Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.05.2025., 08:02   #6061
ne treba vam ništa samo rad klima 24 sata kad krenu vrućine.

Nema gašenja "primarno će biti da ohladi navečer normalno da se može spavati jer se većinom boravi u dnevnom dijelu..." toga nema.

U boravku će biti hladnije u ostatku kuće ugodno.
mr.ivek is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2025., 16:16   #6062
Quote:
mr.ivek kaže: Pogledaj post
ne treba vam ništa samo rad klima 24 sata kad krenu vrućine.

Nema gašenja "primarno će biti da ohladi navečer normalno da se može spavati jer se većinom boravi u dnevnom dijelu..." toga nema.

U boravku će biti hladnije u ostatku kuće ugodno.
Bojim se da ta klima nije dovoljna da ohladi svih 130 kvadrata, pogotovo kad je u boravku pa ide blagovaona pa hodnik i onda te sobe. Jedino da zamijenimo s nekom jačom klimom tu.
allofme is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2025., 22:32   #6063
Quote:
allofme kaže: Pogledaj post
Bojim se da ta klima nije dovoljna da ohladi svih 130 kvadrata, pogotovo kad je u boravku pa ide blagovaona pa hodnik i onda te sobe. Jedino da zamijenimo s nekom jačom klimom tu.
Ako vam izolacija nije dobra onda je bolje imati klime u sobama, a ne u hodniku. U sobama je također prednost jer će svatko moći podesiti željenu temperaturu, a i neće morati držati otvorena vrata ako su noći vruće.

Možda neki multisplit s tri unutarnje jedinice?
seventh-son is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2025., 09:47   #6064
Quote:
seventh-son kaže: Pogledaj post
Ako vam izolacija nije dobra onda je bolje imati klime u sobama, a ne u hodniku. U sobama je također prednost jer će svatko moći podesiti željenu temperaturu, a i neće morati držati otvorena vrata ako su noći vruće.

Možda neki multisplit s tri unutarnje jedinice?
Zgrada je prije dvije godine dobila novu fasadu tak da mislim da bi trebalo stimat sve. Proučit ću multisplit, hvala. Najmanje mi paše jedna jaka u boravku jer će mi onda u boravku bit ledeno da bi u sobama bilo ugodno kad uz novorođenče nije baš zgodno.
allofme is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.05.2025., 12:00   #6065
Kako ce ti u boravku biti ledeno ako stavis klimu na recimo 24-25 C. I jaka i slaba klima ce odrzavati tu temp, ali ce jaca klima to raditi malko efikasnije i lakse.

Tebe zapravo muci sto ta klima u dnevnom nema feedback o temperaturi iz soba i to ne mozes rijesiti osim da kupis, probas i sam se uvjeris koliko ti je to prihvatljivo ili nije.

Meni je isto jedna klima trebala hladiti dnevni i blagovaonu. Montirana tako da puse kroz dnevni direkt u uvijek otvorena vrata prema blagovaoni. Znas kako je sve zavrsilo? Kupio sam usred prvog ljeta klimu za blagovaonu A nisam imao nikakve zavoje u prostoru koje bi strujanje zraka trebalo savladati. Koliko god narajcam klimu u dnevnom, u blagovaoni je bilo +3 C vise.

U drugom dijelu kuce imam klime po sobama primarno za grijanje. Hladim se na nacin da susjednu sobu (ured) narajcam malo jace, otvorim sva vrata tako da zrak dodje do spavace i bude pristojno da ne krepas bas od topline. Ali zato bacam struju u vjetar.

Isto imam dijete pa mi prehladan dnevni nije opcija, kao ni prehladna soba.

Kod soba imam problem jer imam klime koje lose moduliraju i kod hladjenja cesto krenu-stanu i tako u krug. Pa to puhanje svako malo osjetis i neugodno je iako je ventilator namjesten na nocni mod i temp na 25-26 C. Tako da ako uzimas klime za sobe, neka te ne brine efikasnost, gledaj da je tiha i da neces imati problema s modulacijom i puhanjem.

Zapravo sam samo htio reci da glasam za klime u sobama. Lakse odrzavas temp, manje ces na kraju i trositi ako vam je izolacija dobra. Ako ikad razmisljas grijati na taj nacin, to je jedino ispravno. Grijati se NE mozes sa klimom iz susjedne sobe, jako je tesko zbog silnih nadvoja nad vratima itd.
Old 13.05.2025., 13:05   #6066
Quote:
Cranesbill kaže: Pogledaj post
Ako se klima stavi u hodnik, sav hladni zrak će kroz otvor stubišta hladiti prizemlje. Nikakva korist za spavaće. Bolje uzeti tri manje jeftinije klime i rasporediti po sobama pa će se puno lakše temperirati cijeli kat. I ispasti jeftinije i za ugradnju i za potrošnju.
Neće! Imam klimu na zidu iznad vrata terase, lijevo jedna soba, desno vrata za tavan (zatvorena), pa stubište dolje. Ravno su još dvije sobe, desno iza stubišta kupaona. Hladi sasvim pristojno kat! Da, hladi i prizemlje, al hladi i kat!

