Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.01.2007., 15:01   #41
Quote:
Oggy1985 kaže: Pogledaj post
Sličan problem smo i mi imali. za 1. silu smo obljepili poklopac sifona (da se zatvore one rupice). Kad smo krenuli u istraživanje kako i zašto taj odvod/kanalizacija u kupaoni tako smrdi, saznali smo da je to bilo zbog stare septičke jame (koja je zatvorena i zatrpana). Problem je bio u tome da septička jama nije bila do kraja zatrpana i zatvorena, pa je zrak ulazio u nju i zbog toga su se razvijale te bakterije i smrad... Kad smo pozvali majstore da to zatrpaju i zacementiraju do kraja od onda više nemamo tih problema. (Majstori koji su radili kanalizaciju su očigledno samo spojili cijevi na kanalizaciju i zaobišli nekako septičku jamu bez da su sve to napravili kak spada). To je česta pojava kod starih kuća i zgrada... Pa, ako možeš, raspitaj se, možda je to u pitanju. E, da, i tu i tam je pomoglo da smo u WC školjku bacili ono kaj se reklamira na TVu za septiče jame (ono s patuljcima - "smrdi smrdi, užasno smrdi" ), opet naglašavam, i mi smo na kanalizaciji, ali je problem bio u nestručno zatvorenoj staroj septičkoj jami.
procitao sam dva puta tvoj post ali ga bas ne shvacam.
ako je septicka bila zatrpana i zatvorena, onda ona nije imala veze s cijevima od kanalizacije, jer gdje bi tada voda i gov_a odlazila?!
ako je kucna kanalizacija spojena na "lokalnu" kanalizaciju onda i treba zaobilaziti septicku.
a to sto ste bacali "smrdi smrdi uztasno smrdi" u kanalizaciju ej doslovno bacanje novaca. jer to ide direktno u kanalizaciju i odlazi daleko od vas i vama ne moze nikako pomoci. to se ubacuje u septicke ili sabirne jame, a ne u lokalknu kanalizaciju.
drazen1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2007., 18:17   #42
Quote:
Mali Plavi kaže: Pogledaj post
to ti ovako izgleda nekako, sad ovisi čiji sifon imaš, no to bi ti sve tribalo bit stndardno.
http://www.vargon.hr/ProductDetails....ductGroupID=34
Sad kad sam vidio sliku skužio sam
Thanx!
Moj poklopac s rupama nema onaj tuljac ispod i zato pušta smrad.
Sutra krećem u nabavu.
Hvala još jednom!
stoposto is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2007., 19:31   #43
kupio, montirao, sve 5!
stoposto is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2007., 22:19   #44
Quote:
stoposto kaže: Pogledaj post
kupio, montirao, sve 5!
aj javi za koji dan jel se smrad promijenio
avril is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2007., 22:54   #45
da, nestao je. nema ga više.
stoposto is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2007., 09:45   #46
Možda vam malo pomognem. Netko je dobro zaključio da je podni sifon i njegov tuljak, no međutim za smrad može biti odgovoran i bilo koji drugi sifon u kući tipa, umivaonik, tuš kada, kada, kuhinja, čak i wc školjka. Uglavnom se to događa kod povišenog vanjskog tlaka zraka ili kak mi to velimo: "joj kak je danas neki jaki pritisak, jedva dišem". Razlog je jednostavan, uglavnom stariji objekti nemaju izveden odušak odvodne instalacije van objekta, tj na najvišoj točci ili recimi kupaonici u potkrovlju mora biti glavna vertikala izvedena skroz van uglavnom kroz krov da nebi osječali smrad ak ju izvedete pored prozora heheh. Vani je to praksa, i kod nas ali samo na papiru. Kod se čitaju projekti i komentira: "Zakaj su ovi projektanti nacrtali da odvod mora izači na krov, kaj su oni ludi". Kad nema oduška odvoda događa se potlak u instalaciji, recimo u slučaju kad pustite vodu na školjci, i naravno gdje će ući zrak u instalaciju nego kroz sifon, naravno kroz onaj nakojem je otpor najmanji. Da postoji odušak na vrhu vertikale to se nebi desilo, osim u iznimnim slučajevima kad se određeni sifon nebi koristio mjesecima pa bi voda jednostavno iz njega isparila. I naravno, pravilo kaže: "Kolko vertikala toliko odušaka"
Quote:
pitam_ja kaže: Pogledaj post
Naime, već neko vrijeme starce u kući muči gadan smrad iz kanalizacije. Kupaonica toliko ponekad smrdi da je neizdrživo. WC se pere svaki dan, ali to ne pomaže. Čak se osjeti i u drugim prostorijama, iako se vrata kupaonice zatvaraju.
Kuća je izgrađena 70-tih godina, i u to vrijeme su u kvartu bile samo kuće jedno/dvokatnice. Danas su u okolici većinom stambene 3-4-5erokatnice pa me zanima je li to problem.
Zvali smo da onim kamionom usisaju šahtove na ulici, i nakon toga je bilo dobro nekih 24sata, da bi opet krenulo.
Tko bi mi mogao reći gdje je točno problem, koga da zovem???
Mislim da nije do cijevi u kući, jer se problem javio kad su izgrađene nove zgrade i kada se doselio puno veći broj ljudi. Kanalizacija u ulici je napravljena vjerojatno prije nekih 50-60 godina pa pretpostavljam da takva infrastruktura nije dovoljna za današnji broj stanovnika.
Pomoć, molim.

