Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak > Kokošinjac

Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.06.2025., 13:25   #3981
Quote:
Evolution28 kaže: Pogledaj post
OK...........a sad da se vratimo na planetu zvanu Zemlja.
Kakav planet Zemlja? Ovo su dva slučaja iz male Hrvatske zadnjih 10g kojih sam se mogla sjetiti. Moguće da ih ima još, a nisu došli do medija ili su mi promakli/zaboravila sam na njih (nije baš da se često trujem crnom kronikom)
Quote:
Koliko slucajeva nestalih osoba znas/cula si, da si je ekipa napravila lazne dokumente i otisla ca, a koliko da su zrtve kaznenog dijela ubojstva ili da su digli ruku na sebe.
Pa ako isključimo nestale/ ubijene civile i branitelje za vrijeme rata što je posebna kategorija, definitivno je najmanje nestanaka koji završe kao kaznena djela.

Većina nestalih svojevoljno ode. Takvi uglavnom budu nađeni ili se sami vrate. A razlozi su svakakvi kao i izvedba nestanka.

Da, dio je onih koji počine samoubojstvo na neprisupačnom terenu, pa se vode kao nestali (jer nije lako naći tijelo u Savi). To je tužno i tragično, ali nije kazneno djelo.

Tako da prema statistici vjerojatnije je da je dužnik tvojeg pajde sam poželio nestati, nego da je ubijen.
Quote:
Marusha22 kaže: Pogledaj post
Nekako imam dojam da naša policija zadnjih 10-tak godina puno bolje radi, time je i postotak riješenim slučajeva veći.
Smirilo se ratno i poratno ludilo i počistilo se ilegalno oružje iz naroda. 90ih i 2000tih svaka druga kuća je imala ilegalni arsenal, sad to više nije tako. Tako da i ima manje kriminala
aishia is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 13:32   #3982
Dugi niz godina EU nas nije htjela primiti zbog pravosuđa i korupcije. Zapravo mi nije jasno kako nas je uopće primila. Po tom kriteriju, ni danas nam nije mjesto u EU.
SagoLili is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 13:36   #3983
Quote:
mishevi kaže: Pogledaj post
Ma ignoriraj.

Uvlači u nesuvislu i beskonačnu raspravu.

Evo, postoji i obrnuti primjer, nestali Sejo, sestra je pred par dana dala intervju u Jutarnjem, nemam pretplatu pa ne vidim sve.

Ovo je stariji članak https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna...ravdu-15467325

Dakle, lik je 13 godina vođen kao nestala osoba, a tijelo mu je nađeno u Savi svega 4 mjeseca nakon nestanka, prevezeno na Sudsku medicinu i stavljeno u hladnjaču, bez da je itko uopće pokušao utvrditi identitet i provjerio DNK s nestalim osobama.

I da EU nije pokrenula projekt formiranja kartoteke nestalih osoba, nikad se za njega ne bi ni saznalo..

Da se smrzneš koliko propusta i kakve su nam institucije.
Dragi/draga mishevi kakve veze ti nerijeseni slucajevi - kojih naravno ima (uslijed bezbroj mogucih razlicitih scenarija nestanka ili zapravo ubojstva - koje se zbog neimanja tijela vode kao nestanci) - imaju sa sluzbenom statistikom rjesivosti SVIH vodjenih slucajeva u odredjenom vremenskom periodu?

Postoji sluzbena statistika MUP-a koja je sluzbeni pokazatelj uspjesnosti MUP-a u rjesavanju slucajeva.

S obzirom da Evolution28 linka novinski clanak nakon sto ga se 5 puta minimalno - jasno trazilo sluzbeni statisticki podatak - jasan mi je tu stupanj inteligencije pa s njim je svaka daljnja rasprava smijesna. Opcenito su mu postovi zastrasujuci s obzirom na gluposti koje drobi, a koje veze nemaju ni s cim, a pogotovo ne s tom malom sitnicom - koju smo ga trazili - sluzbeni statisticki podatak koji potkrepljuje njegovu tvrdnju. Jer tvrdnja bez dokaza ne vrijedi nista.

No vezano za tvoje postove.. Naravno da ima nerijesenih ubojstava. Naravno da ima nerijesenih nestanaka. No navodjenje tih primjera nema nikakve veze sa sluzbenom statistikom rjesivosti SVIH vodjenih slucajeva, unutar godine dana, 5 godina, 10 godina itd.
marcusaurelius is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 13:38   #3984
Quote:
Martian7 kaže: Pogledaj post
Onak, nije sasvim ista stvar je li ukraden auto ili je čovjek nestao ili ubijen.

