Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Eurosong > Igre & ostalo (Eurosong)

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.05.2025., 10:37   #10201
novi Hanan

Odgovori s citatom
Old 26.05.2025., 21:32   #10202
Dvadesetiprva poslanica Bubi Forumašima

Quote:
Forumaš prijavitelj: Neimenko
Ostvareni ukupni rezultat: 3. mjesto finala, 1. mjesto polufinala
Publika:2. mjesto finala (221 bod), 1. mjesto polufinala (293 boda)
Žiri: 6. mjesto (79 bodova)
Bubi: 4 boda u polufinalu, 0 bodova u finalu
Poštovane forumašice i forumaši i sva ostala zainteresirana javnosti, dobrodošli u 21. poslanicu Bubi forumašima, koja će poslužiti kao moj svojevrsni 'upad' natrag na ovu temu baš kako to radi Blaire na mjesečnoj bazi sa svojom slavnom rečenicom 'mjesečni podsjetnik da je Vesna Pisarović hrvatska kraljica popa, a Miach princeza popa'. Samo što ću ja u ovom slučaju servirati jedan godišnji podsjetnik, a taj je da je Mihovil Šoštarić Lockroom, inače Miachin dečko, svojim talentom i smislom za glazbu i beatove doslovno spasio hrvatsku scenu, izvukao je iz jada i čemera u kojem je godinama tonula i modernizirao je do razine da je počela producirati zvukove koji danas mogu parirati čak i jakoj srpskoj glazbenoj sceni, tako da čestitke.

Međutim, postoji jedan problem. A to je da se meni čini kao da je yem počeo uzimati monopol nad alternativnim/Gen Z glazbenim svijetom u Hrvatskoj. Oni su se probili i neka su, ali kod mene se počeo stvarati dojam da su možda, čast iznimkama, da se tako izrazim, nosom počeli neki od njih 'parati oblake'. Postavljati se kao da su bolji od svih i da su iznad većine. A ako radiš alternativnu glazbu i nisi yem, whoopsie. You can't sit with us type of shit.

Možda su ovo neki od vas primijetili, većina vjerujem da ipak nije, ali doslovno nijedan izvođač yem-a nije poslao video pozdrav forumašima kroz tri prethodne godine, a dosta ih je bilo prijavljeno (i prošlo u finale). Dosta čudna stvar je što su neki izvođači, čija imena neću navoditi, ali su mi u srcu i mislima, u prvi mah pozitivno odgovorili na molbu, da bi odjednom krenuli s ghostanjem. Naravno, ja znam na čiji poticaj i uputu su promijenili ploču, ali njima na dušu. Također, ne mogu ne primijetiti kako se nijedan yem-ovac do sad nije prijavio ni na Doru. A bilo je velikih šuškanja da Hiljson ima želju ići pa opet ništa. Što, yem je i za to 'preuzvišen'? Evo ja stvarno ne kontam. Dal' je preduvjet za biti dio yema imati masovan ego boost ili slijepo slušati nekog u poziciji moći s masovnim ego boostom? Jer meni se tako nekad čini. Ova poslanica čak malo zvuči smiješno jer ja inače volim yem, volim neke ljude tamo, volim većinu njihovih izvođača i pjesama i išla sam na x koncerata, ali jednostavno mi počinje biti malo yikes taj narativ koji se stvara, taj vajb koji dobijam.

Mislim da bi Hrvatska puno bolje prolazila na Eurosongu kad se ova naša ionako malo glazbena scena ne bi držala kao da je neka piramidalna šema u pitanju. Kao da smo frakcije u Igrama gladi. Mislim da izvođači nisu toliko slobodni da rade ono što žele. Neki od njih oko sebe imaju apsolutno krive ljude, pr-ovce i savjetnike, a jednom kad to uvide, možda će biti kasno.

Mislim također da postoji razlika između formule za uspjeh i formule za USPJEH. Netko radi hitove za sve vremena, a netko radi hitove za trenutak. Da, ti možeš biti tvornica masovnih hitaža, ali što će biti jednom kad se ta tvornica uruši, kad se uguši u proizvodima sklepanima za jednokratnu upotrebu? Uspjeh i USPJEH su dvije različite stvari. Evo vidite Maneskin koji je uspio da bi na kraju Damiano od tog uspjeha uspio jedino se izblamirati prvim solo albumom (upravo mi cringe prolazi kroz kosti).

