Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.03.2025., 23:39   #6641
Elon Musk’s biggest lie has probably been that Tesla vehicles are now “appreciating assets.” Not only are Tesla vehicles depreciating at a faster rate than the rest of the market, but the lie was also connected to Musk’s pie-in-the-sky self-driving predictions.

In 2019, CEO Elon Musk claimed that Tesla vehicles became “appreciating assets”:

“Buying a car today is an investment into the future. I think the most profound thing is that if you buy a Tesla today, I believe you are buying an appreciating asset – not a depreciating asset.”

More specifically, the CEO tied Tesla vehicles becoming “appreciating assets” with Tesla increasing the price of Tesla’s Full Self-Driving (FSD) package over time, which Musk said would then increase the value of existing Tesla vehicles.

The CEO even said after the first price decrease in 2023:

“Yes, I think, over time, the price of FSD will increase proportionate to its value. So, with regard to the current price as a kind of a temporary low.”

Yet, Tesla slashed the price by 33% again just a few months later. These lies and failed promises have resulted in Tesla vehicles not only not appreciating in value, but they are also depreciating faster than most vehicles.

Yesterday, we reported that used car market data shows that used Tesla vehicles are losing value at 3 times the rate of the rest of the market.

Other than the actual data pointing to Tesla FSD being at roughly 500 miles between critical disengagmenet, this should be the clearest indicator that Tesla is not going to deliver on its self-driving promises for its consumer fleet.

Tesla itself devalued FSD and it devalues it even more when you trade-in your Tesla vehicle.

FSD is just never going to deliver on what Musk said it would, which is why Tesla is pivoting to an internal geo-fenced fleet of robotaxis in Austin.

It’s really starting to feel like the house of cards is finally falling.

https://electrek.co/2025/03/18/elon-...iating-assets/
Mairon is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 23:44   #6642
Quote:
Mairon kaže: Pogledaj post
Tesla zeloti i fanboyevi se aktivirali i pristigli na otvorenu anketu. Koja naivnost od Drele.

A look at the Tesla news cycle over the past few days would show that one of the biggest stories about the electric vehicle maker involved the results of a survey from German publication t-online. As per the reports, a survey of over 100,000 t-online readers has shown that 94% were not willing to buy a Tesla, and only a minuscule 3% were still willing to consider a vehicle from the American EV maker.

Vijest je buknula tada. Nažalost su došli zeloti i fanboyevi i usrali motku. Do 100k je bilo kako spada, 94 posto ne bi kupilo.

I onda da otvaram linkove koji vode na x profile koji su na platnoj listi i čitat ovakve gluposti...
Imaš kakve dokaze za ovo ili samo obećanja?
DerleT is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 23:51   #6643
Quote:
DerleT kaže: Pogledaj post
Imaš kakve dokaze za ovo ili samo obećanja?
Nemaš dokaz o vrijednosti ankete u ovom trenutku. Ponavljam, anketa je imala rezultat na 100k glasova 94 posto ne.

Ako ti misliš da je trenutni rezultat od 70 posto da bi kupilo validan, nemamo dalje šta razglabati.

Naravno da tesla zelot Sawyer takvo sranje sharea. A ti dalje, kao pravi fanboy. auf Wiedersehen
Mairon is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.03.2025., 23:53   #6644
Znači samo obećanja za sada...

Imaš ti dokaze o vrijednosti ankete na 100k glasova?
DerleT is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 02:02   #6645
Quote:
Elon Musk’s biggest lie has probably been that Tesla vehicles are now “appreciating assets.” Not only are Tesla vehicles depreciating at a faster rate than the rest of the market, but the lie was also connected to Musk’s pie-in-the-sky self-driving predictions.
U Kini bi taj "appreciating asset" mogao još više pasti s obzirom da BYD/Xpeng/Zeekr nude svoju verziju fsd-a besplatno, a još je navodno i bolja (jer je duže testiraju).

