Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.03.2025., 10:10   #1341
Quote:
The unforgiven kaže: Pogledaj post
Jasno, naveo sam Pevex-Bauhaus robne marke, Cemix, Baumit, Samoborka je skuplja. Dalje nisam ni gledao. :-)

Potreba je doslovce za prostor u kojem bi stajao jedan kauč i stol i stolice, dakle nosivost manje bitna, i sušenje, nek se suši cijelo ljeto, ne žuri mi se, poslije ide neki jeftilen laminat gore.

Radio nisam, vidio jesam (i sudjelovao kao OFR) nekoliko puta kako se radi, ali strojno.

Sad je premala površina u pitanju, strojno nema smisla, neće ni ručno doći nitko odraditi. Hoće ali za dobru tjednu plaću(u biti i mjesečnu) a to ipak ne dolazi u obzir, nije ovo ništa što mora biti savršeno ni idealno. Ideja je ubaciti par vreća odjednom u mješalicu, potrebnu količinu vode(točno onoliko koliko piše u uputi pa pomnožimo koliko vreća ubacimo).

Doslovce svi proizvođači pišu 20kg/m2 ja se toga držim, i 5cm visina(to će biti maksimum, dio će biti i koji mm manje, sa laserom je izvučena visina, tako da zafaliti ne bi smjelo.

Poslano sa mog IN2023 koristeći Tapatalk
20kg/m2 ali vjerojatno po 1cm visine.
Ja bi rekao da smo negdje 16-18kg/m2 po 1cm visine/debljine sloja

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Old 21.03.2025., 15:24   #1342
Quote:
PajPatak kaže: Pogledaj post
20kg/m2 ali vjerojatno po 1cm visine.
Ja bi rekao da smo negdje 16-18kg/m2 po 1cm visine/debljine sloja

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Tako je, malo sam nezgodno napisao pa nije bilo jasno.
Ja mislim otprilike gađat 4.5cm, pa gdje je niže ići će malo više a gdje je višlje mrvicu manje, dakle da sam svugdje u rasponu 4 do 5cm. Kupit ću cca 90kg po m2 pa bi to trebalo biti ok.
The unforgiven is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2025., 07:07   #1343
Pozdrav ekipa,

Planiram odraditi estrih ,tj gotov pod u podrumu pa bi slojevi bili ovakvi..imam nekih 13cm visine za dizanje.

Ljepenka po podu 0.5cm te na krajevima u zrak nekih 15cm
Xps 3cm,EPS 150 3cm , glazura 5cm ,sika 107 0.5cm, 1cm plocice

Mislim da treba i folija izmedu eps i glazure.. da se te dvije komponente bas ne vole?

Molim za misljenje
Hvala

Zadnje uređivanje luka0409sk : 30.04.2025. at 07:28. Reason: Zaboravio dio za foliju
luka0409sk is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2025., 10:07   #1344
Kakvu smjesu staviti preko ovih zelenih cijevi od vode? Možda neki gotovi betonski blok?

Sve smo napravili naopako! Izlili temeljnu ploču u kuću s trakastim temeljima i sada bi stavljali hidroizolaciju na nju. Kako ne možemo po cijevima hidroizolaciju. Odlučili smo cijevi prvo u beton pa onda na to hidroizolaciju i podno grijanje

lilita is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2025., 20:02   #1345
Quote:
mr.ivek kaže: Pogledaj post
sada vidim i fotografiju pitate, a ne vidim o čemu je riječ.

Najednosvnije - zavucite ispod cijevi hidroizolaciju, čemu panika ? I resitol ima svoju ulogu, a ta je da bolje poveže V3 i podlogu gotovo bez paljenja i topljenja.

Zadignite malo te cijevi, premažite ispod resitolom i odmah stavite (zavucite ispod) komade V3 ili V4 ljepenke, dovoljno udaljeno od cijevi da poslije ne propalite brenerom.

