Svijet Zbivanja u svijetu |
|
|
14.03.2025., 11:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Istina, ne znam šta bi se moralo desiti da AV bude svrgnut, nego žešće sranje tipa 100 mrtvih, mada i tad će prebaciti lopticu na drugu stranu i kriviti opoziciju, strane službe, Šiptare, Ustaše, a njegove pristaše će mu pljeskati, majstor manipulacije i laži...
|
|
|
14.03.2025., 11:15
|
|
Cosa Vostra
Registracija: May 2019.
|
Quote:
stipsa123 kaže:
Jel to onda delije podržavaju onda studente il'i što..
|
Pumpaj! je glavna parola ovih što demonstriraju pa sad zaključi
|
|
|
14.03.2025., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Đoni, Lookey i ostali, ako idete u subotu, ne glumite heroje i čuvajte se.
Sretno!
|
14.03.2025., 11:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
albuss kaže:
Vucic rezim je neusporediv s HDZ om i ovde pricate totalne budalastine.
Pa dosta Srba koji glasaju u inozemetvu vanka po ambasadama i ne ostvare to pravo jer ih docekaju zakljucana vrata ambasade, ili ovi skrate skroz radno vrijeme i maksimalno otezavaju postupke i sve to jer znaju da srbi u inozemstvu glasaju protiv rezima. I te situacije su im normalne svake izbore.
Ovo je recimo nezamislivo u Hrvatskoj, a o drugim stvarima mozemo jos do jutra.
|
Usporedba znači da se dvije stvari postave jedna nasuprot drugoj i ocjenjuju se, nalaze se sličnosti i razlike.
Dakle mogu se i trebaju uspoređivati.
Kolika je ta sličnost, to je drugo pitanje i tu se možemo slagati ili ne.
Osobno, smatram da kod HDZa postoji tendencija prema Vučićizmu, ali bolest (ne znam kako drugačije to nazvati) u toliko uznapredovalom stadiju je kod nas nemoguće vidjeti. I želim da nikad ne budemo takvi, zato i uspoređujem.
|
|
|
14.03.2025., 11:33
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Nas je EU pripitomila i civilizirala. To od srca želim i srbima.
|
14.03.2025., 11:45
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
GuySpy kaže:
Neverovatno koliko lik ne može da izdrži da ne izaziva sranje.
Upravo pravi zid traktorima ispred skupštine i dvora.
To više nisu ni potezi očajnika, to je sad već potpuno oboleo mozak koji ne zna ni gde udara, ni gde je pošao, a gde došao.
Jedino je zastrašujuće što još uvek postoji bar trocifren broj ljudi koji pristaju da slede potpunog manijaka u terminalnoj fazi ludila.
Psihopata u real time-u konstruiše svoj Führerbunker u centru Beograda 
|
Jučer sam napisao kako bi traktori koji su za studente trebali ograditi ćacilend da ne dođe do nereda između njih ali ovi ih sad prvi sami ogradili? Nije više jasno što smjeraju...
|
|
|
14.03.2025., 12:06
|
|
Neregistrirani korisnik
|
Žvalavi ukinuo vlakove.
Kao dojave o bombama.
|
|
|
14.03.2025., 12:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
all_or_nothing kaže:
|
Očekivao sam puno više po pitanju korupcije i pravosuđa, kako je bilo krenulo sa Sanaderom.
Samim ulaskom u EU sve je nekako zamrlo, i dalje se mučimo, a Lauru Kovesi se nastoji maksimalno zaštopat.
|
|
|
14.03.2025., 12:14
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
water strider kaže:
Očekivao sam puno više po pitanju korupcije i pravosuđa, kako je bilo krenulo sa Sanaderom.
Samim ulaskom u EU sve je nekako zamrlo, i dalje se mučimo, a Lauru Kovesi se nastoji maksimalno zaštopat.
|
Ma i ja sam, pogotovo pravosuđa. Ono je naš najveći problem, pošteno i učinkovito sudstvo rješava korupciju.
Na žalost, i u europi je pravosuđe interesna organizacija, tako da nismo ni imali neke šanse.
|
14.03.2025., 12:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Pitao sam se zašto se stalno spominju ćaci za one koji bi u školu pa proguglao:
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/tk...k1vVHJXQUZBQXU.
|
14.03.2025., 12:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Quote:
agentRico kaže:
Žvalavi ukinuo vlakove.
Kao dojave o bombama.
|
Sve bus linije su isto blokirane. A jucer je rezim zaprijetio svim privatnim autoprijevnoznicima i vecina ih je odustala od prijevoza prosvjednicima danas i sutra.
|
|
|
14.03.2025., 12:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
manjinjorgo kaže:
Pumpaj! je glavna parola ovih što demonstriraju pa sad zaključi
|
Menii isto cijelo vrijeme na pameti Ćubi otkako viču pumpaj ( jedva sam uspio to zaboraviti  ). Izvukli su ovaj dragulj iz ustaške blokadne kuharice? 
|
14.03.2025., 12:29
|
|
Mean tomcat
|
Boooom !
Quote:
EKSKLUZIVNO Laura Koveši i Evropsko javno tužilaštvo istražuju slučaj Železničke stanice u Novom Sadu
Evropsko javno tužilaštvo (EPPO) potvrdilo je da je u toku istraga o mogućim zloupotrebama EU fondova vezanih za Železničku stanicu u Novom Sadu.