Na stranim forumima već duže vrijeme pišu kontra Muska, sad je zavladala panika i među razumnijim korisnicima koji se ne slažu s Muskom, ali im je auto ok i ne bi ga mijenjali za drugi. Ipak, ne znaju što napraviti, čekati da prođe ova priča (koliko dugo) ili se riješiti auta dok još mogu. Jer im skoro svaki dan netko otpadne pa nisu sigurni da li su ti koji su otpali pogriješili, ili oni zato jer još nisu prodali.

ps. ovo s anketom, nakon početnog rezultata 253.000 glasova je došlo s dvije IP adrese u Americi.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 03:01   #6646
Quote:
Frank Knight kaže: Pogledaj post
Zašto onda neprestano ponavljaš da je lvl2 sigurniji od čovjeka, kad (po tebi) lvl2 (ap ili fsd u US koji je također lvl2) ni teoretski ne može skriviti nesreću već isključivo čovjek?
Molim link n tu moju izjavu.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 07:58   #6647
Quote:
Tesla zeloti i fanboyevi se aktivirali i pristigli na otvorenu anketu. Koja naivnost od Drele.

A look at the Tesla news cycle over the past few days would show that one of the biggest stories about the electric vehicle maker involved the results of a survey from German publication t-online. As per the reports, a survey of over 100,000 t-online readers has shown that 94% were not willing to buy a Tesla, and only a minuscule 3% were still willing to consider a vehicle from the American EV maker.

Vijest je buknula tada. Nažalost su došli zeloti i fanboyevi i usrali motku. Do 100k je bilo kako spada, 94 posto ne bi kupilo.

I onda da otvaram linkove koji vode na x profile koji su na platnoj listi i čitat ovakve gluposti...
Šta se sa tobom dogodilo otkada si prodao BEV-a nije mi jasno.. zatrpavaš sve teme o Teslama bezvezarijama a meni/nama spočitavaš kako ne objavljujemo ništa korisno!!Prije si imao zanimljivih objava...ovo sada se neda čitati što i prakticiram. Odakle tolika frustracija, toliko veselje svakim problemom, padom prodaje...
Pa daj barem objavi neku zbirku radova, ukoriči toliki trud, naslovi ga sa "Moja borba" da ostane naraštajima iza nas...
quatro is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 08:14   #6648
Nije se ništa posebno desilo, a i ne radi se od prodaje, nego od Muskovog going full retard trenutka. Pomiješaš to s konstantnim trolanjem Slavonca(valjda vidiš šta piše) I apologetskih Tesla postova ostalih, tipa ovo od Derleta. Čovjek ne znam što je htio dokazati s ovom sjebanom anketom, ili zaista ne kuži neke stvari. Anketu su došli okrenuti fanovi. Rezultat na 100k je bio da ne bi kupili, njih 94 posto. Da, legitimno je da je na kraju skroz obratno, da 70 bi. I to u Njemačkoj...

DerleT je linkao ponosno od najpoznatijeg x Tesla news šerača vijesti, nažalost mnogi tom Sawyeru slijepo vjeruju. I još mene DerleT spomene. Naravno da dobije reakciju.

Btw. Kada sam stavljao nedavno da neki ljudi prodaju Tesle radi ceo-a. To se redikuliziralo ovdje.

Sada imamo situaciju da imamo primjere ovdje, a nema nas puno. Točnije 2.
Mairon is online now  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 08:36   #6649
Quote:
Nije se ništa posebno desilo, a i ne radi se od prodaje, nego od Muskovog going full retard trenutka. Pomiješaš to s konstantnim trolanjem Slavonca(valjda vidiš šta piše) I apologetskih Tesla postova ostalih, tipa ovo od Derleta. Čovjek ne znam što je htio dokazati s ovom sjebanom anketom, ili zaista ne kuži neke stvari. Anketu su došli okrenuti fanovi. Rezultat na 100k je bio da ne bi kupili, njih 94 posto. Da, legitimno je da je na kraju skroz obratno, da 70 bi. I to u Njemačkoj...

DerleT je linkao ponosno od najpoznatijeg x Tesla news šerača vijesti, nažalost mnogi tom Sawyeru slijepo vjeruju. I još mene DerleT spomene. Naravno da dobije reakciju.

Btw. Kada sam stavljao nedavno da neki ljudi prodaju Tesle radi ceo-a. To se redikuliziralo ovdje.

