Prekršajno i kazneno pravo Prometni prekršaji, istrage, pretrage i pregledi, zatvor, novčane kazne i dr. |
|
|
11.05.2024., 14:11
|
|
Klošar
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Evolution28 kaže:
Ma lik je teski psiho s kojim ak se ne slazes te prozove budalom, uhljebom ili autisticnim.
Svako malo bi nekog tuzio i pokusao izvuc novce na neke svoje konfabulacije.
Bolovanje, LTO, teska torba od dostave, krsenje njegovih "prava".........
|
I ja sam psiho samo drugog kalibra  Uletio sam malo komentirao iako nisam ni znao cijelu situaciju.
Ovo mi dode odmor poslije slaganja drva 
|
|
|
12.05.2024., 22:29
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Willie Scott kaže:
Zakon i red i lakša tjelesna ozljeda? Vidim da se tebi malo više toga pomiješalo u "glavi", ali da, ovo nije Amerika nego balkanska komunistička vukojebina koja će takva i ostat dok god u njoj obitavaju ovakvi kao ti.
|
ma stvar je da odvjetnik procijeni ima li druga strana novaca, ne imovine, novaca..... i naravno nece raditi ako je neka jajara na drugoj strani na postotak.
ono neki lik koji radi na crno, blokiran, nije da nema novaca ali sve na crno i ne mozes mu nista.... zasto bi odvjetnik trosio svoje vrijeme i sve na jajaru od koje nikada nece nista dobiti.
dobijes parnicu a nikada se ne naplatis. super
|
|
|
13.05.2024., 07:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Willie Scott kaže:
E, dobro. Ali gospoda megauhljebi imaju tarife koje da je riječ o bilo kojem normalnom biznisu bi se sjeo kod njega 5 min., .
|
Tarife im je propisao netko drugi.Piše "započeti sat" pa sa ti budi 5 ili 55 minuta.
I bravar će ti naplatit 5 minuta varenja a u najboljem slučaju ostavit ćeš mu za pivo.Dođu mu petorica po 5 minuta a on sam da kupuje elektrode,žicu ili plin.Odakle da kupi kad nije ništa zaradio.
Sam napiši tužbu,ima ih na internetu.
Quote:
Evolution28 kaže:
A i preporucam ti da pregledas jos jednom ovaj link kaj ti je Sivkic puknuo pa se skoncentriras na dio di ti pise da se LTO privatnom tuzbom podnosi 3.mj nakon sto je ozljeda nastala.i
|
Neće on njega tužit za LTO nego samo za odštetu tako da je rok duži.
Hebi ga, nismo mu rekli da mora platit i sudsku taksu kod predaje tužbe 
|
11.01.2025., 09:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2004.
|
Naletio sam na ovaj članak i ostao zapanjen. Ukratko, zbog remećenja javnog reda i mira jedan je kažnjen s 1600 eura zbog nošenja kokarde, jedan s 1100 jer je nosio majicu na kojoj veliča Republiku Srpsku a treći jer je to uslikao i objavio na facebooku.
Gledam zakon i piše "Tko na javnom mjestu izvođenjem, reporduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 700,00 do 4000,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana."
Jel ima neki popis zabranjenih simbola zbog kojeg te mogu opelješiti s 4000 eura po džepu? Meni je ovo remećenje javnog reda bilo za slučajeve kakvi su se i navodili ovdje po forumu: netko se napije pa počne vrijeđati, vikati po ulici. Ali da se kažnjavaju ljudi jer nose majicu na kojoj je RS, i još ako to objave na facebooku. To mi vuče na Sjevernu Koreju.
|
|
|
02.05.2025., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Vidim da nema nikakvog odgovora pravnih stručnjaka, a baš sam se ponadao da ću dobiti nekakvo stručno mišljenje. U međuvremenu, sličnih slučajeva ima sve više. Evo zadnjeg:
"POLICIJA u Bjelovaru provela je obradu slučaja vezanog uz jedan komentar na društvenoj mreži, objavljen ispod članka lokalnog portala koji je govorio o radu djelatnika u javnoj službi.
"Komentar je sadržavao skraćenicu koja se često tumači kao uvredljiva prema policiji i drugim službenim osobama, a objavljen je tako da je bio dostupan široj javnosti. Zbog takvog javnog izražavanja, protiv 36-godišnjakinje koja je objavila komentar podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog narušavanja javnog reda i mira", kazali su za Bjelovar.live iz policije.
Kako neslužbeno doznaje regionalni portal, radi se o komentaru u kojem je spomenuta napisala ACAB, što je skraćenica izraza all cops are bastards (svi su policajci kopilad), a isto je i s korištenjem brojke 1312, što je šifra za ACAB, samo prema redoslijedu slova abecede."
