Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.05.2024., 16:35   #201
Sve bi potpisao iz citata, ali...

ali dvojbena je autenticnog izgovorenih festivala na temu ocuvanje iceg tradicionalnog ili autenticnog. Godisnje tocionice najvecih meduza i povodljivih uvoznika svih trendova.

Danas i kad netko dobro kritizira, vec je naucio oponasati "kritiku" onoga u cemu i sam sudjeluje, direktno ili indirektno.


...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2024., 12:05   #202
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
ajme majko gingerina, vijetnamska hrana je genijalna, su+igurna sam da je i peruanska zanimljiva, nikakve macke i psi.
i ja bi voljela da mozemo birati od svih kuhinja ali i da ima race z mlincima za jest.
Ne samo race s mlincima.

Nego da, recimo, u Zagrebu na 30 ključnih pozicija imaš dobar grah za 5 eura, u običnim brzim restoranima koji žive od obujma a ne od preseravanja s wasabijem, kajenskim paprom i indonežanskom rikolom.

Zar jedan glavni grad ne zaslužuje da i njegovi stanovnici imaju opciju brzog normalnog ručka, po običnoj cijeni, a da taj obični ručak nije "pecivo sa sirom u Mlinaru"?
Gugenheim is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2024., 15:57   #203
meni je zao sto nema mjesta sa filekima, do prije 15 godina ih je bilo doslovno u svakom kvartu
a danas ih je na samo par mjesta u gradu... opcenito se puno manje jedu jela ''na žlicu''
__________________
odbanirajte Pinzgauera!
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2024., 22:17   #204
Quote:
Gugenheim kaže: Pogledaj post
Ne samo race s mlincima.

Nego da, recimo, u Zagrebu na 30 ključnih pozicija imaš dobar grah za 5 eura, u običnim brzim restoranima koji žive od obujma a ne od preseravanja s wasabijem, kajenskim paprom i indonežanskom rikolom.

Zar jedan glavni grad ne zaslužuje da i njegovi stanovnici imaju opciju brzog normalnog ručka, po običnoj cijeni, a da taj obični ručak nije "pecivo sa sirom u Mlinaru"?
Mislim da u centru Zagreba ne možeš napraviti biznis model s jeftinim jelima jer je prostor i osoblje preskupo.
Čak i cateringom ne možeš više dobiti jela za tu cijenu, kamoli u centru Zga.
Mithrandir is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2024., 22:34   #205
Quote:
Mithrandir kaže: Pogledaj post
Mislim da u centru Zagreba ne možeš napraviti biznis model s jeftinim jelima jer je prostor i osoblje preskupo.
Čak i cateringom ne možeš više dobiti jela za tu cijenu, kamoli u centru Zga.
nema šanse, cijena najma plus plaće moraš imati visoke cijene.
ispod 2k eura za najam nema teorije danas, plus režije još najmanje 1k.
to je 3k. recimo imaš 2 kuhara, 2 pomoćnika , 4 konobara to je cca 14k eura troškova osoblja na mjesec. dodatni troškovi održavanja bla bla barem 1k.
to je u startu 18k eura.
kako imam uvid u poslovanje jednog restorana u sirem centru...
recimo radis od 10-22, ako imas te gablece i na zlicu realno radiš od 11 do 17, ostalo je nebitno. imaš 15 stolova, da su svi puni 11 do 17, mozes imati popunjeno 1,5 stola po satu dakle 135 stolova da su za svakim 4 osobe(a nisu) to je , ne da mi se racunati 500 porcija na dan. i to max. recimo jos 100 dostava. to je 600. ne mogu racunati 30 dana, jer poslovnjaci ne rade toliko, recimo 24 to je 15k porcija. ako bi prosjecna cijena bila 5 eura(sto se zaziva) to 75k eura, po racunuci ostane ti cca manje od pola zarade na tome , to je oko 37k eura. to su optimalne brojke, nabrijane. realno ne ostane ti ni 25k.

