|
|
11.06.2025., 17:35
|
|
The Dude
Registracija: May 2007.
|
Quote:
hizak kaže:
molio bi info iz prve ruke
kupio sam auto u njemačkoj, krajem idućeg tjedna dolazi šlepom.
Imam sve papire skenirano (COC, kupoprodajni ugovor, presliku stare prometne dozvole) u pdf formatu, mogu li carinski dio odraditi unaprijed ili inzistiraju na originalima?
Točnije, obzirom da je u pitanju strujić PPMV ne plaćam, ali trebam li ga prijavljivati putem https://e-carina.carina.hr/ppmv/secure/mv/mojePrijave ili je dovoljno samo odraditi prijavu fondu za gospodanje otpadnim vozilima ovdje https://rppo-fzoeu.gov.hr/javno/landing , platiti naknadu i to bi bilo to od carine?
Nakon toga mogu na homologaciju i registraciju?
Hvala
|
Mogu ti samo reci iskustvo kad sam prodavao EV u Hrvatskoj prosli mjesec. Mom kupcu nisu prihvatili pdf COC (koji sam dobio direktno od Tesle), vec je morao platiti dodatnih 50tak eura i onda je sve bilo ok.
Znam ziher da je napravio prijavu fondu za otpad, mislim da nije prijavljivao na carinu.
Auto je sada registriran i na Hr tablicama...
|
|
|
11.06.2025., 17:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2022.
|
hvala za info, znači mogu očekivati cirkus... 🥲
|
|
|
11.06.2025., 18:15
|
|
The Dude
Registracija: May 2007.
|
Ma nije, sve je bilo (relativno) bezbolno - osim toga sto nije sve bilo rjeseno isti dan, vec je morao cekati dodatan dan-dva.
Nazovi STP u koju si mislio ici, pa se raspitaj (da vidis da li imaju iskustva).
|
|
|
12.06.2025., 08:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Vidim dosta vozila uvoz iz Svedske.
Koja je fora sa Svedskom osim soli, ako je sol uopce problem?
|
|
|
12.06.2025., 09:39
|
|
Ponekad nisam na forumu
Registracija: Oct 2010.
|
Ja bome nisam vidio niti jedan da bas sam siguran da je uvoz SWE.
Sto se tice ovog x3 o kojem se prica oko obracuna, zanimljivo. PRije svega opet debilana ne znas koja je procjena novog auta, mozes nagadati samo.
No kad imas co2 po kojem su procjenili i znas kad je bila prva registracija, ispada da su oni taj x3 2.0d procjenili na 111 000€ stručnjaci
Tebi bi bilo bolje da su se zeznuili u co2 tj da su krivi co2 obracunali, a ispravni napisali. Po meni ovaj napisani co2 je ok , to bi trebao biti mild hybrid kod kojeg je taj co2, do 04/2020 je isao model bez mild hybrida i co2 je bio do 160.
Mada naravno mogao je auto biti prije proizveden a naknadno prvi put registriran pa to sve pada u vodu.
|
|
|
12.06.2025., 22:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
Ima li netko da je uveo kvad iz AT il DE da zna kakva je procedura? Jel sve isto kao za automobile il ima kakve razlike?
|
|
|
13.06.2025., 01:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
... "Procedura" je ista (osim što se ne plaća naknada za gospodarenje otpadnim vozilima)
ali je metoda samog obračunavanja PPMV prilično drukčija nego za automobile..
(ide prema obujmu motora (u ccm), pa prema koeficijentu obujma motora, koji se množi dodatnim koeficijentom ovisno o "Euro-klasifikaciji"
(npr. EURO 1, EURO 2 .... itd.) - potom se izračunati iznos umanjuje za postotak sukl. tablici deprecijacije (što je opet "isto kao kod automobila")
ALI dakle "ex-vrijednost vozila kad je bilo novo", ni sadašnja vrijednost, niti emisija Co2 ne igraju nikakvu ulogu.
(btw.)
https://www.forum.hr/showpost.php?p=...postcount=6750
|
|
|
13.06.2025., 04:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2019.
|
Hvala na info!
|
|
|
16.06.2025., 12:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2020.
|
Pozdrav, je li moguće i koja je procedura kupnje automobila iz DE na firmu (d.o.o.). Kako ide s PDV-om i ostalim davanjima pošto ide na firmu?
Hvala
|
|
|
16.06.2025., 16:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
Što se dogadja kad su dokumenti automobila izgubljeni.
Automobil iz uvoza, dokumenti izgubljeni slanjem preko HP.
Koja je procedura, koliko traje?
Nemogu naci nigdje info o tom,a gori..
|
|
|
16.06.2025., 17:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Uh, uh....zahebano, probaj poslati PP kolegama sa foruma lalala123 ili fabricio1 možda ti se brzo jave, oni sigurno znaju.
|
|
|
16.06.2025., 17:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
trikipikis kaže:
Što se dogadja kad su dokumenti automobila izgubljeni.
