|
|
12.10.2009., 18:49
|
|
prc.5
Registracija: Oct 2009.
|
|
|
|
14.10.2009., 01:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
fortaleza: pa da je šibenik ostao prvi (umjesto kazana) dobio bi puno težu grupu. jer je primorac puno jači od egera, a i posillipo je jači od brescie i panionisa. prolaze prva dva, a lani je šibenik isto igrao u egeru i dobio svih 5 protivnika (bio je drugačiji sustav natjecanja, 4 grupe po 6 ekipa). ove godine je šibenik dosta lošiji, posebno ako ne budu mogli igrat računica i kačić koje je tajništvo kluba "zaboravilo" prijavit za prvi krug, a nije još poznato može li se naknadno za drugi krug dodavat igrače.
danas se nastavlja jadranska liga. igra se drugo kolo ( najava utakmica). najzanimljivije će bit u splitu gdje mladost gostuje kod jadrana. po viđenom i pročitanom u prvom kolu moguće je očekivat iznenađenje posebice u gledajući s kladionačarskog aspekta i vrlo vjerojatno većeg koef na jadran (za lovce na iznenađenja). ima još zanimljivih utakmica po sebno u rijeci i šibeniku. šteta da uvjeljivo najača vaterpolska liga na svijetu nema bar 10 % tretman koji hokej uživa na htv-u (neka mi ljubitelji hokeja - i ja sam među njima- oproste, ali to je ipak petorazredni hokej u europskim da ne govorim svjetskim razmjerima)
|
|
|
22.10.2009., 18:23
|
|
Registrirani korisnik
|
natavak europohoda naših klubova. nastupaju šibenik i mladost u euroligi te jadran i primorje u kupu lena. opširnije
|
|
|
24.10.2009., 20:24
|
|
C.C. Capwell
Registracija: Jun 2004.
|
Šibenik - Panionios 11-11
Nažalost čini se da će zbog jednog gola Šibenčani izvisiti. Vjerojatno će za 2. mjesto odlučivati gol razlika, Šibenik ima za 9 golova slabiju gol razliku i u zadnjem kolu igra protiv prosječne Brescije dok Panionios igra protiv favoriziranig Egera koji će ganjati pobjedu za 1. mjesto ali sumnjam da će igrati na 100% cijeli susret.
V.K. SIBENIK – Panionios
11-11 (3-2, 4-4, 1-2, 3-3)
Brkic 4, Krnic 4, Brelic 2, Sutic 1 - Miralis 3, Kokkinakis 2, Thomakos 2, Mourikis, Katsagounis, Papadogkonas, Koukis po 1.
Zadnje uređivanje fortaleza : 24.10.2009. at 21:23.
|
|
|
25.10.2009., 12:27
|
|
C.C. Capwell
|
Kao što sam i najavio, nažalost ništa od EL-a za Šibenik, skupo ih je koštao visok poraz od Egera u prvom kolu a jučer protiv Grka su primili gol za izjednačenje 4 sekunde prije kraja. Šibenik je danas dobio Bresciju sa 4 razlike (6 golova Brkića) međutim Eger je dobio Panionios sa samo +1 tako da Grci idu dalje zbog bolje gol razlike.
S druge strane u Kupu Lena bi naši klubovi mogli napraviti pravi lom. Jadran je tu kao najslabiji a ovih dana je u kvalama pobijedio pobjednika i polufinalistu prošlogodišnjeg natjecanja (Szeged, Dinamo), Primorje se prošetalo u svojoj grupi (Patras, Sabadell...) a Šibenik je tu još za stepenicu više. Slijedi drugi kval. krug Kupa Len u kojem će naši klubovi biti nositelji i očekuje se prolaz u osminu finala. Od jačih klubova su tu tek Savona, Cattaro i Szeged, ugled natjecanja će donekle popraviti ekipe koje su ispale u kval. za EL.