Hvala unaprijed.
Nimalo Vazan is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2007., 19:30   #47
e, kod mojih je sličan, još i gori problem. provjerila sam ja sifon i on je od olova i ima u njemu vode, ali smrad je nevjerojatno jak i uporan.
što bih još mogla probati. naljevali smo one razne pomoćne kemikalije, no bez nekog uspjeha. napominjem da se ovdje radi baš o najvišoj točki u kući...potkrovlju, dok na ostalim katovima i prizemlju uopće nema tog problema.
vitka jela zelen bor molim hitri odgovor
Old 21.02.2007., 18:50   #48
Raspisali ste se o svemu a "Pitam ja "nije svečano izjavio da li uopće ima sifon na podu.Možda 70-tih nije boo običaj da se ugrađuju.
Old 14.02.2008., 07:58   #49
Sifon u kupaonici

Pitanje za majstore (a i ostale):
Koji je smisao "suhog" sifona u kupaonici (sifon koji nema dovod vode nego samo odlaz - kao slijepa ulica)? Problem je u tome što voda u sifonu vremenom ispari i mora se ručno dolijevati (da bi spriječili "mirise"). Mislim da bi logičnije bilo da je odvod iz npr. umivaonika ili kade spojen na taj sifon i na taj način se stalno održava nivo vode u sifonu.
Što mislite o ovome?
Pozdrav
boromir is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2008., 09:30   #50
Quote:
boromir kaže: Pogledaj post
Pitanje za majstore (a i ostale):
Koji je smisao "suhog" sifona u kupaonici (sifon koji nema dovod vode nego samo odlaz - kao slijepa ulica)? Problem je u tome što voda u sifonu vremenom ispari i mora se ručno dolijevati (da bi spriječili "mirise"). Mislim da bi logičnije bilo da je odvod iz npr. umivaonika ili kade spojen na taj sifon i na taj način se stalno održava nivo vode u sifonu.
Što mislite o ovome?
Pozdrav
pretpostavljam da se radi o podnom sifonu. Meni je majstor rekao da je takav bolji nego protočni jer ovaj protočni zna sve poplavit kad sukne veča količina vode iz umivaonika. Valjda je tako.
Old 14.02.2008., 09:56   #51
Quote:
Codegun kaže: Pogledaj post
pretpostavljam da se radi o podnom sifonu. Meni je majstor rekao da je takav bolji nego protočni jer ovaj protočni zna sve poplavit kad sukne veča količina vode iz umivaonika. Valjda je tako.
Sve zavisi od majstora. Ja sam poprilično stručan oko toga, ali sam prošle godine kad sam renovirao saznao jednu od novih sitnica:
Ugradio mi je plastični ("suhi"), koji nema protoka kraj sebe. Napravi se, naravno, pad od njega prema glavnoj odvodnoj cijevi da bi odveo svu vodu koja se prolije po podu. Ali, taj pad se stavi dovoljno blag, da se iz najbližeg odvoda koji je spojen na istu cijev prelije malo vode u taj sifon i dopuni ga kad god je prazan. To treba fino podesiti, da dolijeva, a ne prelijeva i funkcioniše, probao sam.
Naravno, ako ti se glavni odvod začepi sva će ti voda tu izaći.
Isto tako ako se začepi odvod ispod tvog stana, sva voda od komšija iznad će izaći kod tebe u umivaonik, šolju, kadu i sifon na podu.
Isto tako ako bude jak zemljotres, cijela će se zgrada srušiti.
No_smoke is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2008., 11:25   #52
Quote:
Codegun kaže: Pogledaj post
Da, radi se o podnom sifonu. Iz osobnog iskustva (kupaonica u kući), protočni u 35 godina nije nikad poplavio (u njega se spajaju odvodi iz umivaonika, kade i bidea - odvodna cijev iz njega je većeg promjera i sve uredno odvede).
Poplavljivanje mi nije baš neki razlog, tako da još uvijek mislim da suhi sifon nema opravdanja.
Komentirajte
Pozdrav
boromir is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2008., 11:48   #53
Quote:
boromir kaže: Pogledaj post
Da, radi se o podnom sifonu. Iz osobnog iskustva (kupaonica u kući), protočni u 35 godina nije nikad poplavio (u njega se spajaju odvodi iz umivaonika, kade i bidea - odvodna cijev iz njega je većeg promjera i sve uredno odvede).
Poplavljivanje mi nije baš neki razlog, tako da još uvijek mislim da suhi sifon nema opravdanja.
Komentirajte
Pozdrav
U potpunosti se slažem. Pretpostavljam da ti je taj u kući olovni. Kod mene je plastični i mislim da se plastični jedino ovakvi i proizvode. Možda griješim. Ako postoje protočni, ne vidim nikakav razlog zašto ih ne bi postavljali. U slučaju slučaja, poplavit će jednako i jedan i drugi!
No_smoke is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2008., 11:51   #54
Quote:
No_smoke kaže: Pogledaj post
U potpunosti se slažem. Pretpostavljam da ti je taj u kući olovni. Kod mene je plastični i mislim da se plastični jedino ovakvi i proizvode. Možda griješim. Ako postoje protočni, ne vidim nikakav razlog zašto ih ne bi postavljali. U slučaju slučaja, poplavit će jednako i jedan i drugi!
koliko sam ja vidio, svi podni sifoni kod mene su plastični i mogu biti protočni, ali su spojeni samo s jedne strane i na taj način nisu protočni. Druga rupa im je začepljena, ima navoj i čep s gumom.
Old 14.02.2008., 13:05   #55
u slijepi sifon ulijte malo ulja, voda tako teže hlapi ,jer je ulje svojevrstan čep, sifon na smrdi i mirna bosna
mazgov is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2008., 14:08   #56
Thumbs up

