Izbori predsjednički 2010 Josipović vs. Bandić |
15.01.2010., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
datipametstane kaže:
pa da mogu iskorištavati BiH, kao što oni iskorištavaju Hrvatsku. prijave prebivalište u HR i koriste razne povlastice. zar to nije sjajno?
prema tome, dvojno državljanstvo svima, a ne samo njima!
|
Nemam pojma o cemu pricas, koje povlastice?
|
|
|
15.01.2010., 22:02
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
Jupiter kaže:
Nemam pojma o cemu pricas, koje povlastice?
|
ne zajebavaj
|
|
|
15.01.2010., 22:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2006.
|
Quote:
datipametstane kaže:
ne zajebavaj
|
Ja te lijepo pitam a ti ovako, brate nisi mi nikako jasan. 
|
|
|
15.01.2010., 22:19
|
|
Ore i đžubri demokratiju
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
datipametstane kaže:
samo što mi iz Hrvatske nemamo dvojno državljanstvo iliti i bosansko. 
|
To nije bitno, jer su Hrvati Hrvati ma gdje oni bili. Hrvati su oni koji imaju svijest o dugoročnim zajedničim ciljevima za općehrvatsko dobro.
Hrvati u BiH nisu krivi što su administrativne granice velikog dijela homogenog etniciteta, našle u AVNOJ-evskoj BiH. No , nezrela politička svijest, kojoj se ima za zahvaliti kako vodstvu BiH Hrvata, tako i vodstvu matice Hrvatske, nije išla za to da se slijede DUGOROČNI ZAJEDNIČKI INTERESI .
Sredstva koja su se preljevala u BiH s kojima su se radili politički paktovi i financirale vodeće strukture u BiH, a ne pravi projekti za jačanje BiH Hrvata. Ovi su im vraćali zombizacijom BiH Hrvata, a osobito Hercegovaca, da glasuju za boljševike HDZ-a i budu umreženi u novohrvatsku despociju. I tako ping-pong. Zadnjih 15 godina, od oslobođenja od srbookupacije, na vlasti su primitivci, nedostoji časne organizacije CIVILNOG života, ne oficiri, milicioneri, i društvenopolitički radnici preslikani iz SFRJ već razbahaćeno rasipanje nekakvim upitnim i davno otplaćenim zaslugama, i nametanja umjetnih uveženih, nehrvatskih nekršćanskih surogata vrijednosti. Takve "vrijednosti" lako se prepoznaju po svojoj prevrtljivosti, nedosljednosti, nekompetenciji i gorljivo trabunjanju s govornice kao filozofije đubrenja!
Evo par ilustrativnih primjera koji oslikavaju artikuliranost upravljačkih struktura odgovornih na terenu:
http://www.youtube.com/watch?v=xdObJ...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=NKCU4...eature=related
Tromost i zaduživanje, pa ne vraćanje, pa zaduživanje, pa pronevjera, pa zaduživanje.... To je taj mehanizam pertitokratsko rodijačko voluntarističke lako-ćemo-mašine koja je iscrpila Hrvate. U ime Hrvatstva, a zapravo protiv Hrvata, u privatne džepove. Pogledajte ih oko sebe.
Simbolički rečeno, onaj najveći neboder u Dubaiju visok 880 metara, rađen s najskupljom radnom snagom na svijetu, koštao je nešto manje od 4 milijarde U$ dolara.
Ilustracije radi, Hrvatska se je od 1995 zadužila za cca 50 milijardi U$ dolara. (12 (dakle 30-tak po domaćim cijenama) najvećih svjetskih nebodera koji grade najskuplji )
Koliko smo najnovijih high tech tvornica sa kupljenim najboljim uvoznoim stručnkacima svjetskim mogli sagraditi i obrazovati mladih i nezaposlenih ??? Koliko se je znanstveno istraživačkih instituta moglo napraviti. Cernov hardon collider košta cca 4,6 milijardi U$. Dakle oko 10 takvih visokovrijednih i ultra profitabilnih postrojenja smo nepovratno IZGUBILI. DOZVOLILI DA BUDEMO POKRADENI i NESPOSOBNOŠĆU OSIROMAŠENI.
Ali ne, potkradanje, u tmini, izvan očiju javnosti, u savezu sa policijom i sudstvom, medijima, u onom očajnom konspirativnom našijenstvu, ošlo je u nepovrat. Ma nije čak važan novac. Nego vrijeme ukradeno od jednog jedinog života. Od Nezaposlenih., Od nerođenih. Od abortiranih. Od poniženih.