Mislim da za biti veliki glazbenik trebaš biti prvo velika osoba, također i pametna, racionalna i savjesna osoba koja koristi prvenstveno svoj mozak, slijedi svoj gut feeling, ali istovremeno se konzultira s pravim ljudima. Ima pravi tim. Glazbenik koji poštuje svoje fanove samo za potrebe showa i koncerata, ali ih ne poštuje u svom dnevnom boravku, taj neće nikada biti velik jer veličina dolazi iznutra.

Što se Miach tiče, o curi mislim sve najbolje. Generalno sam manje slejana njenom diskografijom od većine na ovom forumu. Jednostavno me njene pjesme ne voze toliko u globalu, ali ima par opasnih bangera. Iluzija nije jedan od tih bangera i numeru nisam pustila niti jednom otkako je završila Forumska Dora, ali u kontekstu konkurencije nije mi bila loša i mislim da je zaslužila visoki plasman koji je na koncu i ostvarila.

Ove godine je rezultat kod žirija bio puno bolji nego prošle godine, ali i dalje nisam sigurna da bi stranci toliko divljali na ovu pjesmu da je otišla na ESC, mada tko zna. Po meni Miach ima sve predispozicije da uistinu ponosno nosi titulu naše pop princeze i ja bih je stvarno voljela vidjeti da nas predstavlja na Eurosongu, ali mislim da treba malo poraditi na svom stage presenceu.. Ona je jako simpatična i sve to stoji, ali na eurovizijskoj pozornici, ukoliko je ista zanima, trebat će ipak dati malo više energije od one koju zasad daje na svojim nastupima. To je moj iskren i dobronamjeran savjet i komentar, kao uostalom i cijela ova poslanica, ali naravno da svatko ima pravo na svoje (krivo) mišljenje

BubbyBu is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2025., 22:08   #10203
Znaci. Miach mi je ok. Ali samo to. Nekak mi nije bas u potpunosti sjela ta glazba, jel do moje matorosti ili jednostavno stvar ukusa - nikad necemo znati a i fkt nije bitno.
Kuzim da ju mladez voli i sve je to ok.

Kaj se esc-a tice, ponovo izrazavam svoje sumnje. Ovakve pjesme po meni nisu za esc. Sama Miach…a ne znam, isto bih rekla da malo fali pozornicne prisutnosti. Mada se moze to sve anulirat sa stagingom (u teoriji) pa me cak to tolko ne zdere kolko taj stil glazbe.

I opet cu ponovit, sve vam je ovo relativno. Kajaznam za kaj bi klincadija Europe glasala. Jbg, prihvacam mogucnost da sam potpuno fulala.
Blank Page is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2025., 22:11   #10204
Btw, Bubby, vidim da nisi bas nis napisala o esc-u (sad kad je prosao)
Blank Page is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2025., 23:51   #10205
I meni je Miach samo ok. iako sam čula ovu njenu pjesmu par puta, uopće ju nisam zapamtila

A što se tiče Damiana, meni je taj njegov album živi smor užas, ali nije ni namijenjen za Maneskinovu publiku, nego za neku drugu koja voli takve smor pjesme, pa me ne čudi da mi se ne sviđa.

M-E-L-A-P-E-L-A, Que si tú no me quieres, Otra gentе me querrá
annalise is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2025., 08:00   #10206
pokradena pobjednica!!! najela se bodova i u pfu i finalu

pa prolili ste čaj oko yema, ja sam od početka upozoravalo ja bih još nadodao da im samo stvari od Miach valjaju a tu se uzdiže tu kuću kao da je nešto bolje od rezanog kruha

što se tiče Miachine karizme unikatnosti nerve i talenta, pa jest mora se još dobrano napapati da bude spremna za esk, u trenutnom stanju bojim se reći da bi završila kao belgijska crvenkapica ove godine
Odgovori s citatom
Old 27.05.2025., 10:06   #10207
Miach - nije to tip muzike koji se meni generalno svidja, ali sam svjesna da je mladi vole.
Mlada je, zelim joj uspjeh i srecu, bori se za sebe i pokusava stvoriti nesto.

