Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.07.2020., 07:55   #121
Što je to komposit dviju osoba, da li je to isto što i sinastrija?
natalys is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2020., 09:26   #122
Quote:
natalys kaže: Pogledaj post
Što je to komposit dviju osoba, da li je to isto što i sinastrija?
Evo sam premjestila tvoj post na odgovarajuću temu.

Nije isto, kompozitna karta je zasebna karta, a sinastrija poučava odnos između dviju natalnih karata i uspoređuje ih. Imaš sve objašnjeno na prethodnim stranicama.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2020., 09:41   #123
Jucer sam prviputvidjela kompozitnu natalnu u kojoj je Saturn neaspektiran sa planetama sto znaci neaspektiranost? hvala
Strijelica3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2020., 13:10   #124
Quote:
Strijelica3 kaže: Pogledaj post
Jucer sam prviputvidjela kompozitnu natalnu u kojoj je Saturn neaspektiran sa planetama sto znaci neaspektiranost? hvala
Pretpostavljam da misliš na kompozitnu kartu jer kompozitna natalna ne postoji.

Neaspektirani Saturn u kompozitnoj karti često označava odnos koji se teško strukturira i općenito sastavi u svojoj egzistenciji jer često još nema dovoljno razvijen osjećaj za ravnotežu davanja i primanja. Stoga to može odražavati probleme u uspostavljanju zdravih granica unutra odnosa pa je nekada u takvom odnosu najbolji način njegova opstanka - odbiti ga od sebe.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2020., 13:19   #125
Kompozit u kojem je većina planeta u sjedištu ili egzaltaciji bi govorio što?
Maddie is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2020., 09:22   #126
Quote:
Fish 1968 kaže: Pogledaj post
Pretpostavljam da misliš na kompozitnu kartu jer kompozitna natalna ne postoji.

Neaspektirani Saturn u kompozitnoj karti često označava odnos koji se teško strukturira i općenito sastavi u svojoj egzistenciji jer često još nema dovoljno razvijen osjećaj za ravnotežu davanja i primanja. Stoga to može odražavati probleme u uspostavljanju zdravih granica unutra odnosa pa je nekada u takvom odnosu najbolji način njegova opstanka - odbiti ga od sebe.
Fish1968, hvala, doslovno je tako, desio se raspad sistema :rof

Hvala
Strijelica3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2024., 04:14   #127
Trenutno samouko proučavam kompozit i kako ja to shvatam jeste da je kompozit kao i sama veza dve osobe,
nezavisan entitet tj treće energetsko polje, ravnopravano energetskim poljima učesnika u njoj. Kako se svaka osoba oseća u vezi pokazuje odnos natala te osobe i kompozitne karte. Tu bih, za forum , imala jedno pitanje.
Osoba A je skorpion sa egzaktnom konjukcijom sunca i plutona na 10 skorpiona gde je pluton i konacni dispizitor karte bez napetih aspekata (samo sekstil sa neptunom). Kompozitni mars je takodje na 10 skorpiona.
Kako bi se mogao ovaj deo tog energetsko uticaja veze na osobu A tumačiti?
Miranda333 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2024., 17:58   #128
Quote:
Miranda333 kaže: Pogledaj post
Trenutno samouko proučavam kompozit i kako ja to shvatam jeste da je kompozit kao i sama veza dve osobe,
nezavisan entitet tj treće energetsko polje, ravnopravano energetskim poljima učesnika u njoj. Kako se svaka osoba oseća u vezi pokazuje odnos natala te osobe i kompozitne karte. Tu bih, za forum , imala jedno pitanje.
Osoba A je skorpion sa egzaktnom konjukcijom sunca i plutona na 10 skorpiona gde je pluton i konacni dispizitor karte bez napetih aspekata (samo sekstil sa neptunom). Kompozitni mars je takodje na 10 skorpiona.
Kako bi se mogao ovaj deo tog energetsko uticaja veze na osobu A tumačiti?
Postavljaš pogrešna pitanja. Kod kompozita se ne gledaju znakovi niti postoji konačni dispozitor.
Kod kompozita gledaš konjunkcije i opozicije s natalom oba partnera i tako prosuđuješ. Za početak dovoljno.
Old 02.11.2024., 15:10   #129
Quote:
gajto gazdanov kaže: Pogledaj post
Postavljaš pogrešna pitanja. Kod kompozita se ne gledaju znakovi niti postoji konačni dispozitor.
Kod kompozita gledaš konjunkcije i opozicije s natalom oba partnera i tako prosuđuješ. Za početak dovoljno.
Zamolila bih te, da pre nego što odgovoriš na neki komentar, pokusas da razumeš šta je napisano. Osoba A NATALNO ima konjukciju plutona i sunca na 10 skorpiona. Kompozit pomenute osobe A sa osobom B, ima Mars na 10 skorpiona. Pitanje je upravo bilo vezano za odnos natalne konjukcije osobe A sa kompozitom koji na istom stepenu ima Marsa.
Miranda333 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2024., 19:02   #130
Quote:
Zamolila bih te, da pre nego što odgovoriš na neki komentar, pokusas da razumeš šta je napisano. Osoba A NATALNO ima konjukciju plutona i sunca na 10 skorpiona. Kompozit pomenute osobe A sa osobom B, ima Mars na 10 skorpiona. Pitanje je upravo bilo vezano za odnos natalne konjukcije osobe A sa kompozitom koji na istom stepenu ima Marsa.
priznajem. mea maxima culpa.

