|
|
16.05.2025., 22:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2024.
|
|
|
|
17.05.2025., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2025.
|
Quote:
Mari007 kaže:
Pozdrav svima, ima li itko informacije kada će biti puštena u prodaju zgrada u Čavićevoj B3, s obzirom da se u bankama postrožuju mjere od 1.7. a obrada kredita traje jako dugo 
|
Itko u istoj situaciji??
|
|
|
17.05.2025., 21:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
Mari007 kaže:
Itko u istoj situaciji??
|
Ako znaš što želiš i trebaš za stan kredit moraš u banci dogovoriti sve prije nego što puste zgradu u prodaju, a to ti je čak i jako dobrodošla situacija.
S bankom dogovoriš iznos, uvjete, rok, pribaviš sve potrebne papire i čekaš da puste zgradu u prodaju.
Kada puste zgradu u prodaju rezerviraš stan koji te interesira odmah emailom i otiđeš u Pionir da budeš 100% siguran da si rezervirao što si želio a traži da ti pošalju i email - rezervacija ti je 5-7 dana.
Zatim ideš u banku veliš koji je stan i sve ostalo te dogovoriš hodogram koji je potreban da dobiješ kredit i isplatu istog u potrebnom roku.
Kada si sve dogovorio sa bankom ideš u Pionir i napraviš ugovor u kojem stoji toliko plaćaš ti a koliko banka i u kojim rokovima.
Sa tim ugovorom ideš u banku i tada počinje proces u banci.
Da bi dobio 6% popusta kredit ti ne smije biti iz njihovog limita.
Ako imaš nekretninu za hipoteku kredit ti može dati i "njihova" banka i tada moraš realizirati kredit u roku od 30 dana.
Ako uzimaš kredit preko "njihove" banke tada nemaš pravo na 6% popusta ali i tada moraš sve prije dogovoriti jer i banka ima limit za kredite.
Sretno 
|
|
|
18.05.2025., 10:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
Možda griješim, ali kolko ja znam, ako ideš preko HPB (bez kolateralne nekretnine), nemaš pravo na popust od 6% bez obzira na to u kojem roku zatvoriš, i ne možeš "pregovarati" o kamatnoj stopi prije dizanja kredita.
|
|
|
18.05.2025., 14:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2023.
|
Možda je glupo pitanje; na dan primopredaje (kad preuzmemo ključeve i potpišemo zapisnik) da li možemo već to popodne koristiti stan ili se još nešto mora čekati? 
|
|
|
18.05.2025., 20:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
Web Navigare kaže:
Možda je glupo pitanje; na dan primopredaje (kad preuzmemo ključeve i potpišemo zapisnik) da li možemo već to popodne koristiti stan ili se još nešto mora čekati? 
|
Možete odmah preuzeti stan. Nama je bilo žao što odmah nismo ponijeli metle, krpe i kante, jer su ličioci ostavili dosta tragova po podu.
|
|
|
18.05.2025., 22:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2025.
|
Neki dan sam otišla osobno u Pionir u Zagrebačkoj i pitala gospođu iz Prodaje za stanove u Preckom. Ona mi je rekla da za sada nemaju nikakve informacije kada ce zgrada ici u prodaju i da nemaju ni nacrte za pogledati te da pratim na njihovoj stranici kada stanovi krenu u prodaju jer tek onda krecu rezervacije. No citajuci ovu temu, neki su spomenuli da su ti svi stanovi vec rezervirani. A koliko sam i sama vidjela, cim je ova najnovija zgrada u Spanskom pustena u prodaju, sve je bilo vec rezervirano. Kako se dođe do toga da ti pokazu tlocrte stanova u Preckom i kako se dodje uopce na tu listu rezervacija jer ocito odlazak osobno nije nacin. Šta za to postići mi treba neka štela ili?
|
|
|
18.05.2025., 23:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2025.
|
Čavićeva - A2 - prvi dojam
Bok svima (novi sam na forumu),
Neki dan sam preuzeo stan u Čavićevoj – zgrada A2.
Recenzija:
Zadovoljan sam viđenim (zasada, vrijeme će pokazati prikrivene nedostatke ako ih ima). Čisto da dobijete dojam, na primopredaju sam ponio libelu, kutnik, voltmetar, kantu za vodu, krpu, flexi crijevo, lojtru, itd... Imao sam potpis od 55 stavki za provjerit. (Poslovođa gradilišta otišao pa se vratio kasnije.)
Da se sad ne raspisujem, osim tu i tamo nekih minornih (estetskih) nedostataka koji me zapravo ne zanimaju, čini mi se dosta korektno. Ono što mi zapelo za oko:
Ulazna vrata kao da malo "vise", brtva ostavi mali trag na pločici kada se vrata do kraja otvore. Može biti da pločica nije 100% ravna. Kada dođe ormar vrata se ionako otvaraju za cca 90-100 stupnjeva, a ne skroz do kraja - tako da valja nije problem.
Glavni zidni ventil u kupaoni je mogao bit malo kvalitetniji.
Jedna utičnica u sobi ima malo lufta, kao da capica na jednoj strani nije dobro uhvatila.
