Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija > Psihokauč

Psihokauč Prozac Nation

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.06.2025., 12:25   #61
Quote:
tinkybinky79 kaže: Pogledaj post
to si skroz u pravu, ali na žalost kad ljudi nekako valjda misle da sam tuđa budala, pa kad se budala naljuti, onda se šokiraju do krajnjih razmjera i to im ne paše... paše im samo da gaze budalu. ne da i budala bude ljuta
I kad se tako naljutis, sto ocekujes od ljudi?

Uz to, da te opet pitam : Ukoliko ti ja ne iskazem, kako ces tocno znati sto me i koliko pogodilo? Ukoliko ti ne iskazem - da li to znaci da nisam osjetila?

Dodat cu - po cemu mjeris neciju senzibilnost?
Old 04.06.2025., 12:30   #62
Quote:
Verdadera kaže: Pogledaj post
Sto, bila je malo previse iskrena?

Poanta osjecaja i jest da vidi iza glume. Samo sto osjecaji nemaju oblik, nisu opipljivi, materijalni, teze ih je shvatiti od prolaznih, bombasticnih, efektivnih i afektivnih emocija pa covjek ne zna za sto da se uhvati.

Da li te teme potvrdjuju da je netko hipersenzibilan?
Bila je ona stalno takva. Ljutita, iskrena, ali na kraju je pretjerala kad me ispsovala na mrtvo ime. Onda sam tu podvukla crtu jer se poslije nije ispričala ni nastavila dalje. To mi je bio znak da ne želi druženje, ali da sam tolerirala svašta - jesam.
tinkybinky79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:31   #63
Quote:
Bila je ona stalno takva. Ljutita, iskrena, ali na kraju je pretjerala kad me ispsovala na mrtvo ime. Onda sam tu podvukla crtu jer se poslije nije ispričala ni nastavila dalje. To mi je bio znak da ne želi druženje, ali da sam tolerirala svašta - jesam.
Da li se ti ispricas kad saspes ljutnju po drugome?

Sto je ona tolerirala?
Old 04.06.2025., 12:31   #64
Quote:
I kad se tako naljutis, sto ocekujes od ljudi?

Uz to, da te opet pitam : Ukoliko ti ja ne iskazem, kako ces tocno znati sto me i koliko pogodilo? Ukoliko ti ne iskazem - da li to znaci da nisam osjetila?

Dodat cu - po cemu mjeris neciju senzibilnost?
Uopće se ne naljutim jako. Lijepo im kažem da su me razočarali i par hladnih primjedbi. S obzirom da sam inače jako topla, a ljudi su danas kao tratinčice ispadnem tad - biatch.

Ja sam prošla sito i rešeto, a drugi su tratinčice malene, a ja sam sto puta emotivnija od njih. To je ono paradoksalno. Te male tratinčice štite samo sebe, a ja sam svojedobno željela štititi cijeli svijet - djecu, žrtve , nejake.
tinkybinky79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:32   #65
Quote:
Da li se ti ispricas kad saspes ljutnju po drugome?

Sto je ona tolerirala?
ja sam to znala prosipati jedino po muškim partnerima. nikad po ženskama. iz nekog razloga imam strahopoštivanje prema ženama, a prema muškima ne

Znam zašto. zato što su mi muški to opraštali, a žene NE. Još bi mi naudile najgore moguće i odj... me. Zato se više bojim ženskih. ko dijete koje se usudi šiziti pred roditeljima jer ga vole, a pred nepoznatima baš i ne, jer osjeća da ga ne vole. Valjda tak i ja s ženama i muškarcima. Žene me ne vole, više ih se bojim, pa manje pizdim pred njima, nego pred muškarcima koji me vole.
tinkybinky79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:35   #66
Quote:
Uopće se ne naljutim jako. Lijepo im kažem da su me razočarali i par hladnih primjedbi. S obzirom da sam inače jako topla, a ljudi su danas kao tratinčice ispadnem tad - biatch.