Onaj i oni, koji svoj životni kredo temelje na parazitskom pijavičarenju zajednice, privilegijama, zaduživanjem i POROBLJAVANJEM, u svoje privatno, stranačko ili plemensko ognjište, je neprijatelj Hrvatstva, poštenog zajedništva, morala, čudoređa, znanja, sreće, mladosti i djećje radosti.
Ukratko, evocirajmo geslo od S. Radića koje je do 1995 glasilo:
""Hrvatska lisnica u hrvatskom džepu"
Gdje je lisnica, a gdje je džep????  A tek, gdjeli su Hrvati?? Gdje im je mozak???
Kome takvo stanje odgovara, a kome ne? Tko je izabrao pogrešnu stranu i bojim se, zauvijek onemogućio toliko potrebno jedinstvo među SVIM HRVATIMA ma gdjegod bili??? Evo vidimo nerijetko izljeve mržnje u ovoj virtualnoj zajednici? Zašto neki ne mogu vidjeti, a neki ne žele?
I konačno:
Tko je razjedinio Hrvate???
Zadnje uređivanje Štosdemfer : 15.01.2010. at 23:10.
|
|
|
15.01.2010., 22:30
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Štosdemfer kaže:
Hrvati u BiH nisu krivi što su administrativne granice velikog homogenog etniciteta, našle u AVNOJ-evskoj BiH.
|
pa nismo ni mi krivi, ali mi za razliku od njih nemamo dvojno državljanstvo. 
|
|
|
15.01.2010., 22:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Jel to možeš to da dokažeš, barem preko neta ili ? Znaš, na netu ima mnoooooogo informacija! Potrudi se! 
|
15.01.2010., 22:54
|
|
Ore i đžubri demokratiju
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
datipametstane kaže:
pa nismo ni mi krivi, ali mi za razliku od njih nemamo dvojno državljanstvo. 
|
Meni ova izjava jednostavno nije fer. Ne treba banalizirati lošu situaciju Hrvata u BiH, koja se zrcali ne samo u financijskim gubicima, administrativnim ucjenama ( sjetijmo se mutikaša i Pelješkog mosta). Demografski ekonomski fiksni troškovi su manji ako se raspodjele na veći broj elemenata (stanovnika, površinu). To se odnosi i na kulturu i na obrazovanje, radnu snagu, umjetnost, medije, infrastrukturu općenito....
Situacija u BiH je daleko od stabilne. Hrvati u BiH ne mogu samostalno, a blesava konfrontacija s "matičnim Hrvatima" čini neodrživim vjeru da će doći povjesni trenutak za bolje rješenje općehrvatskog pitanja.
Ovakav antagonizam koji se je ispoljio za ovih predsjedničkih izbora, dao se je naslutiti već 1996-te godine. Stvorila se dvorjanska kasta, koja je uvidjela da potiskivanjem napretka, živog protoka ideja, pravde, mogu imati odličnu smjesu za predizborna podkusurivanja. A jadni, nisu shvaćali tko im nameće taj uteg u mozgu???
Hrvati u BiH će žaliti, kako zbog budalastog pristupa problemu tako i kurčevitoo inatnoj bahatosti, a objesnost i besćutnost "matičnih Hrvata" će im se kad tad obiti u glavu !!!
Tako je povijest potpisala sudbinu svake civilizacije od antike do danas.
|
|
|
15.01.2010., 23:00
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
Štosdemfer kaže:
Meni ova izjava jednostavno nije fer. Ne treba banalizirati lošu situaciju Hrvata u BiH, koja se zrcali ne samo u financijskim gubicima, administrativnim ucjenama ( sjetijmo se mutikaša i Pelješkog mosta). Demografski ekonomski fiksni troškovi su manji ako se raspodjele na veći broj elemenata (stanovnika, površinu). To se odnosi i na kulturu i na obrazovanje, radnu snagu, umjetnost, medije, infrastrukturu općenito....
Situacija u BiH je daleko od stabilne. Hrvati u BiH ne mogu samostalno, a blesava konfrontacija s "matičnim Hrvatima" čini neodrživim vjeru da će doći povjesni trenutak za bolje rješenje općehrvatskog pitanja.
