Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.02.2025., 14:07   #5981
Jedino što ja vidim da progresivne Amerikanace i Europljane jako boli kad dobiju istu dozu demokracije koju su sami prakticirali dugi niz godina.
Sad ih je šamar realnosti vratio nazad kad se vođa jedno jutro probudio i udario glavom o noćni ormarić pa skrenuo u desno.
Čekam već 10 godina da me spase električni automobili od zagađenja i klimatske promjene pa nikako da dočekam.

A ovi seratori po internetu, mogli bi staviti kitu tamo di im je jezik, ali ne vidim poplavu rabljenih Tesli po oglasnicima.
NorthBlue is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 14:28   #5982
Quote:
k7svn kaže: Pogledaj post
I dalje rade vjerojatno najbolji ili makar ponajbolji posao s EV.

I da je Elon otišao sa mjesta CEO prije godinu dvije bili bi i dalje na tom putu. Trenutno imam filing da se fokusiraju previše na priču oko svog humanoidnog robota (zašto to nije zasebna firma, nema veze s vozilima...) i FSD / robotaxi pričom koja je trenutni cashgrab hype, no daleko od prave primjene na ulicama (tu govorimo o primjeni gdje to rješava neke konkretne probleme, a ne samo daje drugi oblik taxi vozilima...)
Zbog toga pate klasična vozila i Tesla je tu gdje je - na putu prema dolje u tom segmentu.
Slažem se.

Quote:
A ova priča s FSD-om i Elonom... stavio se na pravu poziciju da pravila prilagodi sebi umjesto FSD pravilima... što je super za pogurati svoj proizvod i skupiti dobru lovu, te katastrofično loše za taj proizvod kada se desi niz problema i netko nastrada.
To će se gurati dalje. Ako neće Tesla ili Musk, drugi će.

Quote:
Mairon kaže: Pogledaj post
Ima još puno ovakvih komentara, ne mogu u nedogled kopirati,
mi možemo unedogled preskrolati. CT nije baš ni toliko zanimljiv nama Europljanima.

Quote:
ico1 kaže: Pogledaj post
Model y 46000 eura za samo 200kmh Max brzina.
Pušing. Za te pare očekujem bar 230kmh, ne jer bi toliko išao nego vidi se da je slab motor.
5,9 0-100 tako tako..uglavnom pušing za te pare..
Musk živi u snovima da će to netko kupovat..
Ovi prijašnji su išli 233 ka em ha. Ja isto kažem sranje kad više ne mogu do Prkys-a u Slavoniju tom brzinom.
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 14:35   #5983
Quote:
NorthBlue kaže: Pogledaj post
Jedino što ja vidim da progresivne Amerikanace i Europljane jako boli kad dobiju istu dozu demokracije koju su sami prakticirali dugi niz godina.
Sad ih je šamar realnosti vratio nazad kad se vođa jedno jutro probudio i udario glavom o noćni ormarić pa skrenuo u desno.
Čekam već 10 godina da me spase električni automobili od zagađenja i klimatske promjene pa nikako da dočekam.

A ovi seratori po internetu, mogli bi staviti kitu tamo di im je jezik, ali ne vidim poplavu rabljenih Tesli po oglasnicima.
Svaki dan na fb grupi netko objavi da kupuje Teslu, uvozi, pita za savjet.

Kupuju se ti auti i kupovati će se. Kako stare, padaju cijene i sve veći dio populacije ima mogućnost kupiti.

A likovi koji ne rasuduju svojom glavom, gutaju što im se plasira i na temelju toga odlučuju što će voziti, nek voze VW.

Na krvi milijuna je ta firma nastala. Zar ne? A ovdje imamo samo manipuliranje, izvrtanje istine, i na temelju toga eto netko neće kupiti što mu se sviđa.. Mos mislit.. Zato I kažem tko je radi njega kupio, isti broj radi njega neće.

FVST
PRKYS is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 14:48   #5984
Quote:
Prenio sam komentare pravih vlasnika, radi onoga što je napisao dotični u quoteu ispod. Preporuka da se pročitaju komentari, oni koji misle da nije do Muska.

Da nema druge strane, ne bi nikada pročitao ništa kritički, čitao bi samo promo marketing s profila koji reklamiraju samo Teslu i vijesti o updateima i nekim logističkim stvarima.

Ja sam višekratko pisao da Tesla ima jedne od najefikasnijih pogonskih sustava. Kao i mnogi vlasnici koji komentiraju onako kao što sam stavio na prošloj stranici, tako i ja ne mislim o Musku ništa dobro.