Ali za taj stav prema publici ne znam sta bih rekla.
Da su ona stara vremena u kojima sam odrasla i slozila bih se. Tada se cijenila kultura i lijep pristup prema publici, postovanje publike od koje zivis.
Za ova moderna vremena ne znam sta bih rekla, cini mi se da i bolje prolaze bahatost i bezobrazluk.
Pa onaj Desingerica se brendirao lupanjem publike patikom po glavi.
Ljudi se osjecaju pocastvovani sto je bas njih zveknuo. Kao izabrani, the chosen one.
Meni je to van pameti, ali ja sam pojedinac i po godinama nisam ciljna grupa koju on zeli privuci, a one na koje cilja ocito odlicno privlaci.

Meni su ti glazbenici popularnih muzickih pravaca poprilicno nepoznati i da sam na njihovom mjestu svakako bih cijenila prisutnost u medijima, prisutnost na netu, pa i taj snimak za Forumsku Doru, jer pod normalan dio promocije danas ide kupovina tih mnogo ih ljudi prati tik tokera koji ce se snimiti kako pjevaju neciju pjesmu. A ova forumska promocija ih dodje gratis, izgube 30 sekundi vremena.
M@3X is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2025., 16:25   #10208
Miach ima dobre pjesme, no vidi se da joj baš fali iskustva nastupanja uživo.

Quote:
Lujka na koncu kaže: Pogledaj post
pa prolili ste čaj oko yema, ja sam od početka upozoravalo
To za yem što Bubby piše me iskreno uopće ne čudi, nije da nismo navikli na neku konkurenciju i međusobno odvajanje, "frakcije", nepodržavanje što nekih izvođača, što diskografskih kuća, na našoj glazbenoj sceni.
Mia Fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2025., 18:16   #10209
Dobra mi je Iluzija, ali opet Miach ima dosta meh pjesama, ali ok nadoknadi do s nekim hitovima. U svakom slucaju, nadam se da ce se netko od njih prijavit na Doru, trebamo siroku paletu pjevaca/pjesma na odabir imat, ali i to Dora mora poradit na svom brandingu da bude ZABAVAN SHOW da privuce izvodjace jer zasad jos uvijek nije bas.
Iako u zadnje tri god nije komorna atmosfera na Dori, treba jos puno na tome radit.
Ylivomainen is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2025., 18:39   #10210
Ah, Miach <3 Toliko joj želim da ostvari jednu karijeru na kojoj će joj samo zaviditi Nije da joj fali nastupa uživo jer nastupa tjedno 2-3 puta sigurno i to posvuda. Eventi, klubovi, open-airovi ili šatori, sve odrađuje. Sad kad već ima neki svoj repertoar, trebala bi krenut s nekim ozbiljnijim i produkcijski zahtjevnijim nastupima, a ne prihvaćat svaki šator i vašar na koji ju pozovu, puste matricu i pola toga publika otpjeva.

Savršena prilika za to bio bi Drito iz Arene koji se održava iduće godine. Da bude head-linerka s nekim slej 50 minutnim setom, uz koreografiju i plesače na nekim pjesmama i da se od toga napravi show kako bi dobila i takvo iskustvo nastupa kakav je potreban za Doru/ESC ili općenito neki TV show.

Jel ovo prolijevanje caja o Zvoni Pusicu?? Svakako ne mislim da su izvođači ti koji su umišljeni i sl. jer dosta njih do prije godinu dana nije bilo poznato ni u svojoj ulici već se moraju odnosit prema yemu kako im naređuju ipak su ih oni i stvorili i pogurali..

