Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Preparativna kozmetika

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.03.2008., 20:51   #1
Tanka koža lica

bijah neki dan na pregledu kože lica.krasan izum

dijagnoza? tanka, gotovo prozirna koža.

time se kao objašnjava zašto sam toliko blijeda, zašto teško pocrnim, zašto imam toliko bora (od solarija, jel), zašto mi se podočnjaci jako vide...

e, sad, žena je meni nabrojala kremice koje da koristim, ali su užasno skupe.

pa sad...jel netko zna nešto o tom "tipu" kože? inače, koža mi je suha, osim što su mi se počeli pojavljivati prištići zadnje vrijeme (ali ja to povezujem s prestankom uzimanja kontracepcije).

no? slušam...
kokoshka is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2008., 21:44   #2
Pa, šta ja znam...tanka koža . Rijetko se kaže "tip kože - tanka koža". Tanka koža je uvijek puno nježnija i osjetljivija. Delikatna. Ako je lijepo njegovana i paziš na nju može izgledati krasno: ono što neki zovu "porculanskim tenom".

Ali, prvi put to vidim da ti netko kao nekakvu dijagnozu kaže "tanka koža". Koliko znam, ne postoje kreme za tanku kožu, nego za osjetljivu ili suhu ili zahtjevnu (takva je obično zrela).

Kakve kreme su ti uopće preporučili?

Ako si to ne možeš priuštiti, koristi nježnije kreme, za osjetljivu kožu, uvijek dovoljno hidratantne, hranjive prema potrebi...I nemoj previše pilinge raditi, nemoj je previše mehanički maltretirati (dermoabrazije i slično) i naravno nemoj se previše sunčati. Pogotovo ne pržiti u solariju, postat će ti koža krhka kao papir.
Old 01.03.2008., 23:02   #3
Quote:
Kejt 8 kaže: Pogledaj post
Pa, šta ja znam...tanka koža . Rijetko se kaže "tip kože - tanka koža". Tanka koža je uvijek puno nježnija i osjetljivija. Delikatna. Ako je lijepo njegovana i paziš na nju može izgledati krasno: ono što neki zovu "porculanskim tenom".
ma nije to tip, već više vrsta kože, kao, tanja i deblja koža...tak nešto. je, koža mi je i nježna i osjetljiva, na svaki vrag reagira! i imala sam prelijep ten sve dok mi nedavno nije pukla kapilara i dok me nisu napali šugavi prištići kojih se ne mogu riješiti!

Quote:
Kakve kreme su ti uopće preporučili?
to sam bila kod žene koja inače pregledava kosu, ali sad imaju i te preglede kože, firma se zove rougj il tako nešto, nisam zapamtila kako se piše...

Quote:
Ako si to ne možeš priuštiti, koristi nježnije kreme, za osjetljivu kožu, uvijek dovoljno hidratantne, hranjive prema potrebi...
koristila sam neko vrijeme od vichy-ja one što imaju 1 i 2, kao za suhu i jako suhu kožu i bile su mi ok, nabavila sam si dosta uzoraka pa su mi potrajale...inače mi kreme same po sebi jesu malo skuplje...

