Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.02.2025., 01:31   #2301
Vlasnik donosi dugorocne strateske odluke.

Jednostavno je to, samo mi kompliciramo jer neznamo i bojimo se.

1. odluka - stvorimo kvalitetne infrastrukturne uvjete za trening
2. odluka - stvorimo dugorocnu sportsku politiku

To na skupstini stavis pred NO i PU, i svaka 3 mjeseca sastanak da vidimo napredak (iz Krusevca)

Sto je tu problem, neam pojma.
Old 11.02.2025., 01:39   #2302
Quote:
fazan kaže: Pogledaj post

To na skupstini stavis pred NO i PU, i svaka 3 mjeseca sastanak da vidimo napredak (iz Krusevca)

Ali tko će to donijeti?
Tu bi trebalo onda preinake modela u smislu da NH kao (su)vlasnik odredi strateški okvir po kojem se radi ovo što ti kažeš i onda na temelju izbora članova NO to nadgleda i izabire PU za kojeg smatra da će najbolje to provesti.

Ali tu onda NH bi morao ojačati vlastite snage odnosno tražiti jači profil ljudi i fokus s otplate dionica preusmjeri na sam klub.
Overthinker is offline  
Old 11.02.2025., 01:44   #2303
Quote:
Overthinker kaže: Pogledaj post
Ali tko će to donijeti?
Tu bi trebalo onda preinake modela u smislu da NH kao (su)vlasnik odredi strateški okvir po kojem se radi ovo što ti kažeš i onda na temelju izbora članova NO to nadgleda i izabire PU za kojeg smatra da će najbolje to provesti.

Ali tu onda NH bi morao ojačati vlastite snage odnosno tražiti jači profil ljudi i fokus s otplate dionica preusmjeri na sam klub.
To ce donijet skupstina NH. Kazem, ne treba to mistificirat sa strateskim okvirom i sl.

Smjernice za rad. Uostalom napisao sam ih. Te dvije u sljedecem mandatu ili dva, ne treba ti vise od toga. Niti za nesto vise NH ima kapacitet.

Stadion ili kamp, to su vec ozbiljne teme.

Sa ove dvije sto sam spomenuo, NH je zaokruzio svoju pricu.
Old 11.02.2025., 03:56   #2304
Quote:
Ja ću sada biti đavolji odvjetnik i braniti Lukšu.

Ajmo komentirati činjenicama jer ako krenemo rekla kazala otići ćemo ko zna di.

Lukša je preuzeo klub na 5 mjestu, debeli minus iza Gorice, ekipa di je ekipa debelo potonula i u situaciji di ti tada najveći talent (Biuk) na pragu odlaska iz kluba.

Dovodi Livaju koji je generirao toliki hype oko kluba da jednostavno sam taj potez je za naklon. Novac, hype, rezultat koji si dobio s njim, da svaki djelatnik Hajduka ostvari takvu reciprocnu vrijednost u svom poslu mii bi igrali LP

Uzima 2 kupa, povećava broj mladih igrača unutar ekipe i 2 godine se borimo za titulu.

I kao bonus kostur i glavni igrači danas su ostavština njegovog mandata. Tako da o raspadu je dosta širok pojam.

Red bi bio da kažem i negativne strane, učestale promjene trenera, nedovoljni pomak u infrastrukturi, nedovoljan pomak u skautingu i analitici (iako je ostvaren tu pomak u odnosu na što je bilo). I dodao bi zadnju godinu di se podbacilo kao klub.