Automobil iz uvoza, dokumenti izgubljeni slanjem preko HP.
Koja je procedura, koliko traje?
Nemogu naci nigdje info o tom,a gori..
|
Prijavi u stanici za teh pregled da su izgubljeni i onda ide provjera oko mjesec dana...naši provjeravaju gore s zemljom gdje je auto bio registriran.
Ps. Tko ti je slao dokumente preko HP-a. Katastrofa.
Meni kad šalju leasing kuce - DHL ili UPS. Svi ostali su amateri.
Poslano sa mog SM-S938B koristeći Tapatalk
|
|
|
16.06.2025., 19:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Situacija je zapravo malo bizarna, necu ulazit u velike detalje jer je mozda bolje da ne. Ali zamislite situaciju:
Kaparili auto prije mjesec dana.
Prije dva tjedna pokrenuli s leasingom sve oko papira.
Nedavno uplatili avans, osiguranje.
Leasing isplatio auto.
I onda kazu izgubljeni papiri.
P.s. riječ je o ozbiljnoj AK.. i dalje nista ne znamo, osim da ce rijesit u kratkom roku. Neki okvirni broj dana potencijalnog čekanja ne žele ili izbjegavaju reći.
|
|
|
16.06.2025., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
trikipikis kaže:
Situacija je zapravo malo bizarna, necu ulazit u velike detalje jer je mozda bolje da ne. Ali zamislite situaciju:
Kaparili auto prije mjesec dana.
Prije dva tjedna pokrenuli s leasingom sve oko papira.
Nedavno uplatili avans, osiguranje.
Leasing isplatio auto.
I onda kazu izgubljeni papiri.
P.s. riječ je o ozbiljnoj AK.. i dalje nista ne znamo, osim da ce rijesit u kratkom roku. Neki okvirni broj dana potencijalnog čekanja ne žele ili izbjegavaju reći.
|
Iskreno čudno i s njihove strane neozbiljno.
Ne znam zašto bi slali papire HP-om.
Ispada da su oni imali papire u HR (ako je auto iz uvoza) i onda su slali valjda tebi papire (ne znam zašto) i izgubila ih pošta.
Meni je logicno da si dobio kljuc u ruke tj sve odrađeno (teh + rega).
|
|
|
16.06.2025., 20:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne, papiri izvana su isli u HR (njima)
Auto vidjeli nismo mjesec dana kamoli kljuc u ruke dobili. Sve kako je napisano gore se odvilo.. Na nama je da registriramo kad ga dobijemo, ali velim sto je problem.
Papiri su izgubljeni, izbjegavaju reci koliko dana cemo mi morati cekati placeno vozilo (na stanju)
Naravno da mi je prisjelo sve.
|
|
|
16.06.2025., 21:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
trikipikis kaže:
Ne, papiri izvana su isli u HR (njima)
Auto vidjeli nismo mjesec dana kamoli kljuc u ruke dobili. Sve kako je napisano gore se odvilo.. Na nama je da registriramo kad ga dobijemo, ali velim sto je problem.
Papiri su izgubljeni, izbjegavaju reci koliko dana cemo mi morati cekati placeno vozilo (na stanju)
Naravno da mi je prisjelo sve.
|
Do 30 dana je provjera.
Držim palčeve da sve bude ok.
Ps. Pretpostavljam da se radi o ovlastenom uvozniku novi vozila jer samostalno obračunavaju PPMV.
|
|
|
16.06.2025., 21:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Zapravo je u pitanju rabljeno vozilo, koje je njima na stanju.
Meni ne djeluje to normalno, isplaceno vozilo i da cekamo 30 dana na preuzimanje a rata leasinga sjeda zadnji dan u mjesecu (krenuvsi ovim mj)
|
|
|
16.06.2025., 21:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
Frets kaže:
Pozdrav, je li moguće i koja je procedura kupnje automobila iz DE na firmu (d.o.o.). Kako ide s PDV-om i ostalim davanjima pošto ide na firmu?
Hvala
|
gore uplatiš polog u visini PDVa, i kad registriraš u HR, kroz neko vrijeme ti vrate taj polog.
|
|
|
16.06.2025., 21:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
@trikipikis
meni to zvuči ko neka firma koja ima i gore i ovdje podružnicu, klarić, kramar..
pričekaj, tipujem će dokumenti ipak stići HPom, samo su ih trenutno zagubili, pa kasne..
lošija varijanta je da se s autom nešto čudno događa, pa otežu s isporukom dok ga ne srede..
|
|
|
16.06.2025., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
trikipikis kaže:
Zapravo je u pitanju rabljeno vozilo, koje je njima na stanju.
Meni ne djeluje to normalno, isplaceno vozilo i da cekamo 30 dana na preuzimanje a rata leasinga sjeda zadnji dan u mjesecu (krenuvsi ovim mj)
|
Ma znam da je u pitanju rabljeno vozilo...
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:55.
|
|
|
|