Opusti se...to su samo auti...
quatro is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 08:41   #6650
Quote:
stjepan21 kaže: Pogledaj post
#6644. Teslin FSD je level 2.

ps. Ovi se još nisu dogovorili

https://glassalmanac.com/swedish-ele...esla-vehicles/

Tesla owners in Sweden are currently facing an unprecedented situation. Long lines at Supercharger stations are becoming the norm, turning what should be a simple stop into a grueling ordeal. This growing crisis is not just about waiting for a charge—it highlights a major social conflict between the American automaker and Swedish unions.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 09:28   #6651
Quote:
#6644. Teslin FSD je level 2.
...
#6644 nije moj post već tvoj post.
Daj mi link na moj post gdje tvrdim to što si ti napisao da tvrdim.

Da ponovim, ti si napisao da ja tvrdim:

Quote:
da je lvl2 sigurniji od čovjeka
Gdje sam to napisao? Link.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 09:30   #6652
Quote:
...

I dalje je smiješno. To što prodaje i netko ovdje ne mijenja smiješnu situaciju. Siguran sam da nitko od njih ne čitao životne priče i stavove svih CEO-ova svih firmi od kojih kupuju sve proizvode i koji zarađuju na njima i sa kojom zaradom financiraju svoje osobne stavove.

Musk je puko ko kokica, to uopće nije upitno, ali da je situacija sa prodajom auta smiješna, smiješna je, i treba ju ridikulizirati.

A ovo je tragično: https://x.com/i/status/1902037348654977512

Kako je puko Musk, izgleda da su pukli i određeni ljudi.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 09:35   #6653
Pročitaj dio na koji sam odgovorio.

Pišeš da fsd ne može biti odgovoran jer je lvl2 i odgovoran je isključivo vozač, čak i kad se fsd isključi sekundu prije sudara jer je ionako vozač morao pratiti promet i reagirati prije. Auto eventualno može biti kriv ako ti otpadne volan u vožnji, kao što se znalo dogoditi, ali ćeš opet reći da to nema veze s fsd.

I to je ok, znamo da je kod lvl2 sustava pravno odgovoran vozač, ali čemu onda uspoređivati sigurnost sustava i vozača kad sustav ne može biti kriv (osim u slučajevima koji više spadaju pod alternativu, auti se pobune protiv ljudi itd).
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 10:08   #6654
Quote:
...
I to je ok, znamo da je kod lvl2 sustava pravno odgovoran vozač, ali čemu onda uspoređivati sigurnost sustava i vozača kad sustav ne može biti kriv (osim u slučajevima koji više spadaju pod alternativu, auti se pobune protiv ljudi itd).
Što sam uspoređivao?
Jasno sam napisao da kvaliteta sistema bude vidjela na lvl3:

Quote:
To svakako ne, jer su za sada lvl2 sistemi pa oni ne mogu napraviti nesreću osim kad spriječe vozača da reagira. Kad dođu na lvl3 onda ćemo vidjeti da li rade ili ne rade, a to će tada biti Tesla-in problem...
To je doslovce 1 post, baš ono direkt, iznad onoga kojeg si quote-ao.

Sada FSD može biti kriv ako na neki način spriječi vozača da reagira.

Ono što možemo recimo diskutirati je kako bi se sadašnja verzija FSD-a provela kao lvl3 ili više sistem.

Tu se možemo složiti da se sadašnja verzija ne bi dobro provela na bilo kojoj cesti i bilo kojoj situaciji. Svakako bi imala više udesa nego prosječan vozač kad bi se gledalo cijelo područje na kojem se može koristiti. Zbog overfitinga je na određenim područjima daleko bolja od nekih drugih područja i to možemo vidjeti po statistikama koje korisnici daju. I to je jedan od razloga zašto sam prije napisao i zašto i dalje mislim da će Tesla imati zasebne modele za područja sa Robotaxi uslugom. Posebno trenirane modele koji će na tim područjima biti daleko bolji nego modeli za sva ostala područja.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 10:12   #6655
Quote:
I dalje je smiješno. To što prodaje i netko ovdje ne mijenja smiješnu situaciju. Siguran sam da nitko od njih ne čitao životne priče i stavove svih CEO-ova svih firmi od kojih kupuju sve proizvode i koji zarađuju na njima i sa kojom zaradom financiraju svoje osobne stavove.