Kada sumiramo sve vidiš da je tu bilo dobrih stvari koje još dobiju na značaju ako uzmemo u obzir stanje i situaciju kada je došao. Loše stvari također pokazuju da nije Bog upravljanja niti veliki vođa kako su novine pisale nakon Brekala

Jasno je da se treba težiti boljemu, ali isto smatram da dosta ljudi podcjenjuje njegov mandat u smislu pozitivnih stvari koje je bilo.
dolazak livaje mu se itekako moze pripisat,ali doza srice je tu bila enormna.sami oni,koji su sudjelovali u tom transferu nisu mislili da ce se dignit hype kakav se diga.
al na kraju dana ko te pita,on ga je dovea i to je to.
zamjeran mu stajanje na stranu igraca u nekim "duelima" na relaciji igraci - treneri.
i to mu najvise zamjeram.
a i danasnja financijska situacija je uveliko na dusu luksi,s opaskom da je relativno lako dava ogromne pare igracima koji realno kvalitetom nisu za taj iznos.
ako sve skupa sagledamo,diga je klub za i vise od dvi razine,al me muci pitanje,jel se isplatilo sve to?
Old 11.02.2025., 06:10   #2305
Quote:
wand_1 kaže: Pogledaj post

Naš glavni problem nije manjak kvalitete (jer ti isti igrači drugdje izgledaju bolje, svaki), nego profilna nekompatibilnost u svakom segmentu igre.

Mi ne možemo igrati ništa jer smo profile igrače složili kao rogove u vreći.

Za to je prije svega tu sportski direktor.
To je to,ostatak ti isto stoji,sročio si na minimum....

Btw vrancus teiba dobiti minimalno 2/3 prijelazna roka priliku....pa će biti skuža "nema se" "trener srušio igraču vrijednost" itd...
Dok jedan NK9 nije dobio ni jedan rok priliku,vjerojatno je treba glumiti SDa dok dođe ovi mađioničar.
Nobrain78 is offline  
Old 11.02.2025., 06:54   #2306
Quote:

Vlasnik donosi lovu.

Previše se filozofira oko jedne divne igre.

A raditi, e to ne voli naše podneblje.

Lp
powe is offline  
Old 11.02.2025., 07:30   #2307
Quote:

ali i snosi odgovornost u smislu da gubi vlastitu lovu pa onda pičkara okolo i traži načine da se sve poboljša.

u nas je situacija da je difuzija odgovornosti ogromna.
Old 11.02.2025., 07:58   #2308
Quote:
ronnie7 kaže: Pogledaj post
I ja sam očekiva nešto ovakvo. Nema veze šta se zasad nije odradilo, bilo bi bitno da komunicira šta radimo. Boto u Osijeku se bar tu i tamo oglasija da ljudi znaju šta se pokušava napravit i koji je cilj.

Ovo bi po meni bilo ok. Da je jasno da prodajemo igrače iz svoje škole, a da na tržištu koje on poznaje ima profila koji nam fale pa ćemo radit na dovođenju mladih igrača kojima ćemo dat priliku i povećat sebi potencijal za priljev novaca kroz transfere.

Na prijelazni rok mu zasad nemam sta zamirit. Ko zna kakve su mogućnosti, a prodaja ne ovisi samo o njemu. Nisu ljudi baš ni fer, šta nije novost. Kad dovedemo Šegu onda ti ne triba za ti francuz. Kad izvuče Rusyna onda opet ne valja jer koji je to sad k, druga liga ovo ono. Ka mi smo iznad tog nivoa

Nedostatak komunikacije postaje problem. Ekipa kaže da ne znaju di gonimo, a po čemu mi znamo da su ovo ljudi za nas? Nema ih nigdi.

Usput odgovor wiskyu. Sad bi triba ja postat team Lukša pa ga branit ka neki sta se uvate osobe pa ih brane unedogled. Nije to bitno. Ali ima nešto u onome (je li od Biće Mladinića ili Kirigina) da se funkcioner/predsjednik stvara 10 godina. Uči se na greškama, triba vrimena ali i triba imat mota. U svom je mandatu bar vratija klubu poštovanje a ne da bude sprdnja svakome i po hnl-u.

I ja bi radije struku, strategiju, analitiku, ali tribamo poznavat sebe. Neće to proć. Odnosno ako mislis uvest analitiku triba neko znat s budalama u okruženju izać na kraj da ti uopće kupi vrimena da radiš analitički. I da te ne uvate u đir.