Quote:
I nemoj previše pilinge raditi, nemoj je previše mehanički maltretirati (dermoabrazije i slično) i naravno nemoj se previše sunčati. Pogotovo ne pržiti u solariju, postat će ti koža krhka kao papir.
e, vidiš,, dobro da si mi ovo rekla!
od kad su mi se ti prištići pojavili, u želji da ih se čim prije riješim radim piling svaka dva dana! a oni ne odlaze....
solarij sam prekrižila još prošlo ljeto. gotovo je s kvarcanjem. iako još ne znam kak ću se pojavit s bijelim nogama u gradu....
kokoshka is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2008., 19:48   #4
I meni su rekli "tanka" ali i osjetljiva koža.
Kozmetičarka mi je rekla da to tanka znaći da lako puca (kod istiskivanja prištića), i sklona je pucanju kapilara, ne znam... Valjda je tako!
ivana0906 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2008., 09:34   #5
Quote:
ivana0906 kaže: Pogledaj post
I meni su rekli "tanka" ali i osjetljiva koža.
Kozmetičarka mi je rekla da to tanka znaći da lako puca (kod istiskivanja prištića), i sklona je pucanju kapilara, ne znam... Valjda je tako!
pa je. jer je moja takva. Ak mi se pojavi koji prištić (hvala bogu barem od toga nisam patila) razori mi popriličan dio okolne kože, u smislu da bude jako crveno, pa izgleda ko da imam ogromnu prištinu
Ako ga idem dirati..onda tek napravim sranje. Bude mi crveno to mjesto po mjesec dana.
The White Rabbit is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2008., 16:57   #6
I meni tak i uopće se ne opterečujem time! Bolje da mi je tanka nego da sam debelokožac! Bitna je dobra hidratacija jer je takva koža podložna bržem starenju. Osobno koristim dr. Hauscka kremu od dunje i gel od Oriflamea koji hidratizira. Navečer krema od kamilice Nemreš tu niš promijeniti... Kapilare su vidljive oko nosa, ali pod šminkom i najmanje.
A_N_A is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2008., 17:22   #7
da, sad sam se i ja malo raspitala. evo zakaj je meni pukla ta jedna jedina kapilara! jer mi je glupa kozmetičarka, kad sam bila na čupanju obrva, vidjela jedan prištić i svom silom ga htjela istisnuti. ja sam joj glupača dala, i eto ti ga na! sad imam trajnu fleku!

kak su me sad zadnje vrijeme napali neki prištići oko nosa i čela, imala sam zakazan termin za čišćenje lica. al čim sam doznala da mi od istiskivanja prištića mogu popucat kapilare (a i zbog stukture moje kože) odmah sam otkazala!

a ta "tanka" koža je kao, jako osjetljiva, i kao što je netko napisao, podložna starenju pa sam solarij i sunce prekrižila velikom debelom crvenom crtom!

sad idem obilazit ljekarne u potrazi za testerima raznoraznih kremica, pa ću valjda nać odgovarajuću!
kokoshka is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2008., 20:44   #8
Evo da se i ja prijavim u klub. I ja imam tanku kožu i mene zanima koji su vam preparati bili dobri za taj tip kože. Jedini savjet koji sam dobila je da ne koristim nikakve sapune, gelove i sl. nego da lice čistim isključivo mlijekom. Čini mi se da mi koža i bolje reagira.
philemon is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2008., 21:40   #9
kak misliš, mlijekom? kozmetičkim mlijekom, ili...?
kokoshka is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2008., 09:17   #10
Quote:
kokoshka kaže: Pogledaj post
sad idem obilazit ljekarne u potrazi za testerima raznoraznih kremica, pa ću valjda nać odgovarajuću!
meni je avene za netolerantnu kožu nevjerojatno popravila stanje. Zimska isušenost, zatezanje i sitne crvene točkice...nekakve, al uz tu koristim i L'occitanovu, sad ne znam koja je zaslužnija za tu novonastalo-povraćenu baršunastost. *samasebegladi*

Kozmetičarke mi inače spadaju negdje u rang s frizerkama po pitanju nedotupavosti (čast izuzetcima za koje ja ne znam). Jednom u životu sam otišla kozmetičarki, i nakon što me toliko divljački izmasakrirala, bila sam crvena tjednima (a rad' ničega pička joj materina) odlučila sam više ne posjećivati te mesarice.
Fala, radije ću imat dva prištića nego cijelu facu crvenu od spucanih kapilara.
Odgovori s citatom
Old 05.03.2008., 19:35   #11
Quote:
kak misliš, mlijekom? kozmetičkim mlijekom, ili...?
Da, mlijekom za čišćenje lica. meni je super alverde i od hauschke.
philemon is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2008., 09:00   #12
Quote:
philemon kaže: Pogledaj post
Jedini savjet koji sam dobila je da ne koristim nikakve sapune, gelove i sl. nego da lice čistim isključivo mlijekom. Čini mi se da mi koža i bolje reagira.
pa jasno. mislim da bi meni od bilokakvog sapuna il gela otpala faca.
Odgovori s citatom
Old 06.03.2008., 09:47   #13
bok curke, i ja sam "tanka". i suha. i svjetloputa. što idu godine to sam sve svijetlija, teško pocrnim, počela sam dobivati hiperpigmentaciju od sunca ako se ne pazim i puno sam osjetljivija nego nekoć.ahh..
nego, i meni dugo bude crveno od istiskivanja prištića, ali manje kad odem kod tete kozmete-valjda moja nije mesarica. uostalom, idem joj već 15-tak godina pa je valjda upoznala moju kožu. sad, srećom, idem rijetko-jednom u 3-4 mjeseca, ako faca popizdi (prekinula sam sa kontracepcijom pa oče tu i tam).

