|
|
26.05.2023., 15:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Prijateljica mi je na veterini pa znam par općenitih informacija. Moj dojam je da je faks poprilično zahtjevan, prve 3 godine je doslovno učila svaki slobodni trenutak, a koliko sam skužila slobodnog vremena nema baš previše jer im je faks znao biti od 8 do 17. Sad, je li to tako ili je ona malo preuveličala , nisam sigurna  U odnosu na mene i druge prijatelje koje studiraju nešto srodno npr. medicinu ili dentalnu medicinu, čini mi se da je ona najviše nad knjigom.
|
|
|
28.05.2023., 20:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2023.
|
Upisi 2022/2023
Zna li netko s koliko bodova i s kakvim ocjenama se upisao posljednji student na Veterinu 2022/2023 godinu?
|
|
|
15.07.2023., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Kako skinuti UGOVOR O STUDIRANJU ( za vet. faks? Traži me pas i lozinku a nigdje mi ne nudu da se prijavim .
Pomažem nećakinji srediti papirologiju i zapeo kod ugovora
Zadnje uređivanje bricki : 15.07.2023. at 21:00.
Reason: Zaboravio napisati razlog pitanja
|
|
|
11.08.2023., 23:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2023.
|
NATJEČAJ OTVOREN DO 31.08.2023.
Udruga Modro Zeleno promiče održivo poslovanje s naglaskom na obnovljive izvore energije te okuplja skoro 20 osoba, članova i donatora, koji ujedno brinu o zajednici u kojoj žive.
Udruga od akademske godine 2022./2023. stipendira jednu studenticu, a ove godine otvara dodatnu stipendiju po sljedećim kriterijima:
- kandidat (m/ž) mora biti brucoš, redovni student Sveučilišta u Zagrebu,
- kandidat (m/ž) se bira isključivo po socijalnom kriteriju,
- stipendija traje do kraja kandidatovog (m/ž) redovnog obrazovanja ako uredno ispunjava svoje akademske obveze bez obzira na prosjek,
- prijave svih kandidata će se interno razmotriti u prvom krugu selekcijskog postupka na temelju dostavljenog životopisa (CV) i popratnog pisma u kojem je potrebno obrazložiti svoju (i obiteljsku) ekonomsku situaciju,
- selekcijski postupak u drugom krugu podrazumijeva da će najviše 10 kandidata biti pozvano da pristupe online razgovoru sa tri predstavnika Udruge,
- predstavnici Udruge na temelju online intervjua odabiru ukupno 1 kandidata (m/ž) za stipendiju sa kojim se potpisuje Ugovor o stipendiranju,
- stipendija uključuje 150€ mjesečno u novcu (rujan-lipanj, ukupno 10 mjesečnih isplata na tekući račun) te nematerijalni dio (mentorstvo životno i profesionalno iskusnih osoba (m/ž), mogućnost odrađivanja prakse ili dodatne zarade putem studentskog ugovora u partnerskim tvrtkama,
- primanje državne ili bilo koje druge stipendije nije eliminirajući faktor.
Svoja dodatna pitanja ali i prijave možete poslati na mail [email protected] zaključno sa 31.08.2023.
Prijave poslane nakon 31.08.2023. se neće razmatrati.
|
|
|
12.10.2023., 22:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2023.
|
Veterina je najteži fakultet. Dokazano je da su to najnježniji, najpametniji ljudi. Sa dragim očima, toplim pogledom i ljubav prema životinjama. A tko voli životinje, voli i ljude.
Upoznala sam jednog veterinara (dr.vet. Dragan Petrović) iz Zagreba. Inteligentan, prirodno pametan. Veterinar.
Dragan Petrović,
univ.mag.dr.med.vet.
Ima privlačne oči, seksi je.
|
|
|
07.01.2025., 01:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2021.
|
Pitanja o fakultetu
Pozdrav,
Planiram upisati studij Veterine na jesen, 4. sam razred opće gimnazije i to mi je jedini izbor. Prosjek mi se vrti oko 4.5, od izbornih pisem kemiju i fiziku, a sto se tice upisa nemam neke brige s obzirom na to da se zadnjih godina kvota ne puni te da zadnji upisani ima cca 450 bodova.