Bar je meni golema razlika između ljudskog bića i predmeta.
Ljuskom biću se ponekad smrači. Uzmeš ušteđevinu i iskoristiš to malo kreditne sposobnosti u smiraj života i kupiš novi auto, računajući i da otpadaju troškovi automehaničara. I onda ti ga netko ukrade. Ja bih plakala, metko drugi bi poludio.
To je rizik neuređenih sustava, da će pojedinci uzimati pravdu u svoje ruke.
SagoLili is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 13:47   #3985
Quote:
SagoLili kaže: Pogledaj post
Dugi niz godina EU nas nije htjela primiti zbog pravosuđa i korupcije. Zapravo mi nije jasno kako nas je uopće primila. Po tom kriteriju, ni danas nam nije mjesto u EU.
Da, ni meni nije jasno kako je mnoge zemlje primila. Kad vidis kakve se sve milijunske prevare dogadjaju unutar clanica EU - koje jedine istrazuje ured Laure Kovesi, vidis da je EU samo formalnost, a ulazak u istu vise politicka odluka, nego zasluga i pokazatelj kvalitete odredjene drzave.
marcusaurelius is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 13:55   #3986
Quote:
Apsolutno. Izgleda da su imali drugi interese pa su nas ipak primili.
Pa bilo tko od nas da se okrene oko sebe, naći će bar nekoliko slučajeva korupcije, nepravde, nesposobnosti sustava...
Čak i kad policija odradi, onda je tu nesposobno, tromo i korumpirano pravosudje. To je nevjerojatno.
Mislim da u ovoj našoj državi sve kreće i završava na tome. Jer kad pravosuđe ne funkcionira, to za sobom povlači sve ostale segmente drustva jer ostavlja otvorena vrata da se kriminal nesmetano odvija.

Quote:
Potpisujem.
Marusha22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 14:56   #3987
Quote:
marcusaurelius kaže: Pogledaj post
vidis da je EU samo formalnost, a ulazak u istu vise politicka odluka, nego zasluga i pokazatelj kvalitete odredjene drzave.
Nije EU formalnost, ali nije niti neka savršena, utopijska i bezgrešna tvorevina u kojoj svi čarobno postaju pošteni i teče samo med i mlijeko.
Lova se krade svugdje i kriminala ima svugdje, svako žito ima kukolja, to ne znači da žito ne valja.

Da je Hrvatska bila savršeno uređena u trenutku ulaska u EU, EU nam ne bi niti trebala.
aishia is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 15:29   #3988
Kokoši rješavaju zločine Vol. 2

Quote:
Ljuskom biću se ponekad smrači. Uzmeš ušteđevinu i iskoristiš to malo kreditne sposobnosti u smiraj života i kupiš novi auto, računajući i da otpadaju troškovi automehaničara. I onda ti ga netko ukrade. Ja bih plakala, metko drugi bi poludio.
Jedan zanimljiv podatak: kod nabavke novoga auta iznimno je važno uplatiti Kasko osiguranje. Ta se vozila ne kradu.

Zlobnik (a možda i ne samo on) bi pomislio da su mafija koja se bavi krađom automobila i osiguravatelji u nekakvom dosluhu.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 15:32   #3989
Quote:
marcusaurelius kaže: Pogledaj post
Dragi/draga mishevi kakve veze ti nerijeseni slucajevi - kojih naravno ima (uslijed bezbroj mogucih razlicitih scenarija nestanka ili zapravo ubojstva - koje se zbog neimanja tijela vode kao nestanci) - imaju sa sluzbenom statistikom rjesivosti SVIH vodjenih slucajeva u odredjenom vremenskom periodu?

Postoji sluzbena statistika MUP-a koja je sluzbeni pokazatelj uspjesnosti MUP-a u rjesavanju slucajeva.

S obzirom da Evolution28 linka novinski clanak nakon sto ga se 5 puta minimalno - jasno trazilo sluzbeni statisticki podatak - jasan mi je tu stupanj inteligencije pa s njim je svaka daljnja rasprava smijesna. Opcenito su mu postovi zastrasujuci s obzirom na gluposti koje drobi, a koje veze nemaju ni s cim, a pogotovo ne s tom malom sitnicom - koju smo ga trazili - sluzbeni statisticki podatak koji potkrepljuje njegovu tvrdnju. Jer tvrdnja bez dokaza ne vrijedi nista.

No vezano za tvoje postove.. Naravno da ima nerijesenih ubojstava. Naravno da ima nerijesenih nestanaka. No navodjenje tih primjera nema nikakve veze sa sluzbenom statistikom rjesivosti SVIH vodjenih slucajeva, unutar godine dana, 5 godina, 10 godina itd.
Evo ti pa citaj...........

Dobro obrati pozornost na ovaj dio "Sva PRIJAVLJENA kaznena dijela ubojstva su razrjesena."

