|
|
13.11.2024., 20:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2005.
|
Prije 2 godine sam ugovorio osiguranje od otkaza putovanja (mislim da je bilo Allianz) za avio karte, pojavila mi se diskus hernija (rekao bih dosta slično išijasu) i pokrenuo zahtjev za odštetom.
Prilikom ugovaranja mi je rečeno da sve akutne bolesti mogu biti razlog odustajanja, i pod pojašnjenjem što se smatra akutnom bolešću, rekli su mi da se pod akutnim smatraju "sve koje imaju nagao početak, razmjerno kratak tijek i vrlo izražene simptome, npr. upala slijepog crijeva, astma, slomljena kost, gripa, upala pluća itd."
|
|
|
14.11.2024., 13:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2014.
|
Quote:
Lorraine kaže:
Nisam rekla da ne može.
Pod težim bolestima se smatraju bolesti od kojih si životno ugrožen. I one su najčešće pokrivene.
Ali opet ponavljam, obzirom da je osiguranje kupljeno, svi su uvjeti navedeni, samo ih treba pročitati.
|
Bolest – poremećaj određene funkcije organizma sa specifičnim uzrokom i
prepoznatljivim znakovima i simptomima zbog čijeg nastupa ili pogoršanja
ugovoreno putovanje nije započelo ili je već započeto putovanje prekinuto;
Evo,samo sam ovo našla u kilometrima teksta Croatia osiguranja.Ništa nije specificirano,već dosta neodređeno.
|
|
|
14.11.2024., 13:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kreso75 kaže:
Prije 2 godine sam ugovorio osiguranje od otkaza putovanja (mislim da je bilo Allianz) za avio karte, pojavila mi se diskus hernija (rekao bih dosta slično išijasu) i pokrenuo zahtjev za odštetom.
Prilikom ugovaranja mi je rečeno da sve akutne bolesti mogu biti razlog odustajanja, i pod pojašnjenjem što se smatra akutnom bolešću, rekli su mi da se pod akutnim smatraju "sve koje imaju nagao početak, razmjerno kratak tijek i vrlo izražene simptome, npr. upala slijepog crijeva, astma, slomljena kost, gripa, upala pluća itd."
|
I jesi li dobio novce od osiguranja?
|
|
|
14.11.2024., 13:58
|
|
...pahuljice padajte...
Registracija: Sep 2003.
|
@Roza - ako dodje do otkaza svakako se pobrini da je sve popraceno ljecnickom dokumentacijom i pazi na datume. Ako imas dokument u kojem se vidi da te doktor pregledao dan/dva ili na dan putovanja i da u njemu pise nesto tipa "ne preporuca se putovanje" ili "pacijent nije u mogucnosti putovati", to bi trebalo biti ok. Bez dokumentacije tesko da ce ti se ista priznati, isto tako ako je krivi datum (tipa tjedan dana nakon putovanja). Racunaj da ce svu dokumentaciju pregledati ljecnicki konzilij osiguravajuce kuce i budi sigurna da ce traziti svaku rupu gdje ti mogu srusiti zahtjev.
|
|
|
15.11.2024., 14:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lei kaže:
@Roza - ako dodje do otkaza svakako se pobrini da je sve popraceno ljecnickom dokumentacijom i pazi na datume. Ako imas dokument u kojem se vidi da te doktor pregledao dan/dva ili na dan putovanja i da u njemu pise nesto tipa "ne preporuca se putovanje" ili "pacijent nije u mogucnosti putovati", to bi trebalo biti ok. Bez dokumentacije tesko da ce ti se ista priznati, isto tako ako je krivi datum (tipa tjedan dana nakon putovanja). Racunaj da ce svu dokumentaciju pregledati ljecnicki konzilij osiguravajuce kuce i budi sigurna da ce traziti svaku rupu gdje ti mogu srusiti zahtjev.
|
Super si,hvala na informacijama!
|
|
|
12.03.2025., 14:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Molim za pomoć u vezi sljedećeg.
Naime, prije mjesec dana mi je umrla mama i ja se od tada osjećam užasno loše i imam puno problema, od napadaja panike, do depresivnih trenutaka.
Obzirom da imam organizirano poslovno putovanje sa firmom nisam psihički u stanju otići na isto, jer se osjećam loše.
Agenciji smo javili, kolega da ja ne bih mogla na put još 21.2.2025, na mail i šefica koja organizira to putovanje je rekla da se ne može otkazati, niti se može zamijeniti osoba.
Ja sam je isto zvala i dobila isto objašnjenje, na što mi je govorila da je u ovakvim slučajevima dobro promijeniti mjesto boravka i negdje otputovati.