Vrata od kupaone bi mogla biti a koji centimetar šira. Moja su 60,6 cm. Perilica će proći ali na knap.
Uglavnom, prema nekim komentarima na forumu bio sam spreman na svašta, ali mogu reći da sam zasada generalno zadovoljan.
Da se razumijemo nisam oduševljen s puno stvari ali u usporedbi s trenutnom situacijom u ZG i ponudom/cijenama starogradnje u tramvaj zoni, mogu reći da sam zadovoljan. S druge strane, Pionir je novogradnja koju imaju šanse kupiti i "mali ljudi", kreditom bez zamjenske nekretnine i bez velikog gotovinskog učešća od 20-30% (ili više, a ostatak kreditom tek nakon upisa u ZK).
Vidim da je inače voda u garažama dosta aktualna tema, uzeo sam PGM na -3, nisam primijetio da negdje curi niti tragove sanacije (doduše, nisam obišao cijelu A1, A2, G1, G2 etažu).
I da na kraju, stubište je također ok, portafon radi – čak je u potpunosti digitalan, touch screen i tražiš kome želiš pozvoniti (kao kod "urbano-luksuzne-resicdence" novogradnje  ).
|
|
|
18.05.2025., 23:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2021.
|
Quote:
schalke95 kaže:
Je li imao netko situaciju da na primopredaju može doći samo jedna osoba, a na kupoprodajnom ugovoru su navedene dvije? Kontaktirao sam Pionir, rekli su mi da moramo oboje biti prisutni ili preko punomoći. O kojoj punomoći se priča ovdje i znate li možda za primjer za neta? Hvala unaprijed!
|
Evo primjer nekakve punomoći:
PUNOMOĆ
Ovom punomoći
ja, Tomislav Tomašević, OIB: 11111111111, Lovački put 38, Split 21000
ovlašćujem
Andreja Plenkovića, OIB:66666666666 , Ulica Antuna Šoljana 38, Zagreb 10000,
da u ime mene i za mene primi ključeve i stupi u posjed stana koji se nalazi u Zagrebu, u naselju anagrafske oznake Špansko Sjever u Zagrebu, Antuna Šoljana bb, u stambenoj građevini oznake „N”, na k.č. br. 2800/1 k.o. 335592 Stenjevec, što odgovara k.č. br. 85/1 k.o. 335592, Stenjevec : STAN B-66 na VI. katu koji se sastoji od dvije sobe i ostalih prostorija u ukupnoj površini od 59.21 m2, sve povezano s odgovarajućim suvlasničkim dijelom zajedničkih dijelova zgrade i uređaja koji pripadaju zgradi i zemljišta, te pripadajućeg parkirnog mjesta na istoj katastarskoj čestici u podzemnoj garaži „N”, Podrum -1, dio N, parkiralište N-66, ukupne površine 13,53m2
a kojega smo temeljem Ugovora o kupoprodaji od dana 28. svibnja 2024.g. stekli u dijelovima od po 1/2 svaki.
Ova punomoć vrijedi do opoziva.
U Zagrebu, 19. svibnja 2025.g.
|
19.05.2025., 00:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2021.
|
Quote:
majki83 kaže:
Bok svima (novi sam na forumu),
Neki dan sam preuzeo stan u Čavićevoj – zgrada A2.
Recenzija:
Zadovoljan sam viđenim (zasada, vrijeme će pokazati prikrivene nedostatke ako ih ima). Čisto da dobijete dojam, na primopredaju sam ponio libelu, kutnik, voltmetar, kantu za vodu, krpu, flexi crijevo, lojtru, itd... Imao sam potpis od 55 stavki za provjerit. (Poslovođa gradilišta otišao pa se vratio kasnije.)
Da se sad ne raspisujem, osim tu i tamo nekih minornih (estetskih) nedostataka koji me zapravo ne zanimaju, čini mi se dosta korektno. Ono što mi zapelo za oko:
Ulazna vrata kao da malo "vise", brtva ostavi mali trag na pločici kada se vrata do kraja otvore. Može biti da pločica nije 100% ravna. Kada dođe ormar vrata se ionako otvaraju za cca 90-100 stupnjeva, a ne skroz do kraja - tako da valja nije problem.
Glavni zidni ventil u kupaoni je mogao bit malo kvalitetniji.
Jedna utičnica u sobi ima malo lufta, kao da capica na jednoj strani nije dobro uhvatila.
Vrata od kupaone bi mogla biti a koji centimetar šira. Moja su 60,6 cm. Perilica će proći ali na knap.
Uglavnom, prema nekim komentarima na forumu bio sam spreman na svašta, ali mogu reći da sam zasada generalno zadovoljan.
Da se razumijemo nisam oduševljen s puno stvari ali u usporedbi s trenutnom situacijom u ZG i ponudom/cijenama starogradnje u tramvaj zoni, mogu reći da sam zadovoljan. S druge strane, Pionir je novogradnja koju imaju šanse kupiti i "mali ljudi", kreditom bez zamjenske nekretnine i bez velikog gotovinskog učešća od 20-30% (ili više, a ostatak kreditom tek nakon upisa u ZK).