U slučaju da postoje ljudi koji još provjeravaju forum, imam par pitanja o faksu pa se nadam da će mi netko dati odgovore:
1. Znam da se puno vremena provodi na faksu, zanima me stanje sa slobodnim vremenom? Ima li mjesta za izlaske kave i druženja?
2. S obzirom na to da ocekivam izazovan fakultet, zanima me kreće li ucenje jako intenzivno ili bar pocetkom bude vremena za neku prilagodbu?
3. Koji je najteži predmet prve godine
4. Koliko se u prosjeku u danu vremena provede učeći
5. Kakvo je stanje s tjelesnim?
6. Koliko je teška kemija na prvoj godini? Može li se rjesiti sa slabijim predznanjem iz srednje
7. Kad je potrebno nabaviti udzbenike i literaturu, kako saznati koje i gdje ih naći?
8. Kako funkcionira sa kolokvijima i ispitima, kad su rokovi, moze li se kolokvirati… o tome ne znam bas nista pa bi cjenila kad bi mi netko poblize objasnio sto ocekivati
Nadam se odgovoru!
|
|
|
28.01.2025., 01:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2025.
|
izdrzi
Quote:
evermore kaže:
Pozdrav,
Planiram upisati studij Veterine na jesen, 4. sam razred opće gimnazije i to mi je jedini izbor. Prosjek mi se vrti oko 4.5, od izbornih pisem kemiju i fiziku, a sto se tice upisa nemam neke brige s obzirom na to da se zadnjih godina kvota ne puni te da zadnji upisani ima cca 450 bodova.
U slučaju da postoje ljudi koji još provjeravaju forum, imam par pitanja o faksu pa se nadam da će mi netko dati odgovore:
1. Znam da se puno vremena provodi na faksu, zanima me stanje sa slobodnim vremenom? Ima li mjesta za izlaske kave i druženja?
2. S obzirom na to da ocekivam izazovan fakultet, zanima me kreće li ucenje jako intenzivno ili bar pocetkom bude vremena za neku prilagodbu?
3. Koji je najteži predmet prve godine
4. Koliko se u prosjeku u danu vremena provede učeći
5. Kakvo je stanje s tjelesnim?
6. Koliko je teška kemija na prvoj godini? Može li se rjesiti sa slabijim predznanjem iz srednje
7. Kad je potrebno nabaviti udzbenike i literaturu, kako saznati koje i gdje ih naći?
8. Kako funkcionira sa kolokvijima i ispitima, kad su rokovi, moze li se kolokvirati… o tome ne znam bas nista pa bi cjenila kad bi mi netko poblize objasnio sto ocekivati
Nadam se odgovoru!
|
Da odgovorim na pitanja sad napokon ko student veterine..
1. Slobodnog vremena okvirno neces imat jako puno, izlasci i preko semestra ne samo ispitnih rokova su svima par puta mjesecno i to ako stvarno znaju super rasporedit vrijeme a da im faks ne pati. Za kave i druzenja ces imat vremena izmedju predavanja uglavnom na prvoj i drugoj godini, po meni ti je ekipa kvalitetna najbitnija stvar, sa kojima ces se moc napit i dan posli ucit 7 sati.
2. Ucenje ti krece doslovno nakon tjedan dana, ako i toliko, definitivno jako malo vremena za prilagodbu.
3. Kako koga pitas, uglavnom vecini biokemija na drugom semestru, uz to kemija jer dosta ljudi ne polozi kolokvije, tu ima i zoologija i anatomija al to moras samo sjest satima i bubat.
4. osobno u prosjeku nisam ucila manje od 2h, a znalo se popet i do 6,7 aktivnog ucenja. Jednostavno uvijek imas nesto za ucit nazalost.
5. Tjelesni odes par puta, to se svak snadje, za to se ne brini, dobra je profa.
6. Ja sam imala dobro predznanje iz kemije pa mi nije bila preteska, ali def ako te nije isla ces trebat zagrijat stolicu, nosi puno bodova, ali da sad npr med kemija varira puno od srednjoskolske nije, mozda mrviiicu teza.
7. Za to se isto ne brini, to ces kad pocnes saznat od starijih studenata, u grupi ce se javljat ljudi prodavat knjige pa ces moc kupit od njih ili u nakladama ili kopiraoni.
