Pozdrav,
Studiram na fbf-u, 3. sam godina i htio bih se prebaciti na pmf fiziku ili geofiziku, čak možda radije geofiziku jer jako me zanima meteorologija.
Završio sam prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Tamo su mi sjajno išli svi STEM predmeti osim programiranja iz kojeg sam jedva navlačio 4 (zato mi je pmf privlačniji nego fer). Bio sam na županijskom natjecanju iz fizike i s relativno malo pripreme za to falila su mi 4 boda do državnog. Iz biologije i kemije sam bio na državnima. Na medicinskoj biokemiji mi je dobro išlo na 1.godini (čak sam dekanovu nagradu dobio) kada je puno predmeta bilo vezano za računanje (matematika, fizika, fizikalna kemija, analitička kemija, opća kemija sa stehiometrijom), ali od 2.godine imam dosta problema jer više nema matematičkih predmeta nego svi štrebanje (fiziologija, biokemija...). Jedva sam došao do 3. godine i sad skroz izgubio volju za studiranjem toga. Također me rad u zdravstvu slabo privlači, a i na fbf su prilično loši uvjeti za studiranje. Imam par pitanja:
1. Koliko bodova treba za upast na fiziku, a koliko za geofiziku? Jesu li sljedeći rezultati dovoljni? Prosjek srednje 4,84, Mat 96,67%, Fiz 90% + dodatnih 50 bodova za državno iz kemije za geofiziku (za fiziku ih ne daju). Mislio sam možda opet na meturu iz fizike da se približim 100%
2. Hoće li mi se priznati tjelesni odrađen na fbf?
3. Kakve su opcije za mobilnost studenata i odlazak u inozemstvo nakon faksa (posao, doktorat...)? Motiv za odlazak s trentunog faksa mi je to što su mogućnosti za mobilnost nama vrlo ograničene, a titulu magistra medicinske biokemije vani ne priznaju jer to vani ne postoji (naš posao rade dr. med specijalisti lab medicine).
4. Kako utječe na životopis ako sam mijenjao fakuletet? Hoće li mi poslodavci gledati kao dobro ili kao loše to što sam završio 2 godine medicnske biokemije prije prebacivanja na fiziku?