Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
04.05.2024., 16:35
|
#201
|
8
Registracija: Aug 2005.
Lokacija: ZG ~ Giethoorn
Postova: 5,400
|
Sve bi potpisao iz citata, ali...
ali dvojbena je autenticnog izgovorenih festivala na temu ocuvanje iceg tradicionalnog ili autenticnog. Godisnje tocionice najvecih meduza i povodljivih uvoznika svih trendova.
Danas i kad netko dobro kritizira, vec je naucio oponasati "kritiku" onoga u cemu i sam sudjeluje, direktno ili indirektno.
...
|
|
|
14.12.2024., 12:05
|
#202
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 19,132
|
Quote:
SummerNight kaže:
ajme majko gingerina, vijetnamska hrana je genijalna, su+igurna sam da je i peruanska zanimljiva, nikakve macke i psi.
i ja bi voljela da mozemo birati od svih kuhinja ali i da ima race z mlincima za jest. 
|
Ne samo race s mlincima.
Nego da, recimo, u Zagrebu na 30 ključnih pozicija imaš dobar grah za 5 eura, u običnim brzim restoranima koji žive od obujma a ne od preseravanja s wasabijem, kajenskim paprom i indonežanskom rikolom.
Zar jedan glavni grad ne zaslužuje da i njegovi stanovnici imaju opciju brzog normalnog ručka, po običnoj cijeni, a da taj obični ručak nije "pecivo sa sirom u Mlinaru"?
|
|
|
14.12.2024., 15:57
|
#203
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
Lokacija: Gaza holiday resort
Postova: 36,024
|
meni je zao sto nema mjesta sa filekima, do prije 15 godina ih je bilo doslovno u svakom kvartu
a danas ih je na samo par mjesta u gradu... opcenito se puno manje jedu jela ''na žlicu''
__________________
odbanirajte Pinzgauera!
|
|
|
14.12.2024., 22:17
|
#204
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
Postova: 2,620
|
Quote:
Gugenheim kaže:
Ne samo race s mlincima.
Nego da, recimo, u Zagrebu na 30 ključnih pozicija imaš dobar grah za 5 eura, u običnim brzim restoranima koji žive od obujma a ne od preseravanja s wasabijem, kajenskim paprom i indonežanskom rikolom.
Zar jedan glavni grad ne zaslužuje da i njegovi stanovnici imaju opciju brzog normalnog ručka, po običnoj cijeni, a da taj obični ručak nije "pecivo sa sirom u Mlinaru"?
|
Mislim da u centru Zagreba ne možeš napraviti biznis model s jeftinim jelima jer je prostor i osoblje preskupo.
Čak i cateringom ne možeš više dobiti jela za tu cijenu, kamoli u centru Zga.
|
|
|
14.12.2024., 22:34
|
#205
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
Postova: 18,087
|
Quote:
Mithrandir kaže:
Mislim da u centru Zagreba ne možeš napraviti biznis model s jeftinim jelima jer je prostor i osoblje preskupo.
Čak i cateringom ne možeš više dobiti jela za tu cijenu, kamoli u centru Zga.
|
nema šanse, cijena najma plus plaće moraš imati visoke cijene.
ispod 2k eura za najam nema teorije danas, plus režije još najmanje 1k.
to je 3k. recimo imaš 2 kuhara, 2 pomoćnika , 4 konobara to je cca 14k eura troškova osoblja na mjesec. dodatni troškovi održavanja bla bla barem 1k.
to je u startu 18k eura.
kako imam uvid u poslovanje jednog restorana u sirem centru...
recimo radis od 10-22, ako imas te gablece i na zlicu realno radiš od 11 do 17, ostalo je nebitno. imaš 15 stolova, da su svi puni 11 do 17, mozes imati popunjeno 1,5 stola po satu dakle 135 stolova da su za svakim 4 osobe(a nisu) to je , ne da mi se racunati 500 porcija na dan. i to max. recimo jos 100 dostava. to je 600. ne mogu racunati 30 dana, jer poslovnjaci ne rade toliko, recimo 24 to je 15k porcija. ako bi prosjecna cijena bila 5 eura(sto se zaziva) to 75k eura, po racunuci ostane ti cca manje od pola zarade na tome , to je oko 37k eura. to su optimalne brojke, nabrijane. realno ne ostane ti ni 25k.
realna brojka je puno puno manja. ljudi misle da su cijene danas sick, ali kada pomocnik u kuhinji trazi 1500 eura neto?! kako imati nize cijene
|
|
|
14.12.2024., 23:03
|
#206
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
Lokacija: Last train for the coast
Postova: 17,033
|
Kak onda McDonalds uspjeva  ,i to ne jedan restoran.