Ovakav antagonizam koji se je ispoljio za ovih predsjedničkih izbora, dao se je naslutiti već 1996-te godine. Stvorila se dvorjanska kasta, koja je uvidjela da potiskivanjem napretka, živog protoka ideja, pravde, mogu imati odličnu smjesu za predizborna podkusurivanja. A jadni, nisu shvaćali tko im nameće taj uteg u mozgu???
Hrvati u BiH će žaliti, kako zbog budalastog pristupa problemu tako i kurčevitoo inatnoj bahatosti, a objesnost i besćutnost "matičnih Hrvata" će im se kad tad obiti u glavu !!!
Tako je povijest potpisala sudbinu svake civilizacije od antike do danas.
|
Jel Hrvatima u Vojvodini bolje? Jel kukaju kao BiH Hrvati?
To je tebi dakle "općehrvatsko pitanje"?! ma nemoj me jebat.
|
|
|
15.01.2010., 23:04
|
|
A Wolf At The Door
Registracija: Aug 2004.
|
Quote:
zzzzzz kaže:
Da li je razlog taj što u BiH glasuju Hrvati?
|
A za kog su mogli glasat? Oće glasat za pomahnitalu crvenu boljševičku aždaju, vidiš mu to po očima  , koja će već prvoga dana mandata ukinuti vjeronauk, uvesti obavezni pobačaj, zabraniti sakramente, Mariju Bistricu preimenovati u Nadu Dimić a Svetog Duju u Svetovnog Duleta...( by Baretić) 
|
15.01.2010., 23:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
Dear Prudence kaže:
A za kog su mogli glasat? Oće glasat za pomahnitalu crvenu boljševičku aždaju, vidiš mu to po očima  , koja će već prvoga dana mandata ukinuti vjeronauk, uvesti obavezni pobačaj, zabraniti sakramente, Mariju Bistricu preimenovati u Nadu Dimić a Svetog Duju u Svetovnog Duleta...( by Baretić) 
|
I vratit će omladinske radne akcije!!!
I Đoni Štulića!

|
|
|
15.01.2010., 23:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Dear Prudence kaže:
|
aaaaaaa...hvala ti 
ovo bih istakla
'........... Znaju oni dobro da se taj srbočetničko jugoudbaški krvolok
nikad neće pokliznut na snijegu, jer umjesto stopala ima đavolje papke!

Znaju još i bolje da taj veleizdajnik pod krinkom nekakvog kbjiškog moljca
zapravo brutalni egzekutor svega što počinje sa "H",
plaćenik islamomaslonskog -parapravoslavne cionističke trilatrelare
Svašta još oni znaju o tom Josipoviću ( što mu je valjda i lažno prezime) ...'

|
|
|
16.01.2010., 03:09
|
|
United we stand....
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
#kocar# kaže:
Upis i ti je potvrda da se mentalitet ne stiće školovanjem, nego su presudni okolina i odgoj. Gade ti Riječani jer drukčije misle nego ti, kažeš "leglo štakora", zaboravio si reći da su crveni
Svatko bira kandidata po svojoj mjeri a mnogi misle da je Bandić obrazovaniji, kulturniji, t.j. bliži njihovoj kulturi i mentalitetu.
U što nas je tijekom kampanje stalno i učestalo uvjeravao 
|
da si daš malo truda i da si bolje proučio moj upis, vidio bi da je ona generalizacija sa riječanima, samo odgovor na generalizaciju o ne-josipovićevim glasačima... ajd bit ću dobar pa ću ti reći da sam tom generalizacijom samo htio pokazati kako generaliziranje ne valja.. nadam se da si shvatio
drugo.. od kuda ti uopće pomisao da sam ja bandićev glasač? gade mi se i Josipović, ali i Bandić... Tako da..
Ajd samo ti glasaj za Josipovića i co. pa se možeš hvaliti da si pametan, obrazovan.. U stvarnosti si jedan ćorak koji ne razmišlja svojom glavom..
e da.. tek sad vidio da se ulovili mog upisa i da ste me shvatili kao bandićevog glasača.. više vas... Ne slaganje s Josipovićem i automatski sam Bandićev glasač? Ajd molim te.. Bandić i Josipović, za mene ista stvar.. Ne volim ni jednog ni drugog... Kad se pojavi neki pravi, a ne kvazi kapitalist. to je moj kandidat.. Ne pušim socijalu...
|
|
|
16.01.2010., 12:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Štosdemfer kaže:
 Iiiiidžeeeeš ...
Doktor Milan Bandić i njegova Lipa Naša su tibali da idžedu dalje!!!
