Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Lokalni izbori 2025.

Pogledaj rezultate ankete: Za koga??
Puljak 45 70.31%
Šuta 7 10.94%
Iden se okupat na Žnjan 12 18.75%
Glasovatelji: 64. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.06.2025., 11:54   #421
I Plankovićeva pobjeda nije samo dolazak HDZa, nego pto imaju gradonačelnika kojeg drže u šaci i koji ne smije ništa nego raditi šta mu se kaže
Rubble is offline  
Old 02.06.2025., 12:33   #422
Quote:
DJTcro kaže: Pogledaj post
Opara je bio običan maneken. Split za vrijeme njegove vladavine nije imamo ali baš nikakve koristi od famozne "vertikale" vlasti.
Imao je i baldasar vertikalu vlasti, a ispali su dva najgora gradonačelnika zadnjih 30 godina. Onakav nerad je tesko ponovit
Koresh1011 is offline  
Old 02.06.2025., 12:35   #423
Quote:
Rubble kaže: Pogledaj post
I Plankovićeva pobjeda nije samo dolazak HDZa, nego pto imaju gradonačelnika kojeg drže u šaci i koji ne smije ništa nego raditi šta mu se kaže
Vidjeti cemo. S obzirom na konkurenciju gradonačelnika zadnjih 30 godina, stvarno se moras potrudit da nebudes bolji.
Koresh1011 is offline  
Old 02.06.2025., 13:53   #424
Quote:
Koresh1011 kaže: Pogledaj post
Vidjeti cemo. S obzirom na konkurenciju gradonačelnika zadnjih 30 godina, stvarno se moras potrudit da nebudes bolji.
Evo mu Grabić na dalmatinskiportal daje savjete kako bit dobar gradonačelnik
Old 02.06.2025., 13:55   #425
Quote:
Imao je i baldasar vertikalu vlasti, a ispali su dva najgora gradonačelnika zadnjih 30 godina. Onakav nerad je tesko ponovit
A znaš li ko je otkupija svo zemljište na Karepovcu i obavija sve pretpostavke za sanaciju koju je Opara započeja a sve ih 8 godina ranije zajeba Kerum i pineze za Karepovac prusmjerija isprid svog htela koji mu je papila maca.

Puljak je vodija 2:0 do sudačke nadoknade i onda popija 4 gola i crveni karton a za to triba imat talenta.

A Šuta evo sad ima priliku napravit ono šta nije dok je bija Direktor Lećevice a to je forsirat Bobana i Plenkovića da se to završi jučer jer za dvi godine karepovac nam je doviđenja.

I evo mu prilike da kad već nije ka Direktor vodovoda napravi uređaj za pročišćavanje na izvoru Jadro da nas ne prave budalama pa kad se zamuti voda nam objašnjavaju da je triba prokuvat a kad je prokuvamo imamo prokuvanu mutnu vodu.

A njegov program https://tomislavsuta.hr/program/ je ostvariv jedino ako dovede kineze koji su gradili Pelješki i Musk mu donira jedno 5 miljardi eura.
Old 02.06.2025., 14:04   #426
Baš gledam rezultate po biračkim mjestima. U lijevim četvrtima poput Spinuta, Bačvice i Blatine je Šuta osvojio previše glasova.

Dobar dio "ljevičara" je glasalo za Šutu. Da mi je ući u glavu tih "ljevičara".
DJTcro is offline  
Old 02.06.2025., 14:18   #427
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
Puljak je vodija 2:0 do sudačke nadoknade i onda popija 4 gola i crveni karton a za to triba imat talenta.
Zabavlja sličnost sa time kako je Hajduk prosua prvenstvo.
Old 02.06.2025., 14:30   #428
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
A znaš li ko je otkupija svo zemljište na Karepovcu i obavija sve pretpostavke za sanaciju koju je Opara započeja a sve ih 8 godina ranije zajeba Kerum i pineze za Karepovac prusmjerija isprid svog htela koji mu je papila maca.

