|
|
11.02.2025., 11:17
|
|
Lako ćemo
Registracija: Jun 2013.
|
Dada dosao je i taj dan od kojeg svaki pravi Splicanin bjezi kao vrag od tamjana
Dominacija i dalje... Jedino Histri ne odustaju, bas ruzno prijete. Poceli su zadavat udarce, i nikome vise nije svejedno. A i juzna Liburnija vise nije spokojna, barbari prijete i tamo. Nedaj se Zadre 
|
11.02.2025., 11:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
Los Flumenos kaže:
Dada dosao je i taj dan od kojeg svaki pravi Splicanin bjezi kao vrag od tamjana
Dominacija i dalje... Jedino Histri ne odustaju, bas ruzno prijete. Poceli su zadavat udarce, i nikome vise nije svejedno. A i juzna Liburnija vise nije spokojna, barbari prijete i tamo. Nedaj se Zadre 
|
Vidis ti sta ti je zivot. Kako neki ocito nesposobni dobiju dragulj u ruke. Split i takav kakav je ima skoro sve ovo sta je cas nabroja da vama fali.Funkcionalan javni projevoz sa najmodernijim voznim parkom u drzavi, masu izgradenih parkirnih garaza i neke u toku gradnje, rjesen vrticki problem, jedna novoizgradena skola, nekoliko novih skolskih dvorana i neke u gradnji itd.
Eh da nam je vas geostrateski polozaj, bili bi Svicarska
Poslano sa mog 23053RN02Y koristeći Tapatalk
|
|
|
11.02.2025., 11:37
|
|
Lako ćemo
|
Quote:
stwhiskey kaže:
Vidis ti sta ti je zivot. Kako neki ocito nesposobni dobiju dragulj u ruke. Split i takav kakav je ima skoro sve ovo sta je cas nabroja da vama fali.Funkcionalan javni projevoz sa najmodernijim voznim parkom u drzavi, masu izgradenih parkirnih garaza i neke u toku gradnje, rjesen vrticki problem, jedna novoizgradena skola, nekoliko novih skolskih dvorana i neke u gradnji itd.
|
Dobar je Split, al daj daj Whiskey
Tocno je da imamo nesposobnu vlast, ali tako je moralo biti. U Rijeci je nastao fasizam, kazna je bila 80 godina partije, tako to ide.
A ovo sto Cas pise nije nista lose... Nanjusio je krv, nanjusio je da ih mozemo napokon skinut s kurca. Svaki pravi Rijecanin mora prepoznati trenutak i kaznit ih. A onda cemo tek vidjet gdje cemo vas ostavit iza 
|
11.02.2025., 11:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Los Flumenos kaže:
Dobar je Split, al daj daj Whiskey
Tocno je da imamo nesposobnu vlast, ali tako je moralo biti. U Rijeci je nastao fasizam, kazna je bila 80 godina partije, tako to ide.
A ovo sto Cas pise nije nista lose... Nanjusio je krv, nanjusio je da ih mozemo napokon skinut s kurca. Svaki pravi Rijecanin mora prepoznati trenutak i kaznit ih. A onda cemo tek vidjet gdje cemo vas ostavit iza 
|
Jedva prolazno dobar al ni blizu koliko moze i mora bit
A sta rec za vas, sramota svih ukljucenih da grad koji dolazi iz kraja koji generira drugi BDP u drzavi ne moze svojim gradjanima omogucit najosnovnije uvjete. Lipa se lova ubire od uglavnom stranih investicija u industriju da bi zauzvrat dobili sramotno malo.
