Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
15.10.2024., 21:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2024.
|
Quote:
Dijana2023 kaže:
Daj mi reci jesi li ti stvarno bila tako perfekcionistički pri toj keto dijeti i kako si izdržala?
2 obroka ili više? jesi se bazirala na povrću ili na mesini?
nikakve salame, kobase i slično pretpostavljam?
ja sam baš nervozna, dali nadam se da će proći.
|
Jela sam 3 obroka do prošlog tjedna, sad sam na 2 jer jedem od 10.00 do 18.00. Jesam, baš se držim, evo 3 mjeseca. Ja stavim mlijeko u kavu, ali voće ni ne gledam. Pojedem koji orah povremeno. A jedem meso, jaja, i zelenjavu, ali i tikvice, povremeno koju papriku, patliđan. Kombiniram svašta, ali ništa komplicirano. Iščitala sam sve dostupno, uključujući i ovaj forum i držim se savjeta tu. Imam cilj bar još 10tak kg.
|
|
|
15.10.2024., 22:30
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2024.
|
Svaka čast! Jel računaš makrose ili onako, od oka?
Da, slažem se za voće, samo mislmi da nije drama jer imaju nizak glikemijski indeks, a to znači jako malo šećera, za rzaliku npr. od lubenice ili grožđa.
Ja sam ustvari na LCHF-u ovaj prvi tjedan, ako ćemo iskreno :-)
I slažem se da se moram disciplinirati ako mislim doći do nekog rezultata, jer sve ostalo će biti samo rastezanje u krug.
Evo, večeras se čak osjećam i sito, ali pojela sam brdo kuhane cvjetače.
|
|
|
17.10.2024., 21:12
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2024.
|
Sabotirala sam sam sebe. Obećala sam starcima donijeti neki kolač i onda sam surfala po receptima i što - pa najela se slatkiša, koje sam kupila - za njih!
Uglavnom 2 autogola u istom danu. KATASTROFA.
Niti su ti slatkiši trebali biti u kući, niti sam trebala surfati po receptima. Niti bih trebala išta peći i nakuhavati. Za ikoga.
|
|
|
09.11.2024., 14:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Dijana 2023 nista od dijetw dok to zapravo ne odlucis. Ne moze te u prva tri dana svaki dan nesto izbaciti iz ravnoteze i twsko da mozes biti gladna. Imam osjecaj da ti stalno o hrani razmisljas.
Procitaj sto ti je od namirnica dozvoljeno, a sto nije i kombiniraj dozvoljeno. Zbilja nije neka nauka. Evo ja sam krenula prije 8 dana i osim glavobolje prvih par dana, nemam nikakvih problema. Ispekla sam si kruh s bademovim brasnom da si mogu raditi sendvice, kavu pijem s deci mlijeka punomsanog, jedem i meso i povrce i jaja, grickam kikiriki...ako mi dodje bas zelja za slatkim popijem malo cole zero i trakica pokazuje onu predzadnju boju sto znaci da sam u ketozi, a i kile idu dolje. Najvaznije je odluciti. Znala sam i ja krenuti pa zabrljati do rucka, ali onda nisi ozbiljno odlucila.
Poslano sa mog SM-A556B koristeći Tapatalk
|
|
|
12.11.2024., 13:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2020.
|
Sve dok postoje takve pojave "došlo mi - jedem očima - nisam mogao odoliti" i sl, nema vam od toga svega ništa.
Rađe odustanite do sljedeće odluke.
Stvari su posložene kada s gađenjem gledate svo slatko, sve pekarske proizvode. Baš s gađenjem. Onda ste resetirani.
Oko mene gomila svega toga... jučer moji jedu palačinke, meni se želudac okreće od mučnine.. baca me na povraćanje.
Kuham svoj bakalar i uživam u mirisu, dok njima smrdi.
Sedam mjeseci promjene i niti jedan dan nisam poželio nešto od slatkoga.
Život je lijep kada uđeš u Europe 92 i kupiš 501.. kao dečko.
Odoh pojest avokado.
|
|
|
23.11.2024., 00:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Dijana2023 kaže:
Sabotirala sam sam sebe. Obećala sam starcima donijeti neki kolač i onda sam surfala po receptima i što - pa najela se slatkiša, koje sam kupila - za njih!
Uglavnom 2 autogola u istom danu. KATASTROFA.
Niti su ti slatkiši trebali biti u kući, niti sam trebala surfati po receptima. Niti bih trebala išta peći i nakuhavati. Za ikoga.
|
Na poslu gomila slatkiša i ne jedem ih, doma dođe netko i napravim sve po redu i pohano i krumpiriće i kupim slatko stavim na stol i opet, ne jedem.. Na poslu kolege naručuju pizze, kebabe, palačinke a ja jedem svoje što sam si uzela od doma tako da, sve je u glavi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
23.11.2024., 22:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
sunnyflower kaže:
Na poslu gomila slatkiša i ne jedem ih, doma dođe netko i napravim sve po redu i pohano i krumpiriće i kupim slatko stavim na stol i opet, ne jedem.. Na poslu kolege naručuju pizze, kebabe, palačinke a ja jedem svoje što sam si uzela od doma tako da, sve je u glavi.
|
Jesi probala pohati s bademovim brasnom umjesto obicnog brasna i prezla? Meni je bas fino.
23. dan -4kg.
|
|
|
23.11.2024., 22:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
katija kaže:
Jesi probala pohati s bademovim brasnom umjesto obicnog brasna i prezla? Meni je bas fino.
23. dan -4kg.
|
nisam, ali taman sam planirala sutra za ručak, našla recept, prvo se meso uvalja u bademovo brašno i parmezan onda u umućena jaja s malo vrhnja za kuhanje i onda opet bademovo brašno i parmezan.. Probam pa javim!
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:27.
|
|
|
|