Vidim da je inače voda u garažama dosta aktualna tema, uzeo sam PGM na -3, nisam primijetio da negdje curi niti tragove sanacije (doduše, nisam obišao cijelu A1, A2, G1, G2 etažu).
I da na kraju, stubište je također ok, portafon radi – čak je u potpunosti digitalan, touch screen i tražiš kome želiš pozvoniti (kao kod "urbano-luksuzne-resicdence" novogradnje  ).
|
Sigurno je bilo već ovdje negdje napisano al nije loše ako možeš brzinski napisati bitne stavke koje si provjeravao i jesi išta od dokumentacije trebao ponijeti sa sobom? Što si potpisao i kako prebaciš režije na sebe?
|
|
|
19.05.2025., 01:10
|
|
Ya-Yo Gakk
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Kunka kaže:
Sigurno je bilo već ovdje negdje napisano al nije loše ako možeš brzinski napisati bitne stavke koje si provjeravao i jesi išta od dokumentacije trebao ponijeti sa sobom? Što si potpisao i kako prebaciš režije na sebe?
|
Mene isto zanima ova lista 
|
|
|
19.05.2025., 08:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Banovac
Pozdrav, da li netko ima kakvih iskustava ili kakav komentar za lođe i pregrade između stanova na 7. i 8. katu? Vidim na 3D slikama objekta Banovac (ulaz A) da ograde lođa nisu zidane i čini mi se da su pregrade između stanova neke prozirne?
https://pionir.hr/wp-content/uploads...D_4-scaled.jpg
|
|
|
19.05.2025., 10:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2025.
|
Vi koji živite u Pionir Špansko je li se osjeti CIOS, odnosno ima li ikakvih neugodnih posljedica toga ili nekog drugog sličnog objekta u blizini?
|
|
|
19.05.2025., 10:38
|
|
Ya-Yo Gakk
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
Pioniroljubac kaže:
Vi koji živite u Pionir Špansko je li se osjeti CIOS, odnosno ima li ikakvih neugodnih posljedica toga ili nekog drugog sličnog objekta u blizini?
|
Osjeti se kad se nešto zapali
|
|
|
19.05.2025., 10:43
|
|
glup, tup, neupotrebljiv
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
Web Navigare kaže:
nadam se da će onda i nama danas stići mail 
|
Meni stiglo 
|
|
|
19.05.2025., 11:33
|
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
|
Prozori mali,ali dvokrilni.
|
|
|
19.05.2025., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2023.
|
Quote:
Rebbit kaže:
Meni stiglo 
|
Evo i meni danas 
|
|
|
19.05.2025., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Quote:
Dentex1 kaže:
Pozdrav, da li netko ima kakvih iskustava ili kakav komentar za lođe i pregrade između stanova na 7. i 8. katu? Vidim na 3D slikama objekta Banovac (ulaz A) da ograde lođa nisu zidane i čini mi se da su pregrade između stanova neke prozirne?
https://pionir.hr/wp-content/uploads...D_4-scaled.jpg
|
To su ploče koje ima i zgrada prekoputa banovca, di je konzum pa mozete vidjeti narancaste ploce. Sigurno da je bolje da je beton zbog vjetra, kise itd... a izmedu stanova je bas nejasno da nisu stavili ciglu ili beton... Cudno.
|
|
|
19.05.2025., 13:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2025.
|
Quote:
Pablo kaže:
Mene isto zanima ova lista 
|
Šaljem link – imate forum od 3 stranice na tu temu s dosta korisnih stvari: https://www.forum.hr/showthread.php?t=178754
Ali uvijek će vam nešto promaknuti, npr. ako hoćete ispitati klimu ponesite sa sobom 2 baterije (AA ili AAA – nisam siguran koje idu). Daljinski od klime ne dolazi s baterijama, baterije nisam imao, pa evo klima već neko vrijeme stoji neisprobana. U svakom slučaju, imate 10 god. garancije pa možete naknadno reklamirati (obzirom da je nezanemariva stavka, u slučaju da ne funkcionira nije na odmet zabilježiti u primopredajnom obrascu).
Vezano za primopredaju, mi smo ponijeli kupoprodajne ugovore i ugovor o kreditu. Na kraju nismo ni pokazali osobnu  . Ali savjetujem, ponesi svu moguću dokumentaciju (generalno u životu, u sličnim situacijama).
Tijekom primopredaje u zapisnik se popiše stanje na brojilima. Nakon toga Pionir prebacuje režijske na tebe. Uglavnom sada čekamo da nam nekad stignu i prvi režijski troškovi. Uglavnom, kada se potpišete primopredajni obrazac možete uselit.
|
|
|
19.05.2025., 14:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zg1990 kaže:
To su ploče koje ima i zgrada prekoputa banovca, di je konzum pa mozete vidjeti narancaste ploce. Sigurno da je bolje da je beton zbog vjetra, kise itd... a izmedu stanova je bas nejasno da nisu stavili ciglu ili beton... Cudno.
|
Da, tako se i meni čini prema toj slici. Hvala, budem pogledao tu zgradu iznad Konzuma uživo....
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:19.
|
|
|
|