Dok sam čitao ovo o preuzvišenosti, sjetih se kad su imali prilog u NU2 i dok su radili yem studio tour sreli su Franku Batelic kako snima nesto kod brata, inace producenta, i samo je zaobisli kao da je nitko i nista
Old 28.05.2025., 08:10   #10211
nova Lea Mijatović
Odgovori s citatom
Old 28.05.2025., 19:53   #10212
Miach - potpisujem sve. treba joj još vokalno i scenski raditi, a hitove i pjesme ima i stvarno joj je dobro krenula karijera

Inače nova Patricia Gasparini, dobra mi je atmosfera ali na kraju taj tekst hrvatski mi ne paše, kao da bi na eng bilo stoput bolje

Jobi is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2025., 20:19   #10213
Quote:
Jobi kaže: Pogledaj post
Inače nova Patricia Gasparini, dobra mi je atmosfera ali na kraju taj tekst hrvatski mi ne paše, kao da bi na eng bilo stoput bolje
servirala je ngl
objavila je EP Lotus sa još 3 nove pjesme molitva je banger

Odgovori s citatom
Old 29.05.2025., 14:25   #10214
novi Matija Woo
Odgovori s citatom
Old 30.05.2025., 06:10   #10215
nova Lorde
Lujka na koncu is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2025., 12:55   #10216
Pa hajmo prokomentirati zadnjih x poslanica, mada iskreno nikako da dobijem inspiracije pa će vjerojatno komentari biti flop. Valjda sam se ispuhao zbog ESC sezone.

Potencijal bez potencijala

Da, ESC fanbaza je jedna od najpovodljivijih i ima veliki problem mentaliteta krda. To smo jako dobro vidjeli i ove godine gdje je praktički svaki top objavljen na Tik Toku/YT-u bio isti, a ako je bilo nekih većih odstupanja onda bi se tu ženu snečiralo Iskreno ne kužim taj fenomen, al mislim da ga se nećemo riješiti tako skoro. ESC je fanbaza jednostavno sastavljena od puno emocionalno nezrelih ljudi i njima je važno samo da se uklope. Tim gore što ima jako puno mladih ljudi, svaki put kad je na redditu neko glasanje za najbolju/najgoru/whatever pjesmu/godinu na ESC-u nemoguće je da će se izglasati nešto starije od 10-ak godina. Čak mi taj mentalitet krda nije toliki problem koliko toksičnost, doduše čini i se da je ova godina bila malo blaža u odnosu na ostale pa se eto možda smanjuje.

Što se Patricije tiče, meni ova pjesma nit smrdi nit miriše. Zapravo uopće se nisam sjećao kako zvuči, a i sad mi je već lagano isparila kad sam opet proćirio. U principu zvuči ko demo, al to me ne čudi kad uzmemo u obzir da našoj sceni jezivo fali financija.

Pokradeni pobjednici

Slažem se manje više s analizom pobjednika, doduše meni je Ptice najgori pobjednik i baš loše ostarila. Doza je isto ne baš dobro ostarila, ali je tad kolko tolko pratila taj synth pop trend pa mi u kontekstu vremena nije tolko loš pobjednik. Trebaš li me i ja nikad nismo kliknuli i uvijek mi je ta numera zvučala ko indie pop prilagođen za 40+ narodni radio ženturače, al realno nije imala neku konkurenciju u svojoj godini. Sve što je meni bilo bolje nije baš imalo šanse kod hrpe forumašica, jbg. Spokojan i Forza su mi tu negdje, mada je Spokojan dakako daleko bolja u kontekstu ESC-a i zauvijek će mi biti žao što od Bošnjaka nismo dobili tako nešto na ESC-u, a ne paket koji na kraju jednostavno nije funkcionirao. Iskreno poprilično sam siguran da ga nećemo opet gledati na ESC-u, a možda ni na Dori tako da to je što je.

Što se tiče BluVinila, apsolutno jest ogroman horor da Apaši nije pobjedila, to je ono što dosta ruši dojam o Dozi, a iskreno i U predgrađu je dosta bolja od pobjedničke pjesme u svojoj godini. Imaju taj neki svoj đir koji im dobro ide, al malo pate od nečega što volim zvat Hozier sindrom. Jednostavno, jedna numera u diskografiji im jako iskače od ostalih i to je teško zanemariti i jednostavno ne upaliti tu jednu numeru ako se već sluša nešto njihovo. Tako je Hozieru bilo s Take me to church i eto trebalo mu je 10 godina da ponovno izbaci hit u toj razini. Zvijeri mi je ok, al samo to. Ne volim numere u kojima je tekst svrha melodiji ili samom sebi. Volite se ljudožderi možda jest neki deep, filozofski stih koji ja ne kužim skroz, ali i dalje zvuči weird i ne funkcionira.