Musk je puko ko kokica, to uopće nije upitno, ali da je situacija sa prodajom auta smiješna, smiješna je, i treba ju ridikulizirati.

To što nisi čitao biografiju drugih CEO-a ne znači da ne znaš i nemaš svoje mišljenje o Muskovim postupcima, i da te sam auto koji voziš asocira na Muska. Također si svjestan, htio ili ne, da samom vožnjom tog automobila daješ reklamu Musku i podstreh za nastavak takvog ponašanja.

Što je veći broj onih koji prodaju, to je onima koji ostaju sve teže objasniti zašto ne žele prodati, ako već tvrde da se ne slažu s Muskom. A i što je više onih koji prodaju, to je cijena niža pa se pitaju da li je pametno na vrijeme iskočiti iz tog vlaka.

Vani je to znatno više izraženo nego u Hr, tako nešto sam očekivao od Secunda jer se ne slaže s njegovom ideologijom, na ZK-a sam već i zaboravio jer ga dugo nije bilo, ostali očito opravdavaju (barem potajno) Muskove poteze. I to je njihovo pravo, na kraju krajeva ono što govori Musk se u osnovnim crtama ne razlikuje mnogo od onog što je govorio Milanović, koji je premoćno osvojio izbore.

ps. odluči se, jedan tren tvrdiš da isključivo vozač može biti kriv, drugi tren spominješ statistiku. Statistika je nebitna, po njoj nikad nije kriv fsd.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 10:13   #6656
Quote:

Tragično je da jedna osoba radi sranja i da ima jak utjecaj kakav ima. I to je osoba koja je najbogatija osoba na svijetu. Slažemo se da je Musk pukao.

Nasilje nikad ne valja, uništavanje tuđe imovine pogotovo.

Ali, ne može čovjek na takvom levelu se ponašati kako se ponaša, a da izostanu reakcije, kako kritičke normalne, tako i ovako vandalske. Vandala je uvijek bilo i biti će, bilo da se to radi o ovom slučaju ili nekom trećem.

Očito je nezadovoljstvo dijela share holdera s Muskom. I to nije za zanemariti. Lik da ima imalo obraza bi odjebao iz Tesle i prepustio recimo Larsu vođenje. Taj lik je ugodan. Ok, možda nekima nije moralno što netko i na tom levelu šuti i pravi se da je sve ok. Musk radi štetu i njima i svima okolo. No, vjerujem da bi se požar smirio da ovaj odleprša.

Baviš se politikom? Ok, bavi se full time, očito ga to zanima.

Lik je svaki dan uz preCjednika, gdje on tu i ovaj.

Sad je došlo do toga da već neki period se vozi s njim u njegovoj limuzini. Kao da se radi o bračnom drugu, skupa sjede na zadnjem sicu svaki dan u autu.

Gdje je on u Tesla priči, nema ga, nema ga još od prošle godine tamo pred kraj ljeta.

--------------------------------------------------------------------------
Tesla izbačen sa sajma automobila u Vancouveru

TESLA je uklonjena s popisa sudionika ovogodišnjeg Međunarodnog sajma automobila u Vancouveru zbog zabrinutosti za sigurnost, potvrdio je izvršni direktor događaja. Eric Nicholl izjavio je da su organizatori zamolili proizvođača električnih automobila da se povuče zbog "primarne brige za sigurnost radnika, posjetitelja i izlagača".

Dodao je kako je Tesli pruženo "više prilika za dobrovoljno povlačenje", no odluka je donesena kako bi se svi sudionici mogli "u potpunosti usredotočiti na pozitivan sadržaj događaja".