No, ja nisam u stanju, jer se stvarno osjećam loše.
Sad vidim da i na avionskim kartama i smještaju piše da se potvrđuje da je ponuđeno zdrastveno osiguranje i osiguranje od otkazivanja putovanja.
Ne mogu doći do toga da li je to uplaćeno u ovoj karti i dio je cijene karte ili nije.
Što bi značilo ponuđeno? I kako na karti mora pisati da je uključeno i osiguranje od otkaza puta?
Putovanje je 25.03.25.
Firmi moram platiti put ako ne idem na njega i to je 1000 eura, nije baš mali iznos, obzirom na troškove koje sam nedavno imala u vezi sprovoda mame i ostalog.
|
12.03.2025., 16:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Prije svega, moja sućut.
Na tvom bih mjestu tražila napismeno od agencije to što je rečeno usmeno. Isto tako, potraži službenu dokumentaciju odnosno što si točno potpisala kad si platila putovanje.
Ne zaboravi da kao kupac imaš prava i da svoje pitanje možeš postaviti nadležnim organizacijama:
https://www.szp.hr/
https://europa.eu/youreurope/citizen...s/index_hr.htm
|
|
|
12.03.2025., 16:45
|
|
...pahuljice padajte...
Registracija: Sep 2003.
|
Ako je ugovoreno osiguranje od otkaza putovanja onda moras imati valjanu ljecnicku dokumentaciju da nisi sposobna putovati. Zasto ne otvoris bolovanje?
|
|
|
12.03.2025., 22:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
Bolovanje ce je spasiti da ne ide na putovanje ali poznavajuci hrvatske firme i mentalitet nece je spasiti od toga da joj firma posalje racun od tih 1000e za putovanje.... ill skine s place...
a s obzirom po prici i fleksibilnosti firme u ovom slucaju ne bi se niti cudio...
|
|
|
12.03.2025., 22:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Prije svega hvala na sućuti.
Da, razmišljala sam da otvorim bolovanje.
Problem je u tome što je to poslovni put i što pretpostavljam da će razjariti dodatno šefa, jer je rekao da moram refundirati firmi put.
Tako da tu moram oprezno, jer posao mi je naravno važan.
Možda bi bilo najbolje da odem kod šefa i objasnim mu svoju situaciju da ne misli da sam bahata što ne idem na put i ponudim da platim pola iznosa troška puta.
Ne znam, baš je glupo da se ne može karta i cijeli aranžman prebaciti na kolegicu koja bi baš htjela na taj put.
|
12.03.2025., 22:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Raphael Adolini kaže:
Bolovanje ce je spasiti da ne ide na putovanje ali poznavajuci hrvatske firme i mentalitet nece je spasiti od toga da joj firma posalje racun od tih 1000e za putovanje.... ill skine s place...
a s obzirom po prici i fleksibilnosti firme ne bi se niti cudio...
|
Da, mislim da ću to na kraju morati platiti.
|
13.03.2025., 06:08
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
bas bas nikad nisam cula da je nekome firma naplatila troskove jer zbog bolesti nije otisao na sluzbeni put
ako nije placena polica za otkazivanje onda ide na teret firme, pa isla bi do ustavnog suda da mi poslodavac naplati nesto jer sam strgala nogu, dobila fibru ili otvorila bolovanje zbog djeteta
ne vidim da bi trebalo biti drugacije za depresiju osim ako je bas navedeno u ugovoru o radu
|
14.03.2025., 02:52
|
|
Verified!
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
jelena1777 kaže:
Prije svega hvala na sućuti.
Da, razmišljala sam da otvorim bolovanje.
Problem je u tome što je to poslovni put i što pretpostavljam da će razjariti dodatno šefa, jer je rekao da moram refundirati firmi put.
Tako da tu moram oprezno, jer posao mi je naravno važan.
Možda bi bilo najbolje da odem kod šefa i objasnim mu svoju situaciju da ne misli da sam bahata što ne idem na put i ponudim da platim pola iznosa troška puta.
Ne znam, baš je glupo da se ne može karta i cijeli aranžman prebaciti na kolegicu koja bi baš htjela na taj put.
|
Ako otvoris bolovanje i ima lijecnicku dokumentacije, ako i moras firmi platit, valjda ces se bar od osiiguranja naplatitit. Ili firma, pa ce vratit sebi. Razmisli koliko zelis radit u firmi koja te forsira na put i prijeti naplatom.
Inace, vjerojatno se moze platit za promjenu imena na karti, osim ako je Ryanair i sl. Hotel ne bi trebao biti problem. A i ako se placa edukacija, i to je rjesivo. Osim, ako firma ne zeli poslati kolegicu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:45.
|
|
|
|