Žanromerija

Meni sve što je Lara do sad izbacila ni smrdi nit miriše. Ono, ne mogu reći da je loše, ali neću nikad samovoljno upaliti, i to je najveći problem. Sjećam se da je dugo gurala taj neki R&B đir, a onda mi je Miachina Rendezvous s albuma bila dosta bolja od bilo kojeg njezinog pokušaja, i dalje se sjećam kako ta numera zvuči, a njezinih baš i ne Skroz je normalno da se netko traži u žanrovima, ali nadam se da će se Lara ubrzo pronaći jer karizmatična jest i ima dobar vokal. Problem je što takvih baš i ne manjka na sceni, takva je recimo i Patricija Gašparini ne? Đana? Marcela? Alen Đuras? Dino Jelusić? Mia Negovetić? Lorena Bućan? Damir Kedžo? Stela Rade? Vinko?... Mi imamo x kandidata koji bez problema mogu inzijeti neku idealnu pjesmu, bila to balada, poskočica ili što već prilagođeno izvođaču, ali nemamo skoro nikoga tko će tu idealnu pjesmu napisati i uglazbiti, zato nam i peak na ESC-u i jest numera nastala u nečijoj sobi koja je dospijela gdje je zbog x slučajnosti koje su se izdogađale.

Godišnji podsjetnik

Lockroom zaista dosta vuče hrvatsku scenu. Malo mi je kritično što se dosta ponavlja i već možeš bez problema u većini slučajeva odrediti da je nešto upravo on producirao, al zadnji Miachin EP se malo odmaknuo od standardnog Lockroom nabijanja s 1-2 numere pa mi je to možda mrvicu promijenilo mišljenje. Žao mi je što očito nitko od njih nije zainteresiran za Doru i ESC, ali eto imali smo Eugena na Dori kojem je upravo Lockroom producirao pjesmu pa možda barem dobijemo nekog no nameovca. Ne znam je li to povezano s egom, strahom od flopiranja ili čime već. Činjenica jest da dosta yemovaca ne briljira baš nešto live. Ako nisu kritični vokal, onda su kuhane noge i obrnuto. Nažalost, očekujem par interesa dogodine zbog ovogodišnjeg flopa pa ne znam koliko da uopće očekujem Lockrooma kao producenta, a kamoli nekog yemovca na listi.

U Miachinom slučaju, mislim da ona svakako nije zainteresirana za ESC, a ako je ipak treba poraditi na live nastupu. Njezine numere jednostavno ne bi funkcionirale bez nekakve koreografije. Meh vokale možeš još donekle kostimirat, npr. Noa Kirel je korektno otjevala svoju numeru i samo to, doslovno ne puno bolje nego što bi Miach, al ona se barem prešetavala tokom nastupa (kasnije je imala dosta intenzivnu koreografiju, al tad nije ni držala mikrofon lol). Da je stajala ukopano na pozornici ne bi ona vidjela top 3 rezulat. Iluzija mi je super stvar, na kraju krajeva zato sam ju i prijavio, i mislim da ima potencijala za top 10 rezultat barem na krilima publike, stručni vodoinstalateri bi vjerojatno ignorirali jer se ne radi o engleskom, francuskom ili talijanskom, ali problem je što ne vidim taj top 10 s Miachinom izvedbom, barem ne trenutačno. Na kraju krajeva imali smo mini Miach ove godine s Njemačkom. Ta pjesma je mogla i trebala puno više, al badave kad je live bio rave na normabelima.

Suma sumarum, mislim da je Lockroom produckija i taj cijeli tim dosta jednostavna solucija za relativno lagan top 10, ili barem manjak strahovanja hoćemo li u finale ili ne, al bojim se da ovisimo o tome jesu li random anonimusi zainteresirani za nastup na Dori, dovoljno karizmatični za to i hoće li im baš on onda producirati pjesmu. Šanse da se sve to poklopi su rekao bih znatno više od Baby Lazanja slučaja, ali možda ipak manje od toga da pošaljemo Škugora ili takav neki flopčić.
Old 30.05.2025., 19:41   #10217
Dvadesetidruga poslanica Bubi Forumašima