Ne treba ljepenka biti 100% zaljepljena za podlogu bitni su preklopi dobro spoje.
A kako na to stirodur? Morao bi se nekako oblikovati ili po tim cijevima?
lilita is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2025., 20:05   #1346
stirodur je termoizolacija i ona se oblikuje po cijevima, urezujete i stavljate oko cijevi- objasnio sam.

Kada to sve složite na to se poreda složi ovo:

https://www.bmd-stil.hr/hr/gradjevin...ast-v3-109228/

na to ide glazura ... naravno ispod cijevi za podno...
mr.ivek is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2025., 22:02   #1347
Quote:
lilita kaže: Pogledaj post
Kakvu smjesu staviti preko ovih zelenih cijevi od vode? Možda neki gotovi betonski blok?

Sve smo napravili naopako! Izlili temeljnu ploču u kuću s trakastim temeljima i sada bi stavljali hidroizolaciju na nju. Kako ne možemo po cijevima hidroizolaciju. Odlučili smo cijevi prvo u beton pa onda na to hidroizolaciju i podno grijanje
Imate nekoliko opcija:

1. Mineralni hidroizolacijski premaz na bazi kristalizacije (ovo bi bila jedina prava opcija jer izrazito jako brtvi protiv prolaska vode/vlage s negativne strane) tipa KÖSTER NB 1 Sivi. Jednostavno namažete ispod cijevi ukoliko se mogu malo podignuti ili zabetonirajte cijevi i namažite preko.

Protiv kapilarne vlage mogu proći i opcije 2 i 3 u nastavku.

2. Hladni bitumenski premazi bez otapala tipa COMBIDIC-2K-CLASSIC ili bolji. Isto namažite ispod cijevi ili zabetonirajte cijevi i namažite preko.

3. Varenje ljepenke s tim da nikako ne koristite Resitol jer je to temeljni premaz na bazi otapala i nije za unutarnju upotrebu. Kupite bitumenski temeljni premaz bez otapala tipa BauderBIT EM-VP. Pošto blizu cijevi ne smijete variti možete samo podvući dovoljno velik komad ljepenke npr. Fragmat IZOELAST P4 PLUS je odlična te spojeve povariti na sigurnoj udaljenosti. Ukoliko želite da je ljepenka zalijepljena za podlogu i ispod cijevi onda kupite rolu samoljepljive ljepenke tipa Fragmat IZOSELF P3. Ukoliko ljepenku nije moguće podvući ispod cijevi, zabetonirajte cijevi i oprezno varite preko.

Problem s opcijom 3 je što vam preklopi ljepenke stvaraju problem pri slaganju termoizolacije jer je ljepenka na preklopima malo izdignuta.
-marko- is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2025., 08:30   #1348
Kod citiranja posta, slika u postu stavlja se u link!
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 12:55   #1349
Jedno pitanjce!

Upravo radim estrih površine od 3.8 kvadrata na betonsku ploču.
Kupio sam onaj gotovi Cemix Ze30 (onaj sa vlaknima) jer mi je tako jednostavnije.
Pitanje je da li mogu raditi u slojevima?
Recimo jedan dan nanesem 2cm pa drugi dan opet 2cm ili se sve mora napraviti odjednom?
Pošto radim sam i nisam iskusan trebam više dana dok sve pažljivo niveliram, provjerim nagibe cijevi i odvoda itd itd...
Nije da samo mogu izliti sve odjednom a i zamiješati mogu po dvije vreće u koritu.

Ako da, koliko razmaka mogu između imati? Recimo jedan dan napravio dio pa onda nakon 2 dana drugi dio itd?
Kerefek76 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 13:24   #1350
ne, odmah mora biti sve inaće će pucati i odvajati se. Nije dobro niti prekidati unutar istog prostora, ako se baš ne mora.

4m2 nije nikakava površina koja "treba" 2 dana raditi.

Odvodi se prije podese i učvrste ili se odmah oko njih postavi glazura, zadigne da bude pada i to je to, nema tu puno filozofije.
mr.ivek is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:03.