|
|
22.05.2025., 12:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Ne, nije jeftinije. Preko 100 eura godišnje za nesto sto ne koristim, a sve na temelju lazne prijave djelatnika te firme.
Ne može.
|
|
|
22.05.2025., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
U banku sam dobrovoljno otisao i otvorio racun. Dovrovoljno koristim usluge banke.
Usluge hrt-a ne koristim a oni laznim prijavama tjeraju ljude da im plaćaju pretplatu
|
Ti živiš ko spiljski čovjek,ti si izuzetak,o tebi bi hrt trebao napravit dokumentarac Nemaš tv,radio,mob,laptop itd.
|
22.05.2025., 13:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Kakve to veze sad ima i sta ikoga briga kako ja zivim? Poanta je da određena tvrtka zloupotrebljava zakon i na temelju laznih prijava pokušavaju ljude staviti u pretplatnički odnos.
A ti ih ovdje svesrdno braniš i napadas ljude koji zele izbjeći plaćanje uskuge koju ne koriste i ine koji daju pravne savjete kako se osloboditi neopravdanog plaćanja
|
|
|
22.05.2025., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Živiš ko pustinjak,al to nije tema.Pročitaj moje upise i vidjet ćeš da ne branim hrt.
|
22.05.2025., 13:34
|
|
Registrirani korisnik
|
točno, to kako živim nije tema. tema je HRT pretplata. i ljudi koji ju ne žele neopravdano plaćati. i HRT koji ju naplaćuje na temu lažnih iskaza svojih djelatnika.
OK, ne braniš HRT. nego govoriš ljudima da bolje da plate 150 eura godišnje nego da zaštite svoja prava
|
|
|
22.05.2025., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kljaka-bj kaže:
točno, to kako živim nije tema. tema je HRT pretplata. i ljudi koji ju ne žele neopravdano plaćati. i HRT koji ju naplaćuje na temu lažnih iskaza svojih djelatnika.
OK, ne braniš HRT. nego govoriš ljudima da bolje da plate 150 eura godišnje nego da zaštite svoja prava
|
Većina tih koji istjeruju pravdu imaju tv i bar ponekad gledaju hrt.Ljude koji nemaju tv možeš na prste nabrojati.
|
22.05.2025., 14:47
|
|
Registrirani korisnik
|
a to ti znaš jer si čuo tv iz njihovog stana? kako možeš nekoga optužiti da ima tv i gleda hrt bez dokaza?
ili ćemo prijavit ku-kuruza da gleda djecu i dodiruje se?
|
|
|
22.05.2025., 15:26
|
|
smotani adrenalin dzanki
Registracija: Dec 2005.
Lokacija: location: just a few neurosis away from a complete disassembly into a proper Dr. Jekyl/Mr. Hyde type of split personality
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Pizda mu materina,ja ne agitiram za hrt...
|
Jesi siguran da znas sta ta rijec znaci? Jer mi se ne cini da znas.
A inace sam sokiran sta si glatko preskocio ocito krsenje zakona od strane HRTa, sokiran kazem ti..
Dobro, ne bas toliko sokiran.. 
|
|
22.05.2025., 16:21
|
|
The Crone
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Ako nemaš tv,ni mob,ni laptop ni radio ti si jedini takav u ovoj državi.Osim ako ne lažeš.Osim toga, što bi ti šef rekao da zna da tipkaš sa službenog moba ili kompa po forumu
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Znači nemaju ni komp ni mob? Koga vi muljate? Prestanite lagat ovaj napaćeni narod 
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Ti živiš ko spiljski čovjek,ti si izuzetak,o tebi bi hrt trebao napravit dokumentarac Nemaš tv,radio,mob,laptop itd.
|
na temu posjedovanja aparata putem kojih se može primati radio ili tv signal: a što ćemo recimo sa mnom koja imam i smartphone i laptop i kompjuter, ali odbijam plaćati pristojbu jer sam u Hrvatskoj isključivo na odmoru, moji ugovori se plaćaju u inozemstvu i povoljni su toliko da me uhvati smijeh kada mi nude nekakve bonbone ili A1 ugovore?
Imam HR državljanstvo, posjedujem nekretninu i u njoj nema tv prijamnika niti radio prijamnika ... ah, da, odmah slijedi pitanje ima li radio u autu? Naravno da ima, ali je registracija strana i slijedom toga ne vidim zašto bih trebala i cent dati za mjesečnu pristojbu u Hrvatskoj.
Dok sam im plaćala za 4 mjeseca godišnje nisam pravila problem sve kako niti teoretski nisam koristila usluge 4 mjeseca, sada kada su odlučili da im to nije dovoljno i račune si hoće puniti preko mog novčanika otkazala sam pristojbu i čak im ponudila da izvole doći i uvjeriti se da me nemaju na osnovu čega teretiti.
