Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije... |
|
|
16.07.2020., 07:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2012.
|
Što je to komposit dviju osoba, da li je to isto što i sinastrija?
|
|
|
16.07.2020., 09:26
|
|
Behind The Wheel
Registracija: Jul 2005.
|
Quote:
natalys kaže:
Što je to komposit dviju osoba, da li je to isto što i sinastrija?
|
Evo sam premjestila tvoj post na odgovarajuću temu.
Nije isto, kompozitna karta je zasebna karta, a sinastrija poučava odnos između dviju natalnih karata i uspoređuje ih. Imaš sve objašnjeno na prethodnim stranicama.
|
|
|
23.09.2020., 09:41
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2020.
|
Jucer sam prviputvidjela kompozitnu natalnu u kojoj je Saturn neaspektiran sa planetama  sto znaci neaspektiranost?  hvala
|
|
|
04.10.2020., 13:10
|
|
Behind The Wheel
Registracija: Jul 2005.
|
Quote:
Strijelica3 kaže:
Jucer sam prviputvidjela kompozitnu natalnu u kojoj je Saturn neaspektiran sa planetama  sto znaci neaspektiranost?  hvala
|
Pretpostavljam da misliš na kompozitnu kartu jer kompozitna natalna ne postoji.
Neaspektirani Saturn u kompozitnoj karti često označava odnos koji se teško strukturira i općenito sastavi u svojoj egzistenciji jer često još nema dovoljno razvijen osjećaj za ravnotežu davanja i primanja. Stoga to može odražavati probleme u uspostavljanju zdravih granica unutra odnosa pa je nekada u takvom odnosu najbolji način njegova opstanka - odbiti ga od sebe.
|
|
|
04.10.2020., 13:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Kompozit u kojem je većina planeta u sjedištu ili egzaltaciji bi govorio što?
|
|
|
05.10.2020., 09:22
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Sep 2020.
|
Quote:
Fish 1968 kaže:
Pretpostavljam da misliš na kompozitnu kartu jer kompozitna natalna ne postoji.
Neaspektirani Saturn u kompozitnoj karti često označava odnos koji se teško strukturira i općenito sastavi u svojoj egzistenciji jer često još nema dovoljno razvijen osjećaj za ravnotežu davanja i primanja. Stoga to može odražavati probleme u uspostavljanju zdravih granica unutra odnosa pa je nekada u takvom odnosu najbolji način njegova opstanka - odbiti ga od sebe.
|
Fish1968, hvala, doslovno je tako, desio se raspad sistema :rof
Hvala 
|
|
|
01.11.2024., 04:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
Trenutno samouko proučavam kompozit i kako ja to shvatam jeste da je kompozit kao i sama veza dve osobe,
nezavisan entitet tj treće energetsko polje, ravnopravano energetskim poljima učesnika u njoj. Kako se svaka osoba oseća u vezi pokazuje odnos natala te osobe i kompozitne karte. Tu bih, za forum , imala jedno pitanje.
Osoba A je skorpion sa egzaktnom konjukcijom sunca i plutona na 10 skorpiona gde je pluton i konacni dispizitor karte bez napetih aspekata (samo sekstil sa neptunom). Kompozitni mars je takodje na 10 skorpiona.
Kako bi se mogao ovaj deo tog energetsko uticaja veze na osobu A tumačiti?
|
|
|
01.11.2024., 17:58
|
|
nisam vise
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
Miranda333 kaže:
Trenutno samouko proučavam kompozit i kako ja to shvatam jeste da je kompozit kao i sama veza dve osobe,
nezavisan entitet tj treće energetsko polje, ravnopravano energetskim poljima učesnika u njoj. Kako se svaka osoba oseća u vezi pokazuje odnos natala te osobe i kompozitne karte. Tu bih, za forum , imala jedno pitanje.
Osoba A je skorpion sa egzaktnom konjukcijom sunca i plutona na 10 skorpiona gde je pluton i konacni dispizitor karte bez napetih aspekata (samo sekstil sa neptunom). Kompozitni mars je takodje na 10 skorpiona.
Kako bi se mogao ovaj deo tog energetsko uticaja veze na osobu A tumačiti?
|
Postavljaš pogrešna pitanja. Kod kompozita se ne gledaju znakovi niti postoji konačni dispozitor.
Kod kompozita gledaš konjunkcije i opozicije s natalom oba partnera i tako prosuđuješ. Za početak dovoljno.
|
02.11.2024., 15:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gajto gazdanov kaže:
Postavljaš pogrešna pitanja. Kod kompozita se ne gledaju znakovi niti postoji konačni dispozitor.
