Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet

Internet Sve o internetu, sadržaju i tehnologiji
Podforumi: Web, Web development, Internet biznis, Nove web stranice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.12.2024., 22:22   #1061
Preko HT infrastrukture.
Old 09.12.2024., 23:49   #1062
Ja imam EON TRIO FULL NF preko HT infrastrukture.
Ne znam zašto je meni takva brzina, znači cca. 80 Mbps.
konačno_sretan is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.12.2024., 23:55   #1063
Kod tebe je očito neki problem u instalaciji ili u uređaju...

Jesi li ti uopće siguran da si na optici?
Old 10.12.2024., 00:10   #1064
Znači u ugovoru mi stoji ugovorena brzina 1000/500 Mbps odnosno mobilan brzina 700/350 Mbps.
Došao mi je HT tehničar, provukao žutu optičku žicu, uštekao ju u Huawei mali uređaj i to spojio u Zyxel modem.
Već tjedan dana ja njima govorim da nemam brzinu da me nisu prebacili na optiku, za vikend su isključili taj Zyxel modem da bi danas sve navodno sredili.
Brzina je bila 300 Mbps svega sat vremena i sad opet samo cca. 70-80 Mbps.
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 00:23   #1065
Kakav sad HT tehničar?

Zar ne bi trebao doći netko iz Telemacha i donijeti njihovu opremu?
Old 10.12.2024., 00:26   #1066
Imam Telemach uslugu preko HT infrastrukture
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 08:50   #1067
HT infrastruktura se završava na tom malom Huaweiu koji je GPON. Tako sam i ja imao na Terrakom optici preko HT infrastrukture.

Sve nakon tog GPON-a tj. sam router koji bi trebao bit Nokia, a ne Zyxel je Telemachov, a ne HT-ov. Tebi Telemach treba donijet Nokia router. Tko ti je dao taj Zyxel? Ranije si pisao da je Zyxel DSL. Tebi treba router za optiku, ne za DSL.

Meni kad su došli spojit Telemach optiku, isključili su taj HT-ov GPON i Nokiu spojili direktno na optičku nit ali to je već Telemachova 10 giga optika, ne znam kakva je procedura kad spajaju preko HT infrastrukture no ne vjerujem da stavljaju DSL router, DSL nema veze s optikom.
discoHR is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 09:13   #1068
Quote:
konačno_sretan kaže: Pogledaj post
Evo prebacili me na EON TRIO FULL NF. Brzina je 300 Mbps, a žično nemam kak izmjeriti osim preko test brine na EON-u.
Jel to okej sa tim Zyxel router?

I još uvijek me muči, meni radi stari EON BOX IPTV, a ovaj novi koji je u aplikaciji javlja poruku da je previše uređaja registrirano.

Nemam živaca tražiti da mi stari ukinu i stave novi jer se bojim da će opet biti problema.
Preko aplikacije možete imati pet registriranih uređaja, od kojih tri mogu raditi istovremeno.
brane222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 09:31   #1069
Kojih 5?
To je vrlo važno napomenuti jer samo jedan TV može biti.
Old 10.12.2024., 09:59   #1070
Quote:
J. Knoxville kaže: Pogledaj post
Kojih 5?
Kod korištenja trio paketa, dobiva se tv box (ili dva ako je riječ o Premium paketu). Jedan tv se spaja preko tv boxa, drugi preko aplikacije (potreban je andoid tv). Uz to, ako je dodatni tv registriran preko aplikacije, mogu se registrirati još 4 uređaja (Andriod, IOS).
Mobitel, tablet, laptop...
brane222 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 10:57   #1071
Quote:
discoHR kaže: Pogledaj post
HT infrastruktura se završava na tom malom Huaweiu koji je GPON. Tako sam i ja imao na Terrakom optici preko HT infrastrukture.

Sve nakon tog GPON-a tj. sam router koji bi trebao bit Nokia, a ne Zyxel je Telemachov, a ne HT-ov. Tebi Telemach treba donijet Nokia router. Tko ti je dao taj Zyxel? Ranije si pisao da je Zyxel DSL. Tebi treba router za optiku, ne za DSL.

Meni kad su došli spojit Telemach optiku, isključili su taj HT-ov GPON i Nokiu spojili direktno na optičku nit ali to je već Telemachova 10 giga optika, ne znam kakva je procedura kad spajaju preko HT infrastrukture no ne vjerujem da stavljaju DSL router, DSL nema veze s optikom.
Ukoliko Telemach na lokaciji koristi HT-ovu (N)BSA veleprodajnu uslugu tada je ONT od HT-a, a router od Telemacha.