Ako se Musk povuče iz Tesle i prestane raditi štetu, otvoren sam za neke buduće modele u mogućem izboru, ako budu imali HUD, ekran ispred volana, fizičke tipke volana, ručicu žmigavaca, ako budu konkurentni tada masu konkurencije u gradskom segmentu.

Konkurencija ne spava, naprotiv, znaju se planovi za razne klase vozila.

Lieberman, novinar Motor trenda na svojim social mrežama oštro kritizira Muska svaki dan. Nešto što se nije moglo do nedavno vidjeti. Motor Trend je najstariji američki časopis, osnovan 1949.e

Možda po prezimenu mogu biti jasne neke stvari. Ali, tko ne prati, neka pogleda što sve sharea, a da se radi o trenutnoj situaciji, najviše političkoj.
Da sam ja na njegovom mjestu ne bi se igra sa sudbino, ipak bi te poslusao….
Svicar is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 15:24   #5985
Ako nekom treba kod za popust za kupnju nove tesle neka se javi u inbox
treći is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 15:39   #5986
Quote:
Prenio sam komentare pravih vlasnika, radi onoga što je napisao dotični u quoteu ispod.....
Ako nije u desecima tisuća copy pasteanje ne vrijedi ništa (kao i obično). "Statističkom greškom" možeš gledati npr. 1% nečega. To bi bilo 20k automobila u slučaju Tesla-e. Neka je 10k, ma neka je 5k. Copy paste-anje pardeset komentara ili čitanje komentara ispod Youtube videa nema baš nikakvu težinu.

No da bi Musk mogao negativno utjecati na Tesla-u, to svakako. Što dublje gurne nos Trump-u u guzicu, to će dugoročni efekt biti lošiji bilo po njega osobno, bilo po Tesla-u. Trenutno je Tesla dovoljno velika da joj on više niti ne treba.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 15:43   #5987
Quote:
treći kaže: Pogledaj post
Ako nekom treba kod za popust za kupnju nove tesle neka se javi u inbox
Jbate ko da kupujes hamburger na Glovu

Sent from my 2311DRK48G using Tapatalk
Guater is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 17:48   #5988
Quote:
2. I was previously a longtime fan of Musk and his business and technical savvy.
Quote:
4. I practically worshipped musk a few years ago and wss delighted when he achieved status of richest man.
Quote:
19. I've had 7 EVs so far (last gas car I bought was a decade ago now), and four of them have been Teslas. I used to consider Musk a hero for years.
Ne postoji nijedna druga firma za čijeg su se čelnika ljudi ovako osobno vezali pa čak i priznaju da su fanatici bili zbog toga.
Srećom, lakomo i nadrogirano đubre radi sve što treba da ga sve više ljudi mrzi i smatra idiotom.

Balada za moje uši.
Ima ljudi koji imaju osjećaj za moral.
Quote:
PRKYS kaže: Pogledaj post
Svaki dan na fb grupi netko objavi da kupuje Teslu, uvozi, pita za savjet.

Kupuju se ti auti i kupovati će se. Kako stare, padaju cijene i sve veći dio populacije ima mogućnost kupiti.

A likovi koji ne rasuduju svojom glavom, gutaju što im se plasira i na temelju toga odlučuju što će voziti, nek voze VW.

Na krvi milijuna je ta firma nastala. Zar ne? A ovdje imamo samo manipuliranje, izvrtanje istine, i na temelju toga eto netko neće kupiti što mu se sviđa.. Mos mislit.. Zato I kažem tko je radi njega kupio, isti broj radi njega neće.

FVST
A ima i onih koji nemaju.

Quote:
stjepan21 kaže: Pogledaj post
Ako nije u desecima tisuća copy pasteanje ne vrijedi ništa (kao i obično). "Statističkom greškom" možeš gledati npr. 1% nečega. To bi bilo 20k automobila u slučaju Tesla-e. Neka je 10k, ma neka je 5k. Copy paste-anje pardeset komentara ili čitanje komentara ispod Youtube videa nema baš nikakvu težinu.
Nije bit u postotku nego u širenju realnosti i svjesnosti o štetnosti Muska.
Tebe tek čeka buđenje, iste šanse kao da ćeš postati Papa.
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 18:34   #5989
Još kad bi taj svoj lažni moral primijenili i na ostale proizvode i kompanije, di bi nam bio kraj. Ovako su samo licemjerne budale.
NorthBlue is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 18:38   #5990
@I Wonder Mnogi su ga smatrali herojem. Sjetimo se kod nas jednog primjera heroja. Vilija. Kako se pljeskalo po balkonima u "ono" vrijeme. Djeca su crtala vilija...
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 18:50   #5991
Lažni moral zato jer je netko postao svjestan lakomosti i gramzivosti egoističkog nadrogiranog šupka?
Koji mjeri kuruzu i podržava iste one protiv kojih su njihovi očevi i djedovi krvarili?

