Eurosong Hello, Europe! This is Forum.hr calling! |
|
|
28.05.2025., 07:51
|
|
#svejekrivajuzina
Registracija: Apr 2021.
|
Quote:
Mother Of Pearl kaže:
Kids from the Sky , možda čak Bernarda Bobovečki ..
|
Kids from sky bi bili super s nekom zaraznom melodijom.
|
28.05.2025., 08:20
|
|
Nevidljivi korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Mother Of Pearl kaže:
možda čak Bernarda Bobovečki ..
|
Jel to ona kaj je pjevala Colors na nekoj prijasnjoj Dori?
|
|
|
28.05.2025., 08:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
To je ta. Za nju čuješ samo kad je Dora pa se netko sjeti da postoji i da bi mogla nastupati
|
|
|
28.05.2025., 08:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2003.
|
Mislim da je bitniji izvođač nego pjesma. To mislim da mora bit pravi perfomer i baš prodat pjesmu.
Normalno, i pjesma mora bit dobra, ali bolje izvođač 10/10 i pjesma 7/10, nego izvođač 7/10 i pjesma 10/10.
Idealno oboje 10/10, ali ne znam jel ima toga u Hrvatskoj.
|
28.05.2025., 09:09
|
|
Nevidljivi korisnik
|
Quote:
Tomo1972 kaže:
To je ta. Za nju čuješ samo kad je Dora pa se netko sjeti da postoji i da bi mogla nastupati
|
Ma bzvz.
|
|
|
28.05.2025., 09:16
|
|
Neprijatelj foruma
Registracija: Nov 2018.
|
Quote:
Blank Page kaže:
Jel to ona kaj je pjevala Colors na nekoj prijasnjoj Dori?
|
Nije, to je ona iz The Voicea. Ona što pjeva Colors je Brunović. Ali da, svaka šuša se može prijaviti.
Nego ljudovi, očekujemo li pad ili porast prijava iduće godine?
|
28.05.2025., 09:20
|
|
😻 Baby Lasagna Army 😻
Registracija: May 2007.
|
Kineski AI (DeepSeek) kaže:
Quote:
Predicting the exact 26 artists who will compete in Dora 2026 (Croatia's Eurovision national selection) is impossible, but I can make an educated guess based on past participants, rising stars, and trends in the Croatian music scene. Here’s a speculative list of possible competitors:
Potential Dora 2026 Participants (Prediction)- Damir Kedžo (Dora 2020 winner, likely to return)
- Mia Negovetić (Fan favorite, Dora 2020 & 2024)
- Let 3 (Eurovision 2023 stars, might return for fun)
- Marko Bošnjak (Dora 2024 finalist)
- Eugen (Upcoming pop-rock artist)
- Vinko (Indie-pop singer, Dora 2024)
- Boris Štok (Veteran performer, possible comeback)
- Meri Andraković (Rising pop singer)
- Detour (Alternative band, potential debut)
- Giulia (Pop sensation, possible first attempt)
- Jelena Rozga (Legendary pop singer, long-shot)
- Maja Grgić (Dora 2023 participant)
- Saša Lozar (Folk-pop artist, dark horse)
- Tina Vukov (Dora 2020, could return)
- Zdenka Kovačiček (Legend, might try again)
- Mia Dimšić (Eurovision 2022, possible return)
- Albina (Eurovision 2021, could come back)
- Krešo & Kisele Kiše (Rock band, fan favorite)
- Nina Badrić (Legend, unlikely but possible)
- Jure Brkljača (Indie-pop artist)
- Pavel (Newcomer, viral potential)
- Dalmatino (Traditional-modern fusion)
- Marija Bilić (Young talent)
- Dino Jelusić (Returning after 2023)
- Kiki Rahimovski (Rock icon, long shot)
A surprise international act (Like Baby Lasagna in 2024)
Wildcards & Possibilities:- Baby Lasagna (If he doesn’t go to ESC 2025)
- Severina (Croatian superstar, unlikely but would break the internet)
- A new viral TikTok artist (Unknown now, but could emerge)
|
|
28.05.2025., 09:33
|
|
Nevidljivi korisnik
|
Da, Rozga ce se prijavit, vec ju vidim
|
|
|
28.05.2025., 09:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
Quote:
celoselo kaže:
|
Pad. No možda me iznenade 
|
|
|
28.05.2025., 09:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Ide neka cajka
|
28.05.2025., 10:02
|
|
Neprijatelj foruma
Registracija: Nov 2018.
|
Quote:
MonsterzInMe kaže:
Ide neka cajka
|
Imamo kandidatkinju
https://dnevnik.hr/video/tvoje-lice-...osi---63077794
|
28.05.2025., 12:57
|
|
Poison Cake 🐍
Registracija: Aug 2023.
|
Quote:
mickeypar kaže:
Kineski AI (DeepSeek) kaže:
Quote:
Krešo & Kisele Kiše (Rock band, fan favorite)
|
|
Zna li DeepSeek da "fan favorite" ne znači "omiljeni su jednom fanu"?
|
|
|
28.05.2025., 13:32
|
|
Nevidljivi korisnik
|
Sjecam se naziva tog banda ali pojma nemam kaj su tamburali (nit me zanima tbh).