A mi se uvatimo sami u đir i negativu koja olako troši ljude. Recimo da je Dambrauskas trener 4 godine jel ima neko da viruje da ne bi uzeli nijednu titulu i da ni jedanput ne bi ušli u europu? Ušli bi. A ovako nećemo. Neko je reka nama je svaki problem nerješiv. I onda razlaz. Nećemo tako daleko.
Ma svatija sam odma sta oces rec, ne brini. Nisam ni ja bija apriori protiv Lukse, dapace, ali na kraju je ispalo sta je ispalo. Najvise su mi tu zasmetale stalne promjene trenera di se vidilo da ne znamo di udaramo sta je na kraju zavrsilo kako je zavrsilo.

Generalno se i slazem s tobom da nam triba nesto na duzi rok. Al kako kad nakon 4 godine svakog NO sta smo odabrali nitko se od istih opet ne zeli prijavit za novi mandat? Jedino stavit da mandat traje 8 godina
A i da se prijave, jako je upitno ko bi od proslih bija ponovno izabran od strane navijaca, malo koji ja mislim

Sta se tice 'analitike' i toga, cisto sumnjam da se po tom pitanju nista do sad ovih godina nije radilo u klubu. Pa izaslo je nesto i u javnost tipa Brkljacin skauting, pa kad je Bilic prica da uvik imaju listu potencijalnih trenera, da je Bamba skautiran(sad ce vecina zavarit al nije to poanta), na kraju krajeva, ne virujem da je Mlakara ili Segu, mozda i ukrajinca francuz doveja tek tako, vjerojatno je vec ima neke inpute za njih kad je stiga tj. bili su nam na listi zelja. To je ja mislim najmanji problem nego jasan smjer po tom pitanju koji ce odredit celni ljudi struke skupa sa PU. I onda se toga puta drzat a ne minjat trenere ka na traci i svaki sa svojom filozofijom potpuno oprecnom od prethodnika. Ili dovodenje igraca tipa Brekalo di se odjednom stvorila prilika za dovodenje jer mu je propa Dinamo pa Luksa tu ulijece, amo ga dovest jer je ime neko, ka nece odmoc. To je zbrda zdola po meni. S najboljim namjerama da se razumimo, ime i igrac koji piza ali koliko se on u tom trenutku uklapa u cilu viziju i plan, ne znam bas

Poslano sa mog 23053RN02Y koristeći Tapatalk
stwhiskey is offline  
Old 11.02.2025., 08:34   #2309
Quote:
A znao sam da će se netko uhvatiti na Brbića Najbolje da nisam ni koristio imena jer se izgubi poanta i krene se komentirati čovjeka umjesto uloge.

Jordi normalno da ja ne zagovaram totalni apsolutizam da netko bude 20 godina tu, već su ovdje bitne uloge tko što radi u klubu.
.
Ma slazem se da treba kontinuitet i da bi klub bija puno bolji da PU odradi dva mandata ali naš problem je šta biramo podkapacitirane PU kojima je i 1 mandat previše. Brbić je odličan primjer podkapacitiranosti koji nas je u dva mandata lipo unazadija.
Pogotovo u drugom di nije nastavija kontinuitet prethodnika nego je vigilantski prvo sve skalamaštra a onda nije zna ništa novo izgradit. Da ne spominjem kako mu je od prvog dana NH zahtjeva višečlanu upravu i donošenje strategije.

Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk
jordi is offline  
Old 11.02.2025., 08:45   #2310
Quote:
Ja ću sada biti đavolji odvjetnik i braniti Lukšu.

Ajmo komentirati činjenicama jer ako krenemo rekla kazala otići ćemo ko zna di.

Lukša je preuzeo klub na 5 mjestu, debeli minus iza Gorice, ekipa di je ekipa debelo potonula i u situaciji di ti tada najveći talent (Biuk) na pragu odlaska iz kluba.