Evolution28 is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 15:35   #3990
Quote:
aishia kaže: Pogledaj post

Tako da prema statistici vjerojatnije je da je dužnik tvojeg pajde sam poželio nestati, nego da je ubijen.
I sam tak ostavio posao, zenu, i dvoje dijece......dobro je znat.
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 15:50   #3991
Quote:
Jedan zanimljiv podatak: kod nabavke novoga auta iznimno je važno uplatiti Kasko osiguranje. Ta se vozila ne kradu.

Zlobnik (a možda i ne samo on) bi pomislio da su mafija koja se bavi krađom automobila i osiguravatelji u nekakvom dosluhu.
Joj Marsic moj kak si slatka........

Naravno da se kradu.

Samo ti ne priznaju kasko ako kod prijave krade sa sobom nemas dva kljuca i prometnu dozvolu
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 15:58   #3992
Quote:
Joj Marsic moj kak si slatka........

Naravno da se kradu.

Samo ti ne priznaju kasko ako kod prijave krade sa sobom nemas dva kljuca i prometnu dozvolu

Zašto netko ne bi imao dva ključa i prometnu dozvolu ako mu je auto doista ukraden?
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 15:59   #3993
Quote:
Zašto netko ne bi imao dva ključa i prometnu dozvolu ako mu je auto doista ukraden?
Zato sto imas dosta bisera koji prometnu drze u kaslu ili na viziru iznad vozaca.
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 16:01   #3994
Quote:
I sam tak ostavio posao, zenu, i dvoje dijece......dobro je znat.
A ti baš znaš jel bilo sam tak ili sam onak...možda se dogovorio s ženom da nestane, možda su u kontaktu, tko zna što se tu dešavalo što tebi sigurno neće javiti.

I ovaj Gorup ostavio ženu, 3 djece, firme, kuće, dugove, brat plakao novinarima da su ga ubili...sve je izgledalo jako uvjerljivo na van. Pa guglaj si.
Na kraju tko zna što su se oni privatno dogovorili i kakav je plan bio.
aishia is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 16:03   #3995
Quote:
A ti baš znaš jel bilo sam tak ili sam onak...možda se dogovorio s ženom da nestane, možda su u kontaktu, tko zna što se tu dešavalo što tebi sigurno neće javiti.

I ovaj Gorup ostavio ženu, 3 djece, firme, kuće, dugove, brat plakao novinarima da su ga ubili...sve je izgledalo jako uvjerljivo na van. Pa guglaj si.
Na kraju tko zna što su se oni privatno dogovorili i kakav je plan bio.
Imas ti pravo.

Da te citiram

"jasan mi je tu stupanj inteligencije pa s njom je svaka daljnja rasprava smijesna."
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 16:25   #3996
Quote:
Da te citiram
"jasan mi je tu stupanj inteligencije pa s njom je svaka daljnja rasprava smijesna."
Mene? Zamijenio si me s nekim, ja to nigdje nisam napisala.

Ali nije prvi put, ova rasprava je počela tako što ti znaš da nije istina kako su u ZGu zadnjih 10g sva ubojstva riješena jer ti znaš za jedan slučaj, da bi na kraju saznali da se radi o nestaloj osobi od prije 12g.
I ofc. to odmah znači da se većina ubojstava ne riješi jer ima članak koji kaže da je 58 ubojstava (od valjda 1500) u 15g neriješeno.

Tako da možda bolje da ti ne pričaš o inteligenciji.
aishia is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 16:26   #3997
Quote:

Ali nije prvi put, ova rasprava je počela tako što ti znaš da nije istina kako su u ZGu zadnjih 10g sva ubojstva riješena, da bi na kraju saznali da se radi o nestaloj osobi od prije 12g.
I ofc. to odmah znači da se većina ubojstava ne riješi jer ima članak koji kaže da je 58 ubojstava (od valjda 1500) u 15g neriješeno.

Uhmmm post #3983
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 16:30   #3998
Quote:
Uhmmm post #3983
Uhmmmm to NIJE moj post, tako da nisi citirao MENE. Što nije jasno?
aishia is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 16:30   #3999
Quote:

Ali nije prvi put, ova rasprava je počela tako što ti znaš da nije istina kako su u ZGu zadnjih 10g sva ubojstva riješena jer ti znaš za jedan slučaj, da bi na kraju saznali da se radi o nestaloj osobi od prije 12g.

Sto se inteligencije tice vec sam ti napisao.......

JA I TI SE POKEFAMO (teoretski)

Ti nakon toga nestanes jer sam te ubio

Dali si nestala ili ubijena???

Statisticki si nestala, ali realno sam te ubio.....

Kad to probavis mentalno, onda bumo se dalje raspravljali o statistici i brojevima
Odgovori s citatom
Old 21.06.2025., 16:31   #4000
Quote:
Uhmmmm to NIJE moj post, tako da nisi citirao MENE. Što nije jasno?
Pardon..........moja greska, zamjenio sam te s kolegicom.

Oprosti.
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:04.