Ja sam prošla sito i rešeto, a drugi su tratinčice malene, a ja sam sto puta emotivnija od njih. To je ono paradoksalno. Te male tratinčice štite samo sebe, a ja sam svojedobno željela štititi cijeli svijet - djecu, žrtve , nejake.
U redu, hvala na odgovorima, mislim da nemam vise pitanja za tebe. Savjete mozes osjetiti i sama, izmedju redova
Ovako nabrzinu, dugii je dobro napisao, mijenjas sebe, ne svijet oko sebe. Prvi korak - shvatiti da nisi zrtva.
Old 04.06.2025., 12:36   #67
Quote:
Sto, bila je malo previse iskrena?

Poanta osjecaja i jest da vidi iza glume. Samo sto osjecaji nemaju oblik, nisu opipljivi, materijalni, teze ih je shvatiti od prolaznih, bombasticnih, efektivnih i afektivnih emocija pa covjek ne zna za sto da se uhvati.

Da li te teme potvrdjuju da je netko hipersenzibilan?
Da. Hipersenzibilnost se moze prepoznati opcenitim interesima osobe. Interesima koji vise naginju apstraktnom nego realnom i logicnom.
Metalcina is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:37   #68
Quote:
Metalcina kaže: Pogledaj post
Da. Hipersenzibilnost se moze prepoznati opcenitim interesima osobe. Interesima koji vise naginju apstraktnom nego realnom i logicnom.
meni se čini da su danas definitivno muški hiperosjetljiviji nego žene. to je bar moje iskustvo.
tinkybinky79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:41   #69
Quote:
U redu, hvala na odgovorima, mislim da nemam vise pitanja za tebe. Savjete mozes osjetiti i sama, izmedju redova
Ovako nabrzinu, dugii je dobro napisao, mijenjas sebe, ne svijet oko sebe. Prvi korak - shvatiti da nisi zrtva.
hvala ženo na tvojim savjetima. kad sam bila mala baš sam bila girlie girl i samo sam voljela djevojčice. tako i u pubertetu. poslije su mi dečki bili naj frendovi, a s ženama sve to jako slabo... valjda im se ne sviđa moja iskrenost i sirove emocije... kao da to puno bolje hendlaju muškarci.
tinkybinky79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:42   #70
Quote:
I kad zamislis covjeka koji je van civilizacije, koji ne zna ni za postojanje takvih tema, osim mozda intuitivno, kako bi procijenio senzibilnost tog covjeka, na temelju cega?

U nekom lijevom plemenu gdje svi isto izgledaju i bave se istim stvarima, a zbog faktora prezivljavanja nemaju ni vremena za bavljenje odredjenim temama- kako bi znao tko je senzibilniji od drugih?
Old 04.06.2025., 12:44   #71
Quote:
hvala ženo na tvojim savjetima. kad sam bila mala baš sam bila girlie girl i samo sam voljela djevojčice. tako i u pubertetu. poslije su mi dečki bili naj frendovi, a s ženama sve to jako slabo... valjda im se ne sviđa moja iskrenost i sirove emocije... kao da to puno bolje hendlaju muškarci.
Sto ti to dodje "sirova emocija"? Postoji i skuhana?
Old 04.06.2025., 12:49   #72
Quote:
Sto ti to dodje "sirova emocija"? Postoji i skuhana?
žestoka emocija, jaka. dosta žena mi je reklo da mi neće biti prijateljice jer sam ja "too much" za njih i da tražim previše što mi one kao ne mogu pružiti. Dajem puno, a tražim bar 50 posto zauzvrat, ali one nisu mogle dati ni 10 posto jer su bile zauzete ulizivanjem svima redom u okolini i da ih voli što veći broj ljudi.
tinkybinky79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:51   #73
Quote:
žestoka emocija, jaka. dosta žena mi je reklo da mi neće biti prijateljice jer sam ja "too much" za njih i da tražim previše što mi one kao ne mogu pružiti. Dajem puno, a tražim bar 50 posto zauzvrat, ali one nisu mogle dati ni 10 posto jer su bile zauzete ulizivanjem svima redom u okolini i da ih voli što veći broj ljudi.
Aha, kuzim. Onda bi skuhana emocija bila mlaka, bez okusa, mozda bezbojna? Ili je to gluma?
Old 04.06.2025., 12:51   #74
Quote:
I kad zamislis covjeka koji je van civilizacije, koji ne zna ni za postojanje takvih tema, osim mozda intuitivno, kako bi procijenio senzibilnost tog covjeka, na temelju cega?