Sajam, koji se održava u Vancouver Convention Centreu, počinje danas i traje do nedjelje.

https://www.index.hr/auto/clanak/tes...lovnica_auto_d

Musk može ispraviti puno toga javnom isprikom i povlačenjem iz firme kojoj radi samo štetu. Firma koja hrani apsurdan broj ljudi. Naravno, bilo bi dobro da se i iz politike makne...
Mairon is online now  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 10:48   #6657
Quote:
...
Što je veći broj onih koji prodaju, to je onima koji ostaju sve teže objasniti zašto ne žele prodati....
To uopće nije teško objasniti velikoj većini.
Nisam kupio auto zbog Muska, neću ga niti prodati. Nisam kupio Boschov frižider zbog Boschovog CEO-a, neću ga zbog njega niti prodati. Ne kupujem stvari koje koristim da bi dao statement niti da bi podržao CEO-a proizvođača tih stvari pa ih niti ne prodajem zbog tog razloga.
Ako netko kupuje stvari kao statement, neka onda i proda kao statement, ali ja zadržavam pravo da mu se smijem i prilikom kupnje i prilikom prodaje.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 10:49   #6658
Quote:
...
Ali, ne može čovjek na takvom levelu se ponašati kako se ponaša, a da izostanu reakcije, kako kritičke normalne, tako i ovako vandalske. Vandala je uvijek bilo i biti će, bilo da se to radi o ovom slučaju ili nekom trećem.
...
U potpunosti se slažem.
stjepan21 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 13:05   #6659
Quote:
To svakako ne, jer su za sada lvl2 sistemi pa oni ne mogu napraviti nesreću osim kad spriječe vozača da reagira. Kad dođu na lvl3 onda ćemo vidjeti da li rade ili ne rade, a to će tada biti Tesla-in problem.
KAKO išta može spriječiti vozača da reagira ako VOZAČ VOZI na Lvl2, kao što si bezbroj puta tvrdio?

Quote:
To što si napisao kao primjer nije smanjenje broja smrtno stradalih (a ja sam rekao smanjenje broja smrtno stradalih). Ne možeš shvatiti jednu tako kratku i jednostavnu rečenicu, gdje bi shvatio cijelu jednu regulaciju ili više njih. Ne shvaćam o kakvoj razini retardacije se ovdje radi iskreno....
Naravno da jest dokaz.
Softversko govno upravlja autom i ubije ljude.
Quote:
Opet, ovakva situacija je irelevantna za broj smrtnih slučajeva prouzročenih od strane nekog sistema jer je za lvl2 sustav (a to je AP i NoAP a i FSD) odgovoran samo i jedino čovjek. Sistem može biti upaljen i nikad se ne ugasiti. Sistem je kriv kad spriječi čovjeka da reagira a "tin tin" 3 sekunde prije sudara nije nikakvo spriječavanje, ako išta, radi se o dodatnom upozorenju budali koja ne pazi na promet oko sebe i lvl2 sustav koristi kao lvl3 ili 4.
Čovjek je odgovoran a gore pišeš da sustav može spriječiti čovjeka?

jesi ti imalo normalan?

Quote:
Zašto onda neprestano ponavljaš da je lvl2 sigurniji od čovjeka, kad (po tebi) lvl2 (ap ili fsd u US koji je također lvl2) ni teoretski ne može skriviti nesreću već isključivo čovjek?
Auhhhhh...ovo boli.
Stjepan na intenzivnoj njezi, smišlja neku glupost da bi opravdao svoje fantazije.
Quote:
Na koju od stotina izjava gdje si pisao da na Lvl2 uvijek čovjek vozi?
I wonder is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2025., 13:44   #6660
Quote:
To uopće nije teško objasniti velikoj većini.
Nisam kupio auto zbog Muska, neću ga niti prodati. Nisam kupio Boschov frižider zbog Boschovog CEO-a, neću ga zbog njega niti prodati. Ne kupujem stvari koje koristim da bi dao statement niti da bi podržao CEO-a proizvođača tih stvari pa ih niti ne prodajem zbog tog razloga.
Ako netko kupuje stvari kao statement, neka onda i proda kao statement, ali ja zadržavam pravo da mu se smijem i prilikom kupnje i prilikom prodaje.
Samo što ti nitko neće popušiti tu priču. Isto tako možeš s balkona vikati "Za dom" jer si fan Ivana Zajca i njegove opere Nikola Šubić Zrinski, ali će ipak svi pretpostaviti da si desničar.

Oko ceo Boscha ne postoje takve konotacije. Da postoje, bilo bi i reakcije. Npr. Adidas je krajem 2022. odlučio maknuti s polica Yezzy tenisice iako su iste bila najprofitabilnija linija u povijesti te marke. Kakve veze imaju tenisice s antisemitizmom? Očito imaju.
Frank Knight is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:40.