Zašto???:
1) Prčin ti Iruda, pa zbogradi šta je našijenac, Hrvat i katol'k, koji dela, a oni drugi, da mu imena ne spominjemo, je jugoslovenčina,klavirist, komunjara, haški špiclov, knjiški moljac i neradnik koji se udružija s centrima moči koji očedu zlo BiH Hrvatima, Crikvi, Hrvackim Dženeralima, Gospi Međugorskoj, čoukoljubima, bogoljubima i Svim Svecima
2) Ođen svak znade da vridiš koliko državljanstava imadeš !!!! A to neprijateljima koji mrzu sve Hrvacko idže na živac
3)Dazašta da imade svima da je jasno jer: Kad srce kaže pricednik, kaže: doktor Milan Bandić.!!!! 
|
Aj prekini pametovati.I ne nemoj ljude tjerati u veću mržnju.Glas za Bandića je bio samo zbog svakvih priča protiv nas.A ne da bi on zbilja nešto učinio.Prekini psovati na taj način , jer nas naprosto sramotiš.I Josipović ima i mana i vrlina , a jedno je sigurno iako nisam glasala za njega djeluje sigurniji što se tiče crkve i mentaliteta.Tek sad vidim zbog čega nas Hrvati mrze.Ok jasno mi je da želi SDP oduzeti ne samo pravo glasa već i Državljanstvo , samo to nije jednostavno zbog Srba.
|
|
|
16.01.2010., 16:58
|
|
503 Service Unavailable
|
razlozi su prizivanje crvenila,negiranje Boga, i naravno to sto je Bandic hercegovac,zar treba visie?
|
|
|
17.01.2010., 00:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
|
Quote:
Tko je razjedinio Hrvate???
|
Oni koji glasaju za svog bez obzira kojoj stranci pripadao, ako ste u BiH jebeni desničari ne možete glasat za Bandića i točka, zašto niste glasali za Hebranga ili Tuđmana, tu je poanta cijele priče.
|
|
|
18.01.2010., 07:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
Gustavo kaže:
Oni koji glasaju za svog bez obzira kojoj stranci pripadao, ako ste u BiH jebeni desničari ne možete glasat za Bandića i točka, zašto niste glasali za Hebranga ili Tuđmana, tu je poanta cijele priče.
|
U tako malo riječi tako puno budalaština. Ti si Bandića zaokružio, zar ne.
Obojica su SDP-ovci, za tvoju informaciju. U BiH ne živi stoka sitnog zuba kao u tvom selu. Zašto niste zaokružili ime kandidata koji uopće nisu na listiću? To je poanta, lol. 
|
|
|
18.01.2010., 08:56
|
|
alokin
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Oglaigh na hÉireann kaže:
Teza ti je "boli glava"! Fućkaš godine i godine školovanje, zaokruži Josipovića i automatski si urban, cool, pametan, imaš tri doktorata... Ta vaša socijaldemokracija... Svi koji razmišljaju drugačije od vas automatski su primitivni, neobrazovani.. Gadite mi se... Evo malo generalizacije na tvoj način . Iz Rijeke si.. Čemu se ja uopće čudim? Leglo štakora
|
Točno ono što je labellina napisala. Inferiorni.
|
18.01.2010., 09:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2004.
|
Aj ti nama pojasni što to znači inferioran. Znaš da mi nismo obrazovani kao josobandićevci.
|
|
|
18.01.2010., 21:47
|
|
United we stand....
|
Quote:
salel kaže:
Točno ono što je labellina napisala. Inferiorni.
|
Inferiorni..
Povlačite me za jezik pa ću vam odgovorit.. Ako je ovo inferioran život, neka mi je tako do kraja života.. Nemam brige s lovom, idem na zimovanje minimalno 2 tjedna godišnje, ljetovanje je pod normalno.. Dosta putujem i mogu si priuštiti većinu svojih želja.. Zašto to spominjem? Dosta mi je ljevice.. Zato nisam glasao ni za druga Josipovića, ni Bandića.. Dosta mi je socijaldemokracije.. Survival of the fittest.. Inferioran  Tipkaj i dalje
Živim u manje gradu.. Kad vidim kakva se gamad nakotila oko SPDa moj glas ne bi dobili ni da su jedina stranka u HR... Sve sami zgubidani, koji očekuju da će drugi radit za njih, a oni će živjet od politike.. Socijaldemokracija..
|
|
|
Pravila postanja
|