Poslano sa mog 2312DRA50G koristeći Tapatalk
Old 14.05.2025., 18:02   #6067
Evo danas instalirali. Koliko je ok pad? Otprilike po libeli je skoro pa ravno ova doljna kanalica, a duljina cca. 2.5m. Pitanje, da li je drenaža potrebna ili sam previše skeptičan. Inače što se tiče vani, odmah izlazi i pada

https://imgur.com/a/lBU5OKu
Dajsikeks is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.05.2025., 22:10   #6068
Da ti je napravio nagib od recimo 1° to bi znacilo da ce ti razlika visine pocetka i kraja kanalice na 2.5m udaljenosti biti 4cm sto sigurno ne bi bilo estetski lijepo. Mozda ti je napravio minimalni nagib cijevi unutar same kanalice, ako ima mjesta pored ostalih cijevi.
Old 15.05.2025., 18:51   #6069
Pozdrav,

Je li važno gdje izlaze cijevi iz kuće za vanjsku jedinicu? Zbog specifičnosti situacije, cijevi bi došle točno iza vanjske jedinice. Da li to predstavlja neki problem? Naravno cijev do kondenzata bude u padu..
davor335 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2025., 18:58   #6070
Pa tako se i radi vecinom, vanjska prekrije rupu pa ljepse izgleda sve skupa
Astral07 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2025., 20:30   #6071
Ma viđao sam po yt-u da obično dolaze bočno.. Al ok, budem onda tako, thx.
davor335 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.05.2025., 22:31   #6072
Ma svejedno otkud dode. Napravis malo vece odstojanje od zida ako treba zamotat par krugova iza vanjske zbog duzine cijevi i to je to.
Astral07 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.05.2025., 18:57   #6073
Postoji li klima u rangu Mitsubishi AP35 ili po novom AY35 da je jednako dobra a jeftinija?
Kod mene je rijetko ispod 0 stupnjeva ako šta znači.
Old 18.05.2025., 10:11   #6074
https://www.pevex.hr/klima-hisense-ca35yr03g-w

valja li ovo ista, za jako malo hladjenja i za zimi grijanje (srednji jadran) gdje nema velikih zima?

radi li bez nekih poteskoca, kakva joj je potrosnja?
Cvrcak i Mrav is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2025., 15:57   #6075
Pozdrav svima,ne znam kud dalje,pa idem probati ovdje,problem s klimom.Klima je Fuji,model FU-SK-IN-3.5,stara cca 8-9 g,radila je povremeno ljeti.Pojavio se kod greske L3,vanjska jedinica ne radi,zna li itko o cemu se radi ili kome se obratiti,hvala,lp.
kajeamebe is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2025., 19:03   #6076
Ti mislis na Fuji " Air " ???
1973zoran is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2025., 11:02   #6077
Quote:
1973zoran kaže: Pogledaj post
Ti mislis na Fuji " Air " ???
Da,Fuji Air Yacuza.
kajeamebe is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2025., 14:57   #6078
Quote:
kajeamebe kaže: Pogledaj post
Da,Fuji Air Yacuza.
To nije isto, sto i " Fuji ".To je velika razlika.Za Fuji , mozes da se obratis uvozniku za Fujitsu HR.
Za taj "Fuji Air" , obrati se tamo gde si kupio i trazi da ti da podatak, ko je zaduzen za servisiranje ili uvoznik.

Ili probaj ovde ....

http://fujiair.com.sg/Fujiair-and-Ai...r-Handing-Unit
1973zoran is online now  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2025., 16:40   #6079
Quote:
1973zoran kaže: Pogledaj post
To nije isto, sto i " Fuji ".To je velika razlika.Za Fuji , mozes da se obratis uvozniku za Fujitsu HR.
Za taj "Fuji Air" , obrati se tamo gde si kupio i trazi da ti da podatak, ko je zaduzen za servisiranje ili uvoznik.

Ili probaj ovde ....

http://fujiair.com.sg/Fujiair-and-Ai...r-Handing-Unit
Hvala,znaci taj Fuji Air nema veze za Fujitsom,ja sam cijelo vrijeme uvjeren da je to isto🤔🤔,Fuji Air bi bio Fujitsu za siromasne?
kajeamebe is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2025., 18:11   #6080
Ne, nego kineski low end brand koji se nazvao tako da bi kupti pomislili da kupuju nesto s cime Fujitsu ima veze
Tiki is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:32.