Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume |
|
|
13.06.2025., 14:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
dajrakije kaže:
Ma jok, rekao je predstavnik ministarstva da su nepalci 1. izbor jer im se ne provjeravaju papiri, potvrda s fwjsa je ok....
|
Prijedlog: podnesi ti ili netko od tvojih prijatelja, rodbine, djece ....... molbu za posao. Ako te odbiju - daj u sve moguće medije, da su zaposlili Nepalca, a tebi Hrvatu nisu prožili šansu.
Ako ipak dobiješ posao, šuti i radi, to je jedan Nepalac manje.
Da, što vas više to napravi, to bolje. Ne sumnjam da ćeš bez problema preko Facebooka i ostalih društvenih mreža naći stotine ako ne i tisuće Hrvata koji žele te poslove i, ujedno, ne žele Nepalce.
Poduzmi nešto, nemoj samo piskarati po forumu, piskaranjem nećeš postići ništa.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
|
|
|
13.06.2025., 14:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Pa prva bi se trebala javiti, jer vlada radi na povratku iseljenih hrvata....
Javi se i vrati se, nije 750 ojra bas tak malo....
|
|
|
13.06.2025., 14:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dajrakije kaže:
Pa prva bi se trebala javiti, jer vlada radi na povratku iseljenih hrvata....
Javi se i vrati se, nije 750 ojra bas tak malo....
|
Meni taj posao ne treba, ja sam privatni poduzetnik. Moja djeca su visokoobrazvana pa ne treba ni njima.
I nemamo ništa protiv toga da ove poslove rade oni koji to žele. Nepalci, Hrvati, meni je svjedno.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
|
|
|
13.06.2025., 15:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Ni meni ne treba, a jos manje mi treba dociranje prekooceanskih pobegulja...
|
|
|
13.06.2025., 15:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dajrakije kaže:
Ni meni ne treba, a jos manje mi treba dociranje prekooceanskih pobegulja...
|
Ali ti si protiv dolaska stranih radnika u Hrvatsku. Ja sam ti napisala jednu od dvije uspješne metode kako to možeš, barem malo, spriječiti. Druga je da se učlaniš u stranku ili osnuješ svoju stranku. Pisanje po internetu, koliko god uporan bio, neće promijeniti ništa.
|
|
|
13.06.2025., 16:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Ja pišem isključivo o svom okruženju i o temama za koje imam dovoljno informacija.
I još nisam upoznao nikog u svom okruženju koga zanima što hrvati iz amerike ili australije misle da bi mi u rh trebali...
Eto, možda ti se javi netko koga to zanima, ja sigurno nisam taj...
Svako dobro ti želim...
|
|
|
13.06.2025., 16:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dajrakije kaže:
Ja pišem isključivo o svom okruženju i o temama za koje imam dovoljno informacija.
|
Moje okruženje je čitav svijet. Pišem i o onome što se događa u SAD-i kao i mnogi drugi.
|
|
|
13.06.2025., 17:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
vraća nam se tifus
Po pitanju trbušnog tifusa od 2022. godine do sada imamo pet prijavljenih slučajeva. Svi importirani. Od toga četvero su strani radnici iz Azije. Dinamika novooboljelih od tuberkuloze je takva da blago raste udio novooboljelih i među našim građanima, ali i među strancima. Primjerice, udio novooboljelih među strancima u 2024. je bio 48 slučajeva, dok su u 2023. bila 42 slučaja, ali zasad smo po tom pitanju i dalje zemlja niske incidencije“, rekli su iz HZJZ-a.
https://www.nacional.hr/tuberkuloza-...za-poslodavca/
|
|
|
16.06.2025., 16:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
https://www.glasistre.hr/hrvatska/20...oogle_vignette
Gore je novi članak (ok, nije skroz nov, star je 2 dana) našeg dobrog profesora Tade Jurića, jedine javne osobe u Hrvatskoj koja se sustavno bavi imigracijom (što je zbilja porazno).
Naročito je zanimljiv dio o tome koliko Njemačka, a koliko Hrvatska izdvajaju za integraciju po migrantu, i Tadin izračun koliko bi najmanje koštala integracija imigranata u Hrvatskoj.
|
|
|
16.06.2025., 19:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
Adrian Mole kaže:
https://www.glasistre.hr/hrvatska/20...oogle_vignette
Gore je novi članak (ok, nije skroz nov, star je 2 dana) našeg dobrog profesora Tade Jurića, jedine javne osobe u Hrvatskoj koja se sustavno bavi imigracijom (što je zbilja porazno).
