Serije U nastavcima, a nisu sapunice |
|
|
29.12.2024., 16:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Primijetio sam razliku između norveške i hrvatske verzije zadnje scene. U norveškoj, Isak sasvim očito pokazuje zaljubljenost prema Jonasu kada Nora otkrije Evi da je Isak gej. U Hrvatskoj se to ne kuži. Izgleda kao sasvim obična interakciju između dva dečka, ali opet, Lovro živi u HR pa se zasigurno više i trudi kontrolirati sebe kako drugi ne bi skužili da je gej.
Takođe, u originalnoj verziji, Eva je šokirana informacijom (ne zato što je gej per se, naravno), dok je naša Eva ožalošćena jer je Lovro skrivao to od nje.
|
|
|
29.12.2024., 17:32
|
|
u potrazi za smislom
Registracija: Aug 2012.
|
Dobra serija do samog kraja.
Bravo!
"If the United States saw what the United States was doing to the United States, the United States would invade the United States to liberate the United States from the tyranny of the United States.”Bockecho
|
|
|
29.12.2024., 18:15
|
|
Vječni optimist
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
Tom Riddle kaže:
Očekivao sam da će najavit drugu sezonu odmah, s obzirom da bi trebala ići na proljeće. Valjda neće starci s HRT-a otkazat jedinu seriju koju im mladi gledaju.
+++
Režija i kinematografija, Evina gluma, glazba, ne cenzuriranje nekih stvari
(mali) -
Gluma nekih likova (Tina), fiksno trajanje epizoda (pretpostavljam da je to to HRT-a), vidio sam i komentare da nedovoljno koriste društvene mreže
Sve u svemu, ja prezadovoljan
|
Mislim da nećemo brzo vidjeti drugu sezonu pošto su scene u školi očigledno snimane preko ljeta. Tako da vjerojatno tek na jesen, iznenadilo bi me da bude prije. No kako su se sad uhodali, možda i u tom smislu da nekako smanje cijenu produkcije iako se puno potroši i na glazbena prava. Iz rashoda koje je HRT već najavio ne mogu vidjeti je li predviđena i druga sezona ili se čeka uspjeh prve.
|
31.12.2024., 00:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2023.
|
Domaća adaptacija originalnog norveškog formata ‘Skam‘ zaključila je svoju prvu sezonu velikim uspjehom
Quote:
Od objave trailera 15. listopada do danas, na službenim kanalima serije "Sram" na društvenim mrežama Instagram, Tiktok i YouTube zabilježeno je 64 milijuna pregleda, 2 milijuna interakcija (like, comment, share) uz kombinirani doseg od više od 6 milijuna jedinstvenih korisnika. U manje od tri mjeseca serija "Sram" je dobila povjerenje čak 160 tisuća pratitelja na svojim društvenim mrežama ali i desetke tisuća pratitelja na dodatnih 18 profila koje na društvenim mrežama imaju glavni likovi serije.
|
|
|
|
31.12.2024., 11:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Zanimljiva mi je kemija koju je Vanessa imala s curama ovu sezonu. Pogotovo ona scena s Ines. Ne bih se bunio da promjene njen lik u njenoj sezoni i da joj interes bude cura ili konkretno Ines.
|
|
|
31.12.2024., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2023.
|
Ovo je najpozitivniji topic koji sam sreo na forumu do sada. Bravo mladi ljudi 
|
|
|
02.01.2025., 09:01
|
|
soñando...
Registracija: Aug 2024.
|
Odlična serija 10/10, jako ugodno iznenađenje  (gledala sam i Skam og, Skam Italiju, Skam Espanu i Skam France)
|
02.01.2025., 23:00
|
|
“Less is more.”
Registracija: Apr 2015.
|
Quote:
Ja,Lucifer kaže:
Primijetio sam razliku između norveške i hrvatske verzije zadnje scene. U norveškoj, Isak sasvim očito pokazuje zaljubljenost prema Jonasu kada Nora otkrije Evi da je Isak gej. U Hrvatskoj se to ne kuži. Izgleda kao sasvim obična interakciju između dva dečka, ali opet, Lovro živi u HR pa se zasigurno više i trudi kontrolirati sebe kako drugi ne bi skužili da je gej.
Takođe, u originalnoj verziji, Eva je šokirana informacijom (ne zato što je gej per se, naravno), dok je naša Eva ožalošćena jer je Lovro skrivao to od nje.
|
Meni su Jakov i Lovro imali od početka serije kemiju, ne znam jesam li jedini?