Mene vise zanima ovaj “Dino Jelusić (Returning after 2023)”. Jesam ja nes propustila il kaj
|
|
|
28.05.2025., 13:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Quote:
Blank Page kaže:
Sjecam se naziva tog banda ali pojma nemam kaj su tamburali (nit me zanima tbh).
|
Bili su neka Dubioza za gigasiromašne. Originalna servira dovoljno ok boomer energije, stvarno nam ne treba i kopija.
|
28.05.2025., 13:43
|
|
Nevidljivi korisnik
|
Quote:
Neimenko kaže:
Bili su neka Dubioza za gigasiromašne. Originalna servira dovoljno ok boomer energije, stvarno nam ne treba i kopija.
|
A onda je ocito i zakaj sam zaboravila.
Opcenito od svih tih zazivanja povratnika ugl znam samo za Kedzu, eventualno jos neki random 
|
|
|
28.05.2025., 14:26
|
|
Poison Cake 🐍
Registracija: Aug 2023.
|
Moja wishlista za izvođače na Dori bez nekog posebnog poretka (i u kojem stilu prethodnih pjesama koje su izbacili), uključujući i povratnike s prethodnih Dora:
- Selestia - Druga osoba (ako ne ovaj stil, može i nešto u stilu Lane Switching, mislim da ide u dobrom smjeru po pitanju glazbenog izričaja i da joj to pristaje)
- Ananda - Ni ja (leže joj balade, ali mislim da bi bilo zanimljivo vidjeti ovakav stil i estetiku spota u njenoj izvedbi, djeluje cura zapravo kao da je vješta u mnogim stvarima)
- Lorena Bućan - Melem (ili neka moćna balada kao Kako samo mater zna, ali isključivo kao Lorena, ne bih s Magazinom opet - što znači da to nećemo baš uskoro vidjeti)
- Disco Lizard - Obabe (znam da se ovog gospodina prožvakalo po Dora temi da je svima već muka kad vide nekoga da ga imenuje, ali See You In Paradise i Obabe su mi stvarno često na repertoaru i smatram da je autentičan unutar tog stila pjesama i žanra)
- Podočnjaci - Proklet, Laboratorij (pratim rad ove grupe od početka, mislim da su pronašli svoju nišu i identitet i da odlično rade to što rade + jedinstveni su, mislim da nema drugog takvog izvođača na hrvatskoj sceni trenutno)
- kids from the sky - Onaj osjećaj, Film (ne znam baš koliko bi imali potencijala za uspjeh na Eurosongu, ali mislim da bi pronašli svoju publiku koja bi cijenila njihov izričaj)
- Miach - Faza, Iluzija (još jedna prožvakana izvođačica, svaki put kada ju netko spomene krene diskusija o njenoj karizmi i vokalu uživo, ali mislim da se to sve može ispolirati. Mislim da na Eurosongu postoji prostor za ovakav neki eurodance (?))
- Urban - Kažu svi da izmišljam (s Anom Širić) (kao i za eurodance, mislim da na Eurosongu postoji i prostor za neku ovakvu emotivnu izvedbu, samo što se bojim da Urban ne bi ništa radio po pitanju samog nastupa na tv-u, pa da bismo dobili neki nastup a lá Mila Elegović)
- ToMa - Kriva procjena (ili nešto poput jednog od njegovih prethodnih pokušaja, meni je Ocean of Love bila fantastična i mislim da mu leže takve plesne pop pjesme, te godine je imao nesreću da se natjecao kad i Albina, ali mislim da je došao sa poprilično dobrim spremnim paketom)
- Đana - Ljubav, Nostalgija (također smatram da joj dobro leže ovi moderniji pop pjesmuljci, ali može i s nekom baladetinom kao što je Idi s Tomom (ne ToMom lol))
- Stela Rade - iskreno, ne vibeam baš s njenom glazbom koju je do sada izbacila, ali mislim da je kvalitetna pjevačica i da ima potrebnu karizmu. Izdvojit ću, hajde, Može se, mora se
- Devin Juraj - mislila sam prvo, ajde, šta će Albinin plesač pjevati, ali vidjela sam ga uživo na Eurosong Cro partiju i ODUŠEVILA se, koju energiju taj dečko ima uživo! Odlično je iznio sve žešće pjesme koje je coverao te večeri. U stilu njegovih pjesama, možda nešto žešće poput Insignia, ili ako bi išao na neku pop, GP friendly verziju, nešto kao Samo tvoj
- Albina - kad smo već kod Albine, ako bi se ikad vratila na Doru, voljela bih ju opet vidjeti u nekom bržem izričaju kao što su Noću, Grad sve zna ili 27. (ali kako se okrenula vjerskoj glazbi, sumnjam da ćemo ju ikad više vidjeti na Dori, osim ako ne dođe s nekom Filomena pjesmom)
- Natalie Balmix - nakon debakla s HRT-om, mislim da ju više nećemo vidjeti na Dori, ali ovo je wishlista, a ne realni popis