A Šuta evo sad ima priliku napravit ono šta nije dok je bija Direktor Lećevice a to je forsirat Bobana i Plenkovića da se to završi jučer jer za dvi godine karepovac nam je doviđenja.

I evo mu prilike da kad već nije ka Direktor vodovoda napravi uređaj za pročišćavanje na izvoru Jadro da nas ne prave budalama pa kad se zamuti voda nam objašnjavaju da je triba prokuvat a kad je prokuvamo imamo prokuvanu mutnu vodu.

A njegov program https://tomislavsuta.hr/program/ je ostvariv jedino ako dovede kineze koji su gradili Pelješki i Musk mu donira jedno 5 miljardi eura.
Jos veca sramota za puljka. Izgubia je od nekarizmaticnog kandidata. Da je netko umjesto Vice isa 2021. na izbore, tko zna bi li dobia.
Zapadna obala je najbolji projekt u Splitu zadnjh 30 godina. Onako nesto slicno trebaju napravit do Stobreca, ali sumnjam da ce bit to tako.
Koresh1011 is offline  
Old 02.06.2025., 14:35   #429
Dakle , ajmo ovako , sta ocekujemo da ce se zavrsit do 2029. Ako ne bude gotovo ili u procesu, tražimoo dalje.
1. Most Kastela Kopilica
2. Sirina u Solinu
3. Lungomare Strobec - valjda nece bit ala Znjan, vec ala Zapadna obala
4. Kolodvor na kopilici - autobusni i zeljeznicki
5. 20 000 novih parking mjesta - ovo sam bubnua, ali treba napravit krcato parkinga.
Koresh1011 is offline  
Old 02.06.2025., 15:04   #430
1 i 2 uopce ne spada pod Grad.
marinnn is online now  
Old 02.06.2025., 15:20   #431
Quote:
marinnn kaže: Pogledaj post
1 i 2 uopce ne spada pod Grad.
Utjece na grad, i to debelo. Treba stiskat sredisnju vlast da se to rjesi.
Koresh1011 is offline  
Old 02.06.2025., 15:31   #432
Quote:
Baš gledam rezultate po biračkim mjestima. U lijevim četvrtima poput Spinuta, Bačvice i Blatine je Šuta osvojio previše glasova.

Nema tu ljevice, to je ekipa zna se koja, koja ima dobre plaće i poslove, i koja je počela lagano okupirat standardno lijeve i lijevi-centar kvartove. Jebote, da on u Spinutu ima ovolko kolko ima je strašno. Ošli svi vani il pomrli, naselila se HDZova nejač
Sveti Germain is offline  
Old 02.06.2025., 15:35   #433
Quote:
5. 20 000 novih parking mjesta - ovo sam bubnua, ali treba napravit krcato parkinga.
Ovakav urbanizam ne želiš. Ako si mislio na podzemne, to je jedno par milijardi eura

Pogledaj USA gradove na što liče i reci mi jel bi ikad tamo živio.
Mithrandir is online now  
Old 02.06.2025., 15:39   #434
Quote:

Dobar dio glasača na lokalnim izborima ne glasa kao na parlamentarnim i predsjedničkim i ne vode se ideologijom nego glasaju za ljude ili protiv ljudi. Split je poznat po tome da ni jedan gradonačelnik nije uspio obraniti mandat.

Što uopće znači biti "ljevičar" ili "desničar" na lokalnim izborima? Ja bih rekao da tu ljudi prvenstveno gledaju istaknute osobe i kampanje, pa onda glasaju žele li zadržati dosadašnje stanje ili žele promjenu, bez obzira na stranke i podjele na lijevo i desno.
dje-CAk is offline  
Old 02.06.2025., 15:47   #435
Quote:
dje-CAk kaže: Pogledaj post
Dobar dio glasača na lokalnim izborima ne glasa kao na parlamentarnim i predsjedničkim i ne vode se ideologijom nego glasaju za ljude ili protiv ljudi. Split je poznat po tome da ni jedan gradonačelnik nije uspio obraniti mandat.