Njemu pumpaju lovu izvana,ultra jeftine krede...
Ako su im place najveci problem,onda nek naprave automate sa hranom,ionak se roboti uvode.
|
|
|
14.12.2024., 23:08
|
#207
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
Postova: 18,087
|
mcdonalds single ima promet od preko 30k eura na dan, nije bas usporedba  dakle skoro 900k eura na mjesec. ono nije slicno.
kada god dodjes u MCD miljarda ljudi
|
|
|
15.12.2024., 03:27
|
#208
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
Postova: 2,620
|
Quote:
zacky kaže:
Kak onda McDonalds uspjeva  ,i to ne jedan restoran.
Njemu pumpaju lovu izvana,ultra jeftine krede...
Ako su im place najveci problem,onda nek naprave automate sa hranom,ionak se roboti uvode.
|
Nadam se da ne uspoređuješ jedan od najvećih lanaca brze prehrane na svijetu i obrtnika s 3 zaposlena.
|
|
|
15.12.2024., 10:20
|
#209
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
Lokacija: Last train for the coast
Postova: 17,033
|
Quote:
Mithrandir kaže:
Nadam se da ne uspoređuješ jedan od najvećih lanaca brze prehrane na svijetu i obrtnika s 3 zaposlena.
|
Pa jel i placa spomenuta?
Mc nema neke posebne place,a nije da bas nema radnika.
Tu kao ode najvise love.
|
|
|
15.12.2024., 13:03
|
#210
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
Postova: 2,620
|
Quote:
zacky kaže:
Pa jel i placa spomenuta?
Mc nema neke posebne place,a nije da bas nema radnika.
Tu kao ode najvise love.
|
McDonalds je brand + franšiza. Kad otvoriš McD restoran imaš praktički zagarantiran promet i puno ti je lakše planirati biznis.
Imaš točno niz standarda koje moraš zadovoljiti, i potpuno su ti poznati ulazni troškovi, te na temelju ostalih restorana imaju planirani promet, što znači da otprilike možeš planirati prihod.
Btw. McDonaldsov biznis model su nekretnine, ne hrana. Oni rentaju restorane lokalnim franšizama koji se brinu za hranu.
McD BigMac košta 4,5€ uz svu tu mašineriju, a vi bi prodavali grah po 5€ u slučaju obrta.
Ima dovoljno praznih mjesta od propalih restorana u samom centru grada.
Zaposlite kuhara i osoblje, platite najam i naplatite grah 5€. Garantiram da nećete preživjeti više od mjesec dana.
Ako imate promet veći od 40k eura, tj. od iduće 60k (a morati ćete ga imati, jer je samo najam toliko, a gdje su još plaće), onda morate ući i u sustav PDV-a, pa je u cijeni graha od 5€ i 1€ PDV-a kojeg dajete državi (tj. prebijate s ostalim ulaznim troškovima) - tako da plaće, najam i sve ostalo morate isplatiti na cijeni od 4€.
|
|
|
15.12.2024., 15:09
|
#211
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
Lokacija: Last train for the coast
Postova: 17,033
|
Quote:
Mithrandir kaže:
McDonalds je brand + franšiza. Kad otvoriš McD restoran imaš praktički zagarantiran promet i puno ti je lakše planirati biznis.
Imaš točno niz standarda koje moraš zadovoljiti, i potpuno su ti poznati ulazni troškovi, te na temelju ostalih restorana imaju planirani promet, što znači da otprilike možeš planirati prihod.
Btw. McDonaldsov biznis model su nekretnine, ne hrana. Oni rentaju restorane lokalnim franšizama koji se brinu za hranu.
McD BigMac košta 4,5€ uz svu tu mašineriju, a vi bi prodavali grah po 5€ u slučaju obrta.
Ima dovoljno praznih mjesta od propalih restorana u samom centru grada.
Zaposlite kuhara i osoblje, platite najam i naplatite grah 5€. Garantiram da nećete preživjeti više od mjesec dana.
Ako imate promet veći od 40k eura, tj. od iduće 60k (a morati ćete ga imati, jer je samo najam toliko, a gdje su još plaće), onda morate ući i u sustav PDV-a, pa je u cijeni graha od 5€ i 1€ PDV-a kojeg dajete državi (tj. prebijate s ostalim ulaznim troškovima) - tako da plaće, najam i sve ostalo morate isplatiti na cijeni od 4€.
|
E vidis,najam je greska,treba imat svoj prostor.
