|
|
01.04.2025., 18:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
thadd kaže:
Meni danas točno godina i po od prestanka..
Osjećaj je kao da nikada nisam ni pušio niti bih se više mogao ikada i zamisliti da držim cigaretu u ruci i uvlačim dim. 
|
Kao da sam osjetila da se moj suborac oglasio!
Evo me samo da javim svima koji potencijalno lurkaju temu da je prestanak pušenja bio najbolja odluka mog života i u trenutku prestanka nisam uopće mogla znati što to sve znači i što će sve ova dobra odluka povući za sobom.
Nije bilo lako, početak mi je bio najteži, cigareta je uz mene bila dok sam još bila praktički dijete u srednjoj školi, društvo mi je pravila 20 godina... ali kakva sloboda na drugom kraju!
Nadam se da će svi koji ovo čitaju, a razmišljaju o prestanku, skupiti snage za prvi korak - najteži i najbitniji. Sretno ljudi
|
|
|
01.04.2025., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
Amatita kaže:
Evo me samo da javim svima koji potencijalno lurkaju temu da je prestanak pušenja bio najbolja odluka mog života i u trenutku prestanka nisam uopće mogla znati što to sve znači i što će sve ova dobra odluka povući za sobom.
|
Neka čudna vremena su došla kad se javljaju godišnjaci +, a nema novih
Drago mi je da vas vidim. Ja nisam baš često oko foruma, ali mi je ostala navika baciti oko na ovu temu jer sam godinama pisala u svim pokušajima. Ako i ne pišem, ali provjerim koga ima.
U potpunosti se slažem s napisanim, pogotovo kad pogledaš s vremenskim odmakom. Ni ja ne mogu zamisliti opet taj život, davno prošlo. Ne znam je li najbolja odluka u životu, ali u top tri je sigurno 
|
|
|
03.04.2025., 10:51
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Nov 2022.
|
Quote:
Amatita kaže:
Kao da sam osjetila da se moj suborac oglasio!
Nije bilo lako, početak mi je bio najteži, cigareta je uz mene bila dok sam još bila praktički dijete u srednjoj školi, društvo mi je pravila 20 godina... ali kakva sloboda na drugom kraju!
Nadam se da će svi koji ovo čitaju, a razmišljaju o prestanku, skupiti snage za prvi korak - najteži i najbitniji. Sretno ljudi
|
Čestitke i tebi na 18 mjeseci. 
|
14.04.2025., 13:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2019.
|
izgleda da je tema izumrla xD nisam se javio par mjeseci, sta da kazem i dalje borba, počnem pa prestanem, koristio snus, užicao par puta iqos. jbg sada 6 dana opet free. katastrofa je ta jebena ovisnost sve bude ok do nekog 30 dana, onda krene nervoza na svih i samo tražim izliku za zapalit. ali i dalje smo tu i dalje se nedamo i dalje je borba.
|
|
|
16.04.2025., 17:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2022.
|
Da se pohvalim..30dana nakon 23godine i 2 kutije cigareta dnevno. Aplikacija kaze 1200cigareta manje i 200e u novčaniku. Nažalost moram priznati da sam prije nekih 15godina prestao na skoro 3 godine i opet iz gluposti poceo pušiti. Triger je bio alkohol. Sad vec 5 godina ne pijem tako da to nebi trebao biti problem...imao sam kriza prvih nekoliko dana pogotovo ujutru uz kafu i u mom omiljenom kafiću gdje sam dimio kao dimnjak ali nisam namjerno htjeo da mjenjam navike.
|
|
|
18.04.2025., 17:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Ja sam bio kod pulmologa prvi put nakon prestanka pušenja i dijagnosticirala mi je astmu/bronhitis.
Dala mi je Alvesco, nakon mjesec dana uzimanja toga, mogao sam trčati ko da imam opet 15 godina. Nevjerojatno nešto.. jednostavno je smirilo upalu s kojom sam se očito patio godinama i mislio da je to jednostavno posljedica pušenja.
Kažem čisto ako netko ima slično, nek ode na pregled na pulmologiju, kvaliteta života mi je 100x bolja sada, nego dok je upala bila netretirana.
Iako još imam nekih kroničnih sranja, kronično nadraženost grla i sl. pa sad to sve skupa konačno pokušavam sanirati.
Lako moguće da je to i izazvano sve godinama pušenja + stres, sigurno nije pomoglo uglavnom.
To pušenje je čisto zlo..
|
|
|
27.05.2025., 20:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2024.
|
Želim prestati pušiti najviše zbog svog izgleda i novca ali opet mislim si "jedan je život, uživaj dok možeš" i ne znam kako se riješiti tog mentaliteta
|
|
|
28.05.2025., 09:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2024.
|
Quote:
fallen-alien kaže:
Želim prestati pušiti najviše zbog svog izgleda i novca ali opet mislim si "jedan je život, uživaj dok možeš" i ne znam kako se riješiti tog mentaliteta
|
Teško!