U nekom lijevom plemenu gdje svi isto izgledaju i bave se istim stvarima, a zbog faktora prezivljavanja nemaju ni vremena za bavljenje odredjenim temama- kako bi znao tko je senzibilniji od drugih?
Bilo bi tesko ovako na brzinu, bilo bi tesko cak i sa covjekom koji jest u civilizaciji ali ga ne razumijes. Jezik je nacin komuniciranja homosapiensa, zato i kazem, djabe emotivnost i duboke misli ako ih ne mozes artikulirati drugoj osobi a sam od njih nemas koristi.

Mogao bi medjutim, recimo vidjeti da kad ne-civilizirani hipersenzibilni divljak ili divljakusa lovi, ima veci problem sa ubijanjem jelena od drugih, ili je mozda vegetarijanac jer mu se patnja drugih, pa i zivotinja cini nepotrebnom.

mozda bi ti pokazao crteze na zidovima spilje...postojali su umjetnici i senzibilni ljudi prije civilizacije, dapace, inteligencija covjeka prije 10000 godina je bila slicna, mozda i veca
Metalcina is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 12:59   #75
Quote:
Bilo bi tesko ovako na brzinu, bilo bi tesko cak i sa covjekom koji jest u civilizaciji ali ga ne razumijes. Jezik je nacin komuniciranja homosapiensa, zato i kazem, djabe emotivnost i duboke misli ako ih ne mozes artikulirati drugoj osobi a sam od njih nemas koristi.

Mogao bi medjutim, recimo vidjeti da kad ne-civilizirani hipersenzibilni divljak ili divljakusa lovi, ima veci problem sa ubijanjem jelena od drugih, ili je mozda vegetarijanac jer mu se patnja drugih, pa i zivotinja cini nepotrebnom.

mozda bi ti pokazao crteze na zidovima spilje...postojali su umjetnici i senzibilni ljudi prije civilizacije, dapace, inteligencija covjeka prije 10000 godina je bila slicna, mozda i veca
Da li bi onda bilo tocno pretpostaviti da hipersenzibilnost vezujes uz tzv "pozitivne" emocije i osjecaje?

Inteligencija je precijenjena if you ask me, kao i sposobnost izrazavanja dubokih misli, povrsnih emocija i kompleksnih osjecaja.
Da li netko manje inteligentan moze biti hipersenzibilan?
Old 04.06.2025., 13:04   #76
Quote:
Da li bi onda bilo tocno pretpostaviti da hipersenzibilnost vezujes uz tzv "pozitivne" emocije i osjecaje?

Inteligencija je precijenjena if you ask me, kao i sposobnost izrazavanja dubokih misli, povrsnih emocija i kompleksnih osjecaja.
Da li netko manje inteligentan moze biti hipersenzibilan?
Mislim da može, ali možda (vjerojatno?) će imat poteškoće u izražavanju ili prepoznavanju stanja, emocija....

Za inteligenciju se itekako slažem, za sposobnost izražavanja već manje, vjerojatno zato što ju ne posjedujem .

To je umjetnicima pretpostavljam teško shvatit, ali baš zna bit frustrirajuće kad svoju nutrinu, niti osjećaje niti dojmove niti duboke (hm, možda kompleksne?) misli, ne znam iznijet prema van.
QuercusRobur is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 13:14   #77
Quote:
QuercusRobur kaže: Pogledaj post
Mislim da može, ali možda (vjerojatno?) će imat poteškoće u izražavanju ili prepoznavanju stanja, emocija....

Za inteligenciju se itekako slažem, za sposobnost izražavanja već manje, vjerojatno zato što ju ne posjedujem .