U EL pak nećemo gledati Posillipo, Bresciju a dva španjolska kluba se nisu ni prijavila. Mladost je ujutro remizirala u Budvi što joj je donijelo prvo mjesto i bolji ždrijeb. Potop Talijana, Kazan i Primorac su se poigrali sa Posillipom, Šibenik i društvo sa Brescijom, u najlakšoj grupi je iznenadila Vojvodina koja sa Honvedom ide u EL (Spartak i Vouliagmeni ispali). Šteta za Šibenik, u toj grupi bi bio glatko prvi.
Bubnjevi bi trebali biti:
1 - Jug, Pro Recco, Jadran HN, Vasas (najjači izravno plasirani)
2 - Partizan, Olympiakos, Shturm, Barceloneta (slabiji izravno plasirani)
3 - Mladost, Honved, Eger, Primorac (prvi iz kvala)
4 - Budva, Panionios, Kazan, Vojvodina (drugi iz kvala)
|
|
|
26.10.2009., 14:32
|
|
C.C. Capwell
|
Obavljen je ždrijeb za druge kval. runde Kupa Len (6.-8.11.). Prva dva iz svake grupe idu u osminu finala.
Očekujem prolaz naših triju klubova. Primorje igra doma, Lodz je laganica, Vouliagmeni (Blanis, Bailey) je u kv. EL-a bio zadnji u najlakšoj grupi (Honved, Vojvodina, Spartak), bile su to sve tijesne utakmice međutim to bi trebalo dobiti. Od Dinama je u prvom krugu bio bolji naš Jadran sa 5 razlike tako da ni tu neće biti problema.
Šibenik je u svojoj grupi isto prvi favorit. Niš je ispao još i 1. pretkolu EL-a, grčki Patras (Santa, Vuksanović) je u prvom krugu izgubio od Primorja sa 8 razlike, najopasniji je tu Mataro koji je osvojio grupu u prvom krugu. Ima dobrog Australca (O'Halloran) i Francuza (Blary).
Jadran će imati najteži posao. Domaćin Spandau (sve njem. reprezentativci) će biti favorit za prvo mjesto, CSK je definitivno pobjediv kao i Nica koja više nije rang za ulazak u EL kao do prije par godina. U prvom krugu EL-a ih je dobio Šibenik 5 razlike. Imaju par stranaca i domaćih reprezentativaca i sa Jadranom bi se trebali boriti za prolaz.
Grupa E - Patras (GRČ)
Šibenik; Matarò; Niš; NE Patras
Grupa F - Brescia (ITA)
Brescia; Cattaro; Galatasaray; Panathinaikos
Grupa G - Rijeka (HRV)
Vouliagmeni; Primorje Rijeka; Lodz; Dinamo Moscow
Grupa H - Szeged (MAĐ)
Posillipo; Szeged; Duisburg; Montpellier
Grupa I - (RUM)
Kosice; Sori; Oradea; FTC Budapest
Grupa L - (NJEM)
Spandau Berlin; Jadran Split; Nice; CSK Moscow
Grupa M - (SLO)
Marseille; Savona; Koper; AZ&PC Amesfoort
Grupa N - (CG)
Volgograd; Sabadell; Tirol; Val Prcanj
|
|
|
27.10.2009., 12:58
|
|
Registrirani korisnik
|
slažem se, sva tri naša kluba bi trebala proć dalje. nakon što je šibenik ispao zbog velike sudačke pogreške (izmišljeni peterac krnića nekoliko sekundi prije kraja utakmice koji je donio izjednačenje grcima) kao i zbog lošeg rasporeda (da je bilo obrnuto, tj. da je šibenik igrao zadnju utakmicu s egerom i na gol razliku bi oni prošli) došli su u kup lena gdje će moć ponovo kao i prije 2 i 3 sezone doć vrlo daleko, pa moćda čak i do trofeja. isto tako i primorje, a i jadran mogu daleko dogurat. mislim da je prvi favortit cattaro, a sa svima drugima se može igrat (naravno može se i s cattarom - ali objektivno su oni najjači u ovoj kup len konkurenciji
|
|
|
27.10.2009., 16:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
...