Naročito je zanimljiv dio o tome koliko Njemačka, a koliko Hrvatska izdvajaju za integraciju po migrantu, i Tadin izračun koliko bi najmanje koštala integracija imigranata u Hrvatskoj.
|
Većina članka nema velike veze sa temom jer je tema još uvijek uvoz radne snage a ne ukrajinske izbjeglice, azilanti I ilegalni migranti. Teme o kojima se treba bavi ali evo ne na ovoj temi, jer je naslov jasan ili bi trebao biti.
|
17.06.2025., 17:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Većina članka nema velike veze sa temom jer je tema još uvijek uvoz radne snage a ne ukrajinske izbjeglice, azilanti I ilegalni migranti. Teme o kojima se treba bavi ali evo ne na ovoj temi, jer je naslov jasan ili bi trebao biti.
|
Itekako ima veze s temom, ako ti ljudi (ili dobar dio njih) namjerava ostati u Hrvatskoj.
Evo dolje jednog opširnijeg članka na tu temu, u kojem se Tado dotiče i problema apsorpcijskog kapaciteta za imigraciju:
https://www.vecernji.hr/vijesti/stra...enomen-1852251
|
|
|
17.06.2025., 17:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Adrian Mole kaže:
|
Da samo citiramo iz članka:
"Udio stranih radnika već sada prelazi tu stopu jer je svaki sedmi radnik u Hrvatskoj useljenik iz trećih zemalja (16 %)."
Kod "Prema podacima DZS-a, u travnju ove godine u Hrvatskoj je bilo 1.701.966 zaposlenih osoba"
Bi to značilo da imamo
17019x16=272.304
Hm odakle izvlači Tado Te brojke ili evo opet laže kao u skoro svakom članku kao u zadnjem kada je tvrdio da nam eu države mogu kada god žele vratiti svakoga azilanta koji je prošao kroz hrvatsku.
Ali evo ima ljudi koji te priče huškanje puse rado I rado djele.
Te isto iz članka "Tako projekcije do 2050. pokazuju da će udio useljenika iz trećih zemalja u ukupnoj populaciji aproksimativno iznositi 50 %." čije projekcije? Od Tade huskarosa jurica.
Da naravno da dobar dio namjerava ostati ako im se pruži mogućnost, to je normalno, samo tko zna hoće im se pružiti mogućnost. Koliko radne snage će Hrvatska možda imati viška kada opadne novac iz eu fondova?
Zašto bi nepalac ili drugi kada dobije eu državljanstvo ostao u državi kao ovoj kada evo iz nje odlaze ljudi koji tu imaju korijene I rjeseno stambeno pitanje?
To su osobne njegove analize koje su evo točne kao i moje da ih postavim.
Ali evo tko broj stranaca danas već laže kolika je mogućnost da mu je i prognoza pretjerana.
Njemačka uvozi od 1955. Znaci 70 godina stranu radnu snagu i ima udio stranaca od 15% I udio migracijske pozadine oko 30%. A hrvatskoj će znaci za 25 godina biti 50% ne samo stranaca nego stranaca iz treći zemalja. Tamo Seric to tvrdi...
Tu postavani profesor Jado huskic zaboravlja da je on sam pisao disertaciju o temi
"Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska na putu u punopravno članstvo u EU...." te da u trenu kada su bih i Srbija članice eu više nisu ni treće zemlje...
A evo prija će oni u eu nego Hrvatska imati 50% stranaca.
Kako ti ne dosadi stavljati linkove koje svak može u par minuta rastaviti... I ponovno i ponovno se sramotis.. Kao kod svakog linka...
Lažne Brojke garantiraju i lažne predikcije.
Hrvatska je sada toliko uvela jer su godinama kvote bile premale. Ali evo nemamo ovu godinu za sada znatni porast strane radne snage prema zadnjoj godini.
Ali evo to ti neće reći prof. Huskaros Juric Koji jr toliko znao o migraciji da je 2024. tvrdio da se uselilo u hrvatsku Od 2020 do 2023. 400.000 ljudi jer je toliko radni dozvola izdato. Covjek koji znaci unatoč struke ne zna da se radne dozvole do 01.01.2025 izdavalo uvijek na godinu dana i da su dobar dio dozvola čak samo sezonske. Ili evo ne želi znati jer sa pravim brojkama ne može huskati... A jebiga kada imaš ljude koji te slave za laži i ti svaku riječ vjeruju.
|
17.06.2025., 18:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Nisam čitao njegova istraživanja, ali samo 1 rečenica koju si citirala mi probila oči i mozak: svaki sedmi=16% ... Ah ta osnovnoškolska matematika...