Quote:
mazgov kaže: Pogledaj post
u slijepi sifon ulijte malo ulja, voda tako teže hlapi ,jer je ulje svojevrstan čep, sifon na smrdi i mirna bosna
No_smoke is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2008., 17:37   #57
vec je bilo govora o ovoj temi i svakako bih preporucio stavljati suhi sifon. Nagledao sam se svakakvih protocnih i vecinom je bilo problema pogotovo kod starijih instalacija gdje su vec zastopane cijevi i jednostavno cijev ne stigne progutati veliku kolicinu vode (pogotovo iz kade, perilice, a i lavandina) i onda sve to naravno izadje na podni sifon.
Zato radije svako toliko uliti malo vode u sifon i ulje kao sto je rekao mazgov i nema problema. Ako prebrzo ostane suh, produzite tuljak da udje dublje u vodu.
saandi is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2008., 14:51   #58
u novom stanu imam protočni i kada napunim pun umivaonik i izvadim čep, iz sifona mi fino izvire voda
marting is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2008., 18:38   #59
Quote:
marting kaže: Pogledaj post
u novom stanu imam protočni i kada napunim pun umivaonik i izvadim čep, iz sifona mi fino izvire voda

provjeri dali ti odvod funkcionira, možda je zaštopano
Old 19.05.2008., 21:07   #60
Smrad u kupaonici

Pozdrav svim forumašima!
Dakle, moj problem je počeo sa rekonstrukcijom postojeće kupaonice. Ona se nalazi u obiteljskoj kući na 1. katu.
Problem je u tome što se u toj kupaonici osjeća intenzivan smrad. To nije klasičan miris kanalizacije već nekakav kiselkasti smrad. Ne mogu točno odrediti iz kojeg izvora dolazi jer kada gurnem nos bilo u sifon na podu, kadi, umivaoniku ili WC školjki ne osjeća se ništa, ali kada
zatvorim prozor i vrata od kupaonice na nekoliko sati osjeća se taj kiselkasti smrad koji "grize za nos".
U prizemlju i na 2. katu kuće, točno iznad ove kupaonice, također se nalaze kupaonice i u njima je sve u redu.
Ono što je najzanimljivije, prije rekonstrukcije tu je također bila kupaonica i nikada u 30 godina nije bilo problema s njom. Za vrijeme rekonstrukcije postavljene su nove plastične vodovodne i kanalizacijske cijevi, malo izmijenjen raposred kade i WC školjke, i od tad imam taj problem.
Da li je netko imao sličnih iskustava ili možda zna kome da se obratim?
Guybrush Threepwood is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:31.