Pogotovo u onoj epizodi kad su na vikendici na jezeru, mislim da je to druga epizoda bila.
Što se tiče zadnje scene njih dvojice prekratko je trajala da bi gledatelji nešto više vidjeli osim njihovog uobičajenog “prijateljstva” i da bi se dalo nešto iz nje zaključiti. (Iako ja od početka sumnjam na Lovru.)
Original, a ni jednu drugu verziju serije nisam gledao pa ne mogu uspoređivati, niti sam čitao komentare i spoilere i usporedbu s originalom, al meni je od prve zajedničke scene Lovre i Jakova bila jasna stvar o čemu je riječ.
|
|
|
03.01.2025., 02:03
|
|
soñando...
|
Quote:
TheMKing kaže:
Meni su Jakov i Lovro imali od početka serije kemiju, ne znam jesam li jedini?
Pogotovo u onoj epizodi kad su na vikendici na jezeru, mislim da je to druga epizoda bila.
Što se tiče zadnje scene njih dvojice prekratko je trajala da bi gledatelji nešto više vidjeli osim njihovog uobičajenog “prijateljstva” i da bi se dalo nešto iz nje zaključiti. (Iako ja od početka sumnjam na Lovru.)
Original, a ni jednu drugu verziju serije nisam gledao pa ne mogu uspoređivati, niti sam čitao komentare i spoilere i usporedbu s originalom, al meni je od prve zajedničke scene Lovre i Jakova bila jasna stvar o čemu je riječ.
|
Pa iskreno i meni tu u našoj verziji, dok tipa u originalu se Isak puno više ložio na Jonasa.
Msm bilo je očito kad je Eva priznala za poljubac s Nixom, Lovro mi je tu bio premiran i chill, da pritom ne zasere odnos nje i Jakova 
|
09.01.2025., 07:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2025.
|
Jako lijepa osobna impresija serije Sram, napisala je Jana Previće Finderle za Perkatonik.
https://www.perkatonic.com/hr/articl...vo-mladi-gen-z
U prolazu često zavirim kćeri preko ramena da vidim što gleda. Ona još uvijek rado okrene ekran mobitela prema meni da podijeli nešto što joj je urnebesno, a ja stojim i gledam, pravim se da mi je zanimljivo iako ništa ne razumijem i nije mi ni najmanje smiješno. Ovo mi je već treći pubertet koji odrađujem, naslušala sam se mnoštva priča o igricama, što je tko napravio i što je trebalo, uvijek sam teško pratila radnju, pa sam se naslušala i podcasta o anarhiji i kapitalizmu, znam svu silu suvremene punk produkcije, provela sam mnoštvo večeri po nekim zadimljenim rupčagama dok su dečki ponosno vrištali na pozornici, čekala da njih i instrumente vozimo doma, no sada s kćeri malo gubim nit.
Onaj punk je zamijenila šminka, slušam za što služi koja tubica i kist, slušam kako pjevuši „Sigma boys“ i istovremeno i dalje ima omiljeno drvo na koje se voli popeti. U tom kontekstu, kada prema meni okrene ekran to je kao pozivnica u njen svijet.
„Što gledaš“, pitam je tako u prolazu, a ona odgovara „Ma neku seriju, to sad svi gledaju“. „Mogu s tobom?“ Ona mi napravi mjesta i ja se zagnjurim uz nju, u njen krevet. Volim s njom gledati filmove, uz filmove nehajno ulazimo u različite teme, saznajem stvari koje se nikad ne bih sjetila priupitati. Tako i sada ona vraća na Youtubeu prvu epizodu, nikada joj nije problem gledati stvari više puta, i polako mi objašnjava o čemu se radi: srednja škola, to joj je dečko, nema prijatelja, tek se prebacila u novu školu.
Nedavno sam i sama počela raditi u srednjoj školi, gledam seriju i razmišljam je li ovo slika djece koja sjede preda mnom i pokušavaju izdržati moju priču o povijesti islamske umjetnosti u nekom dalekom 9. stoljeću. Ako vas u seriji zanima kako učenici doživljavaju učitelje: ne doživljavaju ih, uopće ih nema, nevidljivi smo. Razgovori koje čujem u seriji uvjerljivo me podsjećaju na ono što čujem među njima, kada ostanem duže u razredu ili stojim na hodniku, kada se zaborave pa brbljaju pod nastavom: tko će u kafić poslije nastave, tko je mamuran od vikenda, od koga će prepisati zadaću i šta sve moraju naučiti za sutra, nakon čega slijedi teški uzdah. Sve je to ispričano nekim tajnim jezikom, kao da je kodirano. Čak i kada slušam svoju kćer ponekad se osjećam kao dinosaur.