Nego, htjedoh reći da i i svaki pokušaj matematičkog demantiranja poput tvog je automatski osuđen na propast. Samo zato jer kad ideš preklapati sve institucionalne službene baze podataka, u startu ne znaš jel nas je 3,5 ili 4,5 milijuna i netko tko zapravo ne postoji ima pravo glasa i ina druga prava, i netko zapravo tu oduvijek postoji, a nema niti državljanstvo... A tek zdravstveni/mirovinski osiguranici...
Daj svim institucijama da zbroje 3 ovce- rezultati će biti od pola slona do 7 praščića....
|
|
|
17.06.2025., 20:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dajrakije kaže:
Nisam čitao njegova istraživanja, ali samo 1 rečenica koju si citirala mi probila oči i mozak: svaki sedmi=16% ... Ah ta osnovnoškolska matematika...
Nego, htjedoh reći da i i svaki pokušaj matematičkog demantiranja poput tvog je automatski osuđen na propast. Samo zato jer kad ideš preklapati sve institucionalne službene baze podataka, u startu ne znaš jel nas je 3,5 ili 4,5 milijuna i netko tko zapravo ne postoji ima pravo glasa i ina druga prava, i netko zapravo tu oduvijek postoji, a nema niti državljanstvo... A tek zdravstveni/mirovinski osiguranici...
Daj svim institucijama da zbroje 3 ovce- rezultati će biti od pola slona do 7 praščića....
|
Pa evo i od tebe matematicnog dematiranja točnosti. "svaki sedmi 16%" ali evo tako piše i ako tako piše je to profesor tako izjavio.... Ili novine ili profesor laže ili ti I ja koji tvrdimo da ta računica nije točna.
|
18.06.2025., 08:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Da, ali svaka racunica je netocna... Objavio je mup, dzs,hzzo ili....
Ako nemas tocan pocetni skup podataka, svaka matematicka operacija rezultira netocnim izracunom...
|
|
|
18.06.2025., 08:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dajrakije kaže:
Da, ali svaka racunica je netocna... Objavio je mup, dzs,hzzo ili....
Ako nemas tocan pocetni skup podataka, svaka matematicka operacija rezultira netocnim izracunom...
|
Znači ne moramo uopće početi rasprave jer evo svi podatci nisu točni?
Ali kada odgovora nekome neki podatak koji netko izvuče iz guzice, jer taj mjerodavan. :-)
Ja se držim službenih, jer bolji nemamo.
|
18.06.2025., 10:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Ali kada odgovora nekome neki podatak koji netko izvuče iz guzice, jer taj mjerodavan. :-)
|
A kojih se to ti službenih podataka držiš?!
Jel onih po kojima HZZO ima više osiguranika nego što u Hrvatskoj ima stanovnika?!
I to čak 200.000 više!
|
|
|
18.06.2025., 10:23
|
|
Ti piši, ja brišem
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
Adrian Mole kaže:
A kojih se to ti službenih podataka držiš?!
Jel onih po kojima HZZO ima više osiguranika nego što u Hrvatskoj ima stanovnika?!
I to čak 200.000 više!
|
Ta razlika se objašnjava svim onim ljudim iz BiH koji su se prijavili tu, a ne žive. Zar ne?
|
18.06.2025., 10:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
MrsGahan kaže:
|
Naravno da rasprave trebaju, ali svatko tko izvuce jednu tablicu 1 drzavne institucije nece nista tocno izracunati...
Npr, ti se bavis turizmom u splitu... Koliko ima taxistabu splitu i koliko vozaca je iz trecih zenalja?
Upregni svu umjetnu inteligenciju i doktore matematike i promasit ces red velicine, a ne priblizni broj...
Ajde pokusaj izracunati....
|
|
|
18.06.2025., 10:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
dajrakije kaže:
Naravno da rasprave trebaju, ali svatko tko izvuce jednu tablicu 1 drzavne institucije nece nista tocno izracunati...
Npr, ti se bavis turizmom u splitu... Koliko ima taxistabu splitu i koliko vozaca je iz trecih zenalja?
Upregni svu umjetnu inteligenciju i doktore matematike i promasit ces red velicine, a ne priblizni broj...
Ajde pokusaj izracunati....
|
Zašto bi mi trebao taj podatak?
Zimi su skoro svi taksisti splicani. A ljeti ti ima i masu vozila ZG registracije I vozača od svugdje.
Ali možemo pokušati svaku diskusiju gdje nam se ne sviđaju cinjenice i službene brojke tako povuc u absurd.
Jer evo ne vjeruje se ni broju rođenih ako ne odgovara itd.
Što uopće tada odgovarate na uopće šta.. :-)
Samo da bi se pomakao pogled sa istine...
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:07.
|
|
|
|