane na HRTi.

Više puta mi se desilo da nakon emisije ili odem u knjižaru i odmah kupim knjigu kad osjetim da ju želim imati ili odem u knjižnicu i pokušam ju naći, a tad mi obično knjižničarka veli - ne znam zašto, ali odjednom svi traže tu knjigu, pa onda gledamo gdje drugdje u gradu ju još imaju.

Gosti su redovito kompetentni i/ili zanimljivi, a voditelji Vlatka Kolarović i Dražen Ilinčić uobičajeno kulturni i živahni da ne bude uspavanka od emisije.

U svakom slučaju to mi je trenutno prvi izvor preporuka za čitanje, pa mislim da ne bi bilo loše da ih se i ovdje prati.

Zadnje sam gledao emisiju o romanu "Strvinari starog svijeta" Tee Tulić i naravno poslije otišao u grad po nju, dobra preporuka... Ha, gle, nisam znao da ima i besplatna audio verzija na platformi book&zvook, čita ju Lucija Šerbedžija koja je i bila u emisiji. (edit: audio knjiga je bila besplatna neko vrijeme, više nije, sad je oko 14€)
Anderlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2024., 18:30   #2
Odgledala sam emisiju o knjizi Besmisleni poslovi Davida Graebera jer smo i na forumu imali raspravu o toj knjizi: https://www.forum.hr/showthread.php?t=1365783

Dobro su pozvali goste različitih profila koji su istaknuli razne zanimljive aspekte vezane uz današnje trendove u radu i radnoj etici, ali imam osjećaj da su najmanje pričali o samoj knjizi. Knjiga je više poslužila kao poticaj i inspiracija za razne teme za 1. maj, kad je išla emisija. Također, ako je netko iznio neku zanimljivu ideju, nije se dalje razgovaralo o njoj, ali valjda format emisije to ne omogućuje. Uglavnom, bilo je ugodno i zanimljivo poslušati ih.

Voditelji su odlični, par puta sam se baš nasmijala na njihove fore.

Sljedeće ću pogledati Slučaj vlastite pogibelji K. Novaka, ali nakon što pročitam (odnosno poslušam) knjigu.
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2024., 22:44   #3
Moja omiljena emisija, redovito je pratim na HRTi. Tako mi je zgodnije.
Odgovori s citatom
Old 11.11.2024., 17:07   #4
Ni ja nisam ulovila u normalnim terminu, ili je usred noći ili u nedj popodne (taman posla da nedj provedem čubeći doma pred televizorom) .
Da bar onaj davež od kuhanja tak stave, a ovo u normalniji termin.
Old 16.11.2024., 22:57   #5
Pratim emisiju.
Vrlo dobar sadržaj.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:44.