Iz epizode u epizodu pratimo skupa stvaranje novih prijateljstava, odnose, klanove u školi, situacije o kojima smo teoretski pričale; slanje golišavih fotki, pijanstva, naivnost.
Imala sam potpuno drugačije planove no odgledale smo u komadu svih sedam do sada emitiranih epizoda. Ok, to nije problem jer jedna traje po 25 minuta. Poslije sam naravno guglala, Hana Jušić kao scenaristica, norveška licenca, preko 500 klinaca koji su prošli audiciju tako da stvarno glume nepoznati mladi glumci, muzika o kojoj pojma nemam. Na mene je sve skupa ostavilo dobar dojam. Moja kćer je oduševljena, čekamo nedjelju i novu epizodu. Ne znam da li bih je gledala da mi trenutno tinejdžeri nisu u životnom fokusu, ali ako imate tinejdžera od srca preporučujem, zavucite se s njim pod dekicu i učite kako funkcionira njihov svijet. Nije bitno drugačiji od onog našeg, iz prošlog stoljeća, samo se sada ispisuje na zaslonu mobitela.
|
|
|
19.02.2025., 00:14
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
SRAM (2024-)
Stiže druga sezona?
Ekipa iza kamere Srama gostovala je na Yammat FM-u. Nažalost nisam slušao razgovor i nisam ga pronašao online, ali znakovito je da su podijelili fotku iz studija s Instagramu Yammata na storiju Srama uz pripadajući tekst… 
Ima tko kakvu informaciju više?
Quote:
Fotka s Yammat FM instagram profila
|
|
|
|
19.02.2025., 14:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2018.
|
Druga sezona popularne serije za mlade SRAM stiže uskoro na HRT!
Quote:
Nova sezona donosi 10 novih epizoda u trajanju od 26 minuta. Snimanje serije započinje 25. veljače i trajat će gotovo dva mjeseca na brojnim zagrebačkim lokacijama.
Emitiranje serije planirano je ovog proljeća na Hrvatskoj radioteleviziji i profilima serije "SRAM" na društvenim mrežama, gdje stotine tisuća pratitelja iz Hrvatske ali i cijelog svijeta nestrpljivo očekuje nove nastavke.
Druga je sezona još emotivnija, zadirući dublje u romantične odnose mladih, a u središtu je Norina priča, izjavili su iz producenti serije.
link
|
Bravo HRT, ne moramo čekat, nova sezona kreće već ovog proljeća! 
|
|
|
19.02.2025., 15:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2023.
|
Toooooo!  
|
|
|
19.02.2025., 15:34
|
|
|
Quote:
mezzzzzo kaže:
Stiže druga sezona?
|
Stižeeee 
Odlično, znači pred ljeto 
|
|
|
19.02.2025., 15:35
|
|
“Less is more.”
|
Ajmeeee, doslovno se veselim ko malo dijete
Molim HRT da požure i da ne čekamo sto godina drugu sezonu.
|
|
|
19.02.2025., 16:45
|
|
soñando...
|
Yayyy  ..
Nadam se da je Norina (vidim da puno ljudi ne voli njenu sezonu, ali nez meni je ta uvijek najdraža  , nadam se Rokovom character developmentu kao u og  )
|
19.02.2025., 17:08
|
|
|
Piše u članku da je Norina sezone i da će emitiranje biti ovog proljeća, stoga - zaista uskoro 
|
|
|
19.02.2025., 17:16
|
|
soñando...
|
Sjećam se da je u drugim verzijama 2.sezona izlazila negdje u travnju
U prvoj sezoni mi je falila scena kad bi joj Roko trebao reći, tako si jebeno prekrasna 
|
19.02.2025., 17:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Vau, nisam očekivao već na proleće
Mada Norinoj sezoni se ne radujem preterano jer mi je to najlošija sezona... Osim naravno u španskoj verziji 
|
|
|
19.02.2025., 18:31
|
|
“Less is more.”
|
Norina sezona  Kakva god da bila sezona, sumnjam da će biti toliko loša.
Naša Nora je najljepša od svih verzija, Gita Haydar je prekrasna cura  i odlična glumica.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:16.
|
|
|
|