Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme |
|
|
25.05.2025., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
BondWannabe kaže:
ICharles i Camilla nisu došli na Papin sprovod, nego William.
I sad se proziva Kate 
|
Kod njih monarsi po tradiciji ne odlaze na sprovode. Kroz povijest nisu išli ni članovima obitelji, to se promijenilo zadnjih 100tinjak god, ali u inozemstvo baš jako rijetko idu.
Kad je umro Ivan Pavao II bio je samo Charles.
Na inauguracijskoj misi za novog papu bio je Edward bez Sophie.
Očito im je protokol takav da s Vatikanom nemaju previše posla kad su obredi u pitanju. 
|
|
|
25.05.2025., 14:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
Lokacija: Ogromni otok šećerne vune na kojeg se, zbunjujuće, ne može sjesti.
|
U međuvremenu je prošlo skoro dva mjeseca od kada je Meghan rasprodala svoje prve proizvode za As ever i još uvijek nije obnovila zalihe. Jer zna se da sve najuspješnije firme i po dva mjeseca imaju prazne police.
Očito je jako komplicirano nabavit sušeno cvijeće i mix za palačinke i kekse. I žena još ima biznis podcast...
|
25.05.2025., 16:13
|
|
dodaj malo ludila
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Na oblaku kaže:
U međuvremenu je prošlo skoro dva mjeseca od kada je Meghan rasprodala svoje prve proizvode za As ever i još uvijek nije obnovila zalihe. Jer zna se da sve najuspješnije firme i po dva mjeseca imaju prazne police.
Očito je jako komplicirano nabavit sušeno cvijeće i mix za palačinke i kekse. I žena još ima biznis podcast...
|
Ne sve, al pojedine se sluze marketingom limitiranih, sezonskih kolekcija i tako stvaraju ekskluzivnost i potraznju.
Ne mislis stvarno da hvata pcele i bere cvijece?
|
25.05.2025., 16:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
malčica kaže:
Ne sve, al pojedine se sluze marketingom limitiranih, sezonskih kolekcija i tako stvaraju ekskluzivnost i potraznju.
Ne mislis stvarno da hvata pcele i bere cvijece?
|
To bi imalo smisla da prodaje cipele i torbe. Ovdje govorimo o proizvodima široke potrošnje. Ako piješ čaj ili jedeš tost s marmeladom za doručak nećeš čekat tri mjeseca da proizvođač obnovi zalihe. Potrošiš staklenku, kupiš staklenku... Limitirana kolekcija marmelade nema smisla. Do sada su ljudi i pojeli i popili ono što su kupili. I opet kupili, samo ne od nje.
|
25.05.2025., 17:32
|
|
dodaj malo ludila
|
Proizvodi tehnicki jesu u kategoriji proizvoda siroke potrosnje, po funkciji, ali nisu plasirani na nacin karakteristican za masovno trziste.
Ciljana populacija ne kupuje (izricito) u supermarketu vec zeli ekskluzivitet, kojeg dobije limitiranjem i ocekivanjem. Onako... povremeno si kupim bolji/skuplji/emotivniji (lol) dzem, mada ga i inace redovito konzumiram.
|
25.05.2025., 18:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Od silne ekskluzivnosti i limitiranosti do penzije možda uspije zaraditi za jednu paštetu
Limunada podcast je propao, pekmezi su na čekanju zbog eKsKlUzIvNoStI, ali bitno da eM "oh my gosh, I work so hard" dok se živi od nasljedstva rasističke i zle RF 
|
|
|
25.05.2025., 18:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
malčica kaže:
Proizvodi tehnicki jesu u kategoriji proizvoda siroke potrosnje, po funkciji, ali nisu plasirani na nacin karakteristican za masovno trziste.
