|
|
11.06.2025., 19:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Tada nije bilo dekreta izvana da se Hrvati izvlaste od nekretnina, u tome je razlika. Zna se tko je gazda u Hrvatskoj, a to nisu ni HDZ, ni Hrvati.
|
|
|
11.06.2025., 20:13
|
|
good boy
Registracija: Jul 2008.
|
upravo tako. i dalje narod ne kuzi kakvog trojanskog su nam ovi uvalili sada jer se narod nije htio izjasniti, jer su im prodali pricicu da je to samo za "zle iznajmljivace" i "prazne nekretnine". kako su uvalili ovo preko noci, tako ce i upgrejdat preko noci. dajem im 2g max do max obuhvacanja nekretnina i zemljista, a onda slijedi povisivanje "rente" iz godine u godinu.
kuhanje zabe ide po planu.
mi hrvati smo i*iotski narod bez kicme, i zasluzimo sve sto nas slijedi, a ne slijedi nista lijepoga u sljedecim desetljecima. jadna nasa djeca :-(.
|
12.06.2025., 18:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2022.
|
Quote:
stegaNo1 kaže:
Glavni zagovornik te ideje je bio thortwins, nekretninski mogul, ali se povukao na vrijeme sa foruma. 
No, svakako i jedan i drugi imaju opravdanje jer su vladajuci pametno smislili da ce uplatnice dolaziti na kucne adrese tek nakon lokalnih izbora (porezna je navodno preopterecena) pa ljudi jos nisu osjetili pravu "bol" radi PNN-a
Btw, Slovenija ima porez od 25% na najam stanova (mislim da nema odbitka), Hrvatska ima 12% sa odbitkom 30%, mora nam Geronimo reci da li nam i taj porez slijedi (ocito je njegova teorija da je Slovenija nit vodilja po pitanju porezne politike). 
|
Općina Sveti Filip i Jakov u Zadarskoj županiji ovih dana šalje uplatnice za porez na nekretnine, 8 eura po metru kvadratnom. Neki ljudi su dobili uplatnice od preko 1000 eura a rok za plaćanje je 15 dana.  Izbori prošli uplatnice stižu možda bude i jače oporezivanje do sljedećih izbora a sitnozuba stoka ima slabo pamćenje i za vrijeme izbora ostaje kod kuće.
|
|
|
12.06.2025., 19:08
|
|
good boy
|
uopce nema sumnje da je ovo samo pocetak. namjeravali su krenut sa 10e pa su se malo kao zaustavili. sljedece g predvidam maksimum na 10 ili 12e po m2.
kroz 2g ide % po vrijednosti, a onda cemo se tek naslusati kukanja.
neka stoka sitnog zuba i dalje zaboravlja, i placa.
rekao sam 100 puta i reci cu jos bezbroj, sramim se sto sam Hrvat.
|
13.06.2025., 21:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
geronimo666 kaže:
rekao sam 100 puta i reci cu jos bezbroj, sramim se sto sam Hrvat.
|
skuzili smo poantu, ne moras non stop ponavljati ISTO, a niti ocekivati da ces patetikom okupiti ljude 
|
|
|
14.06.2025., 13:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Sad imamo 2 poreza ne nekretnine = komunalno i PNN.
Glup smo narod, tj veci dio naroda.
Nezainteresiranost, nedostatak nacionalne svijesti, nikakav osjecaj za suverenitet i opasnost ovisnosti o drugima...koliko god mediji srali da smo "nacionalisti".
|
|
|
15.06.2025., 06:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
Quote:
geronimo666 kaže:
mi hrvati smo i*iotski narod bez kicme, i zasluzimo sve sto nas slijedi, a ne slijedi nista lijepoga u sljedecim desetljecima. jadna nasa djeca :-(.
|
Ako porez u nekom obliku postoji u većini zemalja razvijenog svijeta, znači li to da su svi ti narodi glupi i nesposobni?