U taj biznis bi trebali ulazit ljudi kojima to nije problem,ili koji to znaju rijesit u neko dogledno vrijeme.
Jel Mc ima svoj prostor ili je u najmu,mozda je i mjesovito?
|
|
|
15.12.2024., 15:22
|
#212
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
Lokacija: Gaza holiday resort
Postova: 36,024
|
i dolazimo do zakljucka da restorani u ovome gradu postoje ili za turiste koji ce iskrcati koliko god treba
ili za nas obicne ljude koji cemo otici kad je dejt ili neciji rodjenan ili godisnjica mature?
__________________
odbanirajte Pinzgauera!
|
|
|
15.12.2024., 16:36
|
#213
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
Postova: 18,087
|
Quote:
zacky kaže:
E vidis,najam je greska,treba imat svoj prostor.
U taj biznis bi trebali ulazit ljudi kojima to nije problem,ili koji to znaju rijesit u neko dogledno vrijeme.
Jel Mc ima svoj prostor ili je u najmu,mozda je i mjesovito?
|
ali i plaće su ogromne danas, realno prosjek bi bio oko 1900 eura s davanjima. ne moze biti onda cijena graha 4 ili 5 eura kao kada je prosjek plaće bio 700 eura s davanjima. to ne ide.
|
|
|
15.12.2024., 16:40
|
#214
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
Lokacija: Last train for the coast
Postova: 17,033
|
Pa ni nije,na Sljemenu je 6.5 ako se dobro sjecam.
I to je najjeftinija topla klopa.
|
|
|
15.12.2024., 16:58
|
#215
|
You shall not pass
Registracija: Jan 2010.
Postova: 2,620
|
Quote:
zacky kaže:
E vidis,najam je greska,treba imat svoj prostor.
U taj biznis bi trebali ulazit ljudi kojima to nije problem,ili koji to znaju rijesit u neko dogledno vrijeme.
Jel Mc ima svoj prostor ili je u najmu,mozda je i mjesovito?
|
Koliko znam, Mcdonalds je vlasnik svih nekretnina, a onda po zemljama daju franšize, npr. Gavrilović je kod nas, ili tko već 
|
|
|
15.12.2024., 17:02
|
#216
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
Lokacija: Gaza holiday resort
Postova: 36,024
|
to je mantra nasih placenih gastro-piskarala da cijene po restoranima u gradu moraju biti visoke jer najam puno kosta... otvori restoran u prizemlju svoje kuce
ili kupi prostor pa ga otplacuj iz prometa lokala, ulazi ti u troskove a na kraju ce ti ostati nekretnina
__________________
odbanirajte Pinzgauera!
|
|
|
15.12.2024., 18:28
|
#217
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
Lokacija: Last train for the coast
Postova: 17,033
|
Kada treba otvorit kafic,uvijek ima love,pa i za najam ako treba,a kava 1.5 € 
|
|
|
15.12.2024., 21:03
|
#218
|
Sláva Ukrajině
Registracija: Feb 2010.
Postova: 18,087
|
hrpa kafića, restorana se zatvara svako malo i onda na istom mjestu nikne novi "super cool, nikada vidjeno" i nestane za par mjeseci. krenu s pompom na društvenim mrežama, ekipa se dodje naslikvati, u startu se potroši na otvorenje hrpa para, ako imaju para pozovu i violic - butkovića, plate indexu reklamu tj ponude im gratis ručak, angažiraju prijatelje da daju visoke ocijene na guglu i onda misle svi "super cool mjesto". nakon par mjeseci instagramusa vise nema, cijene su previsoke za prosjecne ljude, svi koji su htjeli posjetiti posjetili, zaliha novaca nema jer zdrobili na marketing i ključ u bravu.... za 2 mjeseca na istom mjestu novo super cool mjesto.
primjer preko puta name na kvatricu, bilo je nešto, pa cookie factory, sada neka baklava..... i sve nestane
|
|
|
15.12.2024., 21:07
|
#219
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
Lokacija: Gaza holiday resort
Postova: 36,024
|
pa da, nikome se neda ozbiljno baviti sa ugostiteljstvom nego jedino hoce nabrzinu zaraditi
i otvore lokal sa hranom koja je u tom trenutku trend a kad moda prodje zatvore biznis jer u medjuvremenu shvate koliki su troskovi i koliko treba raditi
__________________
odbanirajte Pinzgauera!
|
|
|
18.12.2024., 12:01
|
#220
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
Lokacija: Last train for the coast
Postova: 17,033
|
Zatvore,jer se gost nemre najest od toga,a potroši lijepu svotu love 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:15.
|
|
|
|