Dokle god cigaretu smatraš užitkom, a prestanak pušenja teškim odricanjem, malo je vjerojatno da ćeš uspjeti!
To je bio i moj stav, i nisam se htjela odricati tog gušta - ono prva jutarnja uz kavu - mmmm, pa tek gušt pauze na poslu - kafić preko puta pa opet cigareta!
Pa popodnevna šetnja, odlazak u nabavku pa “hajdemo na kavu”… i naravno opet guštam dim… i tako 44 godine - otkako sam počela raditi
A onda je preko noći cigareta postala neprijatelj … stavljala sam zubne implantate i upozorili su me da kod pušača ima daleko više šanse da ih izgube!
I onda bez razmišljanja istoga dana sam ih ostavila!
Prošlo je malo više od 15 mjeseci i što da kažem… u početku je bilo iznimno lagano bez ikakvih kriza …(valjda sam bila u debelom strahu hoće li mi uspjeti implantati)
Dalje kao da je sve teže, nemam ni sad kriza, ali lovi me često nostalgija i tko zna hoće li ikada i prestati
Ali kad samo pomislim da sam za zubni makeover iskeširala kao za novi auto, da je to suma kao deset godina pušenja, odmah se ohladim!
Jedino da nađeš neki razlog koji ti je važniji od tog užitka! Onda uspjeh neće izostati
|
|
|
29.05.2025., 21:21
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2024.
|
Ili razmisljas racionalno ili ne. Ja sam prestao prije 11 godina i to iz jedne minute u drugu. Bilo mi je ostalo pola kutije cigara koju sam jednostavno bacio u smece i od tada nikada vise nisam ni pomislio na to da zapalim. A bio sam teski pusac. Najmanje dva pakla dnevno. Kod mene je ili do daske ili nikako. Nema izmedju. Jednostavno mi je vise dojadila vrtoglavica ujutro kada bih posao na posao, jer sam obavezno morao zapaliti dok dodjem to autobuske stanice. Dojadio mi je onaj ukus u ustima kada se probudim. Dojadio mi je smrad u stanu, na odjeci itd. Dojadilo mi je bespotrebno bacanje novca. Moras jednostavno sagledati sve racionalne razloge koji idu korist prestajanja, medju kojima je zdravlje naravno na prvom mjestu. Mene je cigara mentalno opustala i pomagala mi je da drzim nekakav unutarnji mir, jer imam problema sa teskom depresijom. Ali se jednostavno nije isplatilo samo zbog toga.
|
|
|
03.06.2025., 18:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Bluebell62 kaže:
Dalje kao da je sve teže, nemam ni sad kriza, ali lovi me često nostalgija i tko zna hoće li ikada i prestati
|
Ja sam znala povremeno zapaliti nakon što sam prestala (tipa vikendom kad izađem), i to se od onda smanjivalo, a sada ne osjećam ni najmanju želju zapaliti uopće. Eno, stoji mi duhan u torbici već ohoho, ali ne sjećam se kad sam zapalila zadnji put. Pošto često putujem, znala sam ponijeti duhan sa sobom čisto ako htjednem koju, ali sad mi se ne da nositi to sa sobom, samo zauzima mjesto bezveze.
Ja sam u manjini glede ovoga da sam znala zapaliti i da se nisam vrartila nazad u ovisnost, ovo napominjem jer znam da velikoj većini ljudi je to nešto najgore što mogu napraviti ako prestanu, pa ne želim davati takve ideje drugima. Nego, pišem ovo jer sam ranije znala osjetiti povremenu nostalgiju kako ti kažeš, ali potpuno je nestala želja. Čak se sjećam da kad sam zapalila te zadnje tako "jednom u nekoliko mjeseci", da su mi se baš gadile, i da sam baš svjesno došla do zaključka da mi se fakat ne sviđa osjećaj. Sad mi i smeta ići negdje van gdje se puši, i zanimljivo mi je koliko mi nije smetao dim kad sam bila mlađa, a sad baš osjećam da je totalni otrov fuj
Tako da računaj da će doći vrijeme kad ti cigarete neće nimalo faliti
|
|
|
04.06.2025., 10:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2024.
|
Tjedan dana nisam zapalila cigaru. Bila sam popušila zadnju cigaru u kutiji i jednostavno mi je samo došlo da prestanem. Nemam nikakvu potrebu za cigarom. 
|
|
|
06.06.2025., 20:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
postoje li negdje statistike o postotku pušača po gradovima i županijama?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:34.
|
|
|
|