Uspješnih ljudi ima u svim narodima, nije do naroda, nego do pojedinca.
Ako ti biznis s nekretninama ne ide kako si zamislio zbog ovih ili onih razloga, prodaj sve i kupi avione, kamione ili nešto treće. Toliko živciranja nije dobro za zdravlje.
|
|
|
15.06.2025., 07:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
Quote:
ben n jerrys kaže:
Općina Sveti Filip i Jakov u Zadarskoj županiji ovih dana šalje uplatnice za porez na nekretnine, 8 eura po metru kvadratnom. Neki ljudi su dobili uplatnice od preko 1000 eura a rok za plaćanje je 15 dana.  Izbori prošli uplatnice stižu možda bude i jače oporezivanje do sljedećih izbora a sitnozuba stoka ima slabo pamćenje i za vrijeme izbora ostaje kod kuće.
|
I to su opet hrvatski poslovi.
Kada se radi o ozbiljnim svotama zašto idu računi kvartalno ili mjesečno. Pa komunalije je manje u godini i ide mjesečno kao i čistoća I sve.
|
16.06.2025., 14:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2025.
|
Quote:
MrsGahan kaže:
Kada se radi o ozbiljnim svotama zašto idu računi kvartalno ili mjesečno. Pa komunalije je manje u godini i ide mjesečno kao i čistoća I sve.
|
Istina. U Njemackoj je kvartalno PNN.
Isto zasto je rok za placanje 15 dana? Dobro da nije 15min. Salju fizicke racune, ako neki ne stigne sta onda? Zatezne kamate?
|
|
|
16.06.2025., 14:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
JoKra kaže:
Istina. U Njemackoj je kvartalno PNN.
Isto zasto je rok za placanje 15 dana? Dobro da nije 15min. Salju fizicke racune, ako neki ne stigne sta onda? Zatezne kamate?
|
Naravno. Za svaki dan koji kasniš. Čak i ako uplatiš na vrijeme, a njima sjedne poslije roka, idu zatezne kamate. Država može biti dužna, ali dužan njoj ne možeš biti.
|
|
|
17.06.2025., 12:18
|
|
Ⓡ
Registracija: May 2015.
|
Quote:
MrsGahan kaže:
|
Uz taj previsok porez na apartmane (8 eura za mjesto koje nije top destinacija), plaćaju se i smeće i komunlalno, pričuva, režije itd.
Uglavnom stranačka lokalna ekipa ima predobar standard.
Jasno kvadrat nekretnina zbog tog poreza neće postati jeftiniji. Tako da je ovaj porez promašaj.
|
|
|
18.06.2025., 16:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
Quote:
JohnDoe-25 kaže:
Tada nije bilo dekreta izvana da se Hrvati izvlaste od nekretnina, u tome je razlika. Zna se tko je gazda u Hrvatskoj, a to nisu ni HDZ, ni Hrvati.
|
Točno.
Pravi gazde u Hrvatskoj su bosanci!
|
|
|
19.06.2025., 15:34
|
|
good boy
|
|
19.06.2025., 17:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
gromukoprive kaže:
Točno.
Pravi gazde u Hrvatskoj su bosanci!
|
Slažem se, ali i iznad popa ima pop.
Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk
|
|
|
20.06.2025., 01:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
geronimo666 kaže:
|
kopirati ovakve jadne pamfletice ne pridonosi temi, jedan diplomirani pravnik pise ekonomske analize cijena buducih nekrentina za Slobodnu (btw nista cudno za to zutilo od novina), svaki clanak mu je o neoliberalnom kapitalizmu, a za kupnju najluksuznijih nekrentina preko osnovanih tvrtki cuo nije, do tih tekovina neoliberlanog kapitalizma ga njegovo znanje iz prava jos nije dovelo 
da sam na tvom mjestu ja bi se sramio sto sam Hrvat pokraj takvih Hrvata 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:14.
|
|
|
|