enivej, popravila mi se koža od kad ju manje pilingiram i sa nježnijim pilingom (ne više sa kuruzom), ne perem sa sapunom/gelom već micelarnom (prefantastična stavr!!!) i pojednostavila sam sa kremicama-jedna ujutro i jedna naveće, ne mijenjam često, ne stavljam tonik. i sad je bolje-čak se i boja tena ujednačila-znala sam imati kao sve sitno crvenkasto, neljiepo uglavnom.
koristim iva kreme od naše neke pčelarske centrale (ishvalila sam ih već70 puta na forumu) i pašu mi. sad jedino da se suzdržim od mijenjanja...

e, da. i možda najvažnije, jako pazim na sunce-ne sunčam se ljeti (nije da izbjegavam plažu, al se ne pržim), stalno imam visoki faktor na licu i ljeti i zimi (još jedna prefenomenalana stavr koju isto 1000 put hvalim-avene kompaktni puder iz bijele sunčane linije-savršen, već treći koristim i ne mislim stat!!). na solarij nisam ni pomislila već godinama i ništ mi ne fali. kad sam malo blijeđa, stavim za samotamnjenje-na lice, vrat i listove po ljeti, i to mi je čist dost!!
eto
Pafulja is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2008., 10:13   #14
Quote:
Pafulja kaže: Pogledaj post
i sad je bolje-čak se i boja tena ujednačila-znala sam imati kao sve sitno crvenkasto, neljiepo uglavnom.
vidiš, da to se i meni znalo događati, posebno kad mi krema ne bi odgovarala. Ili puder..ili bilo što.
Na tako bijeloj koži te neke sićušne crvene točkice, ko mikro osip..bllaah.
Ali vidim da me avene+ovaj l'occitane riješio i toga hvalatibože.
Još ćete me sada nagovoriti i na tu micelarnu (iako to mene podsjeća na nešto što je napravljeno od miševa, sad će me dark star udavit)
:bankrot:
Odgovori s citatom
Old 06.03.2008., 10:24   #15
e, točno tak, ko neki osip koji to nije, al je nekako jadna i nezdrava boja. meni je to pogotovo od decleorovih krema recimo. valjda mi ta eterična ulja nisu pasala. al kad si ja smučkam neka ulja, onda ne smeta.

micelarnu MORAŠ kupiti! fakat je preodlična stvar
Pafulja is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2008., 13:31   #16
Da podijelim najnovije otkriće sa vama - hidrolat od ruže- namjenjen stanjenoj, oslabljenoj, suhoj koži, a djeluje i preventivno protiv bora.
Kad potrošim ovaj koji imam probati ću ovaj od ruže!
philemon is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2008., 20:10   #17
Quote:
Da podijelim najnovije otkriće sa vama - hidrolat od ruže- namjenjen stanjenoj, oslabljenoj, suhoj koži, a djeluje i preventivno protiv bora.
Kad potrošim ovaj koji imam probati ću ovaj od ruže!
di se to kupi?
kokoshka is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2008., 20:51   #18
Quote:
di se to kupi?
Možeš ih kupiti u biljnim ljekarnama ili trgovinama zdravom hranom, ili ih naručiti preko interneta. U zagrebu ih imaš u bio&bio, bioterri i kemigu.
Mora biti bezalkoholan.
philemon is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2008., 19:31   #19
Quote:
Možeš ih kupiti u biljnim ljekarnama ili trgovinama zdravom hranom, ili ih naručiti preko interneta. U zagrebu ih imaš u bio&bio, bioterri i kemigu.
Mora biti bezalkoholan.
e, super! ajd mi još samo reci kolko košta otprilike>?
kokoshka is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2008., 19:19   #20
Quote:
e, super! ajd mi još samo reci kolko košta otprilike>?
oshadi-ev hidrolat košta 121kn, a koliko košta u kemigu ne bi znala, ali vjerojatno je jeftinije...
Najeftinija varijanta ti je alverde tonik od divlje ruže
philemon is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:58.