Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Eurosong

Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.04.2025., 18:30   #4801
Federacija talijanske glazbene industrije (Fimi) je objavila novu listu najslušanijih i najprodavanijih pjesama i albuma u Italiji za razdoblje od 4. do 10. travnja. Nema velikih promjena, Ollyjeva pjesma "Balorda nostalgia" je i dalje na vrhu, a Corsijeva "Volevo essere un duro" je pala na 14. mjesto. Na listi albuma, došlo je do promjene pa je tako Corsijev album "Volevo essere un duro" na prvom mjestu (prošli tjedan je bio na 16. mjestu), Artie 5ive je s albumom "LA BELLAVITA" pao na drugo, a Olly na treće mjesto. Liste možete pogledati na ovom linku.
duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2025., 23:07   #4802
Corsijevw Cigarette su mi na repeat, fantastična stvar.
Old 12.04.2025., 10:20   #4803
Buongiorno, forumaši!
Evo kako izgleda atmosfera na jednom od Corsijevih koncerata (Perugia, mislim), publika se odlično zabavlja! I meni je pjesma "Sigarette" jedna od najboljih na albumu.
Usput, jeste li vidjeli kako Mahmood promovira novootvorenu trgovinu Louis Vuitton u Milanu i znate li što su "spaghetti à la Mahmood"?

duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2025., 14:52   #4804
Bože kako lijep čovjek
Old 12.04.2025., 20:20   #4805
Talijanski film "Fuori" u kojemu glume Elodie, Valeria Golino i Matilda De Angelis (suvoditeljica festivala u Sanremu 2021. godine) je uvršten u službeni, natjecateljski program 77. filmskog festivala u Cannesu. Film redatelja Maria Martonea je smješten u Rim 1980. godine i govori o životu spisateljice koja zbog krađe dragulja završava u zatvoru. Tamo upoznaje političku aktivisticu i kriminalku koja joj postaje prijateljicom i vraća volju za životom i pisanjem. Nagađa se kako bi ovaj film mogao biti talijanski kandidat za nagradu Oscar 2026. godine. Complimenti!

duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2025., 22:02   #4806
Ne znam jesam li već spominjao ali RD često pusti Nostalgiju i moram priznati da bi to bio još jedan top5 za Italiju da je otišla na ESC
Stvarno čupa numera
Old 13.04.2025., 00:30   #4807
Slažem se, @scatola, pjesma "Balorda nostalgia" je stvarno prelijepa. Često ju čujem u talijanskim emisijama u obliku kratkog isječka i uvijek se oduševim!
Evo još par kratkih vijesti prije buonanotte.
Mahmood je 10. travnja gostovao u emisiji "Splendide Cornice" na Rai 3 i, skupa s komičarkom Geppi Cucciari (suvoditeljicom ovogodišnjeg Sanrema), izveo pjesmu "Spunta la luna dal monte". Izvedba je fantastična, a posvetio ju je sardskoj umjetnici Mariji Lai. Prevest ću intervju danas ili sutra.
Settembre (pobjednik kategorije Nuove proposte) je snimio novu reklamu za Timvision, možete ju pogledati na ovom linku!
duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2025., 16:40   #4808
Buongiorno, forumaši!
Tommaso Ottomano (gitarist koji je pratio Corsija na Sanremu) je dao intervju za talijanski dnevnik La Stampa. Na početku članka se govori o tome kako je Ottomano poznati redatelj koji je već osvojio MTV nagradu za najbolji videospot ("Loneliest" grupe Måneskin) i kako danas surađuje s brojnim modnim brendovima. Intervju je napravljen u Maremmi (gradiću iz kojeg je i Corsi). Ottomano prvo objašnjava kakav je osjećaj biti na pozornici festivala u Sanremu, ima dosta proba prije nastupa, puno je emocija. Corsi i on skladaju onda kada osjete inspiraciju, nema nekog zadanog rasporeda, često se znaju i posvađati, ali su uvijek iskreni jedan prema drugom. Što se tiče uspjeha pjesme "Volevo essere un duro", Ottomano misli kako je publika prepoznala iskrenost i kako se svatko može poistovjetiti s pjesmom, i odrasli i djeca. Ottomanov tipičan dan je prilično dosadan, malo sviraju, malo skladaju, a ako se ne vide (Ottomano živi u Milanu), onda dugo razgovaraju telefonom. Gitaru je počeo svirati slučajno kada ju je vidio na prijateljevom zidu, nije išao u glazbenu školu, nego ju je sam naučio svirati, uz par instrukcija. Kaže kako ga najviše ohrabruju kritike, imao je bend kad je bio manji, imali su čak i ugovor sa Sonyjem, ali to nije bilo za njega. Njegovi uzori su iz prošlosti, nema ih među novim izvođačima. Smatra kako većinu talijanske glazbe danas pišu isti autori, dok Corsi sam sklada i to njegove pjesme čini osobnima. U zadnje vrijeme više pažnje posvećuje režiranju spotova, ponovno naglašava kako voli prepoznati umjetnike s jedinstvenim izričajem (navodi primjer Battistija čije su pjesme uvijek jedinstvene) i za njih voli režirati spotove. Nastup na ESC-u će biti manje zahtjevan od onoga na Sanremu jer se ne pjeva uživo, a nakon toga će se posvetiti kinu. Režirat će kinematografsku operu, osmišlja i glazbu, kaže kako je vizualni dio za njega jednako važan kao i pjesme.

duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2025., 20:40   #4809
Talijanski komičari, poznati pod imenom Le Coliche, su napravili parodiju pod nazivom "Kako je nastao Lucio Corsi". U videu sudjeluje poznati talijanski pjevač Daniele Silvestri, glumi znanstvenika koji želi napraviti glazbenika koji će se svidjeti svima. U Corsijevo tijelo je već ugradio 70% DNK pjevača Lucia Battiste i čeka ostale sastojke (između ostaloga i uši Topa Gigia). Ne znam je li mi ovo smiješno ili malo čudno. Za video ne treba prijevod, mislim da je prilično jasan.

duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2025., 18:20   #4810
Buonasera, forumaši!
Dakle, Mahmood je gostovao u emisiji "Splendida Cornice" na Rai 2. Govori o tome kako je umjetničko ime Mahmood izvedenica prezimena (Mahmoud), ali može značiti i "my mood" jer u pjesmama opisuje svoje raspoloženje i htio je nadimku dati dvostruko značenje. Veliki je obožavatelj emisije i voditeljice Geppi Cucciari, dobro su se upoznali još na Sanremu. Geppi kaže kako se Mahmood obično ničega ne boji, ali on kaže kako ga je bilo strah festivala u Sanremu jer nije znao što očekivati i ispalo je lijepo iskustvo. Geppi spominje kako je Mahmood u 2024. godini bio najtraženiji talijanski izvođač na Googleu, on kaže kako se tražio samo jednom u prošloj godini (tražio je svoju visinu na Wikipediji). Kaže kako je visok 1.82m, to je provjerio i na Sardiniji, mjerio se u apoteci. Voditeljica ga pita što je još o sebi našao na Wikipediji. Mahmood odgovara kako je našao da je izbijelio kožu, kako je operirao uši i usne, ništa od toga nije točno. Kaže kako bi mu se svidjelo pitanje "kako je izgledao Alessandrov školski dnevnik?", sjetio se kako je naletio na mamin dnevnik iz osnovne škole u kojem, na svake tri stranice, piše kako mu mama ima glavu u oblacima. Isti problem je imao i Mahmood. Učio je svirati gitaru kao mali, profesor mu je usadio ljubav prema glazbi, inače je slušao Stevie Wondera i Fugees. Govori o svojem porijeklu, a osobina po kojoj bi se reklo da je iz Milana je da uvijek trči kad kasni (dok govori, ispod pišu smiješni komentari, pa tako ovdje piše "brončani iz Milana"). Kao netko sa Sardinije, voli dijeliti stvari, družiti se, jesti i piti s prijateljima i obitelji. Voditeljica ga pita prijevod nekog sardskog izraza koji je rekla njegova mama nakon pobjede na Sanremu (2019. godine). I mama i on su uvijek bili s obje noge na zemlji. Smatra kako je sardski jezik muzikalniji od talijanskog jer malo podsjeća na španjolski jezik. Govore o Ornelli Vanoni i njihovom duetu, "Sant'Allegria", kaže kako je mlađa od većine mladih, uvijek mu ostavlja poruke na sekretarici, oboje vole crno vino. Kao mali je volio Pokémone i Digimone, a igrao se u ormaru koji je nazvao Podilandia ("pò di landia"). Geppi analizira neke stihove njegove pjesme "Sottomarini", recimo: "cerchi privacy, ma non la dai, che te ne fotte se amo lui o amo lei?", o tome je li bitno voli li njega ili nju. Mahmood kaže kako ljudi vole sve znati o drugima, čak i previše toga.

duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2025., 18:30   #4811
Neznam jel već bilo komentara, al Lucio izgleda kao da ima 50+ godina, a on 31 godinu.

drugs & alcohol?

Old 15.04.2025., 00:20   #4812
@mickey, nemam pojma zašto izgleda starije, nisam baš razmišljao o tome.
Evo još par kratkih vijesti prije buonanotte!
Amadeus i Lorella Cuccarini su u subotu, u emisiji "Amici", izveli obradu pjesme "Oh mamma mia", koju inače izvode Guè i Rose Villain, jako zabavno i netipično za Amadeusa, možete ih pogledati na ovom linku!
Lucio Corsi je u subotu imao promociju novoga albuma u "Dischivolanti" (trgovini pločama) u Milanu, a održao je i mali koncert, koja prelijepa atmosfera!
Nagađa se kako će Topo Gigio (poznati talijanski lutak, nastupao je s Corsijem u večeri covera) čitati glasove talijanskog žirija u finalu ESC-a, ali još ništa nije potvrđeno.
duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 10:02   #4813
Lucio je izjavio da nikada nije konzumirao drogu.
Može biti genetika ili neki poremećaj prehrane. Zato i je dosta izboran i djeluje starije.

duboy
Amadeus učestao na Canale 5.
Sve mi miriše na plan B - prijelaz na Mediaset ukoliko s Warnerom ne bude išlo. Mislim da će konačni test biti gledanost emisija Like a star (2/25) i Raid the cage (9/25).

Brkovi? Damiano, Mahmood...
Jedva sam se s oblikovanim obrvama pomirila, sad će najezda chevron brkate ekipe. Jedan je Tom Selleck
cukerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 16:15   #4814
Quote:
duboy23 kaže: Pogledaj post
Nagađa se kako će Topo Gigio (poznati talijanski lutak, nastupao je s Corsijem u večeri covera) čitati glasove talijanskog žirija u finalu ESC-a, ali još ništa nije potvrđeno.
Malo sam se išao informirati tko je taj lutak pa sam naišao na taj video nastupa iz večere obrada. Definitivno zanimljivo ako on bude čitao glasove žirija, jedva čekamo probe čitanja glasova s njim i inicijalne reakcije voditelja
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 18:05   #4815
Buonasera, forumaši!
@cukerina, zanimljivo razmišljanje, mislim da si u pravu što se tiče Amadeusa. Nekako mi se čini da je netko kao on ipak naviknuo na više medijske pažnje, a to je i imao na Rai-ju. Ne znam koji je bio razlog njegova odlaska (politika na Rai-ju ili želja za promjenom), ali mi se čini da je prelaskom na NOVE postao neprimjetan. Na programu NOVE najbolje funkcionira emisija "Che tempo che fa", Fabio Fazio se odlično snalazi, imaju oko 12% gledanosti i najviše komentara na društvenim mrežama. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako Mediaset podnosi prijavu za organizaciju festivala u Sanremu i Amadeusov prelazak na neki njihov program. Ili prijavu svih emitera, a onda preslagivanje voditelja.
Što se tiče brkova, znamo da Talijani diktiraju modne trendove. Mahmood je rekao da voli eksperimentirati s licem pa mislim da su i (privremeni) brkovi dio toga. Inače, primijetio sam da su u Italiji široke hlače ponovno u modi.
@MF, i meni bi bilo zanimljivo da Topo Gigio čita glasove žirija. Ako ništa, ljudi bi bili manje ljuti na pročitane glasove. Tko bi se mogao naljutiti na lutka?
duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 18:15   #4816
Quote:
duboy23 kaže: Pogledaj post
@MF, i meni bi bilo zanimljivo da Topo Gigio čita glasove žirija. Ako ništa, ljudi bi bili manje ljuti na pročitane glasove. Tko bi se mogao naljutiti na lutka?
Samo čekaj da mi ne boduju favorite, da vidiš kako ću se naljutit na lutka
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2025., 20:30   #4817
@MF, za svaki slučaj, možda je vrijeme da naučiš nove talijanske riječi: benedetti i maledetti!
Večeras u emisiji "Stasera c'è Cattelan" na Rai 2 gostuju The Kolors (napokon, trebali su gostovati još prije dva tjedna) i Shablo (nastupio je na Sanremu s pjesmom "La mia parola" uz Guèa i Joshuu). Emisija počinje u 00:10h i traje do 01:25h, a možete ju pogledati na ovom linku! Sutra ću prevesti oba intervjua!

duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 00:30   #4818
Evo još par kratkih vijesti prije buonanotte!
I Tommy Cash će večeras gostovati u emisiji "Stasera c'è Cattelan" na Rai 2!
Achille Lauro je u ponedjeljak održao mini koncert na Piazza di Spagna u Rimu kao najavu za svoj novi album koji će biti objavljen 18. travnja.
Još tri pjesme sa Sanrema su dobile zlatnu nakladu (više od 100.000 prodanih primjeraka), to su: "Il ritmo delle cose" (Rkomi), "Chiamo io chiami tu" (Gaia) i "Dimenticarsi alle 7" (Elodie), complimenti!
duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 16:14   #4819
Corsi je započeo sa turnejom, izgleda mi super ono šta vidim na insta, baš ono, za otići u klub, popit 4-5 piva, naskakat se na dobri stari rock'n'roll.

Podržavam čitanje glasova Topo Gigia, presladak je i svakako će proći zapaženo - obožavam chillax Talijana oko ovogodišnjeg ESC, sve je tako neopterečujuće, kako to obično i biva s njima. :zen:
Old 16.04.2025., 16:55   #4820
Buonasera, forumaši!
The Kolors su jučer bili gosti u emisiji "Stasera c'è Cattelan". Prvo su izveli pjesmu "Tu con chi fai l'amore", najemitiraniju pjesmu na talijanskim radio postajama. Cattelan kaže kako se već dugo dogovaraju za intervju. Grupa se upravo vratila s koncerta u Vilniusu, bilo je jako hladno, ali su imali lijepu europsku turneju. Pjesmu "Tu con chi fai l'amore" su napisali Tropico i Calcutta (oboje su poznati talijanski izvođači), o prijavi na Sanremo su odlučili u studenom tijekom leta Rim-Milano. Pjesma je napisana samo deset dana prije objave popisa izvođača. Tijekom izvedbe na Sanremu im se pridružio Fru iz grupe komičara The Jackal, nisu znali da će se to dogoditi, iako se on predstavio kao plesač grupe The Kolors. Smiju se njegovoj faci tijekom nastupa! Kasnije se komentiralo kako se na pozornicu može doći i ako se ne zna plesati, što je pohvalno. Članovi grupe su odrasli zajedno, inače su rođaci, oduvijek su sanjali o glazbi. Prvi koncert su imali 4. srpnja 2009. godine, nastupali su u klubu "Le scimmie" u Milanu. Stash govori o bubnjaru grupe s kojim se često teško sporazumijeva tijekom koncerta, ali koji je fantastičan i daje mu savjete. Taj bubnjar ima neki izraz lica koji koristi dok sviraju, često isplazi jezik u kutu usana. Inspiraciju nalaze u britanskoj grupi The bloody beetroots. Ovo ljeto će nastaviti s turnejom. Kažu kako su, prije pjesme "Italodisco", prodavali ulaznice koncerata po nižoj cijeni jer su se bojali kako se neće prodavati. Ali, s time su nastavili i nakon velikog uspjeha te pjesme.
duboy23 is online now  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:38.