Volija bi ja da se vi trgnete i za pocetak makar dodjete na (skromnu) razinu Splita al sve me straj pajdo da su vam sanse ka teletu u klaonici. Ne daju rjecani svoj SDP, nece ga pustit nikad
|
|
|
11.02.2025., 11:58
|
|
Lako ćemo
|
Ne znam, misljenja sam da je dosao taj trenutak, da sigurno gube Rijeku nakon 80 godina. A ako i sad prezive, a nista onda... Pustit nek se ugasi samo od sebe, nema tu vise pomoci 
|
11.02.2025., 12:05
|
|
Old school marinaio
Registracija: Apr 2018.
|
Quote:
STruka iSTok kaže:
|
Studija iz 2016, sad racunaj inflaciju i sve promjena od prije gotovo 10 godina koji su utjecali na opce poskupljenje svega... to je onda sada pola milje sigurno  Ako uzbemo u obzir da je studija ozbiljna, naime ne spominje se izvor studije, a kod nas cesto i studije budu dio politikanstva.
Quote:
Piše u NL, to je projekcija godišnjih rashoda od prije nekoliko godina. S obzirom na inflaciju, danas je to sigurno ohoho više.
Što reći o ovoj temi, osim da je brod Galeb simbol vlasti grada na Rječini. Pečat na zadnjih par desetljeća srozavanja nekad ekonomski prosperitetnog grada na Bogom danoj poziciji, a koja ga još jedina spašava da potpuno ne potone.
Grad u kojem nema poštenog parka, a na fasadama i krovovima nekad lijepih zgrada u užem centru rastu - smokve. Kvartovska garaža je ovdje tema za pričanje djeci u vrtićima u kojima kronično nedostaje mjesta, znate ono, bila jednom jedna kvartovska garaža u gradu Narniji. U većini kvartova je bolje ne imati auto, a bolje je ne imati ni posao, pošto je javni prijevoz u teškom rasulu. Ako već ideš autom do centra grada, onda se svakako nećeš parkirati u kapitalnom projektu ove vlasti za 2024. godinu, a to je javno parkiralište Srednja Delta. Staro lučko skladište za drvo su ispraznili, pomeli pod i ucrtali plava parkirna mjesta koja naplaćuju 1,30€ na sat. Onda parkiraš između prastarih željeznih stupova koji drže konstrukciju nadstrešnice, fantastično. Ako pomisliš da je bolje parkirati negdje drugdje, svakako je, primjerice oko tržnice ili Zagrada, gdje usput možeš dokumentirati ruševine u Demetrovoj ulici ili Ulici Ivana Pavla 2., tu nam konkurencija nije čak ni kubanska Havana, koja više drži do svog centra grada. Koji je u Rijeci već mjesecima raskopan, a na gradilištu skoro nikad nema radnika i strojeva, valjda se završetak tempira za lokalne izbore kada će se svečano otvoriti ni manje ni više nego promet.
Prekrasna secesijska zgrada Teatra Fenice možda upadne u oko ako se parkiraš oko spomenute ulice pokojnog Vojtile, ali tu treba bit oprezan i hodati nekoliko metara dalje od same zgrade, koja se raspada i uz malo jači reful bure može dovesti do tragičnih posljedica. Ne daj Bože da se dogodi nešto slično tragediji u Novom Sadu, što nije isključeno, pošto je obrazac glasača u Rijeci i preko drine poprilično sličan, slijepo obožavanje velikih vođa i partije.
Uskoro će se krenuti urušavati još jedno prekrasno zdanje u centru grada, Palazzo Modello, bivša knjižnica, u vlasništvu i pod upravljanjem obožavane gradske vlasti. Na pitanja građana što se čeka s obnovom i valorizacijom tog prostora, bivši i sadašnji vlasnici uvijek imaju puno opravdanja za skrivanje vlastite nesposobnosti - dati će se u zakup. Kada, kome, za koju namjenu, i zašto se prešućuje da je vlast u svoju baštinu uselila ljude da žive na katu ove zgrade, a koji sada s pravom ne žele van? Nije važno. Neka stoji ovako, prazno i žalosno, kakav uostalom i cijeli ovaj grad postaje.