mislim da nešto kao Lomi me ili Srebrna krila ima potencijala biti girl bopić koji bi se dopao eurofanovima
- Nika Turković - u mraku mi je jedna od omiljenih pjesama s hrvatske scene, odlično joj leži taj Billie Eilishevski stil, ali vidim da se odlično snalazi i u nekom bržem pop izričaju kao mogu i sama (s Nelom) i gledaj me
- EoT - nešto žešće kao Phoenix ili ublaženo kao ovogodišnji Bye, Bye, Bye - sve prihvaćam
- Fenksta - nisam baš kliknula s Extra na prvu, ali mislim da ima ogromnog potencijala, a pokazao je možda i najbolju elevaciju pjesme nastupom na ovogodišnjoj Dori
- Macha Ravel - Poseidon (ovo mi je otkrio BlaireWhiteFan - možda je malo prealternativno za neki veći uspjeh ili čak za odlazak na Eurosong, ali također smatram da postoji potencijal)
- Manntra - Mornar (voljela bih da se vrate i da pokušaju ponovno, ako je postojala publika za ovogodišnji litavski Katarsis, postoji sigurno i za Manntru)
- Detour - Master Blaster (još nešto s čime nisam kliknula na prvu, i pomislila sam, evo još jednog pokušaja vraćanja u relevantnost, ali stvarno su me ugodno oduševili nastupom i izvedbom)
- nipplepeople - opet, ne znam koliko je realno očekivati ih nazad tako brzo, možda je ZNAK bila malo prealternativna za GP, ali je jedna od rijetkih ovosezonskih pjesama koje još aktivno slušam. Smatram da su jako kvalitetni i da imaju potencijala za pronalazak svoje publike na Eurosongu s nečime poput Sutra
- IVXN - Monopol (ono što smo vidjeli na Dori je bilo okej za početak, mislim da se uz malo poliranja nekih detalja može pokriti vokalne nedostatke i da ima sposobnost servirati neki Luca Hänni moment)
- LELEK; Harmonija Disonance - The Soul of My Soul; Nevera (Lei Lei), Zima - njih stavljam u istu kategoriju jer smatram da i jednima i drugima nedostaje nešto da bi komplet bio dobar. LELEK cure su podbacile vokalno, ali imale su solidan nastup za takvu pjesmu (na stranu što su stihovi na engleskom bili očajni i cijepljeni protiv gramatičke točnosti - pliz, recimo NE etno pjesmama na engleskom. Zapravo, recimo općenito NE pjesmama na engleskom koje nisu prošle provjeru nekoga tko se jezikom bavi u nekoj mjeri iznad "ma svi ti danas pričaju engleski, šta ti je to", jer su ovogodišnje pjesme na engleskom na Dori bile horor po tom pitanju). HD cure su bile bolje vokalno, ali je nastup bio katastrofa. Kad bi i jedne i druge poradile na onome što im manjka, obje grupe bi imale fantastičnu početnu točku, ali s obzirom na to kako su LELEK cure reagirale na svaku kritiku na društvenim mrežama, nemam neke velike nade za to. Ipak, zaslužile su mjesto na listi uz nadu da će se stvari promijeniti, i u nadi da će pronaći stalnu postavu

|
|
|
28.05.2025., 16:00
|
|
🌅 New Day Will Rise ☀️
Registracija: Aug 2018.
|
Quote:
celoselo kaže:
@MF, ako bude u Opatiji onda očekuj sve isto 
|
Quote:
celoselo kaže:
|
Pad. Za 12-15 pjesama, ali pad.
Quote:
celoselo kaže:
Imamo kandidatkinju 
|
 Više je Stela za to, ako ćemo već gledat samo sudionike tog showa s linka kojeg si podijelio.
|
|
|
28.05.2025., 16:01
|
|
Nevidljivi korisnik
|
Quote:
Spicy Margarita kaže:
Moja wishlista za izvođače na Dori bez nekog posebnog poretka (i u kojem stilu prethodnih pjesama koje su izbacili), uključujući i povratnike s prethodnih Dora:
|
Stavljam kvacicu na Anandu, Fenkstu i Niplice
|
|
|
28.05.2025., 16:08
|
|
Vilinska princeza
Registracija: May 2015.
|
Quote:
Blank Page kaže:
Mene vise zanima ovaj “Dino Jelusić (Returning after 2023)”. Jesam ja nes propustila il kaj
|
Mislim da misle da se to on vratio na naše područje sa svojim bendom,ako griješim, ispravite me.
I ja bi voljela da nas Dino opet predstavlja, ali nisam sigurna želi li to on
Edit: Tek sam sada skužila da se radi o AI. 
|
|
|
28.05.2025., 17:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2019.
|
Ja nemam želja što se imena tiče. Iskustvo me podučilo da nemam očekivanja na temelju imena. Za Let 3 sam očekivao katastrofu svjetskih razmjera, za Baby Lasagnu nisam ni znao tko je, a od Bošnjaka sam očekivao hit. Tako da nemam želja, tko god ima ideju i viziju neka ide.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:21.
|
|
|
|