realna brojka je puno puno manja. ljudi misle da su cijene danas sick, ali kada pomocnik u kuhinji trazi 1500 eura neto?! kako imati nize cijene
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2024., 23:03   #206
Kak onda McDonalds uspjeva ,i to ne jedan restoran.
Njemu pumpaju lovu izvana,ultra jeftine krede...
Ako su im place najveci problem,onda nek naprave automate sa hranom,ionak se roboti uvode.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.12.2024., 23:08   #207
mcdonalds single ima promet od preko 30k eura na dan, nije bas usporedba dakle skoro 900k eura na mjesec. ono nije slicno.
kada god dodjes u MCD miljarda ljudi
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 03:27   #208
Quote:
zacky kaže: Pogledaj post
Kak onda McDonalds uspjeva ,i to ne jedan restoran.
Njemu pumpaju lovu izvana,ultra jeftine krede...
Ako su im place najveci problem,onda nek naprave automate sa hranom,ionak se roboti uvode.
Nadam se da ne uspoređuješ jedan od najvećih lanaca brze prehrane na svijetu i obrtnika s 3 zaposlena.
Mithrandir is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 10:20   #209
Quote:
Mithrandir kaže: Pogledaj post
Nadam se da ne uspoređuješ jedan od najvećih lanaca brze prehrane na svijetu i obrtnika s 3 zaposlena.
Pa jel i placa spomenuta?
Mc nema neke posebne place,a nije da bas nema radnika.
Tu kao ode najvise love.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 13:03   #210
Quote:
zacky kaže: Pogledaj post
Pa jel i placa spomenuta?
Mc nema neke posebne place,a nije da bas nema radnika.
Tu kao ode najvise love.
McDonalds je brand + franšiza. Kad otvoriš McD restoran imaš praktički zagarantiran promet i puno ti je lakše planirati biznis.

Imaš točno niz standarda koje moraš zadovoljiti, i potpuno su ti poznati ulazni troškovi, te na temelju ostalih restorana imaju planirani promet, što znači da otprilike možeš planirati prihod.
Btw. McDonaldsov biznis model su nekretnine, ne hrana. Oni rentaju restorane lokalnim franšizama koji se brinu za hranu.

McD BigMac košta 4,5€ uz svu tu mašineriju, a vi bi prodavali grah po 5€ u slučaju obrta.

Ima dovoljno praznih mjesta od propalih restorana u samom centru grada.
Zaposlite kuhara i osoblje, platite najam i naplatite grah 5€. Garantiram da nećete preživjeti više od mjesec dana.

Ako imate promet veći od 40k eura, tj. od iduće 60k (a morati ćete ga imati, jer je samo najam toliko, a gdje su još plaće), onda morate ući i u sustav PDV-a, pa je u cijeni graha od 5€ i 1€ PDV-a kojeg dajete državi (tj. prebijate s ostalim ulaznim troškovima) - tako da plaće, najam i sve ostalo morate isplatiti na cijeni od 4€.
Mithrandir is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 15:09   #211
Quote:
Mithrandir kaže: Pogledaj post
McDonalds je brand + franšiza. Kad otvoriš McD restoran imaš praktički zagarantiran promet i puno ti je lakše planirati biznis.

Imaš točno niz standarda koje moraš zadovoljiti, i potpuno su ti poznati ulazni troškovi, te na temelju ostalih restorana imaju planirani promet, što znači da otprilike možeš planirati prihod.
Btw. McDonaldsov biznis model su nekretnine, ne hrana. Oni rentaju restorane lokalnim franšizama koji se brinu za hranu.

McD BigMac košta 4,5€ uz svu tu mašineriju, a vi bi prodavali grah po 5€ u slučaju obrta.

Ima dovoljno praznih mjesta od propalih restorana u samom centru grada.
Zaposlite kuhara i osoblje, platite najam i naplatite grah 5€. Garantiram da nećete preživjeti više od mjesec dana.