Od megalomanskih najava novog waterfronta i velike marine, za sada se napravilo - ništa. Pardon, ipak nešto je, postavljana je trajno zatvorena rampa, čime se ljudima koji rade u nekoliko preostalih pomorskih ili lučkih firmi u centru grada oduzeo parking. I srušen je dio starog skladišta, vjerojatno kako bi se spriječilo urušavanje na gore spomentu Demetrovu ulicu. Ostalo - na čekanju. Zašto? Nema odgovora. Nabavljena velika ulaganja Lurssena u riječki centar ostala su samo na pogodovanju istom za kupnju stotinjak nekretnina u Rijeci, a nakon toga je gosp. ulagač, pod blagoslovom gradske vlasti, nestao negdje sjeverno od Pasjaka.
Da nije sve tako crno, pokazuje početak radova na novom autobusom kolodvoru. Nakon desetljeća čekanja. Bilo bi lijepo da ga nazovu "Autobusni kolodvor Galeb". Što grad čini da iskoristi ogroman prostor bivše rafinerije Mlaka osim da to bude još jedna u nizu studija, još nekoliko u nizu napisanih konzervatorskih elaborata, još jedan u nizu nerealiziranih projekata "tehnološko-poslovne" namjene? Što čini? Čini isto što i s desecima nenabrojanih sramota nekad ekonomske lokomotive. Ulaže milijune eura u stari, ruzinavi brod, koji će gomilati nove gubitke i skupljati novu ruzinu na Mololongu. Mololongu koji nema niti 1 wc, koji nema 1 klupicu za odmor, a tobože je šetnica u centru grada. Bilo je bolje kada je bio zatvoren za javnost, onda se barem moglo maštati o tome da će taj ili neki drugi dio Rijeke procvjetati.
Na koncu, Galeb je između ostalog i simbol Kantride. Simbol nesposobnosti gradske vlasti da riješi prostorno-plansku dokumentaciju i omogući gradnju stadiona s popratnim sadržajima. Prije će paški tovar napustiti klub i grad te se zauvijek nastaniti u Dubaiu ili Londonu, nego će veliki vođe ovog nekad perpektovnog grada uopće izvaditi taj predmet iz ladice. Prije će broj stanovnika Rijeke pasti za još 10 ili 20 tisuća, nego će gradski očevi i majke išta napraviti po tom pitanju. Kao i po brojnim drugim pitanjima. A Riječanke i Riječani, oni će ih uvijek podržavati. Demokracija je za kmečavce, Riječani su u nekom drugom filmu, nekom dugometražnom dokumentarcu gdje se 2h samo ponavlja ista scena, uz promjenu vremenskih uvjeta i glazbe. Od rocka do narodnjaka. Vidjet ćemo, možda film završi nekim novim D'Annunzijom i gađenjem granatama u centru.
|
Slazem se sa svim, kod parkova jedino nije da nema, vec se kao i ostalo sto si spomenuo ne odrzava. Recimo Park heroja ili Trsatski park, kako kome pase, vrhunski park koji se odrzava jako jako malo. Meni je mama pricala da su kad je ona bila dijete park cistili redovno, odrzavali, bio je pun kamenih stupica sa vodom na vrhu za ptice. Sad je samo jedan u raspadu ostao 
Tu je jos cinjenica da u cijeloj Hr ljudi vole vise provodit vremena u trgovackim centrima nego parkovima
No, slazem se sa postom, dragi moj Cas. Al evo paralele sa drzavom. Imas HDZ koji je korumpiran do srzi, Plenkara promijenio vise ministara ( i to zbog korupcije ) nego Ron Jeremy djevojaka ispred kamere, a na izborima vecina ljudi uopce ne izade. Od onih koji izadu vecina im da glas. Tako i u Rijeci, gotovo su svi svijesni ovih problema sto si nabrojao, a na izborima ce ostat doma. I onda imas SDP mladez i "pa necu valjda za hdz" ekipu koja ovaj sdp-ov sljam drzi na vlasti.