Jesu nekome od nas koji smo vani ponudili kartice za svoje programe, kada već moramo plaćati za taj tako "dobar" i "društveno značajan" program? Znam da plaćam posjed uređaja, ne skači sa tumačenjem zakona, ali nisu li neki klinac trebali dati nama koji smo plaćali samo ljetnu pretplatu? Nisu ništa ponudili osim citiranja zakona i ignoriranja činjenice da je ta opcija plaćanja postojala i bila korištena. Eto, ja ne volim da me niti putem maila prave budalom koja kao traži nešto što ne postoji, iako je godinama postojalo i bilo plaćano (nije riječ samo o meni, bilo nas je poprilično u toj situaciji s ljetnom pretplatom).
Quote:
ku-kuruz kaže:
Na kraju mogu reć da jebo pretplatu.Manje te košta živciranja i mentalne snage da ju platiš nego se na svakakve načine natezat,da ju ne platiš Kud sva sranja,tud i to.Svi nas jebu kako hoće,pa nek nas onda jebe i hrt.
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Pizda mu materina,ja ne agitiram za hrt ni ne odobravam plaćanje pretplate za mobitele i kompove.Samo govorim kako stvari stoje i da je jeftinije platit pretplatu nego trošit živce i mentalnu energiju na istjerivanje pravde.
|
A ne, nije to "jebo pretplatu" ... Hrvatska ima cijenom pristojbu skuplju od Francuske i ne možemo se porediti s bogatijim zemljama koje imaju i daleko veću produkciju od HRT, recimo GB ili Njemačka, ali Grci plaćaju samo 52 €, Česi 66 €, Talijani 70 €, Poljaci 53 €, Španjolci i Mađari nemaju pristojbe, a jedan BBC koji ima i nevjerojatnu produkciju ne samo za naše pojmove, nema reklama, naplaćuje pretplatu samo 50 € skuplje od Hrvatske.
Tvoje "jebo pretplatu" je meni konkretno razlika od 90 € godišnje u odnosu na zadnju ljetu pretplatu iz 2023. godine. Tih 90 € mogu potrošiti na razne načine, ali najbitniji je da ih potrošim na uslugu koju zaista koristim, bez obzira da li je to održavanje 2 bankovna računa, novi par cipela ili nova torba.
Nekome je problem natezati se da izađe iz obaveze plaćanja usluge koju ne koristi, meni nije. Natezat ću se do sudnjeg dana ali mojih novaca vidjeti neće. Nisam imala problema zajašiti na tele2 radi 36 kuna, ne €, samo zato jer se tamo neki balavac ili balavica u korisničkoj službi išla nabacivati člancima zakona potražujući ono što im ne pripada i k tome citiraju članke ugovora koji veze nemaju sa tvojim slučajem ... pogodi jesam li im na kraju išta trebala platiti? Sve te službe su se toliko osilile i toliko su isprepadali ljude ovrhama da radije odmah plate sve kako ne trebaju.
Da završim, nisam u kategoriji onih koji žele nastaviti koristiti neku uslugu bez plaćanja iste te usluge, ali nisam niti nabrala novaca na grani da ih ostavljam toj pohlepnoj instituciji kojoj mojih 4 mjeseca ljetne pretplate nisu bili dovoljni. Sada neće imati niti ta 4 mjeseca ...
|
22.05.2025., 16:25
|
|
He who dares wins!!!
Registracija: Feb 2009.
|
Ovaj kuruzni me podsjeća na Jehovine svjedoke. Ne možeš ga se riješiti ni pod koju cijenu.
Što god kažeš on tupi svoje.
S kuruznim jednostavno treba kao i s inkasatorima. Ignorirati...
Dokle god se netko od nas upeca, on će provocirati i seruckati.
|
22.05.2025., 16:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
J. Knoxville kaže:
Ovaj kuruzni me podsjeća na Jehovine svjedoke. Ne možeš ga se riješiti ni pod koju cijenu.
|
Pa normalno da druge države imaju manju pretplatu kad imaju deset puta više stanovnika.Kod nas je skuplja da se kolko tolko nabere od nepuna četiri miliona,a možda milijun pretplatnika

|
22.05.2025., 16:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
J. Knoxville kaže:
|

|
22.05.2025., 16:55
|
|
Registrirani korisnik
|
A što se tiče sezonske pretplate,treba plaćati samo onolko kolko si u Hrvatskoj,ne cijelu godinu.
|
22.05.2025., 17:08
|
|
Registracija: Jun 2018.
|
Cijela drama oko toga, a stvar je trivijalna.
Ako imaš tv, odjaviš ga.
Ako nije prijavljen nemaš ga.