Što uopće znači biti "ljevičar" ili "desničar" na lokalnim izborima? Ja bih rekao da tu ljudi prvenstveno gledaju istaknute osobe i kampanje, pa onda glasaju žele li zadržati dosadašnje stanje ili žele promjenu, bez obzira na stranke i podjele na lijevo i desno.
Pogledaj mojih 5 projekata gore u postu. Tu nema ideologije. Tko to napravi, dobiva izbore
Koresh1011 is offline  
Old 02.06.2025., 15:49   #436
Da, nisu zadovoljni s Puljkom, njegovim ponašanjem i rezoniranjem, kao ni njegovim dogradonačelnicima, a Šuta je bio najmanje zlo. Nije neuobičajeno da se glasa protiv, a ne za, posebno je to izraženo u Splitu.

Zato i mislim da na idućim izborima Šuta nema šanse, pa čak i da ispuni većinu obećanog (što neće, ni blizu jer je je pretjerao), a sigurno će tu biti afera, zapošljavanja preko veze i namještanja natječaja, pa će ga birači kazniti na idućim izborima, isto kao što su Puljka kaznili na ovim. Osim ako ne isplivaju Puljkove afere (u slučaju da ih je imao, makar ne izgleda tako, bar mi Puljak i Ivošević djeluju pošteno, ne znam za onog trećeg).
Cincare is offline  
Old 02.06.2025., 15:50   #437
Quote:
Mithrandir kaže: Pogledaj post
Ovakav urbanizam ne želiš. Ako si mislio na podzemne, to je jedno par milijardi eura

Pogledaj USA gradove na što liče i reci mi jel bi ikad tamo živio.
Je, 600 millijardi. Neka je cijena svakog parking mjesta 20 000 eura, a i to je previse, jer je zemlja vec gradska. To ti je stari moj ukupno 400 miliona eura. A kako je zemlja gradska, i radi se o velikom projektu, moglo bi se sve to napravit za nekih 150 miliona eura. Rijesia bi problem parkinga, i onda mozes oslobodit nogostup i stavit stupice.
Koresh1011 is offline  
Old 02.06.2025., 15:52   #438
ja još ne razumijem zbog čega su građani konkretno kaznili puljka?
TihoTipkam is offline  
Old 02.06.2025., 15:53   #439
Quote:
Cincare kaže: Pogledaj post
Da, nisu zadovoljni s Puljkom, njegovim ponašanjem i rezoniranjem, kao ni njegovim dogradonačelnicima, a Šuta je bio najmanje zlo. Nije neuobičajeno da se glasa protiv, a ne za, posebno je to izraženo u Splitu.

Zato i mislim da na idućim izborima Šuta nema šanse, pa čak i da ispuni većinu obećanog (što neće, ni blizu jer je je pretjerao), a sigurno će tu biti afera, zapošljavanja preko veze i namještanja natječaja, pa će ga birači kazniti na idućim izborima, isto kao što su Puljka kaznili na ovim. Osim ako ne isplivaju Puljkove afere (u slučaju da ih je imao, makar ne izgleda tako, bar mi Puljak i Ivošević djeluju pošteno, ne znam za onog trećeg).
Bit ce neki treci, ali ako bude normalan i napravi znacajan pomak u infrastrukturi, dobit ce izbore. Vidit cemo kuda brod plovi nakon godinu dana.
Koresh1011 is offline  
Old 02.06.2025., 15:54   #440
Quote:
TihoTipkam kaže: Pogledaj post
ja još ne razumijem zbog čega su građani konkretno kaznili puljka?
Nerada i bahatluka. Slabo je osluškivao probleme građana.
Koresh1011 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:23.