Ili si ipak ti membership član sekte i sa krive strane nacional-socijalizma?
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 19:38   #5992
Quote:
I wonder kaže: Pogledaj post
Lažni moral zato jer je netko postao svjestan lakomosti i gramzivosti egoističkog nadrogiranog šupka?
Koji mjeri kuruzu i podržava iste one protiv kojih su njihovi očevi i djedovi krvarili?

Ili si ipak ti membership član sekte i sa krive strane nacional-socijalizma?
Odjednom si se osvijestio?

Nisi hodočastio po temama Amazona, kad mu radnici pišaju u boce jer ne smiju stati na WC? Si bio na temi Apple-a dok su ugrađivali zaštitne ograde na hodnike dok su im radnici činili masovna samoubojstva?
Jesi prestao koristiti Kineske proizvode i usluge dok isti rade etničko čišćenje manjina? Jesi pobacao majice koje su djeca u Africi bojala opasnim kemikalijama i od toga masovno umirala?
Imaš li što reći na etničko čišćenje Gaze?

Nemoj mi prodavati fore o sekti, kupi si rađe par knjiga iz povijesti.
NorthBlue is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 19:58   #5993
Quote:
I wonder kaže: Pogledaj post
Ne postoji nijedna druga firma za čijeg su se čelnika ljudi ovako osobno vezali pa čak i priznaju da su fanatici bili zbog toga.
Dobro sad, nekima bi pao na pamet dobro poznati primjer prerano preminuli Steve Jobs i Apple.
Čini se kako veliki inovatori / vizionari imaju velike sljedbe.
Quote:
Srećom, lakomo i nadrogirano đubre radi sve što treba da ga sve više ljudi mrzi i smatra idiotom.
Kako kažu, teško da bismo tipa koji diže u zrak / eksplodira rakete samo za zabavu mogli nazvati lakomim.
Vezano za te rakete, kad ih već spominjemo, relativno je dobro poznato vlasnicima Tesli da je Musk čitao Vodič kroz galaksiju za autostopere Duoglasa Adamsa, jer im je poznato istoimeno uskršnje jaje u Teslama. Manje je poznat jedan Muskov tweet od 15.6.2018: "Foundation Series & Zeroth Law are fundamental to creation of SpaceX". Naime, više od 30 godina ranije, u svojim teen godinama Musk je pročitao novelu The Moon Is a Harsh Mistress Roberta Heinleina, priču o kaznenoj koloniji na Mjesecu koju vodi superkompjuter sa sposobnošću postizanja samosvijesti i smislom za humor. Kompjuter pritom žrtvuje svoj život prilikom pobune. To je postala središnja tema u Muskovom životu: hoće li umjetna inteligencija služiti čovjećanstvu ili će nas uništiti.
Ta tema dodatno je proširena u Muskovom životu pričama o robotima. Isaac Asimov u svojim pričama postavlja temeljne zakone robotike. U svojoj završnoj sceni u noveli Robots and Empire (1985) Asimov izlaže temeljni zakon robotike: Nulti zakon - "Robot ne može nanositi štetu čovječanstvu ili, nečinjenjem, dopustiti da se čovječanstvu nanese šteta."
Vezano opet za tu temu umjetne inteligencije, 2012-e Musk se susreo sa jednim, rekli bismo, prilično pametnim likom imena Demis Hassabis, koji je neuroznanstvenik, dizajner video igara i istraživač AI-a, i koji je postao peterostruki prvak internacionalne "Mind Games Olympiad" koja uključuje natjecanje u šahu, pokeru, Mastermindu i Backgammonu, i koji u svom fancy uredu u Londonu, nećete vjerovati, drži originalno izdanje seminarskog rada Alana Turinga "Computing Machinery and Intelligence", po kojem je snimljen onaj film "Imitation Game" o probijanju Enigme, i po kojem baziramo test je li nam s druge strane čovjek ili kompjuter, te ako, s druge strane, ne možemo utvrditi tko je s druge strane, razumno bi bilo za pretpostaviti da strojevi mogu "razmišljati".
Od 2018-e Musk je u međuvremenu, prije koji dan zapravo, pustio u rad Grok 3, koji je naziv dobio po jednom pak drugom romanu gorespomenutog autora "Stranger in a Strange Land", Roberta Heinleina.