Šta to sada znači, ako ja ovdje npr. napišem 1312, može mi pokucati policija na vrata i uručiti mi kaznu zbog narušavanja javnog reda i mira? Jel ovo zapravo uvod u cenzuru na internetu?
|
|
|
03.05.2025., 07:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Naravno da može.Odkad se na netu nekažnjeno (ok,neke ni ne uhvate) može vrijeđati?To nije cenzura.
|
03.05.2025., 08:33
|
|
Registrirani korisnik
|
To nije vrijeđanje, nego iskazivanje nezadovoljstva. Ja nisam ni znao što je taj ACAB dok nije bio neki sličan slučaj prije par godina. Ali 1312... meni je to sumanuto. Tko određuje što predstavlja vrijeđanje i kakve je simbole zabranjeno nositi? Plus visina kazne, ako netko vrijeđa na internetu uobičajeno je da mu se ograniči komunikacija ili privremeno disejbla account, ili mogućnost komentiranja. Ali da dobije kaznu od 1000 eura za to, ja nisam pravnik, ali to je stvarno nesrazmjerno težini tog prekršaja.
|
|
|
03.05.2025., 08:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2020.
|
Quote:
faetont kaže:
Ali da dobije kaznu od 1000 eura za to, ja nisam pravnik, ali to je stvarno nesrazmjerno težini tog prekršaja.
|
Nisam ni ja pravnik ali kroz edukaciju se to lako savlada. Imaš upravni zakon koji kaže da sve što moraš imat obvezno je besplatno ali osobnu kartu ipaK naplacuju. Tekuci racun moraš po zakonu imat ali... židovi. I ne smije kazna biti veca nego ucinjeno djelo. I to što si se iznervirao spada u to.
|
03.05.2025., 09:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2020.
|
Quote:
faetont kaže:
Evo zadnjeg:
"POLICIJA u Bjelovaru provela je obradu slučaja vezanog uz jedan komentar na društvenoj mreži, objavljen ispod članka lokalnog portala koji je govorio o radu djelatnika u javnoj službi.
"Komentar je sadržavao skraćenicu koja se često tumači kao uvredljiva prema policiji i drugim službenim osobama, a objavljen je tako da je bio dostupan široj javnosti. Zbog takvog javnog izražavanja, protiv 36-godišnjakinje koja je objavila komentar podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog narušavanja javnog reda i mira", kazali su za Bjelovar.live iz policije.
|
Ako vrijeđaš policiju to je javni red i mir? U kojem svemiru? Misli se na javnost a ne službene osobe. Ako napadneš nastavnika u školi da li je to javni red i mir?
Pa ja neznam takve banalne stvari se događaju i nitko da ne reagira.
Taj komentar ne spada u javni red i mir, ako želiš mir imaš pravo otic doma i spavat a ako ni to ne možeš onda služi zakon o javnom redu i miru.
|
06.05.2025., 07:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
faetont kaže:
To nije vrijeđanje, nego iskazivanje nezadovoljstva. Ja nisam ni znao što je taj ACAB dok nije bio neki sličan slučaj prije par godina. Ali 1312... meni je to sumanuto. Tko određuje što predstavlja vrijeđanje i kakve je simbole zabranjeno nositi? Plus visina kazne, ako netko vrijeđa na internetu uobičajeno je da mu se ograniči komunikacija ili privremeno disejbla account, ili mogućnost komentiranja. Ali da dobije kaznu od 1000 eura za to, ja nisam pravnik, ali to je stvarno nesrazmjerno težini tog prekršaja.
|
Iskazivanje nezadovoljstva bi bilo da kažeš/napišeš da ne rade dobro svoj posao.
Sudskia praksa određuje da li je prekršaj ili nije.
Kazna je od 700 do 4000 eura.Kada ide optužni prijedlog za to policija može zatražit od suda da osobu kazni sa najvećom kaznom ali sud nije obavezan postupiti po zahtjevu policije po pitanju kazne.Mogu ga kazniti i sa par sto eura.
Nisam ni ja znao da su brojevi isto kažnjivi.
|
06.05.2025., 07:09
|
|
Precjednik vijeca
Registracija: Jul 2009.
|
Vjerujem da je u Indiji kaznjivo vrijedjanje krava.
U Njemackoj, rcimo, ACAB nije kaznjiv. Neka fora sa slobodom govora ili tako neka glupost.
https://www.liberties.eu/en/stories/...sn-13185/32045
|
07.05.2025., 07:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Naravno kad ne govore engleski nego njemački.Ali je zato kažnjivo HH i 88.
|
08.05.2025., 11:38
|
|
Precjednik vijeca
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
sivkić kaže:
Naravno kad ne govore engleski nego njemački.Ali je zato kažnjivo HH i 88.
|
Pa da, zaboravio sam da se kod nas govori engleski, pa su, logicno, ACAB i 1312 kaznjivi.
|
09.05.2025., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma qurac,mi govorimo sve svjetske jezike.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:22.
|
|
|
|