iPhone iPad, Apple watch, iOS i sve vezano uz iPhone |
|
|
05.01.2025., 17:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2024.
|
Quote:
HotAndCold kaže:
kako napravit da mi na icloud ide samo silke s fotoaparata a ne sve? jer mi idu i wallpaperi i sve?
|
Pa sve slike što staviš na taj folder ide na icloud, prebaci wallpapere negdje u icloud drive.
|
|
|
05.01.2025., 17:14
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jul 2009.
|
znaci sve slike idu,i slike zaslona..kako ugasit da NE idu
|
|
|
06.01.2025., 10:44
|
|
Savjetnik
Registracija: Nov 2013.
|
Nikako. Sve što je u Photos appu se synca u iCloud.
|
|
|
20.01.2025., 15:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Pozdrav, imam pitanje u vezi iClouda
Ako obrisem zadnji backup svojeg telefona na iCloudu (Turn Off and Delete from iCloud), da li to utjece na te podatke koji su na telefonu? npr. slike, poruke ostaju na telefonu?
Better safe than sorry 
|
|
|
21.01.2025., 15:29
|
|
Savjetnik
|
Ostaje.
|
|
|
21.05.2025., 13:02
|
|
mod
Registracija: Jul 2005.
|
Jel se pojavila u međuvremenu neka alternativa iCloudu za spremanje Live Photos, znači da dignem slike na neki drugi xy cloud i da ih mogu spustit u originalnom obliku kao Live Photos natrag na mobitel?
Ne dolazi u obzir bilo kakva konverzija što određeni servisi rade.
|
|
|
22.05.2025., 15:11
|
|
Savjetnik
|
Google Photos isto radi konverziju? čak i ako se odabere da uploada original?
|
|
|
22.05.2025., 18:36
|
|
mod
Registracija: Jul 2005.
|
Da, radi konverziju i ne može se natrag vratiti kao Live Photos u iPhone album.
|
|
|
23.05.2025., 21:15
|
|
Vrlo ozbiljan forumaš
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
LooneyTunes kaže:
Uređaji su u pravilu "zaključani" na Apple ID, izrazi "zaključan na iCloud / iTunes" i sl. koriste se zbog nerazumijevanja. iCloud je samo spremište, određena količina memorije dostupna isključivo Apple korisnicima, kao što su npr. Dropbox ili Google Drive za svekoliko građanstvo.
Kada korisnik kupi iUređaj, otvori Apple ID i zada lozinku, tom lozinkom se pristupa App Storeu, iCloudu ( spremištu svega i svačega što će se nabrati na uređaju, backupova, dokumenata i sl... ) te Find My iPhone opciji. Sve što se radi s tim uređajem mora biti potvrđeno i odobreno s tom lozinkom, od kupnje / downloadanja aplikacija s App Store nadalje. Ukoliko osoba koja koristi iUređaj ne zna lozinku, moći će uređaj koristiti samo takav kakav je, bez mogućnosti personalizacije ili mijenjanja.
Putem Find My iPhone opcije može se prilično točno locirati uređaj, a korisnik ga može i zaključati na daljinu, te izbrisati sav sadržaj. Naravno i za to je potrebna lozinka, pa tako nešto ne može napraviti onaj koji je "našao" uređaj.
I samo da se osvrnem na još jednu stvar, netko je spomenuo zamjenu matične ploče. Apple ne prodaje servisne dijelove što znači da su šanse da se nađe nova, originalna matična ploča nikakve, a kupnjom polovne matične ploče s nekog starog uređaja riskirate da opet budete zaključani na neki drugi ID.
Ako prodajete ili poklanjate iUređaj, obavezno se odlogirajte s Apple ID te napravite restore na početne postavke. Jedino tada će se novi korisnik moći ulogirati s novim ID-jem bez problema i korisiti uređaj prema vlastitim potrebama i željama. Sve ostalo napravi uređaju više štete nego koristi
mod edit:
kako resetirati pass za icloud.
prilikom kupovine korištenog iphonea nije loše niti provjeriti je li mob zaključan na icloud. ovdje ako ne znate ili niste u mogućnosti to obaviti na samom mobitelu.
evo još malo uputa kako obrisati mob s iclouda.
što učiniti prije prodaje apple uređaja.
|
Pozdrav svima. Pazario sam prije nekoliko dana LOT mobitela i tu se nađoše dva iPhonea, 6s i 7. Sedmica je zaključana na iCloud vlasničkim ID znači, mailom i lozinkom koji su prikazani točkicama da ne mogu odgonetnuti, logično.
Sad, je li moguće mob dovesti u radno stanje?
Apple ID imam svoj ali pošto gotovo 2 godine nisam imao iPhone kad sam se pokušao prijaviti na 6s koji je normalan, otključan, tražio mi je dvostruku provjeru prijave, preko maila i drugu da potvrdim kodom s mobilnog broja. Taj mobilni broj više nemam. Zatražio sam prebacivanje autentifikacije na broj koji koristim svakodnevno ali, prvo sam trebao čekati 24 sata da mi odgovore, a kad sam dobio mail kaže da ću se moći ulogirati nakon što pošalju kod na taj "novi broj" točno za 7 dana. Do srijede nikamo s iPhoneima.
Čitao sam da se stariji iPhonei mogu prilično lako osposobiti za rad (ovi zaključani tuđim ili zaboravljenim podatcima).
Pa sad, jesam dobro skužio? Idem na svoj Apple ID ako želim otključati iPhone7?
Kažem, rijetko koristim iPhone pa kažem, kad mi se ukazala prilika da se prisjetim rada na njemu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:57.
|
|
|
|