Par savjeta s inkasatorima:
Dobar dan, mogu li pogledati imate li prijemnik?
NE
Ako krene prema dvorištu ili vratima.
"Dva koraka unazad, ovo je moj dom i činite kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma opisano i kažnjivo prema članku 141. KZ"
Ulazak u dvorište bez privole
Slikaj osobu, po mogučnosti zadrži ga do dolaska policije i odmah zovi 192. Kaznena prijava protiv inksatora prema članku 141. KZ RH
Optužni prijedlog na temelju presumpcija
Vrlo jednostavno. IN DUBIO PRO REO.
22.05.2025., 17:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Dubio je sumnja.Ostalo ne znam što znači.Meni nešto predbacujete a ovaj se kurči s latinskim pravnim izrazima 
|
22.05.2025., 17:28
|
|
Registracija: Jun 2018.
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Dubio je sumnja.Ostalo ne znam što znači.Meni nešto predbacujete a ovaj se kurči s latinskim pravnim izrazima 
|
To nije "kurčenje", već pravo građansko oružje: informacija.
"In dubio pro reo" je temeljno načelo kaznenog prava, ako postoji sumnja u tvoju krivnju, ona se tumači u tvoju korist. Nisi ti tu da dokazuješ nevinost, već oni krivnju.
Kad inkasator tvrdi da imaš prijemnik, a ne može to dokazati – nema niti izravnog (fotografija, zapisnik), niti neizravnog dokaza (npr. izjava svjedoka, internetski trag, kupoprodajni račun), sud ne može presuditi protiv tebe. Sumnja nije dokaz.
I zato, informiraj se, jer zastrašivanje lažnim autoritetom na pragu doma prolazi samo kod onih koji ne znaju reći:
“Dva koraka unazad. Ovo je moj dom. Ulazak bez privole čini kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma, čl. 141. KZ RH.”
Neznanje zakona šteti, a informirani građanin nije ovca, već čuvar vlastite slobode.
A ti, kolega iznad, prije nego što sljedeći put nekoga prozoveš zbog "latinskih izraza", probaj guglati. Znanje je besplatno.
Kava se ohladila, ali lekcija ostaje.
22.05.2025., 17:42
|
|
smotani adrenalin dzanki
Lokacija: location: just a few neurosis away from a complete disassembly into a proper Dr. Jekyl/Mr. Hyde type of split personality
|
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Ajde, javi kako je prošlo ovdje, ako i kad dobiješ odgovor.
|
AZOP trazi da se prvo obratim organizaciji koja krsi moja zakonska prava pa sam poslao mail HRT-ovom povjereniku za zastitu osobnih podataka sa pitanjem kako su dosli do mojih osobnih podataka i zahtjevom da ih izbrisu iz njihovog sistema jer im nisam dao odobrenje da ih koriste.
Kad odgovore cu prikacit i tu prepisku prijavi AZOPu.
|
|
22.05.2025., 17:44
|
|
smotani adrenalin dzanki
|
Quote:
Zli Vuk kaže:
Cijela drama oko toga, a stvar je trivijalna.
Ako imaš tv, odjaviš ga.
Ako nije prijavljen nemaš ga.
Par savjeta s inkasatorima:
Dobar dan, mogu li pogledati imate li prijemnik?
NE
Ako krene prema dvorištu ili vratima.
"Dva koraka unazad, ovo je moj dom i činite kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma opisano i kažnjivo prema članku 141. KZ"
Ulazak u dvorište bez privole
Slikaj osobu, po mogučnosti zadrži ga do dolaska policije i odmah zovi 192. Kaznena prijava protiv inksatora prema članku 141. KZ RH
Optužni prijedlog na temelju presumpcija
Vrlo jednostavno. IN DUBIO PRO REO.
|
Baci oko na upise o mom nedavnom iskustvu, stvar na zalost nije uopce jednostavna, a policija i kad dodje, nece biti na tvojoj strani.
Ne sumnjam da cu svoju zadovoljstinu dobit na sudu ali je vrhunska svinjarija da cu uopce tamo zavrsiti.
|
|
22.05.2025., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
|
I jel ti sila vucarat se po sudu i stres zbog toga.O tome i pričam.Jednostavno daj ženi da uplaćuje pretplatu,tako nećeš imati osjećaj da plaćaš Ili otvori trajni nalog u banci,tako pogotovo nećeš imati osjećaj da plaćaš,zaboravit ćeš na sve. 
|
22.05.2025., 18:23
|
|
smotani adrenalin dzanki
|
Ne bi vjerovao, ali to mi predstavlja jednaku ako ne i vecu zabavu od natezanja sa trolovima na forumu. Skoro da bi platio to zadovoljstvo da moram.
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:06.
|
|
|
|