Ciljana populacija ne kupuje (izricito) u supermarketu vec zeli ekskluzivitet, kojeg dobije limitiranjem i ocekivanjem. Onako... povremeno si kupim bolji/skuplji/emotivniji (lol) dzem, mada ga i inace redovito konzumiram.
|
Svi mi povremeno kupimo bolje - nešto... Jer smo u časopisu ili na Instagramu vidjeli novi fensi brand kave pa zašto da ne probamo.. Ali ti proizvođači ne žive od nas koji će se povremeno počastit nečim boljim. Žive od ljudi koji redovito kupuju taj skuplji džem, čaj, kavu, maslinovo ulje...
Ali, ali... Niti jedno poduzeća ne može preživjeti da puna dva mjeseca nije ostvarilo prodaju. Znači nula dolara puna dva mjeseca. Može ti povremeno neki proizvod ne biti na zalihama. Jer nije sezona, jer traje berba, jer su poplave uništile nasade kave u Brazilu... Ali prodaju nešto.
A vjeruj mi da mix za palačinke i kekse nije nikakva ekskluziva. Ovo je već trebalo bit na zalihama i po mogućnosti u Targetu. Proizvodi široke potrošnje imaju male profitne margine. Ovise o količini prodaje i računaju da će kupci posegnuti baš za njihovim proizvodom kad potroše prethodni proizvod. A to ne mogu napravit ako na webu nema ničega. Pa čak ni džema od jagoda umjesto onoga od šljiva koji ih je oduševio.
Moje mišljenje je da je s As ever gotovo. Dogodine u ovo vrijeme neće ni postojat.
|
25.05.2025., 22:55
|
|
Bijeli Zagreb grad
Registracija: Mar 2012.
|
Quote:
Na oblaku kaže:
Svi mi povremeno kupimo bolje - nešto... Jer smo u časopisu ili na Instagramu vidjeli novi fensi brand kave pa zašto da ne probamo.. Ali ti proizvođači ne žive od nas koji će se povremeno počastit nečim boljim. Žive od ljudi koji redovito kupuju taj skuplji džem, čaj, kavu, maslinovo ulje...
Ali, ali... Niti jedno poduzeća ne može preživjeti da puna dva mjeseca nije ostvarilo prodaju. Znači nula dolara puna dva mjeseca. Može ti povremeno neki proizvod ne biti na zalihama. Jer nije sezona, jer traje berba, jer su poplave uništile nasade kave u Brazilu... Ali prodaju nešto.
A vjeruj mi da mix za palačinke i kekse nije nikakva ekskluziva. Ovo je već trebalo bit na zalihama i po mogućnosti u Targetu. Proizvodi široke potrošnje imaju male profitne margine. Ovise o količini prodaje i računaju da će kupci posegnuti baš za njihovim proizvodom kad potroše prethodni proizvod. A to ne mogu napravit ako na webu nema ničega. Pa čak ni džema od jagoda umjesto onoga od šljiva koji ih je oduševio.
Moje mišljenje je da je s As ever gotovo. Dogodine u ovo vrijeme neće ni postojat.
|
Nije ni džem nego spread koji je rijedak kao umak.
Nemaju oni vremena, uspostavljaju "royal household" u Californiji i rebrandiraju se po milijunti put.
https://www.express.co.uk/news/royal...markle-execute
Gdje će uz to kuhat voće i radit inačice džema.
A i mora sve ruže pobrat, sezona im je.
|
25.05.2025., 23:54
|
|
dodaj malo ludila
|
Quote:
Na oblaku kaže:
...Moje mišljenje je da je s As ever gotovo. Dogodine u ovo vrijeme neće ni postojat.
|
Vidjet cemo.
Quote:
odakusa kaže:
Nije ni džem nego spread koji je rijedak kao umak..
|
Tako je i deklariran. Raspberry Spread nije nikad trebao biti Jam
..is crafted with a fluid texture so it can be drizzled, spread, poured and ..
|
26.05.2025., 06:50
|
|
Bijeli Zagreb grad
|
Quote:
malčica kaže:
Vidjet cemo.