To je umjetnicima pretpostavljam teško shvatit, ali baš zna bit frustrirajuće kad svoju nutrinu, niti osjećaje niti dojmove niti duboke (hm, možda kompleksne?) misli, ne znam iznijet prema van.
Mozda je tvoja sposobnost izrazavanja nutrine drugacije oblikovana od opce uvrijezene "sposobnosti izrazavanja"?
Kako se logicki i analiticki principi udalje od onih neopipljivih, tesko ih se moze vidjeti kao nacin izrazavanja nutrine, iako to itekako mogu biti.

Samim tim sto sam umjetnica, ne znaci da sam uvijek svjesna onog sto izlazi vani. Dapace, cesto uopce nisam, dok ne pogledam u to sto je izaslo.
A opet sam hipersenzibilna

Ili, mozda hipersenzibilnost ne ovisi ni o svjesnosti, ni o inteligenciji, ni o mogucnostima izrazavanja.
Old 04.06.2025., 13:23   #78
Jos nisam naisao na nekog tko je senzibilan a neinteligentan. senzibilnost je itekako povezana sa mogucnoscu kontemplacije. Medjutim mozes biti dovoljno inteligentan a ne-senzibilan

ako imate problem u artikulaciji i niste sigurni dal ste senzibilni pokusajte s glazbom. Glazba zahtjeva najmanje logicke interpretacije izmedju mozga i emocija. Shopenhauer je o tome pisao, glazba direktno prenosi emociju pojedinca bez potrebe za jezikom
Metalcina is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 13:39   #79
Quote:
Jos nisam naisao na nekog tko je senzibilan a neinteligentan. senzibilnost je itekako povezana sa mogucnoscu kontemplacije. Medjutim mozes biti dovoljno inteligentan a ne-senzibilan

ako imate problem u artikulaciji i niste sigurni dal ste senzibilni pokusajte s glazbom. Glazba zahtjeva najmanje logicke interpretacije izmedju mozga i emocija. Shopenhauer je o tome pisao, glazba direktno prenosi emociju pojedinca bez potrebe za jezikom
A sto, recimo, sa zivotinjama? Mislis li da postoje senzibilnije zivotinje od drugih?

Osobno, naisla sam na manje inteligentne a senzibilne, i na vise inteligentne nesenzibilne, i na varijacije na temu. Ljude i zivotinje. Biljke su mi jos pomalo zbunjujuce.
Kako svatko od nas ima drugaciji dozivljaj. Pitam se o cemu ovisi taj dozivljaj.
Old 04.06.2025., 14:09   #80
Quote:
A sto, recimo, sa zivotinjama? Mislis li da postoje senzibilnije zivotinje od drugih?

Osobno, naisla sam na manje inteligentne a senzibilne, i na vise inteligentne nesenzibilne, i na varijacije na temu. Ljude i zivotinje. Biljke su mi jos pomalo zbunjujuce.
Kako svatko od nas ima drugaciji dozivljaj. Pitam se o cemu ovisi taj dozivljaj.
Drago mi je da vodimo ovako smislenu (inteligentnu) komunikaciju. Smislena i inteligentna komunikacija je uvijek pomagala ljudima, a besmislena, neinteligentna je rušilačka. Kod neinteligentnih ljudi uvijek vidim tu želju da te sruše, obore, izgaze. Na žalost su većina takvih. Pogotovo ako ih ne poznaješ, a pristupiš im imalo negativno.
Ili nanjuše da nisi neki pozitivac. ( Što mi malo mračniji i udareniji ljudi od života jesmo. )

Životinje imaju daleko jaču emotivnu inteligenciju, a i socijalnu, nego mnogi ljudi... Ljudi su danas postali kao krdo divljači i kad krene jedan s nekom negativnosti, onda većina bez ikakve pameti i razuma nastavlja. Dotle životinje reagiraju na tebe po svojoj volji i bez tuđih inputa. Jedino, normalno ako im gazda veli "drži ga" i slično. Što je opet ljudska glupost, a ne od te životinje.
tinkybinky79 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:28.