8. Kolokvirati u svih 6 godina mozes ja mislim 2 ili 3 predmeta. Znaci na to na veterini ne racunaj. Iz kemije/anatomije npr ces imat dva kolokvija koje moras ostvarit 60% da bi mogao uopce izac na ispit, tako ti je za sve predmete na prvoj godini. Iz zoologije i anatomije ces imat i usmene uz kolokvije koje isto moras ostvarit minimum za izac na ispit. Iz zoologije ces svaki tjedan pisat po 2,3 mala kolokvija (na kraju njih 12,13) i morat ces ostvarit minimalno bodova opet za prijavit ispit. Uglavnom kolokviranja nema i iz svakog kolegija ces morat ostvarit minimalno bodova na kolokvijima i/ili usmenima da bi mogao uopce izac na rokove. Sreca stave izvanrednih rokova pa se to nekako uspije ako ne u drugom onda u trecem i cetvrtom mjesecu (za zimski rok)
Fakat je jako tesko, ali nadji dobru ekipu i definitivno neka ti veterina bude izbor ako te nista drugo ne zanima, onda ces gurat dalje.
|
|
|
02.02.2025., 17:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2021.
|
Quote:
borim-se kaže:
Da odgovorim na pitanja sad napokon ko student veterine..
1. Slobodnog vremena okvirno neces imat jako puno, izlasci i preko semestra ne samo ispitnih rokova su svima par puta mjesecno i to ako stvarno znaju super rasporedit vrijeme a da im faks ne pati. Za kave i druzenja ces imat vremena izmedju predavanja uglavnom na prvoj i drugoj godini, po meni ti je ekipa kvalitetna najbitnija stvar, sa kojima ces se moc napit i dan posli ucit 7 sati.
2. Ucenje ti krece doslovno nakon tjedan dana, ako i toliko, definitivno jako malo vremena za prilagodbu.
3. Kako koga pitas, uglavnom vecini biokemija na drugom semestru, uz to kemija jer dosta ljudi ne polozi kolokvije, tu ima i zoologija i anatomija al to moras samo sjest satima i bubat.
4. osobno u prosjeku nisam ucila manje od 2h, a znalo se popet i do 6,7 aktivnog ucenja. Jednostavno uvijek imas nesto za ucit nazalost.
5. Tjelesni odes par puta, to se svak snadje, za to se ne brini, dobra je profa.
6. Ja sam imala dobro predznanje iz kemije pa mi nije bila preteska, ali def ako te nije isla ces trebat zagrijat stolicu, nosi puno bodova, ali da sad npr med kemija varira puno od srednjoskolske nije, mozda mrviiicu teza.
7. Za to se isto ne brini, to ces kad pocnes saznat od starijih studenata, u grupi ce se javljat ljudi prodavat knjige pa ces moc kupit od njih ili u nakladama ili kopiraoni.
8. Kolokvirati u svih 6 godina mozes ja mislim 2 ili 3 predmeta. Znaci na to na veterini ne racunaj. Iz kemije/anatomije npr ces imat dva kolokvija koje moras ostvarit 60% da bi mogao uopce izac na ispit, tako ti je za sve predmete na prvoj godini. Iz zoologije i anatomije ces imat i usmene uz kolokvije koje isto moras ostvarit minimum za izac na ispit. Iz zoologije ces svaki tjedan pisat po 2,3 mala kolokvija (na kraju njih 12,13) i morat ces ostvarit minimalno bodova opet za prijavit ispit. Uglavnom kolokviranja nema i iz svakog kolegija ces morat ostvarit minimalno bodova na kolokvijima i/ili usmenima da bi mogao uopce izac na rokove. Sreca stave izvanrednih rokova pa se to nekako uspije ako ne u drugom onda u trecem i cetvrtom mjesecu (za zimski rok)
Fakat je jako tesko, ali nadji dobru ekipu i definitivno neka ti veterina bude izbor ako te nista drugo ne zanima, onda ces gurat dalje.
|
Ajme hvala ti puno, nisan ocekivala da ce neko odgovorit
Top top nadan se da se vidimo
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:57.
|
|
|
|