Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme |
|
|
17.06.2025., 21:49
|
|
JOMO
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
Carmen 5 kaže:
Jbt, lik nije za taj posao nikako, a gura se tamo.
|
Lik baš jako voli adrenalin, a takvi su obično propuh u glavi, a i po svemu sudeći je sociopat, a oni su za razliku od psihopata, impulzivni i neskloni promišljanju prije djelovanja.
Uostalom, opis na IG profilu govori puno o njegovom stanju u glavi, pa kaže: Unicorn. Untrained. Undisciplined. Uncircumcised.
Vojnik.
Kako reče jedan komentator: "Ko nema u glavi - ima u Lepoglavi". 
|
|
|
17.06.2025., 21:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2025.
|
Quote:
mishevi kaže:
Zašto novost? Pa to jedino glupi Jutarnji može objavit ko članak pred par dana, da policija namjerno navodi na krive zaključke. Sasvim normalno u istrazi da se puštaju baloni koji umiruju stvarne počinitelje nek misle kako je policija na krivom tragu.
|
Nikad nisam čula da policija namjerno pušta krive informacije. Imaš konkretan primjer?
|
|
|
17.06.2025., 21:57
|
|
brckam se u mulju
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
aishia kaže:
Napisala si da ga hvale na linkedinu. Zašto? Jer je kreten?
|
bivsi poslodavac
i da, naravno da je kreten, ako uz obiteljsko zaledje i lovu koju ima sudjeluje u ovako necem
nije ni cudo da je obitelj u soku
|
|
|
17.06.2025., 22:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Quote:
Peppa Pig kaže:
bivsi poslodavac
i da, naravno da je kreten, ako uz obiteljsko zaledje i lovu koju ima sudjeluje u ovako necem
nije ni cudo da je obitelj u soku
|
to misterij, ajde nađe se jedna budala pa ovako nešto napravi ali dvije?!
|
|
|
17.06.2025., 22:16
|
|
ona stara
Registracija: Jul 2008.
|
Kokain ili kristal meth. Sjetite se Dvorskog i njegove egzekucije. 16 metaka nije osveta, nego su se nadroksali. Došla su dva papana jer ih je netko naveo jer su glupi i eto belaja
|
|
|
17.06.2025., 22:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Quote:
Moritka kaže:
Nikad nisam čula da policija namjerno pušta krive informacije. Imaš konkretan primjer?
|
Joj, daj ne trolaj.
Ubijate temu cijeli dan vi koje se želite samo svađati, ovo vam nije takva tema, nit sam ja spremna na tu vašu razinu. Jednostavno nađite neku drugu temu i zaobiđite.
Odsad prijavljujem svaki post koji provocira, trola il se svađa, dosta je.
|
|
|
17.06.2025., 22:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Ozbiljno pitam. Prvi put čujem da policija namjerno pušta netočne informacije, a pogledala sam nebrojeno true crimeova i pročitala o ne znam koliko slučajeva zločina. Ne sjećam se nijednog takvog slučaja. Ni u nas ni u inozemstvu.
|
|
|
17.06.2025., 22:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2022.
|
Ja sam vidjela u serijama samo.  Misliš da kasnije objave!?!
|
|
|
17.06.2025., 22:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Moritka kaže:
Ozbiljno pitam. Prvi put čujem da policija namjerno pušta netočne informacije, a pogledala sam nebrojeno true crimeova i pročitala o ne znam koliko slučajeva zločina. Ne sjećam se nijednog takvog slučaja. Ni u nas ni u inozemstvu.
|
Onda nemam pojma kaj da ti velim, moram te razočarati al to je standardna praksa.
|
|
|
17.06.2025., 22:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mishevi kaže:
Onda nemam pojma kaj da ti velim, moram te razočarati al to je standardna praksa.
|
Zašto bih bila razočarana?
Ako je standardna praksa, onda sigurno imaš koji primjer. Zanima me o kakvim je informacijama riječ.
|
|
|
17.06.2025., 22:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2021.
|
Možda je cura na klađenje i prevare s kladionicama navukla i novog dečka. A ti se dugovi dugo ne praštaju. Ili ih sama ima već od prije i nije vratila na vrijeme. Iako to se ne poklapa s time da su to prijatelji od bivšeg.
|
|
|
17.06.2025., 22:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Pošto mi se ne da, evo Chat citat:
�� 1. Zaštita istrage
Ako bi policija otkrila sve točne informacije, počinitelji bi mogli:
pobjeći,
uništiti dokaze,
promijeniti ponašanje.
�� 2. Testiranje osumnjičenih
Ponekad se plasira netočna informacija kako bi se vidjelo kako će određena osoba reagirati (npr. ako netko zna detalje koji nisu objavljeni, to može biti znak da je umiješan).
�� 3. Sprječavanje panike
Ako bi se točno prenijele sve okolnosti (npr. serijski ubojica na slobodi), mogla bi nastati panika među građanima.
�� 4. Manipulacija medijima i javnosti
Policija može davati ograničene ili čak zbunjujuće informacije da bi smanjila pritisak javnosti ili dobila više vremena za djelovanje.