Tako je i deklariran. Raspberry Spread nije nikad trebao biti Jam
..is crafted with a fluid texture so it can be drizzled, spread, poured and ..
|
Koliko se ja sjećam, Mega je pričala o džemu cijelo vrijeme da bi na kraju bio spread.
Da bi se nešto zvalo džem mora sadržavati najmanje 40% voća, spread ne mora.
Što se mene tiče, nek ona samo kuha.
|
26.05.2025., 07:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Da, bio je džem od jagoda pod logom American Riviera Orchard. Jer kad pošalješ 50 staklenki džema koje nose logo tvoje firme celebrity prijateljima da to stave na svoj Instagram u biti se radi o pripremi terena za lansiranje prvog proizvoda.
Na kraju ništa od džema od jagoda i ništa od ARO-a.
Zato i mislim da će i As ever završiti na isti način. Pogotovo jer si nijedna nova firma koja se tek treba izboriti za svoj udio na tržištu ne bi smjela dopustiti da dva mjeseca nema niti jedan jedini proizvod dostupan na zalihama.
|
26.05.2025., 08:55
|
|
dodaj malo ludila
|
Quote:
odakusa kaže:
Koliko se ja sjećam, Mega je pričala o džemu cijelo vrijeme da bi na kraju bio spread.
Da bi se nešto zvalo džem mora sadržavati najmanje 40% voća, spread ne mora.
Što se mene tiče, nek ona samo kuha.
|
Kolicina voca u vocnom namazu nije regulirana, no prosjecno kvalitetni spread ima i puno veci udio voca od dzemovih 40, koji kvalitetni daleko nadmasuju 40.
Ne znam cemu objava podataka o razinama voca, LOL
Quote:
Na oblaku kaže:
Da, bio je džem od jagoda pod logom American Riviera Orchard..
|
Ma, Aro racunaj kao pocetnu fazu As Ev.
|
26.05.2025., 09:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
malčica kaže:
|
ARO je pokazatelj (ne)strateškog razmišljanja i slabosti u dugoročnom planiranju i promišljanju. Isto kao što je nula dolara prodaje kroz dva mjeseca pokazatelj loše pripremljenosti i nesnalaženja.
Zanemari da je riječ o Meghan. Zamisli da je riječ o nekoj xy osobi. Možda ti je prijatelj pokrenuo firmu. Prije godinu dana je najavio prvi proizvod pod određenim imenom. Godinu dana se nije ništa desilo. Onda napokon izbaci neke proizvode pod skroz drugim imenom i niti jedan od tih proizvoda nije onaj koji je najavio prije godinu dana. I ajde, rasproda se sve. Nakon toga dva mjeseca firma stoji i ne zarađuje. Ne možeš nikome ni preporučit super proizvode koje tvoj prijatelj nudi jer ih ljudi nemaju gdje kupit.
Rekla bi mu ostavi se poduzetništva, nije to za tebe.
|
26.05.2025., 10:01
|
|
Bijeli Zagreb grad
|
Quote:
malčica kaže:
Kolicina voca u vocnom namazu nije regulirana, no prosjecno kvalitetni spread ima i puno veci udio voca od dzemovih 40, koji kvalitetni daleko nadmasuju 40.
Ne znam cemu objava podataka o razinama voca, LOL
|
Džem mora imati najmanje 40% voća
Spread može imati isto, ali ne mora.
"Poznavajući" Megu, 100% sam sigurna da će raditi sa puno većim udjelom pravog voća 
Aha.
|
26.05.2025., 10:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Na oblaku kaže:
Da, bio je džem od jagoda pod logom American Riviera Orchard.
|
Pa što nije i As ever na IGu reklamirala s "we're all clear at this point that jam is my jam"? Tek kad je krenula prodaja ispalo je da je džem zapravo namaz.
|
|
|
26.05.2025., 11:06
|
|
dodaj malo ludila
|
Quote:
Na oblaku kaže:
...Zanemari da je riječ o Meghan. .
|
Isto bih rekla da se ne radi o MM.