Old Spice FIREMAN ... za uspjehe nasih vaterpolista!!! 
|
|
|
29.10.2009., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Ni vijest o kazni od 100.000 eura za poznate kranjske događaje nije tako uzdrmala hrvatski vaterpolo kao ona koja je jučer poslijepodne prostrujila poput munje: Damir Burić nazvao je izbornika Ratka Rudića i obavijestio ga da više neće igrati za hrvatsku reprezentaciju.
Neće igrati za Italiju
– Uzimam talijansko državljanstvo, a u Italiji je nedavno donesen propis da igrači s talijanskim državljanstvom ne mogu igrati ni za koju drugu reprezentaciju osim talijanske. Ja neću igrati za Italiju, nisam se odrekao hrvatskog državljanstva, ali sam se morao odreći igranja za hrvatsku reprezentaciju – objasnio je Burić kojemu je godišnja plaća u Pro Reccu 170.000 eura.
Jasno da je Rudić bio šokiran jer je na Burića najozbiljnije računao. I za EP u Zagrebu sljedeće godine, kao i za OI u Londonu 2012. godine.
– Ostali smo bez jednog od dvojice standardnih braniča. Sad nam je ostao samo Bušlje. To je nedvojbeno veliki udarac za reprezentaciju. Burić mi je rekao da neće igrati za Italiju, ali nama je preveliki minus to što neće igrati za nas. No, moramo dalje, treba učiniti što se može da nam se to ne ponovi u budućnosti – zaključio je Rudić.
Predsjednik HVS-a Perica Bukić i sam nije mogao vjerovati da reprezentacija ostaje bez Burića.
– Ne vjerujem da je Burić mogao donijeti takvu odluku. To je meni izvan pameti. Napustiti reprezentaciju nakon što smo već definirali momčad za EP?! Između spektakla u Areni i talijanske lige odlučiti se za ovo drugo!? Nije u redu. Ni prema HVS-u, ni prema reprezentaciji, ni prema izborniku, ni prema suigračima. Meni je to kao sportašu nezamislivo. No, morat ću i osobno porazgovarati s njim, vidjeti može li se ta odluka eventualno promijeniti – kazao je Bukić najavljujući mogućnost potpisivanja ugovora s reprezentativcima na jedan ili više olimpijskih ciklusa.
Pero nas uvjerava da Burić nije imao razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo. Ni tretmanom u Mladosti ni odnosom u reprezentaciji.
– To je jednostavno njegova odluka na koju on ima pravo, ali mi je u sportskom i moralnom smislu ona posve nerazumljiva – naglasio je predsjednik HVS-a.
Sve zbog novca
Odlukom da prihvati talijansko državljanstvo Burić je Pro Reccu omogućio jednog stranca više, a sebi je omogućio da osim utakmica Eurolige može igrati i talijansko prvenstvo. Za takvu je odluku, naravno, nagrađen s nešto više novca, ali ne možemo se oteti dojmu da je – pogriješio! Stvorio je ime zahvaljujući hrvatskoj reprezentaciji, a sad je napušta!
Vanji Udovičiću ili Tiboru Benedeku, koji također zarađuju u Pro Reccu, nešto slično ne pada na pamet. I dalje će igrati za Srbiju, odnosno za Mađarsku.
|
|
|
29.10.2009., 14:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
buric je napravio veliku glupost, odricanjem hrvatske repke
|
|
|
29.10.2009., 17:28
|
|
pijanac kao i stari
Registracija: Mar 2007.
|
dobar potez burića,lova je ipak lova
no ovdje je jedna stvar zanimljiva Uzimam talijansko državljanstvo, a u Italiji je nedavno donesen propis da igrači s talijanskim državljanstvom ne mogu igrati ni za koju drugu reprezentaciju osim talijanske
da li on uzima potpuno državljanstvo ili će imati dvojno,nekako mi je glupo da se ovaj popis odnosi i na one koji imaju samo talijansko državljanstvo ,jer recimo koliko sam čuo i udovičić ima dvojno pa igra za srbiju 
|
29.10.2009., 18:32
|
|
The Warden Of The North
Registracija: Aug 2004.
|
Ma igrat će on za Italiju 100%.
