Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.04.2010., 21:26   #41
Nasao sam ja te narodne novine al nema nigdje (bar ja nemogu naci) nista vezano za kupatila!
Old 12.04.2010., 22:27   #42
Quote:
kerbi kaže: Pogledaj post
Ak si takve sreće da ti zakaže osigurači i FID-ovka, i još ti bojler pusti struju na pipu, a majstor ga zaboravio uzemljit, vjerovatno če te sudbina dokusuriti stima de če negdje puknuti vod od sabirnice na uzemljanje ili tako nešto i opet si najebo

Hmmm...po meni isto nema potrebe za tim kad su u pitanju plastične cijevi u kupatilu(a danas svi tako rade) koliko ja znam po standardu je određeno da moraju 2 FID sklopke(barem ja tako stavljam) biti prva(500mA) za čitav stan druga za kupatilo(30mA)...e sad da ti grijač probije prema vodi i preko te vode dođe do met.djela vodovoda i dobije tako nulu , te da nijedna zaštita ( 2 FID-ovke) ne izbace...vjerojatnost je vrloooo mala...uostalom bez obzira na izj.potencijala , FID-ovke, osigurače ja preferiram i to savjetujem ostalima, prilikom tuširanja obvezatno isključite bojler...sigurno je samo tada (naravno ako neki debil nije prekidač stavio na nulu )
Mario17 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2010., 07:33   #43
Quote:
my_name kaže: Pogledaj post
Nasao sam ja te narodne novine al nema nigdje (bar ja nemogu naci) nista vezano za kupatila!
da,al imaš popis normi kojih se treba pridržavati. No nema veze. Kad ulovim vremena linkat ću ti dokument.
Mazarin is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2010., 08:03   #44
Quote:
Mazarin kaže: Pogledaj post
da,al imaš popis normi kojih se treba pridržavati. No nema veze. Kad ulovim vremena linkat ću ti dokument.
To sam shvatio da al ih nisam mogao naci na netu! Ajd ako stignes bio bi zahvalan!! Pozz
Old 13.04.2010., 18:14   #45
Quote:
Mario17 kaže: Pogledaj post
Hmmm...po meni isto nema potrebe za tim kad su u pitanju plastične cijevi u kupatilu(a danas svi tako rade).....
Nije plastika vodič, već voda!
Recimo ovako: Mješalica na kadi uzemljena ili nulirana. Tuširaš se. Voda odlazi plastičnim cijevima -tamo nekamo i ne drma te. Čim voda izađe iz cijevi, a hoće, može doći na neki drugi naponski potencijal koji je različit od tvoje mješalice. I onda -prosvijetliš ko probirštift
Old 03.12.2013., 15:02   #46
Šta se treba napraviti sa aluflex bezšumnim cijevima?

Takve cijevi će se instalirati prilikom instalacije u novoj nekretnini, pa me zanima jesu li one plastične ili metalne?

Ja u biti mislim da su one metalne sa plastičnim plaštem. Kako se radi uzemljenje u tom slučaju?

Šta je sa uzemljenjem radijatora i toplovodnih cijevi za radijator?
Odgovori s citatom
Old 03.12.2013., 17:31   #47
Uzemljuješ pipe.
Kakve ti budu cijevi na grijanju? Ak budu metalne, dovoljno ih je uzemljiti u kotlovnici. Ak nebudu, trebalo bi uzemljiti svaki radijator (ali to obično nitko ne čini).
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2013., 18:21   #48
Kotlovnice nema, grijanje je na plinski bojler u kupaoni, radi se o zgradi.
Odgovori s citatom
Old 03.12.2013., 23:07   #49
daj mi reci tko zapravo uzemljuje pipe?
hcerinski is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2013., 17:46   #50
Mene pitaš? U mom slučaju instalateri.
Odgovori s citatom
Old 05.12.2013., 13:19   #51
ajd recite na koji način uzemljujete pipe ako je instalacija vode napravljena plastikom . gdje se na pipi(slavini) kaćite kad je i priključak plastični samo je sa unutarnje strane navoj mesingani .
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2013., 14:37   #52
Poišći malo. Negdje prije sam postal slike kak sam ja to napravil doma.

Edit:
Evo OVDJE

Zadnje uređivanje Zvon : 05.12.2013. at 14:56.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2013., 10:31   #53
i sad to isto napravi kod nekoga ko ima kupaonu i pipe za lovu da boli glava . Ajd da između nastavka za pipu dođe kudelja ili teflon i ti moraš direktno uzemljit pipu a da se ne vidi .
sfar is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2013., 01:08   #54
pa to je ono o čemu ja pričam...
hcerinski is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2013., 09:40   #55
Ma pretjerano je uzemljivati pipe, ukoliko se radi instalacija vode sa pocinčanim cijevima onda se uzemljuje instalacija ali ako je instalacija izvedena sa plastičnim cijevima onda ne vidim razloga uzemljivanja pipa.
bruce80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2013., 16:29   #56
Quote:
Zvon kaže: Pogledaj post
Poišći malo. Negdje prije sam postal slike kak sam ja to napravil doma.

Edit:
Evo OVDJE
Ja ne mogu skužiti, od kud do kud ide ta žica koja uzemljuje?

Ako je cijev metalna, ide od pipe do ...?
Odgovori s citatom
Old 08.12.2013., 03:56   #57
Ako su cijevi metalne one se međusobno uzemljuju te se zajedničko uzemljenje vodi do trake za uzemljenje. Apsolutno nisam nigdje vidio ni čuo da se pipe uzemljuju.
bruce80 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2013., 08:36   #58
Ove cijevi su aluminiske sa izolacijom na sebi koja je neka pjena.

Dali je dovoljno spojiti ih "kratko" na izlazu uz zida prije pipe, bez da se vodi vod do uzemljenja zgrade?
Odgovori s citatom
Old 08.12.2013., 11:17   #59
Pipe na plastičnim cijevima se ne trebaju uzemljivati (izjednačavati potencijal).
Sva ostala oprema koja ima napajanje se uzemljuje (izjednačava potencijal).
Old 08.12.2013., 11:38   #60
Quote:
Zvon kaže: Pogledaj post
Ja sam proveo žice 6 mm2 uz cijevi i uzemljit ću pipe. Za umivaonik neće biti problema, no još moram naći način kak to izvesti na mješalici na kadi.
to je dupli posao i trosak

u pravilu nema sto struja radit na takvim mjestima. ako je grijac od boljera probio, struji je najkraci put da ide prema kuciscu-uzemljenju bojelera. lose instalacije, indukcijski uredaji jacih snaga, uvjek se nadu te razlike potencijala. ja bi sebi isto da budem miran stavio to uzemljenje. da lupi grom ona bi tek potencijalne bile
MillionMan is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:27.