Dovodi Livaju koji je generirao toliki hype oko kluba da jednostavno sam taj potez je za naklon. Novac, hype, rezultat koji si dobio s njim, da svaki djelatnik Hajduka ostvari takvu reciprocnu vrijednost u svom poslu mii bi igrali LP

Uzima 2 kupa, povećava broj mladih igrača unutar ekipe i 2 godine se borimo za titulu.

I kao bonus kostur i glavni igrači danas su ostavština njegovog mandata. Tako da o raspadu je dosta širok pojam.

Red bi bio da kažem i negativne strane, učestale promjene trenera, nedovoljni pomak u infrastrukturi, nedovoljan pomak u skautingu i analitici (iako je ostvaren tu pomak u odnosu na što je bilo). I dodao bi zadnju godinu di se podbacilo kao klub.

Kada sumiramo sve vidiš da je tu bilo dobrih stvari koje još dobiju na značaju ako uzmemo u obzir stanje i situaciju kada je došao. Loše stvari također pokazuju da nije Bog upravljanja niti veliki vođa kako su novine pisale nakon Brekala

Jasno je da se treba težiti boljemu, ali isto smatram da dosta ljudi podcjenjuje njegov mandat u smislu pozitivnih stvari koje je bilo.
Problem Lukše je šta on nije svjestan svoje podkapacitiranosti. Umislija je da je neka veličina i nije spreman učit od pametnijih niti se istim okružit. Tipičan primjer malog diktatora.
Sigurno mu nije pomoglo šta mu je prethodnik ostavija kompletno razjeban klub pa nije bilo nekog kontinuiteta na koji se moga zakačit. Iako bi meni nakon on presice posli Gzire di oba dva debila najavljuju ostavke ako ne uđu u "čempions liig" bili bivši a Poljud nebi vidili bez kupljene karte. To je toliko nerazumijevanje vlastite pozicije da je za momentalo ispleskat obojicu skupa sa Perasovićen.

Napravija je Lukša i neke dobre stvari, da neispadnem da samo kritiziran ali sve se svelo na trpanje skupih neizbalansiranih igrača u 1. ekipu po sistemu ho-ruk nebi li baš oni bija taj koji će dignit kantu u svom mandatu i postat besmrtan. I di smo bili posli 2 mandata Brbića i 1 Lukše?
3. na tablici sa skupon ekipon, u obvezama do grla (da ne kažem dugovima) i nijednim pomoćnim terenom više. Ni milimetra dalje od 2012. kad je krenila ova prića. Lukša i Brbić se u ničemu ne razlikuju od jednog Svaguše ili nekog HDZovig potrčka koji je upravlja klubom.

jordi is offline  
Old 11.02.2025., 08:46   #2311
Lipo je Mikanovic objasnija svoju ulogu i sve oko Hajduka.
Nije igra kod Leke i onda udje i ocekuju svi da bude Maicon ili Cafu, a kako?
Kontinuitet utakmica je jedino mjerilo i pokazatelj.
Kalika nije bilo na mapi, a sad igra ko da je najbitnija figura Hajduka uz Livaju i Lucica.
To je tako. Moras igrat da bi se diza iz utakmice u utakmicu
Old 11.02.2025., 08:50   #2312
Vezat cu se na ovaj upis povise mog prvog
Je, Luksa je dovodija sve i svasta da bi sredstvo opravdalo cilj, ali zar nije tako bilo i 95, kad si vraca nazad Stinca, Asanovica, Vulica...aj danas vrati slicne igrace, npr Malocu ili Radosevica..80% kutka bi jebavalo mater i govorilo kako su dosli uzet penziju u nas.
Islo se planski sa igracima za koje se smatralo da mogu pomoc.
Klejnhesler, Brekalo..jeli neko moga bolje, sigurno da je, al se u tom trenutku islo da ti igraci svojim nekakvim iskustvom probaju uzet TEĆU
Old 11.02.2025., 08:55   #2313
Quote:
powe kaže: Pogledaj post
Vlasnik donosi lovu.