probati cu neki sažetak. ako je samo mars u pitanju ne bi me iznenadilo da se sukobljavate ili ste kompetitivni jedno prema drugom. kad je mars prominentan nemam baš previše dobra iskustva a pogotovo ako je to jedina dodirna točka s kompozitom i natalom.
i dalje mislim da ti je pitanje pogrešno ali svejedno.
prvo, smatram za razliku od klasičnih tumačenja da kompozit radi odmah. također, ako svijetla i uglovi nisu uključeni slaba je vajda za dionike kompozita. kada sam promatrao ljude koji su u nekoj dugoj i uspješnoj vezi konjukcija ili opozicija s natalom uglavnom ih je bilo prilično. doduše, ponekad su me iznenadili i kvadrati ali rjeđe.

također kad promatram kompozite obavezno promatram i progresivni kompozit pa donosim neke konkluzije.

eto toliko, jer si malo presvadljiva za moj ukus. što i odgovara tvom pitanju.
Old 02.11.2024., 21:52   #131
Quote:
priznajem. mea maxima culpa.

probati cu neki sažetak. ako je samo mars u pitanju ne bi me iznenadilo da se sukobljavate ili ste kompetitivni jedno prema drugom. kad je mars prominentan nemam baš previše dobra iskustva a pogotovo ako je to jedina dodirna točka s kompozitom i natalom.
i dalje mislim da ti je pitanje pogrešno ali svejedno.
prvo, smatram za razliku od klasičnih tumačenja da kompozit radi odmah. također, ako svijetla i uglovi nisu uključeni slaba je vajda za dionike kompozita. kada sam promatrao ljude koji su u nekoj dugoj i uspješnoj vezi konjukcija ili opozicija s natalom uglavnom ih je bilo prilično. doduše, ponekad su me iznenadili i kvadrati ali rjeđe.

također kad promatram kompozite obavezno promatram i progresivni kompozit pa donosim neke konkluzije.

eto toliko, jer si malo presvadljiva za moj ukus. što i odgovara tvom pitanju.
Hvala na odgovoru, ima tu dosta konjukcija, ukljucena su svetla, od osa u kompozitu najvise IC (moje sunce i kompozitni jupiter na IC) ali mi je Mars bio najzanimljiviji
Miranda333 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2024., 22:49   #132
Quote:
Hvala na odgovoru, ima tu dosta konjukcija, ukljucena su svetla, od osa u kompozitu najvise IC (moje sunce i kompozitni jupiter na IC) ali mi je Mars bio najzanimljiviji

sunce je tu jako lijepo položeno. mislim na ic. jedna od boljih pozicija uz drugo i sedmo polje.
velim ti, mars može biti nezgodan ali i ne mora. jer on sam je škorpion pa vjerojatno dobro hendla tu intenzivnu energiju.
uključi u razmatranje i progresivni kompozit. on govori o dinamici odnosa u određenom trenutku i vrijedan je promatranja.

nego vidiš kako možeš bit fina
Old 04.11.2024., 04:42   #133
Quote:
sunce je tu jako lijepo položeno. mislim na ic. jedna od boljih pozicija uz drugo i sedmo polje.
Zašto je drugo polje važno? U ovom kompozitu je drugo najistaknutije sa kompozitnim suncem, venerom, merkurom i neptunom

Quote:
uključi u razmatranje i progresivni kompozit. on govori o dinamici odnosa u određenom trenutku i vrijedan je promatranja
pratiću

Quote:
nego vidiš kako možeš bit fina
To kada mi proradi ASC Vaga
Miranda333 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:09.