Ponudit će mu 10 000 Eura više u ugovoru i to je to.
|
|
|
30.10.2009., 14:50
|
|
Moderator
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
kukuriza kaže:
da li on uzima potpuno državljanstvo ili će imati dvojno,nekako mi je glupo da se ovaj popis odnosi i na one koji imaju samo talijansko državljanstvo ,jer recimo koliko sam čuo i udovičić ima dvojno pa igra za srbiju 
|
Izgleda da uzima potpuno, jer sam negdje pročitao da tako nešto Udovičiću ne pada na pamet.
BTW. i ja mislim da će zaigrati za Talijane...
|
|
|
30.10.2009., 17:06
|
|
Registrirani korisnik
|
burić će imat dvojno državljanstvu tj već ima. ali zbog pravila po kojem ne bi mogao igrat talijansko prvenstvo da se ne odrekne igranja za hrvatsku on je to učinio. opširnije na http://www.dance.hr/pogledsdesna/642...nske-lige.html
|
|
|
01.11.2009., 18:41
|
|
Registrirani korisnik
|
počeli su pravi, veliki derbiji u jadranskoj ligi. nakon nekoliko okršaja primorja s mladosti, kao i mladosti i jadrana st s 4. kolom počinju okršaji između najboljih 6 ekipa. prvi su se susreli cattaro i jug i jug je dobio 9:8. iako su vodili cijelu utakmicu, na kraju je vićan morao spašavati i samo 4 sek do kraja brani izvrsnu priliku mađarskog reprezentativca varge. sada slijedi 8 kola tj sva kola do kraj prvog dijela lige u kojima će bit po barem 1 veliki derbi i nauživat ćemo se pravog vaterpola. opširniji izvještaj s jučerašnje utakmice cattaro - jug
|
|
|
02.11.2009., 14:33
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2009.
|
|
|
|
03.11.2009., 04:01
|
|
Registrirani korisnik
|
eto, uzdrmani šibenik već danas dočekuje primorje u vrlo važnoj utakmici u borbi za poziciju broj tri što se tiče hrvatskih klubova. derbi kola je na rasporedu sutra u hergeg novom gdje gostuje cattaro. opširnije o današnjim i sutrašnjim utakmicama na linku
|
|
|
03.11.2009., 10:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Ove godine Primorje osvaja 2. mjesto u hrvatskom prvenstvu. Vidimo se u 5. mjesecu da doznamo da li sam u pravu.
|
|
|
06.11.2009., 00:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
malee kaže:
Ove godine Primorje osvaja 2. mjesto u hrvatskom prvenstvu. Vidimo se u 5. mjesecu da doznamo da li sam u pravu.
|
izvještaj s utakmice Šibenik-Primorje 9:8 uz komentar teške situacije u šibenskom klubu ( link). roje nasrno na zapsnički za što je vjerojatno razlog nervoza zbog lošijih rezultata na početku sezone unatoč dosta ulaganja, posebice uspoređujući sa stanjima u drugim klubovima
|
|
|
08.11.2009., 13:51
|
|
C.C. Capwell
|
Primorje i Jadran prošli u osminu finala Kupa LEN, kao što već znate, jedan od favorita je odustao - Šibenik.
Primorje će biti nositelj a mogući suparnici će biti Patras (Santa, Vuksanović), Brescia (Rath, R. Calcaterra, Jelača, Paškvalin), Posillipo (Z.varga, Politze, Buonocore), Ferencvaros (B. Steinmetz, Toth), Sabadell, Marseille. Protiv Jadrana valjda neće moći.
Jadran će na nekoga iz ovog društva: Mataro, Cattaro (T. Varga, Đogaš, Smodlaka), Szeged (Molnar), Oradea, Spartak, Savona (M. Janović, Varellas).
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:18.
|
|
|
|