Previše se filozofira oko jedne divne igre.

A raditi, e to ne voli naše podneblje.

Lp
Krivo.
A koliko vidin i ti samo filozofiraš. Ništa konkretno nisi napisa.
Samo: triba radit, lažu vas, nesposobni su, odgovornos bla bla.

jordi is offline  
Old 11.02.2025., 09:07   #2314
Quote:
veslo od lule kaže: Pogledaj post
dolazak livaje mu se itekako moze pripisat,ali doza srice je tu bila enormna.sami oni,koji su sudjelovali u tom transferu nisu mislili da ce se dignit hype kakav se diga.
al na kraju dana ko te pita,on ga je dovea i to je to.
zamjeran mu stajanje na stranu igraca u nekim "duelima" na relaciji igraci - treneri.
i to mu najvise zamjeram.
a i danasnja financijska situacija je uveliko na dusu luksi,s opaskom da je relativno lako dava ogromne pare igracima koji realno kvalitetom nisu za taj iznos.
ako sve skupa sagledamo,diga je klub za i vise od dvi razine,al me muci pitanje,jel se isplatilo sve to?
Taj dio je ostao do te mjere nerazjašnjen, da čak ni Lukša neke svoje poteze nije imao potrebe poslije obrazložiti, a bilo bi dobro da i svi u sustavu vide šta se događalo...

Ja bih volio sve brojke da se protresu i vidi koji su se potezi povlačili sa usporedbom brojki...

On je došao u listopadu 2020. godine...

Naše stanje na 31.12.2020 godine je bilo:

Kratkoročna imovina 14.350.000 EUR, od toga novac na računu 2.179.000 eur i potraživanja 6,36 miliona..

Ukupne obaveze su ukupne bile 12,5 miliona eura, a od toga kratkoročne 10,5 miliona...

Vrijednost tima 31.12.2020 po TMu : 21 miliona eura...

31.12.2023.

Kratkoročna imovina: 14,5 mil. EUR, od toga novac 450 tisuća, potraživanja od transfera 5,3 miliona

Ukupne obveze: 27,5 mil eura
Kratkoročne: 22 miliona..

Vrijednost tima po TMu 47 miliona.

Prosjek bodova od 20/21 do 23/24 67,75
Prosjek bodova od 16/17 do 19/20 64,25

Troškovi primanja igrača 2020 - 5,6 miliona
Troškovi primanja ostalih zaposlenika 2020 2,5 miliona

Troškovi primanja igrača + stručnog stožera 2023 14,1 mil EUR
Troškovi primanja ostalih zaposlenika 2023 4 mil eura

Dakle, ovim modelom svi bi mogli podignuti razinu kluba... Samo je pitanje da li je to održiv model
Rubble is offline  
Old 11.02.2025., 09:13   #2315
Quote:
powe kaže: Pogledaj post
Vlasnik donosi lovu.
Lp
Nije bas pratia sam puno tih kapitalizqcijr klubova na pocetku puna usta obecanja od igraca preko akademije do novog stadiona koliko samo amerikanski vlasnika ima Seria A i B

Najbolji primjer 1860 kada ti se jedan vlasnik ubaci u klub tesko je izbacit
Old 11.02.2025., 09:20   #2316
Quote:
Duh sa sikirom kaže: Pogledaj post
Nije bas pratia sam puno tih kapitalizqcijr klubova na pocetku puna usta obecanja od igraca preko akademije do novog stadiona koliko samo amerikanski vlasnika ima Seria A i B

Paok
Aek
Oly
Roma
Napoli
Genoa
Bologna
OM
...

Ima ih svakakvih ali većina ima više novaca i kapitala nego prije.

Naš problem nije strategija.
Ode spominju ljudi strategiju koji je nisu pročitali u životu niti radili na njoj.
To je naš paradoks i naša zabluda da će ona nešto promijeniti.
Neće, jer nemamo ljude.

