Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds! |
|
|
30.12.2024., 20:25
|
|
Klingon Chancelor
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
Java Junkie kaže:
Di si Martoče, institucijo - sjećam se tvojih postova na Trek koncima na forumu prije 15, ako ne i više godina. Drago mi je da si još tu.
Ja ne bi nikakve miniserije ni nikakav novi Trek dok neki novi vjetrovi ne promijene trenutni zeitgeist, i otpušu Kurtzmanna i njemu slične sa Treka i scifija općenito. Jebote pa već godinama se nema šta kvalitetno pogledati da je u svemiru - meni je zadnji bio Stargate Universe, koji je nekima bio kontroverzan - kakav takav, meni je bio fantastičan jer je Destiny imala odličnu misiju.
Treka što se tiče, tehnološki mirakuli kroz zadnjih 20-ak godina su nam temeljno promijenili društvo - usudio bi se reći da osim warpa, teleporta i medicinskog tricodera, sustigli smo dosta tehnologije iz Treka - i to bi sve u totalu trebalo nadahnuti pisce novih generacija da opet pomaknu granice našeg shvatanja budućnosti i opet nas natjeraju da se optimistično zamislimo o nekoj optimističnoj budućnosti. Za takvo nešto su potrebni radikalno kreativni pisci i producenti, kakvi onaj debil Kurtzmann i njegovi diversity hires jednostavno nisu.
Strange New Worlds nisam probao gledati jer sam istraumatiziran od prošlih pokušaja - fool me once (Discovery), fool me twice (Picard), e pa j**i se nećemo treći put - iako posteri u koncu o Strange New Worldsu na ovom podforumu tvrde da nije tako loš...
|
Hehehhee, tu sam s vremena na vrijeme, ne dam se.
A što se tiče, revivala ENT-a, čak imaš i pravo, jer bi ga Kurtzman i ekipa ionako upropastili. Po meni bi bilo najbolje da franšizu preuzme Mike McMahonn, producent Lower Decksa.
U tom smislu, su zanimljivi i zadnji Midnight Edge uratci na YouTubeu:
https://youtu.be/GLv9d1cZJPE?si=d8kiubZ5yZK9nW3y
https://youtu.be/5oTeNXb7f0s?si=JJF19MBaON3LPJ2A
Vezano uz neke druge serije, ne znam jesi gledao Expanse, serija je stvarno vrhunska.
Što se tiče Stargatea ja sam odgledao sve, no SGU mi nije baš legao, jer je pokušao biti BSG, a ne Stargate. Znam da su možda prve epizode SG-1 malo spore, no kasnije franšiza stvarno preraste u vrhunski proizvod, umnogome sličan Treku (pogotovo Atlantis), plus još jako kvalitetan humor - by RDA, David Hewlett itd.
Od ostalih klasika SF-a, svakako bi još preporučio Farscape i Babylon 5. I naravno:
|
30.12.2024., 20:59
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Uvijek mi srce zaigra kada se sjetim "Space : Above nad Beyond" 
|
31.12.2024., 00:34
|
|
Klingon Chancelor
|
Quote:
Baphomet kaže:
Uvijek mi srce zaigra kada se sjetim "Space : Above nad Beyond" 
|
Legendarna serija, ispred svog vremena. Wildcardsi i USS Saratoga.
A i R. Lee Ermey kao Gunney u prvoj epki. 
|
02.01.2025., 04:48
|
|
Saint
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
justificije kaže:
Meni je bljuv.
Nekako sam pogledao prvu epizodu 5. sezone do kraja i onda sam odustao od gledanja druge.
Ne mora serija biti po receptu kapetan + 4 prijatelja, kojeg su se poslušno držali i Star Trek serijali i Stargate serijali, može biti i kapetanica Janeway i 5 prijatelja, ali ako se ne zna tko je tu kome što i zašto, čemu sve to?
Ako ne žele ploviti po svemiru, neka budu privezani negdje u svemiru i neka rade nešto logično. Što rade?
- Prvo su dva lika s crnim kacigama u kadru beskonačno. Treba valjda 3 minute da shvate da se zrak na brodu može disati i onda vidimo o kome se zapravo radi. Ako su u fkin 25. ili 35. (32.-om) stoljeću, onda kad se teleportiraju na svemirski brod, senzor u roku 5 ili najviše 15 sekundi kaže - atmosfera je prihvatljiva ili ne.
- Onda onaj zbunjeni sint (sintetski čovjek) koji ima tjelohranitelje. Ako je robot smije imati tjelohranitelje, ali nema šanse da su mu servomotori ili koju god fiziologiju imao toliko slični ljudskoj fiziologiji da je jednako slab i neotporan na sve kao "običan" čovjek. Mala je mogućnost da živi kao običan čovjek.
- Saru dok nije imao "curu" bio je simpatičan lik. On i njegova "cura" su mi dosadni, čak iritantni. Bucka Tilly mi je najpozitivniji lik serije, a ne može ona sama nositi seriju, nema dovoljno kadrova po epizodi. Burnhamica ima karizmu trule banane.
Ne možeš stvoriti svijet u kome je skoro sve različito u petoj sezoni i onda očekivati da će gledatelji pratiti što se zbiva, mora se gledatelje uvoditi u taj svijet od prve sezone. Osim toga, ovo bi trebala biti zadnja sezona Discoveryja. Što se mene tiče, četvrta je zadnja i dovoljna.
Na IMDB-ju su ocjene za serije i pojedine epizode obično puno više nego ocjene za filmove, pa serije znaju imati 9-tke bez problema, a epizode ocjene preko 8,0 jednako lako. Prve dvije epizode Discoveryja 5-te sezone imaju ocjene 6,5 i 6,4, što za film na IMDB-ju nije neka preporuka, a za seriju bi se translatiralo tako da se oduzme 1 ili 1,5 od ocjene, dakle 5 ili najviše 5,5. Zaobići.
Star Trek: Čudni novi svjetovi s Ansonom Mountom i Romijnicom je puno koherentnija serija.
|
Da, nadajmo se da ovakvih smeća neće biti u budućnosti 
|
|
25.01.2025., 03:20
|
|
Klingon Chancelor
|
|
01.02.2025., 03:33
|
|
Saint
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
general Martok kaže:
|
A gljive u svemiru 
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:46.
|
|
|
|