Quote:
Nanjusio je krv, nanjusio je da ih mozemo napokon skinut s kurca. Svaki pravi Rijecanin mora prepoznati trenutak i kaznit ih
|
Istina, u kurcu su. Samo nemoj zaboravit da trebas imas i kvalitetnog kandidata oporbe. Jer bez protukandidata ce ti opet, kako sam rekao, vecina ostat doma, a sdp mladez i sljam osigurat jos jedan mandat partiji.
|
11.02.2025., 12:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Omjer ZG i okolica  , Lika jača od SD županije
Kakve su ovo mape Los šta je ovo, ko je ovo fabricira
|
|
|
11.02.2025., 12:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Los Flumenos kaže:
Ne znam, misljenja sam da je dosao taj trenutak, da sigurno gube Rijeku nakon 80 godina. A ako i sad prezive, a nista onda... Pustit nek se ugasi samo od sebe, nema tu vise pomoci 
|
Mozda nisam upucen dovoljno ali nisam primjetija nikakvu iole ozbiljniju, organiziraniju i aktivniju platformu sta bi srusila vlast koja je i zadnji put suvereno uzela izbore jos jednom u nizu. Sama cinjenica da ja ili sira javnost ne znaju za takve, da ih nema po medijima govori sama za sebe.
Tesko ce to ic tek tako, ne znam odakle crpis toliki optimizam?
|
|
|
11.02.2025., 12:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
stwhiskey kaže:
Mozda nisam upucen dovoljno ali nisam primjetija nikakvu iole ozbiljniju, organiziraniju i aktivniju platformu sta bi srusila vlast koja je i zadnji put suvereno uzela izbore jos jednom u nizu. Sama cinjenica da ja ili sira javnost ne znaju za takve, da ih nema po medijima govori sama za sebe.
|
Butković i HDZ, došlo je vrime da padne i ta Riječka utvrda, milijarde su potrošili na na nju 
|
|
|
11.02.2025., 12:17
|
|
Lako ćemo
|
Di si ti ostao Frane moj... Odavno Licani nisu vise sirotinja, ovi koji su ostali fino zive i bave se poslom. A posto ih je malo, nista cudno da ti per capita bude dobra.
|
11.02.2025., 12:23
|
|
Lako ćemo
|
Quote:
stwhiskey kaže:
|
Nemam konkretnih saznanja, cisto neko moje opazanje... Zbog kojeg bi probao iskoristit visoku kvotu koja se nudi
A ako moram gadjat tko ce ih skinut, gadjao bi na Rincicku iza koje su jos Akcija mladih i Unija Kvarnera.
|
11.02.2025., 12:25
|
|
Moderator
Registracija: Aug 2024.
|
Quote:
Los Flumenos kaže:
Di si ti ostao Frane moj... Odavno Licani nisu vise sirotinja, ovi koji su ostali fino zive i bave se poslom. A posto ih je malo, nista cudno da ti per capita bude dobra.
|
To + priobalni pojas i sjeverni dio Paga, Novalja. Zato toliki BDP.
|
|
|
11.02.2025., 12:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
stwhiskey kaže:
|
Nemoj o funkcionalnom javnom prijevozu u Splitu,to postoji samo na papiru i može ga koristit samo umirovljenici kojih nije briga di idu ni kad će doć.,.
Nema šanse da će djeca koja idu u školu uvatit misto u autobusu ako ne kreću sa prvih par stanica,da će im uopće autobus stat na stanici....
Da ćeš potrošit manje od sat vrimena za doć od točke a do točke b ako moraš presjedat ,nema šanse da će netko na posal ić javnim prevodom ako mora presjedat...dijete minimalno sat vrimena prije mora krenit da bi došlo na trenig u Poljud....izgubiti skoro 4/5 sati dnevno za odradit trenig
|
|
|
11.02.2025., 12:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Los Flumenos kaže:
|
u kunama? dobro da nije u hrvatskin dinarima
ovo zavod za statistiku? s kojon odgodom oni izbaciju podatke 
|
11.02.2025., 12:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
frane mafia kaže:
Omjer ZG i okolica  , Lika jača od SD županije
Kakve su ovo mape Los šta je ovo, ko je ovo fabricira
|
Frane Lika je top...svake godine 6/7 dana obilazim pojedine krajeve države,nema kraja sa više uređenih okućnica ,fasada,novih kuća...lika je top topova
A također mislim da nema županije koja više eura na crno okrene od splitsko dalmatinske....garant više od četvrtine....