Drugo, tereni ?

Istra ima par terena i to ne znači da će imati sad 5 talenata po godištu a kontroliraju dosta dobro Istru od cca 200 tisuća ljudi.

Tereni su ogledalo kluba.

Kad ih napravimo ostali problemi poput struke ostaju tu.

Naš problem je što klub nije spreman na promjene.

Otpor je veliki.

Naši igrači nisu do nedavno bili profi.
Naš trener je doveden radi discipline.

Hajduk je uhljebnički sustav s velikom rashodovnom stranom.
Koji je u 2024. dobio jedinstveni logistički centar.
Koji ima milijun mana u poslovanju i radu.
Koji ne radi prekovremeno i ne stvara dodanu vrijednost koliko bi trebao.

Ove iste priče koje se ovdje vrte su preslika priča od ima 10 godina.

Tužno. Promislite, to je tužno.

Makli se nismo..pedalj.

Hajduku treba kadar na svim razinama. Par ljudi koji znaju i mogu povesti ovo izgubljeno stad bez smjera, cilja i i ideje.

Titula je lijek a priče o dugoročnosti ne prolaze ni u Realu ni u Ceseni.
powe is offline  
Old 11.02.2025., 09:28   #2317
Infrastruktura, tereni, to je majka svega

Ne mogu virovat da nitko to ne razumi, da nismo u stanju 15 godina napravit 2-3 terena za klub, imamo uvjete za amatere, doslovce za amatere, dobro mi još ikoga uspijemo privuć obzirom na takve uvjete

Infrastruktura je sve, kad to uspijemo riješit onda će i ostale stvari lagano krenit naprijed
Old 11.02.2025., 09:36   #2318
Quote:
Duh sa sikirom kaže: Pogledaj post

Ne moraš ti imati jednog vlasnika... Može grad pustiti na tržište svoje dionice, pa neka je i 30% ... Nećeš ništa dobiti po pitanju kapitala, ali je dobro imati nekoga u sustavu odlučivanja tko je dao svojih 10 ili 15 miliona..To smo imali sa Tommyem i po mome trebalo se ostaviti njega, a kupovati od grada dionice...

Pragmatizam privatnog vlasnika je barem po mome dobro došao uvijek... Jer su drugi svjetovai ako ja imam svojih 5 miliona u klubu, a drugi je sustav kada to radim iz nekog entuzijazma ili nekog motiva...
Rubble is offline  
Old 11.02.2025., 09:37   #2319
Quote:
jordi kaže: Pogledaj post
Krivo.
A koliko vidin i ti samo filozofiraš. Ništa konkretno nisi napisa.
Samo: triba radit, lažu vas, nesposobni su, odgovornos bla bla.

Što je krivo ? Vlasnik ne donosi lovu, organizira izbore i proziva preko skupštine.
Zanimljiva ekonomska teorija.

Jebiga, ne znam i svjestan sam toga.
To je početni stupanj odgovornosti.
Ne raditi testiranja na klubu kojeg voliš.

A i ti se uvijek vracas na Brbica i Luksu.

Pogled prema naprijed ne postoji.

Ali zato smo mi loši i ne odgovaramo.

Jel tako
powe is offline  
Old 11.02.2025., 09:39   #2320
Quote:
Master Yoda 2 kaže: Pogledaj post
Infrastruktura, tereni, to je majka svega

Ne mogu virovat da nitko to ne razumi, da nismo u stanju 15 godina napravit 2-3 terena za klub, imamo uvjete za amatere, doslovce za amatere, dobro mi još ikoga uspijemo privuć obzirom na takve uvjete

Infrastruktura je sve, kad to uspijemo riješit onda će i ostale stvari lagano krenit naprijed
Napravio je čovjek analizu na sport netu oko tih kampova..

Većina klubova ima kampove van grada.

Jel problem negdje napraviti 2 jebena terena ?

2 jebena terena ?
powe is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:13.