Inace, imam problem jer hocu sve odmah cim me klikne ideja, pa zato imam puno razumijevanja za vremenske odmake kod drugih, naravno, pod uvjetom da to ne ide na neciji racun.
@Odakusa,
stvarno mi se ne nateze oko kolicine voca, pogotovo jer ce uvijek bit premalo 
|
26.05.2025., 14:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
malčica kaže:
Isto bih rekla da se ne radi o MM.
Inace, imam problem jer hocu sve odmah cim me klikne ideja, pa zato imam puno razumijevanja za vremenske odmake kod drugih, naravno, pod uvjetom da to ne ide na neciji racun.
|
Pa to i govorim. Sve je vrlo neozbiljno, amaterski. Ne mislim to kao uvredu, ali Meghan bi trebala biti iznad razine jedne malčice. Ne znam je li uložila samo svoje pare ili je i Netflix dodatno investirao, ali ni jedna ni druga strana neće financijski propast zbog ovoga. Nastradat će samo ugled.
Ali vidit ćemo za pola godine/godinu gdje će bit As ever.
|
26.05.2025., 18:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2016.
|
Quote:
Pješčani sat kaže:
Ne zaboravimo da je Charles..kralj? s odraslom djecom, pa su prioriteti malo drugačije posloženi. Plus, čekao je na krunu 70 godina, naravno da je sad na sve strane, koristi što može dok može.
|
I Kate je čekala Williama da je zaprosi 10 godina, a Charles je hodao okolo mnogo više od drugih i dok je bio princ od Walesa, kao i Camilla
Quote:
BondWannabe kaže:
ICharles i Camilla nisu došli na Papin sprovod, nego William.
I sad se proziva Kate 
|
Kralj/Kraljica u UK nikada ne idu na sprovode drugih državnih poglavara, nego šalju svoje predstavnike
Quote:
odakusa kaže:
Žena je prije par mjeseci završila kemoterapiju, a ovo je tvoj komentar  ?
Svaki rak nije isti niti je kod svake osobe ista posljedica.
Neki se izliječe, neki ne.
Neki se napate više, neki manje.
Neki prežive, neki ne.
Ne bih špekulirala o ničijoj bolesti, znam samo što je Palača službeno objavila, a to je da će se Kata polako uključivati u posao i to kada i gdje to ona odluči obzirom na to kako se osjeća.
Nisi napisao koji komentatori prozivaju Katu zbog pasivnosti, nepojavljivanja, odnosno drugim riječima nerada.
Baš me zanima koji su ti ljudi, voljela bih ih čuti.
Tnx
|
Pa jel ozdravila ili nije? Objavljeno je da je pobijedila rak, čemu onda sada sažaljenje
Ljudi prebole rakove i teške bolesti pa nastave svoj život i poslove od 8 sati dnevno od pon do peta (u najboljem slučaju), a neki rade i duže smjene, a Katu treba sažaljevati do kraja života i zbog toga joj dopustiti da se pojavi jedan put tjedno na nekom događaju, max 2 puta? 
|
|
|
26.05.2025., 19:10
|
|
_whatever_
Registracija: Apr 2017.
|
Dopustiti?
Eto, baš je njoj bitno dopuštaš li joj ti i Pero Perić.
Znam 4-5 osoba koje su imale rak ili leukemiju i bile su na bolovanju tri godine. Kata je prošle godine saznala. Stvarno si 
|
|
|
26.05.2025., 19:28
|
|
taking it easy
Registracija: Nov 2002.
|
Pa nikad nitko iz RF ne ide svaki dan na pojavljivanja. Imaju i drugog posla, valjda sastanče oko svojih charities, planiraju putovanja i odjeću i slično.
Osim toga, mislim da oni ne moraju raditi 8 sati na dan, ipak su royals.
Zato nam je Meghan vrijedna, pčelari s Lili.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:18.
|
|
|
|