Evropsko javno tužilaštvo na čijem čelu je Laura Koveši, nakon ranijih upita Nova.rs, saopštilo je za naš portal da zbog velikog interesa javnosti potvrđuju da je u toku istraga o mogućim zloupotrebama EU fondova vezanih za Železničku stanicu u Novom Sadu.
„Kako se ne bi ugrozio ishod ove istrage, nikakvi dalji detalji ne mogu biti objavljeni. EPPO mora odlučiti o izvršavanju svoje nadležnosti kada je počinjena prevara u vezi sa sredstvima EU-a dodeljenim zemljama izvan EU-a ili državama članicama koje ne učestvuju. S obzirom da je šteta za finansijske interese Unije sastavni deo krivičnog dela prevare, kada se ta šteta dogodi u Belgiji ili Luksemburgu (jer se odatle isplaćuju sredstva, gde se nalaze institucije EU-a), postoji nadležnost tih država članica, a time i nadležnost EPPO-a, nezavisno o tome gde se radnja dogodila, tj. na teritoriji treće zemlje)“, piše u dopisu iz Evropskog tužilaštva.
Ovu informaciju naknadno je u razgovoru za Nova.rs potvrdila i Tina Holevot, portparolka Evropskog javnog tužilaštva.
Podsećamo, u padu nadstrešnice u Novom Sadu poginulo je 15 ljudi, a među njima i dvoje dece. Više javno tužilaštvo podnelo je optužnicu protiv 13 osoba, među kojima je i bivši ministar Goran Vesić, ali ona do danas nije potvrđena. Zbog ovog slučaja, studenti su prvo izlazili na ulice na 15 minuta odajući počast poginulima, a nakon nasilja, počele su i studentske blokade. Razjašnjavanje ovog slučaja, u šta spada i objava kompletne dokumentacije o rekonstrukciji Železničke stanice, je jedan od studenstkih zahteva, koji još nije ispunjen.
|
https://nova.rs/vesti/drustvo/eksklu...-u-novom-sadu/
Đe su pare???
|
14.03.2025., 12:33
|
|
Cosa Vostra
|
Quote:
jednoumlje kaže:
Menii isto cijelo vrijeme na pameti Ćubi otkako viču pumpaj ( jedva sam uspio to zaboraviti  ). Izvukli su ovaj dragulj iz ustaške blokadne kuharice? 
|
Dobro kaže Mekousni, sve je to ustaška zavera 
|
|
|
14.03.2025., 12:35
|
|
Neregistrirani korisnik
|
Quote:
DJTcro kaže:
HDZ ima ogroman utjecaj za hrvatsko društvo kao i SNS u Srbiji.
Većina tiskovina je sklono HDZu, zato jer su ovisni o novcima iz državnog proračuna.
HRT i Nova TV su debelo u rukama HDZa, dok je RTL neutralan. Na N1 HR su ostali samo prohadezovski nastrojeni novinari.
U Hrvatskoj mi nemamo oporbenu televiziju kao Nova S ili N1 SRB.
Jedino internetski mediji nisu skloni HDZu.
Ali HDZ nema Pink, Happy, Informer i Kurir, koji neskriveno navijaju za SNS i Vučića.
No HDZ nikada nije imao podršku iznad 50% kao što je imao SNS.
Ono što je razlika između HDZa i SNSa je što je HDZ klasična proeuropska, konzervativna, desno-centristička stranka, a SNSa mafijaška, kult-stranka oko Vučića.
HDZ pobjeđuje na demokratskim izborima, dok su u izbori u Srbiji lažirani.
|
Na stranu mediji iako ti je to krivo. Uzmi samo u obzir državne službe i policiju.
Vučiću vjerojatno svakovnedno dolaze nefiltrirani obavještajni podaci od strane vojnih i civilnih službi koje se bave svime samo ne svojim poslom.
U HR je takva zloupotreba službi NEMOGUĆA.
|
|
|
14.03.2025., 12:37
|
|
Cosa Vostra
|
Quote:
COD2 kaže:
|
Sve je to povezano, Laura, ustaški hit Pumpaj, rumuni koji pljačkaju stanove, Laura je Rumunka (sve jasno), EU koja daje pare za labavu nadstrešnicu....
|
|
|
14.03.2025., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2005.
|
Quote:
Michael Collins kaže:
Đoni, Lookey i ostali, ako idete u subotu, ne glumite heroje i čuvajte se.
Sretno!
|
Hvala, biću na oprezu i verovatno neću ići sam. U ovakvim slučajevima bolje je ići u ekipi.
|
14.03.2025., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2005.
|
Quote:
all_or_nothing kaže:
|
Želim nam to i ja al džaba kad većina neće - ni političke elite ni građani.
|
14.03.2025., 13:36
|
|
Born to die.
Registracija: Jun 2010.
|
kakav bizzaro land majketi. gledam i ne vjerujem.
ogradili ćaciland traktorima, sad postavljaju bodljikavu žicu  pandurija zavjet šutnje
kako čovjek da ne ispali? katastrofa
|
14.03.2025., 13:55
|
|
Mean tomcat
|
Ali kako svaki put nepogrešivo za vođu izaberu "Muju od Doboja" ....
https://www.klix.ba/vijesti/regija/k...caci/250314052
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:04.
|
|
|
|