Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Fotografija > Foto natječaji

Pogledaj rezultate ankete: Tko ima najbolju fotku?
1. 1 8.33%
2. 1 8.33%
3. 2 16.67%
4. 0 0%
5. 6 50.00%
6. 1 8.33%
7. 1 8.33%
Glasovatelji: 12. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.06.2025., 09:00   #1
Anonimni foto natječaj 37 - Zaobljena tema

Tema 37. anonimnog natječaja je Zaobljena tema, zadala nam ju je Manny Calavera.

Quote:
Manny Calavera kaže: Pogledaj post
Hvala svima...super mi je bila ova tema.

E sad, Sabaa, ajd me molim te uobliči u naslovu teme....mislila sam temu u smislu, krugova, elipsa, zaobljenih linija, zakrivljeno, štogod..
Pravila: fotke se prema dogovoru šalju jednom od moderatora, ovdje konkretno meni, ja mogu postaviti i svoju. Po dogovoru sam, s obzirom da ću znati tko su autori fotki, lišena glasanja.

Fotke se šalju s nekog image hosting servisa, najbolje postimg, ali može i neki drugi. Bitno da nije Flickr ili negdje gdje vas se povezuje s drugim vašim fotkama. Isto tako ne bi bilo dobro da je fotka već prije stavljena negdje na forum. Maksimalna dopuštena veličina je 800px po duljoj stranici.

Autori fotki se otkrivaju nakon glasanja.

Natječaj traje tjedan dana, do utorka, 17.06.2025., do kraja dana, nakon čega slijedi glasanje.

Zadnje uređivanje Sabaa : 18.06.2025. at 09:41.
Sabaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2025., 18:07   #2
Pliz možeš malo objasniti što ulazi u ovu temu. Zaobljena tema ne znači baš mnogo. Stvarno ne razumijem kakve bi fotke trebale biti.
Wenzday Addams is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2025., 18:14   #3
Bilo kakvi zaobljeni oblici...da li krugovi, sfere, elipse, zaobljene linije....štogod da je, pa zaobljeno il okruglasto..
Hoćeš u prirodi, arhitekturi, na tanjuru, u vrtu...nebitno
Manny Calavera is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2025., 18:31   #4
1.

Old 10.06.2025., 18:31   #5
Quote:
Manny Calavera kaže: Pogledaj post
Bilo kakvi zaobljeni oblici...da li krugovi, sfere, elipse, zaobljene linije....štogod da je, pa zaobljeno il okruglasto..
Hoćeš u prirodi, arhitekturi, na tanjuru, u vrtu...nebitno
Hvala ti, sad mi je jasno 🥰
Odgovori s citatom
Old 11.06.2025., 10:32   #6
2.

Old 11.06.2025., 10:33   #7
3.

Old 12.06.2025., 09:57   #8
4.

Old 13.06.2025., 11:52   #9
5.

Old 15.06.2025., 11:32   #10
6.

Old 17.06.2025., 12:25   #11
7.

Old 18.06.2025., 09:41   #12
Glasamo do 20.06.2025. at 09:41
Old Jučer, 18:53   #13
1. Manny Calavera
2. Freyya
3. Wenzday Addams
4. Rhosyn
5. endjo
6. krszas
7. noldo

Cestitam, endjo!
Daj nam novu temu.
Old Jučer, 19:58   #14
Ok, sad možemo komentirati. Svidjela mi se jako zadnja fotografija, od nolda i htjela sam za nju glasati, ali je endjo vodio pa mi se nije dalo. Ili nisam stigla, ne mogu se sad sjetiti. Uglavnom, taj jedan glas ne bi promijenio poredak, ali zato upravo izrazih divljenje i poštovanje spram autora.

Svidjela mi se i šarena kugla od Freyye prilično. Zanima me jel to bio neki light show ili igranje bojama...

I naravno, nepravedno zapuštena fotografija od Rhosyn, što dokazuje da dobre fotografije mogu završiti bez bodova ilitiga ostade umjetnica gladna jer nije mogla prodati slike.

I, na kraju da vam se i predstavim, iz Addamsove sam obitelji, stoga vam je i razumljivo da je fotka morala biti mračna i sumorna. Tračak nade je možda u narančastom lišću, no ipak je to opasan bršljan pa bismo morali pripaziti. Ima li svjetlosti u mračnom, zapuštenom dvorcu ili je to ipak samo varka zlog čarobnjaka?

Zahvaljujem vam se na glasovima i ljubim vas.
Odgovori s citatom
Old Jučer, 20:07   #15
Ovo je fotkano na GreenCajt festivalu. Do osvijetljenja je (reflektori), uopce nisam nista “kemijala”.
Odgovori s citatom
Old Jučer, 20:29   #16
Ispričavam se što nisam glasao. Pobjeglo mi.
Old Jučer, 22:12   #17
Hvala Wenzday na lijepom komentaru.
Ali fotka od endje je ovdje bez konkurencije, bar meni.
noldo is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 23:42   #18
Hvala na lijepom komentaru Wenzday. Ja sam isto glasala za pobjedničku jer mi ima nešto u njoj. Ali to isto mi imaju još barem dvije fotke.
Ljepota je ponekad i negdje drugdje a ne samo u oku promatrača. Šteta što se ne može glasati za barem dvije tri fotke, ali u smislu 3 glasa, dva glasa, jedan glas. Ovako je izbor jako uzak i fokusiran samo na jednu fotografiju. I nije dobro za motivaciju.
Old Danas, 08:46   #19
Može se glasati za više fotografija, ali mora biti određen broj fotografija izložen npr. više od 15. Piše negdje u pravilima, mislim, ili nek moderatori potvrde.

Koje dvije ti se sviđaju još ako želiš reći, meni je zanimljivo i kad se opiše zašto se nekome sviđa neka fotka.

Tvoja mi se svidjela jer je nježna i čista, bijelo cvijeće na toj svijetlo zelenoj podlozi (ili lišće?) je pravi biser. Bubamarica kao mala srećonoša na toj čistoći i ljepoti. Baš nježna i lijepa fotka.

Freyyina jer obožavam light showove, a i kristalne kugle.

Noldina zbog snage prirode, baš je moćna fotografija. Osjetim neku snagu u toj fotografiji, divljinu prirode, strahotnu ljepotu i duboki, duboki mir.

Svidjela mi se i prva , prilično zanimljivo, iako za mene previše praktično. Zapravo izvrsna fotka.

Sve su mi se zapravo svidjele, pa i šesta od krszasa, opet jednostavnost, mir i čistoća prirode. A priroda je meni uvijek iznad svega ljudskog.
Odgovori s citatom
Old Danas, 15:13   #20
Quote:
noldo kaže: Pogledaj post
Hvala Wenzday na lijepom komentaru.
Ali fotka od endje je ovdje bez konkurencije, bar meni.
Di ti je snimljena ta fotka?

Sad vidim tek ispod velike rupe je mala rupica, slatko.
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:33.