Quote:
Forumaš prijavitelj: BlaireWhiteFan
Ostvareni ukupni rezultat: 24. (zadnje) mjesto finala, 12. mjesto polufinala
Publika: 24. (zadnje) mjesto finala (48 bodova), 12. mjesto polufinala (96 bodova)
Žiri: 21. mjesto (19 bodova)
Bubi: 2 boda u polufinalu, 0 bodova u finalu
Poštovane forumašice i forumaši i sva ostala zainteresirana javnosti, dobrodošli u 22. poslanicu Bubi forumašima, u kojoj ćemo za kraj ovog, odnosno tehnički prošlog mjeseca, porazgovarati o fenomenu futurizma na hrvatskoj glazbenoj sceni. Čak nekoliko vas je u igri pogađalici točno povezalo Selestiju, pravog imena Gabriela Zrilić, s nazivom ove poslanice, što uistinu dokazuje da je Selestiah, iako relativno nepoznata na široj sceni, žanrovski već postala prepoznatljiva kao jedna od nositeljica moderne neyem-Gen Z produkcije.

Meni je Selestiah na tragu Bad Daughter, odnosno mislim da je Druga osoba baš kao Thick bila dosta underrated stvar u kontekstu Forumske Dore. Iako mislim da Thick tu ipak jede Drugu osobu, što je u koncu i rezultat pokazao, mislim da Selestiah ima mega-giga potencijal da stvara glazbu na razini Thick numere, za koju i danas smatram da, iako nije bila dovoljno prepoznata na FD, bi na Eurosongu uz dobar vokal i nastup lagano bila u top 10.

Druga osoba imho nije na toj razini jer joj nedostaje produkcije i aranžmanske kompleksnosti, ali je apsolutno catchy stvar koju pamtiš kako zvuči i mjesecima nakon što si je sam sebi možda posljednji put samovoljno pustio na playlisti.

Selestiah ima vrlo zanimljiv glas, ali je općenito i vrlo zanimljiva kao glazbena ličnost, ali i persona općenito. Originalna je i svoja, a to su osobine koje ja iznimno cijenim kod artista. Zato sam upravo za njenu poslanicu iskoristila temu futurizma jer futurizam je bio pravac umjetnosti koji je označio početak novog tisućljeća i figurativno i doslovno.

Iskreno, kad me netko pita što je recept za uspjeh na Eurosongu, prvo što mi padne napamet kao odgovor je ona klišej-rećenica "biti autentičan". Ali makar je klišej, to je istina i zato mislim da bismo trebali težiti tome da šaljemo kao predstavnike na Eurosong izvođače koji nam ono što želimo doživjeti u budućnosti mogu donijeti već sad. A to mogu samo izvođači poput Selestije koji imaju nešto posebno. Koji se izdvajaju i koji imaju neku posebnu auru i energiju. I koje lako možete, recimo, povezati s imenom neke poslanice.

Mislim da su se izvođači na našoj sceni počeli utapati jedni u drugima. Evo baš kao što je Neimenko spomenuo gore, i kad se netko istakne nečim drugačijim, počne često kopirati sam sebe, poput Lockrooma, pa i to s vremenom dopi*di.

Kod Selestije mi se sviđa što ostaje dosljedna sebi i tom nekom modernom popu koji fura, ali joj opet svaka pjesma zvuči drugačije. Ja znam da bi njena pjesma Droga koju volim u ovoj formi u kojoj je objavljena flopirala na Forumskoj Dori, ali meni je kraj te pjesme (negdje od 2:30) toliko je*en da nekad kad mi pjesma dođe na shuffle preskočim do tog dijela samo da to poslušam. Htjela bih da napravi jednu pjesmu full u takvom điru i mislim da bi izdominirala ne samo na FD, nego i na ESC-u.

Potencijal je tu draga, idemo!

BubbyBu is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2025., 19:54   #10218
hit i smeš

otkriće natjecanja
Odgovori s citatom
Old 30.05.2025., 19:55   #10219
Najava poslanica za prvu polovinu lipnja: Jedan, ali vrijedan - Ponos i predrasude - Ispod peke - Bilo im je prvi put
BubbyBu is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2025., 20:02   #10220
1.Ićo
2.Roko
3.Peki & Vojko V
4.EoT
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:07.