Ako imate promet veći od 40k eura, tj. od iduće 60k (a morati ćete ga imati, jer je samo najam toliko, a gdje su još plaće), onda morate ući i u sustav PDV-a, pa je u cijeni graha od 5€ i 1€ PDV-a kojeg dajete državi (tj. prebijate s ostalim ulaznim troškovima) - tako da plaće, najam i sve ostalo morate isplatiti na cijeni od 4€.
E vidis,najam je greska,treba imat svoj prostor.
U taj biznis bi trebali ulazit ljudi kojima to nije problem,ili koji to znaju rijesit u neko dogledno vrijeme.
Jel Mc ima svoj prostor ili je u najmu,mozda je i mjesovito?
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 15:22   #212
i dolazimo do zakljucka da restorani u ovome gradu postoje ili za turiste koji ce iskrcati koliko god treba
ili za nas obicne ljude koji cemo otici kad je dejt ili neciji rodjenan ili godisnjica mature?
__________________
odbanirajte Pinzgauera!
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 16:36   #213
Quote:
zacky kaže: Pogledaj post
E vidis,najam je greska,treba imat svoj prostor.
U taj biznis bi trebali ulazit ljudi kojima to nije problem,ili koji to znaju rijesit u neko dogledno vrijeme.
Jel Mc ima svoj prostor ili je u najmu,mozda je i mjesovito?
ali i plaće su ogromne danas, realno prosjek bi bio oko 1900 eura s davanjima. ne moze biti onda cijena graha 4 ili 5 eura kao kada je prosjek plaće bio 700 eura s davanjima. to ne ide.
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 16:40   #214
Pa ni nije,na Sljemenu je 6.5 ako se dobro sjecam.
I to je najjeftinija topla klopa.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 16:58   #215
Quote:
zacky kaže: Pogledaj post
E vidis,najam je greska,treba imat svoj prostor.
U taj biznis bi trebali ulazit ljudi kojima to nije problem,ili koji to znaju rijesit u neko dogledno vrijeme.
Jel Mc ima svoj prostor ili je u najmu,mozda je i mjesovito?
Koliko znam, Mcdonalds je vlasnik svih nekretnina, a onda po zemljama daju franšize, npr. Gavrilović je kod nas, ili tko već
Mithrandir is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 17:02   #216
to je mantra nasih placenih gastro-piskarala da cijene po restoranima u gradu moraju biti visoke jer najam puno kosta... otvori restoran u prizemlju svoje kuce
ili kupi prostor pa ga otplacuj iz prometa lokala, ulazi ti u troskove a na kraju ce ti ostati nekretnina
__________________
odbanirajte Pinzgauera!
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 18:28   #217
Kada treba otvorit kafic,uvijek ima love,pa i za najam ako treba,a kava 1.5 €
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 21:03   #218
hrpa kafića, restorana se zatvara svako malo i onda na istom mjestu nikne novi "super cool, nikada vidjeno" i nestane za par mjeseci. krenu s pompom na društvenim mrežama, ekipa se dodje naslikvati, u startu se potroši na otvorenje hrpa para, ako imaju para pozovu i violic - butkovića, plate indexu reklamu tj ponude im gratis ručak, angažiraju prijatelje da daju visoke ocijene na guglu i onda misle svi "super cool mjesto". nakon par mjeseci instagramusa vise nema, cijene su previsoke za prosjecne ljude, svi koji su htjeli posjetiti posjetili, zaliha novaca nema jer zdrobili na marketing i ključ u bravu.... za 2 mjeseca na istom mjestu novo super cool mjesto.

primjer preko puta name na kvatricu, bilo je nešto, pa cookie factory, sada neka baklava..... i sve nestane
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2024., 21:07   #219
pa da, nikome se neda ozbiljno baviti sa ugostiteljstvom nego jedino hoce nabrzinu zaraditi
i otvore lokal sa hranom koja je u tom trenutku trend a kad moda prodje zatvore biznis jer u medjuvremenu shvate koliki su troskovi i koliko treba raditi
__________________
odbanirajte Pinzgauera!
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2024., 12:01   #220
Zatvore,jer se gost nemre najest od toga,a potroši lijepu svotu love
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor



Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:15.