⚖️ 5. Zaštita žrtava ili svjedoka
U nekim slučajevima istinite informacije mogu ugroziti privatnost, sigurnost ili čak živote uključenih osoba.
Mogu uključiti i neke primjere svjetskih istraga, al ne znam čemu.
Ovo je čista osnova svakog djelovanja tijekom istrage, skretanje pozornosti, i rabi se kad god treba prilikom zahtjevnijih kriminalnih radnji.
|
|
|
17.06.2025., 23:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mishevi kaže:
Pošto mi se ne da, evo Chat citat:
|
Stvarno?
Quote:
�� 1. Zaštita istrage
Ako bi policija otkrila sve točne informacije, počinitelji bi mogli:
pobjeći,
uništiti dokaze,
promijeniti ponašanje.
|
Ne otkriti sve točne informacije nije isto što i namjerno pustiti netočne informacije.
Quote:
�� 2. Testiranje osumnjičenih
Ponekad se plasira netočna informacija kako bi se vidjelo kako će određena osoba reagirati (npr. ako netko zna detalje koji nisu objavljeni, to može biti znak da je umiješan).
|
Ako se plasira u javnost, onda me zanima o kakvoj je informaciji riječ. Znam za dosta slučajeva u kojima se lažna informacija plasirala određenoj osobi ili direktno ili preko nekoga kako bi se vidjela njena reakcija, ali da se plasirala u javnost da bi se pratila nečija reakcija ne.
Ovo drugo se odnosi na detalje koji nisu objavljeni, a ne na lažne detalje što opet nije isto.
Quote:
�� 3. Sprječavanje panike
Ako bi se točno prenijele sve okolnosti (npr. serijski ubojica na slobodi), mogla bi nastati panika među građanima.
|
Ne prenijeti sve okolnosti nije isto što i namjerno pustiti netočne informacije.
Quote:
�� 4. Manipulacija medijima i javnosti
Policija može davati ograničene ili čak zbunjujuće informacije da bi smanjila pritisak javnosti ili dobila više vremena za djelovanje.
|
Dati ograničene ili zbunjujuće informacije nije isto što i namjerno pustiti netočne informacije.
Quote:
⚖️ 5. Zaštita žrtava ili svjedoka
U nekim slučajevima istinite informacije mogu ugroziti privatnost, sigurnost ili čak živote uključenih osoba.
|
Nepuštanje istinitih informacija nije isto što i namjerno puštanje neistinitih.
Quote:
Mogu uključiti i neke primjere svjetskih istraga, al ne znam čemu.
|
Točno to me zanima, a ne ovo gore baljezganje. Primjeri. Napisala sam zašto.
|
|
|
17.06.2025., 23:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Lily Valley kaže:
Možda je cura na klađenje i prevare s kladionicama navukla i novog dečka. A ti se dugovi dugo ne praštaju. Ili ih sama ima već od prije i nije vratila na vrijeme.
|
U kockarnici je radila, ne u kladionici. Kad je dug motiv onda ne ubijaju onoga koji je dužan jer nema tko vratiti, nego nekog bliskog.
|
|
|
17.06.2025., 23:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Čim si me krenula napadati i prijetiti prijavom, a mogla si jednostavno ponuditi jedan ili dva primjera za svoje tvrdnje, bilo mi je jasno da nemaš pojma. Naravno da ti se sad ne da i da želiš da nestanem.
Edit: Odgovorila sam na izbrisani post mishevi.
Edit 2: Ne tvrdim da policija to ne radi. Samo da ne znam za takav slučaj.
|
|
|
17.06.2025., 23:34
|
|
JOMO
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
Moritka kaže:
Ako je standardna praksa, onda sigurno imaš koji primjer. Zanima me o kakvim je informacijama riječ.
|
Koliko ja znam, kad nemaju dovoljno dokaza da optuže pravog osumnjičenog, tada u javnost plasiraju lažnu info da je netko drugi osumnjičen, a pravog sumnjivca za to vrijeme prate i promatraju da vide hoće li im odati neke nove tragove i dovesti ih do dokaza koji će ga inkriminirati.
|
|
|
17.06.2025., 23:37
|
|
brckam se u mulju
|
|
|
|
17.06.2025., 23:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Peppa Pig kaže:
|
Ovak po slici neka kičasta klet.
Al je Olujić Jr. angažiran, odmah znaš da su svi mutni ko i on. 
|
|
|
17.06.2025., 23:43
|
|
brckam se u mulju
|
Quote:
mishevi kaže:
Ovak po slici neka kičasta klet.
Al je Olujić Jr. angažiran, odmah znaš da su svi mutni ko i on. 
|
rekla bi da je to ipak malo vece od kleti
plus garaza za minimalno 3 auta
bivseg muza jos nisu priveli? nadam se da je barem pod nadzorom a ne negdje u citluku...
|
|
|
17.06.2025., 23:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
A što je zapravo taj pomagač radio? Samo bio na mjestu zločina ili?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:57.
|
|
|
|