Od 2018-e do danas nije prošlo puno vremena, a Elon Musk se uključio u politiku primjenjujući svoj princip brisanja nepotrebnih koraka i dijelova držeći se svoje filozofije "The best part is no part", dobivši pristup osobnim podacima građana SAD-a i zadirući u upravnu i izvršnu vlast SAD-a.
Dok se cijeli svijet pita tko od dvojca (Trump i Musk) bez kormilara u toj simbiozi je taj koji nosi hlače, pomalo se nazire kako Trump vidi svijet podijeljen na sfere, a Musk svijet vidi upravljan AI-jem, radom robota, za dobrobit čovječanstva.
Gdje je nestao čovjek?
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 21:29   #5994
Quote:
...
Ma boli njega kuki za moral i sve. On je tu da mrzi Musk-a. Tko drugi radi što drugo je irelevantno. Čovjek je uspio Muska ubaciti u razgovor o Mercedesu i BMW-u. To je sve što treba znati o tome.
Nemoj trošiti vrijeme, nije vrijedan toga. Što god da napišeš neće imati apsolutno nikakav efekt na njega. Nikakav.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 22:17   #5995
https://www.index.hr/auto/clanak/tes...lovnica_auto_d

y rwd najeftiniji garancija na bateriju 8 g 160000 km,skupljima y je 200000km
Mahun is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 22:25   #5996
Pitam se zašto je tome tako, kada neki tupe kako su LFP 4x trajnije baterije od NMC.

Jedan korejski Ssangyong može na ogromnom SUV-u jeftinijem od bazne tesle za 4k eur ponuditi 1 milion km garanciju, ima LFP bateriju.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 22:28   #5997
Koliko dođe taj koreac?
Mahun is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 22:38   #5998
37.799 €

https://www.kgmobility.hr/torres_evx

A da ne pričamo da je i opća skoro duplo dulja.
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 23:00   #5999
Quote:
Odjednom si se osvijestio?

Nisi hodočastio po temama Amazona, kad mu radnici pišaju u boce jer ne smiju stati na WC? Si bio na temi Apple-a dok su ugrađivali zaštitne ograde na hodnike dok su im radnici činili masovna samoubojstva?
Jesi prestao koristiti Kineske proizvode i usluge dok isti rade etničko čišćenje manjina? Jesi pobacao majice koje su djeca u Africi bojala opasnim kemikalijama i od toga masovno umirala?
Imaš li što reći na etničko čišćenje Gaze?

Opet ja!
Vezano za Amazon i lakomost koju se poteže za rep, kad su Jeff Bezosa pitali kako se piše profit, odgovorio je p-r-o-p-h-e-t.
Pomalo je paradoksalno da je Walter Isaacson napisao biografije i Steve Jobsa i Elona Muska, dok je recimo isti taj Elon Musk, e sad mi nećete vjerovati kad vam kažem, čitao biografije Walter Isaacsona o Benjaminu Franklinu i Albertu Einsteinu.
Što ste vi zadnje pročitali?

<--- The making of Donald Trump - David Cay Johnston

Quote:
Pitam se zašto je tome tako, kada neki tupe kako su LFP 4x trajnije baterije od NMC.

Jedan korejski Ssangyong može na ogromnom SUV-u jeftinijem od bazne tesle za 4k eur ponuditi 1 milion km garanciju, ima LFP bateriju.
Prije će se auto raspast nego baterija potrošit. Pa je svejedno koliko je km garancija. Kako će jedan, taj, kako se zove, Ssangyong konkurirati Tesli?
-Kazzo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2025., 23:34   #6000
Quote:
-Kazzo- kaže: Pogledaj post

Prije će se auto raspast nego baterija potrošit. Pa je svejedno koliko je km garancija. Kako će jedan, taj, kako se zove, Ssangyong konkurirati Tesli?
Pišeš gluposti kao i obično.

Kompanija postoji od 1954. Nisu se stvorili jučer.

Auto je veliki SUV s 4.71m dužine, visine 1.71m.

Opća garancija je u trajanju od 7 godina (bumper to bumper), u odnosu na 4 kod Tesle. Puno više km uključeno. Baterija je LFP od BYD-a. Auto ima i V2L 3.3kW, ono što model 3, Y, S, X nema.

Nisu ista klasa vozila, Tesla nema ovakav SUV u ponudi.

S obzirom na cijenu, specifikacije, garanciju koja je jača od Tesline, nema potrebe spominjati raspad vozila. Jer auto ima i dugu garanciju na karoseriju.

Baterija je puno veća od Highlandove bazne.

Gepek ima 839 litara...

Ogroman prostor u interijeru.

Bjornov video

Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:35.