|
|
|
11.02.2025., 12:34
|
|
artem na biciklu
Registracija: Jun 2004.
|
Quote:
papundek1981 kaže:
u kunama? dobro da nije u hrvatskin dinarima
ovo zavod za statistiku? s kojon odgodom oni izbaciju podatke 
|
podaci su iz 2022, kad su još bile kune. treba nekad znat i mapu pročitat...
|
11.02.2025., 12:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
frane mafia kaže:
Butković i HDZ, došlo je vrime da padne i ta Riječka utvrda, milijarde su potrošili na na nju 
|
Zapravo da, HDZ i je glavna i najozbiljnija oporba SDP- u Rijeci. Zamisli koji bi to kopernikanski obrat bija, ala sta bi im se krvi napili
Al predobro da bi bilo istinito 
Quote:
Los Flumenos kaže:
Nemam konkretnih saznanja, cisto neko moje opazanje... Zbog kojeg bi probao iskoristit visoku kvotu koja se nudi
A ako moram gadjat tko ce ih skinut, gadjao bi na Rincicku iza koje su jos Akcija mladih i Unija Kvarnera.
|
Ma nema nista od toga. Mislim, uvik su moguca cuda al to bi bilo cudo u rangu toga da Hajduk sad odjednom proigra.
Ostaje jedino nadat se da ce se rjecki ogranak partije reformirat sam od sebe i krenit u boljem smjeru. Uostalom, moze se nac nekoliko, doduse manjih, primjera di su oni ili HDZ na vlasti pa ok funkcionira. Ali zasto bi se uopce minjali kad se ne osjecaju ugrozeno i kad imaju skoro pa bezuvjetnu podrsku vec desetljecima?
A da probate tzv. miskov manevar tj. busenje iznutra? Amo Los, cas i ostali, trkom po clanske SDP-a
|
|
|
11.02.2025., 12:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Delvecchio kaže:
podaci su iz 2022, kad su još bile kune. treba nekad znat i mapu pročitat...
|
pa i pitan jel ovo tek sad u 2025oj izbaceno (kako izgleda iz njegovog posta). 2g za izbacit ovu statistiku je malo previse.
inace, jbme se se za bdp i jedne i druge
|
11.02.2025., 12:39
|
|
Old school marinaio
|
Quote:
sidrun kaže:
Nemoj o funkcionalnom javnom prijevozu u Splitu,to postoji samo na papiru i može ga koristit samo umirovljenici kojih nije briga di idu ni kad će doć.,.
Nema šanse da će djeca koja idu u školu uvatit misto u autobusu ako ne kreću sa prvih par stanica,da će im uopće autobus stat na stanici....
Da ćeš potrošit manje od sat vrimena za doć od točke a do točke b ako moraš presjedat ,nema šanse da će netko na posal ić javnim prevodom ako mora presjedat...dijete minimalno sat vrimena prije mora krenit da bi došlo na trenig u Poljud....izgubiti skoro 4/5 sati dnevno za odradit trenig
|
Cuo sam kod kolega iz Splita da je i kod vas javni promet u rasulu. Ipak nije to toliko niski level kao Autotrolej, a kod nas dolazi i vise do izrazaja zbog brdovitosti grada. A i cinjenice da su ljudi u danasnje vrijeme puno ljeniji nego prije 
|
11.02.2025., 12:43
|
|
Old school marinaio
|
Quote:
stwhiskey kaže:
Zapravo da, HDZ i je glavna i najozbiljnija oporba SDP- u Rijeci. Zamisli koji bi to kopernikanski obrat bija, ala sta bi im se krvi napili 
|
Neki dan palamudim sa prijateljem o svemu, ponajvise o Rijeci. I nakon gotovo 2 ure sto smo prodivanili, nakon kojeg piva sam nesto tako i zakljucio: Kad sdp nakopon padne u Rijeci, zamijenit cemo ih sa hdz-om, koji ce izgubit izbore na drzavnom nivou od sdp-a. 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:16.
|
|
|
|