Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Fakulteti i visoka učilišta

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.08.2019., 17:12   #381
Quote:
Marica Carica kaže: Pogledaj post
Zasto ni rijeci o Borisu Iveticu?
Očito ga na PMFu smatraju kretenom
Old 26.11.2019., 14:05   #382
Pozdrav, zna li netko koliko je prosle godine zadnji na listi imao bodova I koliki je bio prosjek ocjena iz srednje? Hvala
bazul is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2022., 12:55   #383
Pozdrav, ima li nekog da se prebacivao iz Zagreba u Osijek ili Rijeku? Kolega je položio sve osim Elektrodinamike i Čvrstog na prof. smjeru fizike, pa da mu ne propadne 5 godina studija zbog ta 2 kolegija, prebacio bi se u Rijeku ili Osijek samo da položi tu Elektrodinamiku i dobi prvostupničku diplomu. Je li itko to pokušavao? Jesu li mu priznali sve druge kolegije? I je li moguć u tom slučaju izvanredni studij samo s tim 1 kolegijem?
PasalacquaGirl is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2022., 15:59   #384
Quote:
PasalacquaGirl kaže: Pogledaj post
Pozdrav, ima li nekog da se prebacivao iz Zagreba u Osijek ili Rijeku? Kolega je položio sve osim Elektrodinamike i Čvrstog na prof. smjeru fizike, pa da mu ne propadne 5 godina studija zbog ta 2 kolegija, prebacio bi se u Rijeku ili Osijek samo da položi tu Elektrodinamiku i dobi prvostupničku diplomu. Je li itko to pokušavao? Jesu li mu priznali sve druge kolegije? I je li moguć u tom slučaju izvanredni studij samo s tim 1 kolegijem?
nazovi referadu i pitaj
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2022., 04:10   #385
Smile Prebacivanje s PMF-FO na FER

Pozdrav,
ima li netko iskustva s prebacivanjem s 1.godine preddiplomskog studija PMF istraživačkog smjera Fizike na FER?
Upoznat sam sa svim uvjetima prijelaza, al mi nije jasno pošto je studij fizike integrirani, a FER 3+2 jel se uopće može prebaciti?
Ne razumijem koja je razlika osim što integrirani moraš u komadu 5.godina , a na feru nakon 3.stekneš prvu titulu...
Iz FERove referade su mi rekli da se može prebaciti.
Al to sam negdje pročitao na forumu pa me zanima ovako ako je netko prošao već kroz sve to, da mi ukratko opiše svoja iskustva.

Hvala!
Frankec99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2023., 13:17   #386
Smile PMF Rijeka

Bokić ekipa,
Ove godine upisujem faks i prvi izbor mi je fizika u Rijeci. Zanimaju me vasa iskustva s faksom i koliko bih dobro trebala napisati maturu, naravno sto bolje to je laksi upad.. isplati li se otici u Rijeku umjesto Zagreba? Hvala vam na savjetima
- nadobudna gimnazijalka
mochi is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.01.2025., 09:48   #387
Pozdrav,
Studiram na fbf-u, 3. sam godina i htio bih se prebaciti na pmf fiziku ili geofiziku, čak možda radije geofiziku jer jako me zanima meteorologija.
Završio sam prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Tamo su mi sjajno išli svi STEM predmeti osim programiranja iz kojeg sam jedva navlačio 4 (zato mi je pmf privlačniji nego fer). Bio sam na županijskom natjecanju iz fizike i s relativno malo pripreme za to falila su mi 4 boda do državnog. Iz biologije i kemije sam bio na državnima. Na medicinskoj biokemiji mi je dobro išlo na 1.godini (čak sam dekanovu nagradu dobio) kada je puno predmeta bilo vezano za računanje (matematika, fizika, fizikalna kemija, analitička kemija, opća kemija sa stehiometrijom), ali od 2.godine imam dosta problema jer više nema matematičkih predmeta nego svi štrebanje (fiziologija, biokemija...). Jedva sam došao do 3. godine i sad skroz izgubio volju za studiranjem toga. Također me rad u zdravstvu slabo privlači, a i na fbf su prilično loši uvjeti za studiranje. Imam par pitanja:

1. Koliko bodova treba za upast na fiziku, a koliko za geofiziku? Jesu li sljedeći rezultati dovoljni? Prosjek srednje 4,84, Mat 96,67%, Fiz 90% + dodatnih 50 bodova za državno iz kemije za geofiziku (za fiziku ih ne daju). Mislio sam možda opet na meturu iz fizike da se približim 100%

2. Hoće li mi se priznati tjelesni odrađen na fbf?

3. Kakve su opcije za mobilnost studenata i odlazak u inozemstvo nakon faksa (posao, doktorat...)? Motiv za odlazak s trentunog faksa mi je to što su mogućnosti za mobilnost nama vrlo ograničene, a titulu magistra medicinske biokemije vani ne priznaju jer to vani ne postoji (naš posao rade dr. med specijalisti lab medicine).

4. Kako utječe na životopis ako sam mijenjao fakuletet? Hoće li mi poslodavci gledati kao dobro ili kao loše to što sam završio 2 godine medicnske biokemije prije prebacivanja na fiziku?
ijkl is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2025., 21:31   #388
@ijkl

1. Potraži rezultate neposredno na internetu il se javi referadi dotičnog Odsjeka. Mislim da sa takvim rezultatima nema se što brinuti.

2. Da. Kada se upišeš na drugi fakultet traži tada priznavanje kolegija.
3. Ne znam konkretan odgovor na to pitanje. Al' vidim da pmfovaca ima po cijelom svijetu.
4. Hm, pa bitno je koju diplomu imaš i koje znanje stoji iza toga. Mislim da ti ovo prije može biti samo prednost.

Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:31.