Kod kompozita gledaš konjunkcije i opozicije s natalom oba partnera i tako prosuđuješ. Za početak dovoljno.
|
Zamolila bih te, da pre nego što odgovoriš na neki komentar, pokusas da razumeš šta je napisano. Osoba A NATALNO ima konjukciju plutona i sunca na 10 skorpiona. Kompozit pomenute osobe A sa osobom B, ima Mars na 10 skorpiona. Pitanje je upravo bilo vezano za odnos natalne konjukcije osobe A sa kompozitom koji na istom stepenu ima Marsa.
|
|
|
02.11.2024., 19:02
|
|
nisam vise
|
Quote:
Miranda333 kaže:
Zamolila bih te, da pre nego što odgovoriš na neki komentar, pokusas da razumeš šta je napisano. Osoba A NATALNO ima konjukciju plutona i sunca na 10 skorpiona. Kompozit pomenute osobe A sa osobom B, ima Mars na 10 skorpiona. Pitanje je upravo bilo vezano za odnos natalne konjukcije osobe A sa kompozitom koji na istom stepenu ima Marsa.
|
priznajem. mea maxima culpa.
probati cu neki sažetak. ako je samo mars u pitanju ne bi me iznenadilo da se sukobljavate ili ste kompetitivni jedno prema drugom. kad je mars prominentan nemam baš previše dobra iskustva a pogotovo ako je to jedina dodirna točka s kompozitom i natalom.
i dalje mislim da ti je pitanje pogrešno ali svejedno.
prvo, smatram za razliku od klasičnih tumačenja da kompozit radi odmah. također, ako svijetla i uglovi nisu uključeni slaba je vajda za dionike kompozita. kada sam promatrao ljude koji su u nekoj dugoj i uspješnoj vezi konjukcija ili opozicija s natalom uglavnom ih je bilo prilično. doduše, ponekad su me iznenadili i kvadrati ali rjeđe.
također kad promatram kompozite obavezno promatram i progresivni kompozit pa donosim neke konkluzije.
eto toliko, jer si malo presvadljiva za moj ukus. što i odgovara tvom pitanju.
|
02.11.2024., 21:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gajto gazdanov kaže:
priznajem. mea maxima culpa.
probati cu neki sažetak. ako je samo mars u pitanju ne bi me iznenadilo da se sukobljavate ili ste kompetitivni jedno prema drugom. kad je mars prominentan nemam baš previše dobra iskustva a pogotovo ako je to jedina dodirna točka s kompozitom i natalom.
i dalje mislim da ti je pitanje pogrešno ali svejedno.
prvo, smatram za razliku od klasičnih tumačenja da kompozit radi odmah. također, ako svijetla i uglovi nisu uključeni slaba je vajda za dionike kompozita. kada sam promatrao ljude koji su u nekoj dugoj i uspješnoj vezi konjukcija ili opozicija s natalom uglavnom ih je bilo prilično. doduše, ponekad su me iznenadili i kvadrati ali rjeđe.
također kad promatram kompozite obavezno promatram i progresivni kompozit pa donosim neke konkluzije.
eto toliko, jer si malo presvadljiva za moj ukus. što i odgovara tvom pitanju.
|
Hvala na odgovoru, ima tu dosta konjukcija, ukljucena su svetla, od osa u kompozitu najvise IC (moje sunce i kompozitni jupiter na IC) ali mi je Mars bio najzanimljiviji 
|
|
|
02.11.2024., 22:49
|
|
nisam vise
|
Quote:
Miranda333 kaže:
Hvala na odgovoru, ima tu dosta konjukcija, ukljucena su svetla, od osa u kompozitu najvise IC (moje sunce i kompozitni jupiter na IC) ali mi je Mars bio najzanimljiviji 
|
sunce je tu jako lijepo položeno. mislim na ic. jedna od boljih pozicija uz drugo i sedmo polje.
velim ti, mars može biti nezgodan ali i ne mora. jer on sam je škorpion pa vjerojatno dobro hendla tu intenzivnu energiju.
uključi u razmatranje i progresivni kompozit. on govori o dinamici odnosa u određenom trenutku i vrijedan je promatranja.
nego vidiš kako možeš bit fina 
|
04.11.2024., 04:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gajto gazdanov kaže:
sunce je tu jako lijepo položeno. mislim na ic. jedna od boljih pozicija uz drugo i sedmo polje.
|
Zašto je drugo polje važno? U ovom kompozitu je drugo najistaknutije sa kompozitnim suncem, venerom, merkurom i neptunom
Quote:
uključi u razmatranje i progresivni kompozit. on govori o dinamici odnosa u određenom trenutku i vrijedan je promatranja
|
pratiću
Quote:
nego vidiš kako možeš bit fina
|
To kada mi proradi ASC Vaga
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:09.
|
|
|
|