Ukoliko Telemach na lokaciji koristi HT-ovu FA-PON veleprodajnu uslugu tada je ONT i router od Telemacha.

Većinski operatori (pa tako i Telemach) koriste uglavnom HT-ovu BSA uslugu. Iako je skuplja od FA-PON usluge ona ne zahtjeva da operator fizički dovuče "svoje kablove" do distribucijskog čvora.
gingermrkvica is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 11:08   #1072
Jesu vam otključani HBO i Cinemax? Trebali bi bit od danas al meni na aplikaciji jos nisu
andrx is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 12:13   #1073
U aplikaciji se treba pojaviti opcija za aktivaciju naziva "HBO promo" ili nešto slično...

Nemojte se zeznuti pa aktivirati regularni HBO paket. To se znalo događati prijašnjih godina...
Old 10.12.2024., 13:16   #1074
Quote:
J. Knoxville kaže: Pogledaj post
Kojih 5?
Nije baš tako, gledamo istovremeno na 2 TV_a i PC

Imam registrirano:

EON Smart TV 2/2
- Android TV 30 (Grundig)
- Android TV 28 (SONY)
Oba televizora rade istovremeno s EON aplikacijom

EON aplikacija Registrirani uređaji 2/5
- Internet pristup (PC Računalo)
- Motorola moto G42 (Mobitel)

EON box
- EON SDSTB02 (Nije aktiviran)

Što se tiče ovih modema koje instalira Telemach, ovisi o infrastrukturi na koju se spaja optički Internet.
Imam optiku preko RUNE i njihov ONT, iz njega ide UTP6 kabel do WAN porta na Routeru.
To je "stariji" model ADSL Zyxel VMG8623-T50B, ali nemam nikakvih problema što se tiče brzine Interneta,
na kabelu 940/485, a bežično na mobitelu 260/320, ovisi o uređaju s kojim se očitava WiFi brzina...
Old 10.12.2024., 13:17   #1075
Kako si dodao drugi TV?
Meni čim je jedan nadodan, to je to. Ne mogu više ništa nadodati.
Old 10.12.2024., 13:21   #1076
Quote:
brane222 kaže: Pogledaj post
Kod korištenja trio paketa, dobiva se tv box (ili dva ako je riječ o Premium paketu). Jedan tv se spaja preko tv boxa, drugi preko aplikacije (potreban je andoid tv). Uz to, ako je dodatni tv registriran preko aplikacije, mogu se registrirati još 4 uređaja (Andriod, IOS).
Mobitel, tablet, laptop...
Nije potreban Android TV, potreban je TV s bilo kojim OS-om za koji postoji EON TV app. Nemam Android na niti jednom uređaju, koristim EON TV app na LG TV-u (webOS).
discoHR is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 13:23   #1077
Quote:

Dobio sam bijeli Zyxel VMG8623, a na kutiji piše da podržava DSL.
Taj router je donio HT tehničar koji je proveo optički žuti kabel do tog Huawei malog uređaja.

Danas ću izmjeriti žično brzinu i preko kabela, sad sam kubio ethernet usb hub pa ćemo vidjeti.
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 13:26   #1078
Quote:
konačno_sretan kaže: Pogledaj post
Dobio sam bijeli Zyxel VMG8623, a na kutiji piše da podržava DSL.
Taj router je donio HT tehničar koji je proveo optički žuti kabel do tog Huawei malog uređaja.
To je isti router kakvog mgrba42 ima, vidi par postova gore. Piše da nema problema s brzinom.
discoHR is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 13:27   #1079
Ali čekaj, zar router ne treba donijeti Telemach, ne HT?
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 13:46   #1080
Quote:
Nije potreban Android TV, potreban je TV s bilo kojim OS-om za koji postoji EON TV app. Nemam Android na niti jednom uređaju, koristim EON TV app na LG TV-u (webOS).
Potreban je tv koji se može spojiti na Internet i skinuti Eon tv aplikaciju. Da, ne mora biti preko Googleovog operativnog sustava (koji koristi Android tv), može biti i preko drugog Os-a koji podržava skidanje i instalaciju aplikacije.

LG-ov webOS podržava, a mislim da Samsungov Tizen OS ne podražava (barem tako mi je rekao jedan korisnik koji nije uspio preko Samsungovog OS-a)
brane222 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:18.