Molim da mi se makne ovaj veliki karton i ban, koji su, vjerujem, rezultat nesporazuma:
ttps://www.forum.hr/private.php?do=showpm&pmid=44749803
-----------------------------------------------
... Reason: Ignoriranje mod upozorenja i nastavak trolanja
... This infraction is worth 100 point(s) and may result in restricted access until it expires. ...
Original Post:
https://www.forum.hr/showthread.php?p=108698179 ...
-----------------------------------------
Objašnjenje:
Glede ignoriranja moderatorskog upozorenja ("Ublažite retoriku i bez navijačkih strasti, ginu ljudi na obje strane. Ako vam tuđi link smrdi to ne znači kako vaš miriši na jorgovan."):
- Nisam mislio da se moderatorsko upozorenje odnosi na mene, jer u mojim upisima nije bilo navijačkih strasti i negiranja da ljudi ginu na obje strane, a po dolje iznesenom sadržaju se vidi da uopće nisam sudjelovao u off-topic diskusiji forumaša @ninac uzrokovane njegovim uvlačenjem Ukrajine u raspravu o ratu na Bliskom istoku.
Detaljno objašnjenje: nisam ništa govorio o Ukrajini, nego sam reagirao na ovu tvrdnju forumaša @ninac
Quote:
Hlebyn kaže:
Quote:
ninac kaže: Pogledaj post
... Pokusavam reci da Gaza nije nista drukcije nego i drugi ratovi. Nema tu puno milosti. ...
|
:confused: Kako nije drugačije? Usporedi podatke, pa ćeš valjda ipak uvidjeti da je u Gazi ubijen neusporedivo najveći postotak civila.
|
To se zaista ne može smatrati trolanjem. No, @ninac je nastavio na način koji pokazuje da tada uopće nije shvatio taj moj upis nego je u dva posta off-topic potegao Ukrajinu:
- Prvi njegov post (odgovor meni, tj. mene je quotao):
Quote:
ninac kaže:
Ne citas. Nije drugacije da sad Rusi paze na Ukrajince a Izraelci ne na Palestince i Izraelci su veci zlocinci nego bilo ko drugi. Razlika je ta da su Ukrajinci imali kamo pobjeci zahvaljujuci susjednim zemljama a Palestinci ne. U Kijevu ima skloniste duboko 100m u Gazi ne. Ukrajina ima pzo Gaza ne.
Pitam opet, koliko bi bilo mrtvih u Vukovaru ili Bakhmutu da nisu imali mogucnost pobjeci?
|
- Potom je napisao i ovaj post:
Quote:
ninac kaže:
Znaci tip pokrene cijelu raspravu usporedjujuci ovaj rat sa onim u Ukrajini i kak je ono najcisci kaj je samo po sebi sramota uopce dopustiti da mu se nekaj takvoga pise. Koliko mrtvih, raseljenih u milijunima, otete dijece… i onda se odgovori brisu a trola sa onakvim ispadom ostavlja. Sramota. Moras stvarno imati zeludac za takve stvari
|
- no taj njegov post mi je dao nadu da će, ako dodatno pojasnim da se uopće ne referiram na "tipa" kojeg spominje i ako konkretiziram o čemu govorim, @ninac shvatiti da je krivo protumačio moje riječi, pa sam mu odgovorio ovako:
Quote:
Hlebyn kaže:
Što se mene tiče, nisam se uopće referirao na njega, nego ti samo ukazujem da izgleda ti ne shvaćaš što znači to da se u Gazi provodi masovno, saturacijsko tepih-bombardiranje stambenih četvrti bez iznimke, što se zadnji put radilo 1945. Doduše, sad sam se sjetio, poslije valjda još i tokom korejskog i vijetnamskog rata, i nedavno u Siriji kad se ISILovce zračnim snagama tjeralo iz one njihove "prijestolnice kalifata", sad se ne sjećam kako se zvala. Ali ni tada u WW2, Koreji, Vijetnamu i Siriji, to nije provođeno tako dugotrajno i sistematski. (Dresden i Tokio su bili 1 ili 2 ili najviše 3 dana i noći neprekidno bombardirani po stambenim četvrtima. A Gaza - do sada 1 godinu i 8 mjeseci skoro neprekidno.)
|
- čime zaista nisam "nastavio trolati" nego sam do kraja objasnio ono na početku - da ne može reći da "Gaza nije nista drukcije nego i drugi ratovi." Jer tamo ljudi kojima su kuće porušene počnu živjeti u šatorskim naseljima, pa za nekoliko mjeseci i ta šatorska naselja dođu na red da budu bombardirani, kao i ljudi i djeca u njima.
Znam da na temi svašta piše još i sada, ali za objašnjenje koje sam dao (barem forumašu @ninac) zaista ne bih trebao biti kartoniran sa 100 bodova i time biti bačen u ban. Stoga molim da mi se to skine.